30 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

30 ocak burç yorumları, 30.01.2013 burç yorumları, bugünkü burcum, burç oku, burç özellikleri, burçlar, günlük burç yorumları, 30 Ocak 2013 akrep burcu yorumu, 30 Ocak 2013 aslan burcu yorumu, 30 Ocak 2013 balık burcu yorumu, 30 Ocak 2013 başak burcu yorumu, 30 Ocak 2013 boğa burcu yorumu, 30 Ocak 2013 ikizler burcu yorumu, 30 Ocak 2013 koç burcu yorumu, 30 Ocak 2013 kova burcu yorumu, 30 Ocak 2013 oğlak burcu yorumu, 30 Ocak 2013 terazi burcu yorumu, 30 Ocak 2013 yay burcu yorumu, 30 Ocak 2013 yengeç burcu yorumu

30 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları
30 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

Koç Burcu – (21 Mart – 20 Nisan)

İdeallerinizden taviz vermediğiniz için, çevrenizden tepki alabilirsiniz. Aldırmaz görünerek olabilecek spekülasyonları önlüyorsunuz. Hiç kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Gelirlerinizi arttırmak için, girişimci ruhunuz kullanmalısınız. Bugün sınırlarınızın ötesinde bir çalışma örneği vereceksiniz. Güvenli yaşamaya özen gösteriyorsunuz.

Boğa Burcu – (21 Nisan – 21 Mayıs)

Bugün, sizden daha kariyerli kişilerle oluşturduğunuz duygusal bağlarınızı kendi kazançlarınız doğrultusunda kullanabilirsiniz. Dostlarınızın size verecekleri destek bulunduğunuz konumu daha da rafineleştirebilir. Sosyal yapınızın geriye dönüşlerini olumlu bir şekilde göreceksiniz. Böbreklerinizi korumalısınız.

İkizler Burcu – (22 Mayıs – 21 Haziran)

Partnerinizle aranızda duygusal bağlarınızın güçlü olduğu bir gün. Aile bağlarınızı güçlendirme adına başlatacağınız olumlu çabalarınız, mutlu olayları da beraberinde getirecek.İş ortaklarınızla yeni projeler üretecek ve işinizin yaratıcılık yönünü daha da geliştireceksiniz. Sosyal ilişkilerinizde oldukça seviliyorsunuz

Yengeç Burcu – (22 Haziran – 23 Temmuz)

Bugün araştırmacı yönünüz atağa kalkıyor. Bilgi kaynaklarınızı doğru kullanacağınız bir gün. Neşeli ve enerjiksiniz.Kendi doğrularına inandığınız konularda, iş başarınızı ikiye katlıyorsunuz. Partnerinizle aranızda olumlu bir hava gelişecek. Güzel sohbetlerin yapılacağı bir gece geçirebilirsiniz. Onun sizden duygusal beklentileri olacak.

Aslan Burcu – (24 Temmuz – 21 Ağustos)

Geçmişin küskünlüklerini bir kenara bırakın ve yeniden yaşamanız gereken konuları onlarla bir karma yaparak kendinizi mutsuz etmeyin. Çünkü, zaten aldığınız her nefesin hesabını kendi kendinize soruyor ve gergin bir ortam yaratıyorsunuz. O şekilde veya başka bir şekilde; siz ne yaparsanız yapın, sizi mutsuz edenler de yaşamlarını sürdürüyorlar.

Başak Burcu – (22 Ağustos – 23 Eylül)

Bugün, kaşı cins üzerinde yoğun duygular besleyebilirsiniz. Sevdiğiniz kişi ile ortak ve olumlu bir performans içindesiniz. Onun sizin üzerinizdeki etkilerini inkar etmek istemiyorsunuz. Manevi anlamda güçlü ve enerjik olmanız,sizin sosyal aktivitelerinizin daha da hızlanmasına neden olacak. Kendinizi ispat edeceğiniz bir gün.

Terazi Burcu – (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugün kişisel cazibenizi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Kazançlarınızı aşan harcamalarınız yüzünden. bütçenizin ayrıntıları gündeme gelecek. Yakın çevrenizin size sağlayacağı fırsatlar konusunda doğru kararlar almalısınız. Size sunulan teklifler her zaman karşınıza çıkmayabilir. Ailenizin sizden ilgi bekledikleri bir gün.

Akrep Burcu – (24 Ekim – 23 Kasım)

Çekiciliğinizin kullanmak için daha ne bekliyorsunuz. Zihinsel aktivitenizin yüksek olduğu bir gün..Sözlerinizi ustaca kullanarak, çevrenize istediğiniz her şeyi yaptırabileceksiniz. Bugün, planlarınızı hiç kimseyle paylaşmamaya çalışın. Yakın çevrenizde sizden yardım bekleyen kişiler olacaktır. Onları geri çevirmeden önce dinlemelisiniz.

Yay Burcu – (24 Kasım – 22 Aralık)

Bugün arzularınız dahilinde hareket ediyorsunuz. Ay tepe evinizde Başak’ta ilerliyor. Hırslarınızın dorukta olduğu bir gün. Planlı ve disiplinli hareket edeceksiniz. Performansınızı güçlü bir şekilde sergiliyorsunuz. Bazı konularda yalnız kalabilirsiniz Başkalarının fikrine aldırmamalısınız. Bildiğiniz yolda ilerleyin..

Oğlak Burcu – (23 Aralık – 20 Ocak)

Kimse sizin fikrinizi değiştiremez. Aklınıza taktığınız konular üzerinde yoğunlaşmak yerine, çevrenizdeki orijinal olaylara yorum getirmelisiniz. Ailenizin de katılacağı bir toplantıda, yeni kararlar almanız mümkün. Onların size destek vermesini bekliyorsunuz. Bugün, duygusal konularda hata yapmaktan çekiniyorsunuz.

Kova Burcu – (21 Ocak – 19 Şubat)

Yaşantınızı renklendirmek sizin elinizde. Fikirlerinizi açıklarken başkalarının etkisinde fazla kalıyorsunuz. Bugün, ilginç düşünceler üreteceksiniz. Sizin ortaya çıkardığınız projeleri çevrenizdekilere kaptırmaya aldırmıyorsunuz. Fakat bu durum sizi iş başarınızın gecikmesine neden oluyor. Daha dikkatli ve tetikte olmalısınız.

Balık Burcu – (20 Şubat – 20 Mart)

Tarzınızdan taviz vermeye hiç niyetiniz yok. Risklere karşı temkinli olmanız gerekiyor. Bugün, katılacağınız toplantılarda sabit ve kendinizden emin tavırlarınızla dikkat çekeceksiniz. Farklı fikirlerin konuşulduğu ortamlarda mümkün olduğu kadar tartışmalara girmek istemiyorsunuz. Bu sizi daha da çekici yapıyor.


30 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

Cevizli Kurabiye Tarifi

Cevizli Kurabiye Tarifi
Cevizli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2,5 su bardağı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tereyağı
2 adet iri yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı bütün ceviz içi

Tarif

Unu, kabartma tozu ve tuzla birlikte eleyin.
Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı toz şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle karıştırın.
Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin, orta hızda bir müddet daha karıştırın.
Üzerine unlu karışımı katın.
Son olarak dövülmüş cevizleri fazla karıştırmadan ilave edin.
Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Yağlı kağıdın üzerine dizin.
Her birinin üzerine yarım ceviz yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 23-25 dakika pişirin.
Fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Üzeri için:
çikolatayı benmari usulü eritin, üzerine 2 yemek kaşığı krema ekleyin.
Bir çatalın ucundan akıtarak kurabiyelerin üzerine çikolata gezdirin.
Çikolata donunca servis yapın. ( krema yerine tereyağı + çikolatayı eritip kaşığın kenarıyla kurabiyelerin üzerine gezdirebilrsiniz:)


Cevizli Kurabiye Tarifi

Küçük Ev Ekmekleri Tarifi

Küçük Ev Ekmekleri Tarifi
Küçük Ev Ekmekleri Tarifi

Malzemeler

100 GR SIVI YAĞ
600 ML SU
1 PAKET YAŞ MAYA ( 42GR )
30 GR ŞEKER
30 GR TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN

Tarif

Maya ve suyu birlikte eritiyoruz sonra diğer malzemeleri ilave edip karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
Hamuru 30 dk dinlendiriyoruz.
Sonra hamuru iyicene yoğurduktan sonra küçük parçalar halinde yağlanmış tepsimize yuvarlayıp koyuyoruz.
200 derecede 45-50 dk pişiriyoruz.


Küçük Ev Ekmekleri Tarifi

29 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

29 ocak burç yorumları, 29.01.2013 burç yorumları, bugünkü burcum, burç oku, burç özellikleri, burçlar, günlük burç yorumları, 29 Ocak 2013 akrep burcu yorumu, 29 Ocak 2013 aslan burcu yorumu, 29 Ocak 2013 balık burcu yorumu, 29 Ocak 2013 başak burcu yorumu, 29 Ocak 2013 boğa burcu yorumu, 29 Ocak 2013 ikizler burcu yorumu, 29 Ocak 2013 koç burcu yorumu, 29 Ocak 2013 kova burcu yorumu, 29 Ocak 2013 oğlak burcu yorumu, 29 Ocak 2013 terazi burcu yorumu, 29 Ocak 2013 yay burcu yorumu, 29 Ocak 2013 yengeç burcu yorumu

29 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

29 Ocak 2013 Koç Burcu Yorumu
Bilgilerinizi karşı tarafla paylaşacağınız ve farklı konuşmalar içinde olacağınız bu günde; yeniliğe açık olmanıza rağmen, çevrenizi istemeden yargılayabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili önemli gelişmeler devam ediyor.. Önünüze sunulan seçenekleri doğru bir şekilde değerlendirmeye çalışmalısınız. Değişik alanlarda tercihlerinizi kullanabilirsiniz.

29 Ocak 2013 Boğa Burcu Yorumu
İyi niyetle yaklaştığınız konularda beklenmeyen aksiliklerin çıkması sizi üzmemeli. Bugün, yeni tanışacağınız kişilerin farklı tasarımları olacak. Mükemmel bir tekniğiniz var. Yaşama geçirme konusunda zorluk çekmeyeceğinizi bilmenize rağmen, motivasyon konusunda yakın çevre desteğine ihtiyacınız olabilir.

29 Ocak 2013 İkizler Burcu Yorumu
Bugün, olaylara duygusal yaklaşıyorsunuz. Çevrenizdeki kişilerin anlamsızlıklarına kızıyor, ve bazı konuları kafanızda fazla irdeliyorsunuz. Bilinçaltında geliştirdiğiniz olayların size bir faydası yok. Yaşamı kendi kurallarınıza göre değerlendirdiğiniz için, ani gelişen olaylar karşısında bocalayabiliyorsunuz.

29 Ocak 2013 Yengeç Burcu Yorumu
Çekiciliğinizi ve yaratıcılığınızı kullanmak için; her türlü donanıma sahip olmanıza rağmen, kendinizi mutsuz etmek için adeta çabalıyorsunuz. . Alacağınız haberleri olumlu bir şekilde kendi tarzınıza göre yönlendirebilirsiniz. Yeni açılımlar için farklı şeylere ihtiyacınız olduğunu biliyor fakat bazı konularda kendinizde gerekli cesareti göremiyorsunuz.

29 Ocak 2013 Aslan Burcu Yorumu
Gerekli cesarete de sahip olduğunuz halde isteklerinizi birkaç parçaya bölerek, iş potansiyelinizi azaltıyorsunuz. Uzun zamandır aramak istediğiniz dostlarınızın beklenmeyen ziyaretleri sizi şaşırtabilir. Akşam saatlerinde kendinizi daha farklı ve olumlu hissedeceksiniz. Fikir alış verişi içinde olacağınız kişilerle olmak motivasyonunuzu arttıracak.

29 Ocak 2013 Başak Burcu Yorumu
Çevresel koşullarınızı olumlu değerlendirmek için uygun bir gün. Yenilikler için destek almak zorunda değilsiniz. Çevrenize üstünlüğünüzü ispat edeceksiniz. Değişimler için gerekli enerjiye sahipsiniz. Yalnız ayrıntılardan çabuk sıkılabilir ve bir an önce sonuçlar üzerinde yoğunlaşabilirsiniz.
29 Ocak 2013 Terazi Burcu Yorumu
Venüs ve Ay’ın bulunduğu konum, dostluk duygularınızın çoğalmasına neden oluyor Yakın dostlarınızın sizinle aynı fikirde olduğunu görmek olumlu bir gelişme. Bugün, birlikte oturup; hepinizi ilgilendiren konularda sohbet edebilirsiniz. Bazı yardım kuruluşlarının faaliyetlerini destekleyici çalışmalar içinde olacaksınız..

29 Ocak 2013 Akrep Burcu Yorumu
Yakın dostlarınızla bir araya gelecek ve entelektüel konularda aynı düşünce içinde hareket edeceksiniz.Bugün kardeşlerinizle ortak çalışmalar içinde olmak isteyebilirsiniz.. Bugün, enerjinizi geçmiş deneylerden yola çıkarak yeni bir şekilde değerlendirme yoluna gidebilirsiniz.

29 Ocak 2013 Yay Burcu Yorumu
Maddi konuların ve karşılıklı iletişim önemli olduğu bir gün. Olaylara gelişigüzel yorum getirmekten hoşlanmadığınız için, çekimser tavırlarınızın altında, bazı şeyleri daha iyi kavrama özelliği yatıyor. Maddi konularda çevresel destekleri hissedebiliyorsunuz. Dostlarınızla paslaşmanız, olumlu gelişmeleri beraberinde getiriyor.

29 Ocak 2013 Oğlak Burcu Yorumu
Karşılık göremediğiniz zaman ilişkilerinizde sorun yaşadığınız bir gerçek. Bugün Ay kişisel ilişkilerinize olumlu etkiler veriyor. Zevklerinizde aşırıya kaçabilir ve duygusal harcamalar yapabilirsiniz.Zamanınızın çoğunu arkadaşlarınıza ayıracak ve onlarla ortak sorunlarınızı paylaşacaksınız.

29 Ocak 2013 Kova Burcu Yorumu
Duygusal konularda kendinizi yenilemenin zamanı geldi. Partnerinizle birlikte yeni keşiflerde bulanacak, birbirinize söyleyemediğiniz bir çok konuyu paylaşabileceksiniz. Duygusal ilişkinizde karşılıklı beklentiler içinde olmanız, ikinizi de farklı bir şekilde etkiliyor. Siz gizlilikten hoşlanmadığınız için; onunda aynı davranışlar içinde olmasını istiyorsunuz.

29 Ocak 2013 Balık Burcu Yorumu
Bugün bilinç altınızı istediğiniz şekilde ortaya koyacak çalışmalar içinde olacaksınız. Algılama konusunda güçlü bir gününüzdesiniz. Kendinizi sorgularken bir çok doğruyu daha kolay yakalayabileceksiniz. Bir süredir aklınıza gelmeyen bazı olaylar, yeniden kafanızda şekillenecektir. Aklınızı doğru kullanabileceğiniz bir gün.


29 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

Halley Pasta Tarifi

Halley Pasta Tarifi
Halley Pasta Tarifi

Malzemeler

5 tane yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Kreması İçin
yarım litre süt
7 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr labne peyniri
Sosu İçin
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin
Hindistancevizi

Tarif

Önce keki hazırlayın;
yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın, önceden ısınmış 175 dereceli fırında keki pişirin.
Sos için gereken malzemeleri karıştırın.
Soğuyan keki bardakla yuvarlaklara yada bıçakla karelere kesin, sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın.
Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Labne ekleyip karıştırın.
Dolapta soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin, aralarına soğuyan kremadan koyun, pastacıkları bol hindistancevizine bulayıp tekrar dolaba dinlenmeye alın. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.


Halley Pasta Tarifi

Çilekli Kup Tarifi

Çilekli Kup Tarifi
Çilekli Kup Tarifi

Malzemeler

1 Top Çilekli Dondurma
1 Top Fıstıklı Dondurma
1 Top Limonlu Dondurma
2 Çorba Kaşığı Çilek Sosu
50 gr Krem Şanti

Tarif

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım.
2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım
Çilek Sosu İçin:
İstediğiniz miktar çileği yıkayıp, temizleyin.
Çilekleri blendırdan geçirin ve kullandığınız çileğin yüzde onu kadar şeker ekleyin. Şeker eriyene dek tekrar blendırdan geçirin.


Çilekli Kup Tarifi

Şöbiyet Tatlısı Tarifi

Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Şöbiyet Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 kg Baklavalık Un
500 gr Buğday Nişastası
4 Adet Yumurta
5 Çay Kaşığı Tuz
1,5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Çekilmiş Fıstık İçi
800 gr Tereyağı
Şerbet için:
8 Su Bardağı Şeker
12 Su Bardağı Su
Kaymak için:
1/2 litre Süt
4 Çorba Kaşığı İrmik

Tarif

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayırın.
Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklügünde açın.
15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurları 8′er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin.
Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın.
Açtığınız yufkaların her birini 10 cm’lik kareler halinde kesin.
Tatlının içine koyacağınız irmikli iç için süt ve irmiği geniş bir tencerede pişirin.
İrmik ve sütün özleşerek koyu bir hamur kıvamına gelmesi gerekir
Kareler halinde kestiğiniz hamurların ortasına dövülmüş fıstık içi ve irmikli kaymaktan ceviz büyüklüğünde parçalar koyun.
Hamurları mektup zarfi şeklinde kapattıktan sonra tepsiye dizin.
800 gram tereyağını eritin.
Eritilmiş tereyağını tepsiye dökün.
Yağın fazlasını tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tatlıyı 25-30 dakika pişirin.
Bu arada şerbet için 8 su bardağı şeker ile 12 su bardağı suyu kaynatm.
Şeker iyice eridikten sonra tencereyi ateşten alın ve soğutun.
Şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün.
Tatlıyı soğuduktan sonra servis yapın.


Şöbiyet Tatlısı Tarifi

Acıbadem Tatlısı Tarifi

Acıbadem Tatlısı Tarifi
Acıbadem Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta

Tarif

İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın.
Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın.
Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın
Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin.
Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
Dilerseniz süsleyip, servis yapın.


Acıbadem Tatlısı Tarifi

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi
Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

3 adet orta büyüklükte ayva
1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı patates nişastası
2 adet karanfil

Tarif

Ayvaları soyup ikiye bölün.
Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin.
Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin.
Karanfilleri ilave edin.
1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin.
Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin.
Kalan suya vişneleri atın.
Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ayvaların ortalarına doldurun.
Soğuyunca servise sunun.


Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi

Badem Tatlısı Tarifi

Badem Tatlısı Tarifi
Badem Tatlısı Tarifi

Malzemeler

6 yumurta
2 çorba kaşığı toz seker
100 gr margarin
2 çorba kaşığı un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmiş badem
1 kilo şekerden yapılmış şurup
Şurubun malzemesi
1 kg toz şeker
3 bardak su

Tarif

Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin.
Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın.
Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin.
Karışıma katarak kevgirle karıştırın.
Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin.
Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın.
Üzerine soğuk şurup dökün.
Servis edin.
Şurubun hazırlanışı:
Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
Köpüğünü alın, limon suyunu katın.
Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın.


Badem Tatlısı Tarifi

Arap Kadayıfı Tarifi

Arap Kadayıfı Tarifi
Arap Kadayıfı Tarifi

Malzemeler

5 adet yassı kadayıf
3 adet yumurta (çırpılmış)
1 bardak un
1 su bardağı süt
250 gr çiçek yağı
450 gr şeker
600 gr su
Yarım limon
50 gr çekilmiş yeşil fıstık

Tarif

Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.
Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın.
Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.
Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.


Arap Kadayıfı Tarifi

Naneli Bezelye Püresi Tarifi

Naneli Bezelye Püresi Tarifi
Naneli Bezelye Püresi Tarifi

Malzemeler

300 gr iç bezelye
2 yumurta
yarım su bardagı krema
2 yamak kasıgı rende kasar peyniri
1 tutam tarcın
3 corba kasıgı zeytinyağ
2 corba kasıgı limon
tuz
nane yaprakları

Tarif

İç bezelyeyi tuzlu suda haslayalım(Bu arada istediğiniz sebzedende yapabilirsiniz bu püreyi)
2 yemek kasıgını ayırıp ezelim blendırda.
içine 2 yumurtayı, süt kremasını, kasar peynirini, tarcın ve tuz ekleyip karıstıralım.
Krem kramel kablarına yada fırına dayanıklı kaplara koyup agızlarını folyayla örtüp benmari usulü pişirelim
yaklaşık 180 derecede 15-20 dakika kadar.(benmari usulunu bilmeyen arkadaslar için dip not genişce bir kaba konulan su içine koydugumuz fırın kaplarıyla pişirilen yada eritilen sistem,suyun kab boyunu gecirmemek cok önemli içine su girmemeli)
Hazırlanan püreyi servis tabagına alıp üzerlerine önce ayırdıgımız bezelye tanelerinden biraz koyup ardından ;
yag limon nane ve karabiber karısımını dökünsüsleyip servis yapabilirsiniz
afiyet olsun


Naneli Bezelye Püresi Tarifi

Yumurta Dolması Tarifi

Yumurta Dolması Tarifi
Yumurta Dolması Tarifi

Malzemeler

6 adet yumurta
3 kaşık sıvıyağ
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı Pul biber (acı seviyorsanız)

Tarif

Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın.
Kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölün.
İçindeki sarı kısmı çıkarın.
Yumurta sarısını, kıyılmış maydanozu, yağı ve baharatları karıştırıp, püre kıvamına getirin.
Sıkma torbasına koyarak, şekil verip yumurtaları doldurun.
Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun!


Yumurta Dolması Tarifi