2013 Mutfak Masası Modelleri

2013 Mutfak Masası Modelleri

Hanımların en çok zaman geçirdiği yer şüphesiz mutfaklardır. Ailece yemek yediğimiz, sohbet ettiğimiz mutfak masaları hoş görünsün isterler. Hanımlar için 2013 mutfak masası modelleri incelememizi paylaşıyoruz. Umarız evinize aldığınız herşey yakışır.

2013 Mutfak Masası Modelleri

2013 Mutfak Masası Modelleri

2013 Mutfak Masası Modelleri

2013 Mutfak Masası Modelleri

2013 Mutfak Masası Modelleri

2013 Mutfak Masası Modelleri

2013 Mutfak Masası Modelleri

2013 Mutfak Masası Modelleri


2013 Mutfak Masası Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri

Hanımlar çocuğunuz için birbirinden güzel çizgi film karakterli stor perde modelleri sizlerle. İçlerinde neler yok ki;

Winnie The Pooh, Barbie, Arabalar, Örümcek Adam, Pepe, Kayyu ve dahası.

Tül perde ile başlayan Taç efsanesi artık stor perdeler ile de devam ediyor. Tamamı lisanslı stor perde modelleri de oldukça renkli ve çocuklara yönelik baskıları mevcut. Taç perdenin internet sitesi üzerinden şuan 10 adet stor perde satışta. Perdelerin hepsi 110cm e 200cm boyutlarında. Ayrıca fiyatları 115 TL den 88,55 TL ye indirerek tüm stor perdeler %33 indirim yapılmış.

Tüm perde ölçüleri standart olarak imal edilmiştir. Maalesef fiyatlar , satın alan kişilerin montaj yapacağı şekilde ayarlarlanmış, montaj ettirmek isterseniz ek ücret vermeniz gerekecek. Stor perdeleri temizlik için hafif deterjanlı su ile silmek yeterli olacaktır. Perdeler tamamen polyesterden yapılmıştır.

Taç Stor Perde Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri

Taç Stor Perde Modelleri


Taç Stor Perde Modelleri

2013 Yolluk Modelleri

2013 Yolluk Modelleri

Yolluklar koridor gibi alanlarda dekorasyonun cankuranlarıdır. Koridorunuz halı koyamayacak kadar dar, ufak paspaslar ile kapatamayacak kadar uzun olabilir. İşte bu noktadan itibaren yolluk arayışına başlayabilirsiniz.

Genel itibari ile kordorlar evin en çok kullanılan kısımlarıdır. Bu nedenle seçeceğiniz yolluklarında dayanıklı, kir göstermeyen ve yürümeyi zorlaştırmayacak modeller arasından seçilmesi gerekir. Hızlı şekilde tavsiyelerimi sıralayacak olursam ;

1- Kesinlikle kalın, kıl uzunluğu fazla yolluklar seçmeyin. Gece yarısı takılmalar yaşanmaması ve kiri tozu içinde barındırmaması için bu şık çok önemli.

2- Yolluğun orta kısımlarına yakın yerlerde açık renk olabilir ancak kenar kısımlarını mutlaka koyu renkli seçin. Kenar kısımlar daha fazla toz ile karşı karşıya kalacağı, evin içinde sürüklenen tozlar ile ilk olarak karşılaşacağı için çabuk renk değiştirir.Bu nedenle koyu kenarlı yolluklar daha az eskimiş görüncektir. Çünkü belli bir zaman sonra ne kadar temizlerseniz temizleyin, kenarların içine işleyen toz mutlaka kirli görüntü sergileyecektir.

3- Koridorunuza en uygun genişlikte olan yolluğu seçmeye uğraşın. Gereğinden fazla geniş olan yolluklar köşelerde potluk yapar. Zamanla bu potluklar orta kısma ilerler ise kazalara davetiye çıkaarır. Eğer fazla dar yolluk kullanırsanız taban alanı az olacağından kayması muhtemel. Yolluğun altını mümkünse yere sabitleyin veya kaymaz taban yolluk seçin.

Aşağıda Confetti markasına ait benim tavsiye edebileceğim yolluk modelleri ve yerleşimleri mevcut.

2013 Yolluk Modelleri

2013 Yolluk Modelleri

2013 Yolluk Modelleri

2013 Yolluk Modelleri

2013 Yolluk Modelleri

2013 Yolluk Modelleri


2013 Yolluk Modelleri

Kapı Kolu Modelleri

Kapı Kolu Modelleri

Yeni ev alacak olanlar, yeni eve taşınacak olanlar veya evini değiştirecek olanlar bu yazımızda güzel kapı kolu modelleri bulabilirler.

Evinizin içinde duvarlardan sonra en çok yer kaplayan cisimler kapılardır. Tabi ki kapılarında en önemli ve göze çarpan noktası kapı kolları olduğu için, kapı kolu modelleri iyice incelenmeli ve size en uygun olanı seçilmelidir.

Kapı kolu seçerken iki unsur göz önünde bulundurulmalıdır ;

1- Kullanım amacı

2- Dekoratif unsurlar

Kullanım amacından kastımız ev içinde veya kullanılan alanda herkesin kolayca kapıyı açabilmesidir. Aşırı kullanıma mağruz kalıp hemen eskimemesi için dayanıklı modellerin seçilmesinde de fayda var. Örneğin hastanelerde kapılara dokunmadan açmak ve uzun süre aşınmaya karşı korumalarını sağlamak çok önemlidir. Bu tür ürünleri doksan yıllık Fransız Chapier firması üretiyor ve ülkemizde satışa sunuyor.

1. Model:  Hafif dokunma ile açılan bir kapı kolu modeli. Genellikle doktor muayenehanelerinde tercih ediliyor.

Kapı Kolu Modelleri
2. model: Bu model mikrobik ortamlarda kapı koluna direkt olarak elle temas etmeden açmaya yarıyor.

Kapı Kolu Modelleri
3. Model: Birazda kapı kollarını dekoratif açıdan inceleyelim. Bu konuda bize Doğanlar firmasının kapı kolu modelleri yardımcı olacak. Bu modeller klasik kapı kollarına güzel birer örnek teşkil etmekte.

Kapı Kolu Modelleri

Kapı Kolu Modelleri

4. Model: Bu iki model ise modern çizgilere sahip kapı kollarını temsil ediyor.

Kapı Kolu Modelleri

Kapı Kolu Modelleri


Kapı Kolu Modelleri

Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli Kuru Fasulye Tarifi
Etli Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler
2 Su Bardağı Fasülye
2 Baş Soğan
2 Tane Sivri Biber
250 Gr.Kuşbaşı Doğranmış Et
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
Zeytinyağı
Tuz

Tarifi

Birgün önceden fasülyeleri üzerini geçecek kadar su koyup ağzını kapatın.Yemeklik doğranmış soğan,biber,et ve salçayı düdüklü tencerede zeytinyağında kavurun.Biraz yağda çevirip kuru fasülyeyi ilave edin.Tuzunu ve üzerini geçecek kadar suyunu ekleyip orta kısık ateşte pişirin


Etli Kuru Fasulye Tarifi

Etli Patates Dolması Tarifi

Etli Patates Dolması Tarifi
Etli Patates Dolması Tarifi

Malzemeler
6 Adet Patates
1 Tane Soğan
250 Gr.Kuşbaşı Et
3 Tane Sivri Biber
2 Tane Domates
1 Tatlı Kaşığı Salça
Maydanoz
Pulbiber
Karabiber
Sıvıyağ
Tuz

Tarifi

Patatesleri soyup içlerini oyduktan sonra haşlayın.Küp Küp doğranmış soğanları ve biberleri sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun.Etleride ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun.Domatesleride küp küp doğrayıp tencereye ekleyin suyunu çekince salça,baharat,tuz ve maydanozları ilave edip ateşten alın.Oyduğunuz patateslerin içlerine hazırladığınız harçtan doldurun.Bir domatesi dilimleyip doldurduğunuz patateslerin üzerini kapatın.Üzerini geçecek kadar salçalı su hazırlayıp kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.


Etli Patates Dolması Tarifi

Hardal Soslu Kuzu Pirzola Tarifi

Hardal Soslu Kuzu Pirzola Tarifi
Hardal Soslu Kuzu Pirzola Tarifi

Malzemeler

500 Gr.Yağsız Kuzu Pirzola
4 Kaşık Hardal
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
3 Yemek Kaşığı Zeytin yağı
Taze Biberiye

Tarifi

Kuzu etini ince dilimler halinde doğrayıp,derince bir kaba yerleştirin.Hardal,şeker ve zeytinyağını iyice harmanlayıp bir sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu etlerin üzerini kaplayacak şekilde yayın.İki saat üzeri örtülü bir şekilde dinlendirin.Sosta beklettiğiniz iyice yumuşamış kuzu etlerini önlü arkalı kızartın.Üzerine biberiye serpip buharda pişmiş brokoli,bürüksel lahanası ve havuç yada patates püresi ile servis edebilirsiniz.


Hardal Soslu Kuzu Pirzola Tarifi

Domates Soslu Pirzola Tarifi

Domates Soslu Pirzola Tarifi
Domates Soslu Pirzola Tarifi

Malzemeler

4 Adet Pirzola
4 Adet Domates
1 Adet Soğan
3 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber
1 Defne Yaprağı

Tarif

Pirzolayı sıvıyağda önlü arkalı kızartın.Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp sıvıyağ da soteleyin.Daha sonra domatesi rendeleyip soğanlara ilave edin.Tuzunu ve baharatını ayarlayıp pirzolayı ve defne yaprağını tencereye ekleyip kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.


Domates Soslu Pirzola Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi
Hünkar Beğendi Tarifi

Malzemeler
400 Gr. Dana Kuşbaşı
1 Tane Soğan
1 Yemek Kaşık Salça
2 Tane domates
2 Diş Sarımsak
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Sirke
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik

Beğendi İçin

4 Tane Patlıcan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Su Bardağı Süt
3 Yemek Kaşığı Un

Tarifi

Küp Küp Doğranmış soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurun.Kuşbaşı doğranmış etleri,salçayıda ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.Biraz kavurduktan sonra sirkeyi,küçük küçük doğranmış domates,sarımsak,tuz,sıcak su ve baharatları ekleyip ocağın altını kısın.Etler yumuşayana kadar pişirin.Patlıcanları közleyin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.2 Yemek kaşığı tereyağ ve unu kavurun.Üzerine patlıcanları ilave edip pişirmeye devam edin.Soğuk sütüde yavaş yavaş ilave ederek karıştırın .Tuz,karabiber ekleyip üzerine kaşar peynir rendeleyip peynirler eriyene kadar fırında pişirin.Patlıcanlı sosu servis tabağına alıp üzerine etli karışımı dökerek servis edin


Hünkar Beğendi Tarifi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Malzemeler
250 Gr Margarin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
2 Kahve Fincanı Hindistan Cevizi
1 Paket Kabartma Tozu
5 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta Akı
Tarifi
Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak elimizde yuvarlayın ve verdiğiniz şeklin yuvarlak olmasına dikkat edin.
Önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanarak yağlanmış tepsiye hamurlarınızı dizin.
Fırın önceden ısıtılmadan tepsiyi fırına koyun. Hafif pembeleşinceye kadar pişirin ve soğuduktan sonra servis yapın.


Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Şebnem Sönmez Biyografi

Şebnem Sönmez Biyografi
Şebnem Sönmez Biyografi

1968 yılında İstanbul’da doğan , tiyatroya lise yıllarında Pendik Gençlik Tiyatrosu’nda başladı. Burada “Göç” ve “Emekli” adlı oyunlarda, Kartal Sanat Tiyatrosu’nda “Bu Zamlar Bana Karşı”, “Vur Bir Mastika” ve “Küçük Küçükler”(Çocuk Oyunu) adlı oyunlarda ve Taner Barlas Mim Tiyatroları’nda “Konçinalar”, “Kozalar” adlı oyunlarda yer aldı. Tiyatroyla uğraşırken bu arada da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdi. 1991-1992 tiyatro sezonunda Dormen Tiyatrosu’nda “Hastalık Hastası”, “Alo Arkadaş”, “5′ten 7′ye”, “Arapsaçı”, “Şarkılar Susarsa” ve “Ayının Fendi Avcıyı Yendi”(Çocuk Oyunu) adlı oyunlarda sahneye çıktı. “Eksik Etek” adlı dizi ile televizyonla tanışan sanatçı, daha sonra “Yaz Evi”, “Bir Demet Tiyatro”, “Güneş Yanıkları” ve “7 Numara” adlı dizilerde rol aldı. 1997-1998 tiyatro sezonunda Tiyatro Stüdyosu’nda “Balkon” adlı oyunda yer aldı ve bu oyunla Avni Dilligil En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı. “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?” adlı oyunla BKM ailesine katılan Sönmez, bu oyundaki rolüyle Afife Jale En İyi Yardımcı Kadın Ödülü’nü aldı.1988-1994 yıllarında çeşitli anaokulları, ilkokul ve liselerde drama öğretmenliği ve 1985′te sınıf öğretmenliği yapan sanatçı, 1991-1993′te kendi okulunda “Yaz Tiyatrosu” adı altında bir ekip kurdu ve bu çalışmalarını hala sürdürmektedir.

Filmografi

Döngel Karhanesi – 2005
Abdülhamit Düşerken – 2002
Vizontele – 2000

Diziler

Elveda Rumeli
Bir Demet Tiyatro
Erkekler Ağlamaz
Sen misin Değil misin?
Perili Ev
Avrupa Yakası (TV) (konuk oyuncu, 2 bölüm) – 2004
Çarli İş Başında
Güneş Yanıkları
Yedi Numara
Dış Kapının Mandalları
Bir Demet Tiyatro
Yaz Evi


Şebnem Sönmez Biyografi

Şiş Kebap Tarifi

Şiş Kebap Tarifi
Şiş Kebap Tarifi

Malzemeler

1 Kg. Koyun Eti (But tarafından)
1 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
½ Su Bardağı Süt
Tuz

Tarifi

Kuşbaşı doğranmış etleri yıkayıp bir kaba alın. İçerisine rendelenmiş soğan suyu, tuz, zeytinyağı ve süt konularak iyice karıştırılır. En az 1 saat bu şekilde etler dinlendirilir. Etleri şişe takıp ızgarada yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Not: Şişlerle beraber domates takmayın. Çünkü domateslerin suyu etleri sertleştirir.


Şiş Kebap Tarifi

Sebzeli Dil Balığı Tarifi

Sebzeli Dil Balığı Tarifi
Sebzeli Dil Balığı Tarifi

Malzemeler
4 adet dil balığı fileto
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet tatlı kırmızı biber
1 adet limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Yarım su bardağı su

Tarifi

Biberleri yıkayıp jülyen şekilde doğrayın.

Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın ve biberleri ekleyin.

Biberleri hafif pişene kadar soteleyin.

Limon suyu, tuz, karabiber ve yarım su bardağı suyu karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayıp dil balıklarını yan yana dizin.

Üzerine kavrulmuş biberler ve limon suyu karışımlı suyu ekleyin.

Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun.


Sebzeli Dil Balığı Tarifi

Patates Oturtma Tarifi

Patates Oturtma Tarifi
Patates Oturtma Tarifi

Malzemeler
5 Tane Patates
250 Gr.Kıyma
2 Tane Domates
2 Tane Sivri Biber
1 Çorba Kaşığı Tereyağ
1 Çorba Kaşığı salça
2 Tane Soğan
1 Tane Defne Yaprağı
1 Tatlı Kaşığı Un
Yarım Demet Maydanoz
Karabiber,Tuz,Kekik

Tarifi

1 Çorba kaşığı unla tereyağını yayvan bir tencere de kavurup salçayıda ekledikten sonra birkaçkez karıştırıp ocağı kapatalım.Patatesleri halka halka doğrayalım ve tencereye dizelim.Ayrı bir tencerede kıyma ve soğanları kavurup küçük küçük doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyip iyice pişirelim.Tuzunu ve karabiberinide ilave edip ateşten tencereyi alalım.Tenceredeki patateslerin üzerine yarım çay bardağı kadar su,doğranmış maydanoz,kekik, defne yaprağını ve kıymayıda ekleyip kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim.


Patates Oturtma Tarifi

Buğu Kebabı Tarifi

Buğu Kebabı Tarifi
Buğu Kebabı Tarifi

Malzemeler

1 Kg.Kemiksiz Kuzu Kuşbaşı
40 Adet Arpacık Soğanı
1 Baş Sarımsak
3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Kekik
¼ Paket Margarin
Tuz
Karabiber

Tarifi

Arpacık soğanları soyulduktan sonra kuşbaşı kesilmiş kuzu etiyle birlikte bir tencereye koyalım.Margarini de ilave edip ocağa koyun.Rendelediğiniz domatesi ve ayıkladığınız sarımsak,tuz,karabiber ve kekiği tencereye ilave edip bir defa karıştırdıktan sonra kısık ateşte hiç ağzını açmadan 2 saat kadar pişirin.
Not: Tencerenin ağzı eğer sıkıca kapanmıyorsa hava almaması için tencerenin üstüne yağlı bir kağıt konduktan sonra kapağı kapatılmalıdır.


Buğu Kebabı Tarifi

Asuman Dabak Biyografi

Asuman Dabak Tarifi
Asuman Dabak Biyografi

1 Şubat 1970 tarihinde, Akhisar’da dünyaya geldi. Turizm ve otelcilik okuyan, ancak oyunculuk eğitimi almamış olan sanatçı, buna rağmen, iyi gözlemcilik ve yorumculuk yeteneğiyle tiyatrodan sonra kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı, seslendirme üzerine çalışmalar yaptı. Tatlı Hayat dizisindeki “Menekşe” rolü ile ilgi topladı. Özel bir televizyon kanalında sunuculuk yaptı. Asuman Dabak Tiyatrosu’nu kuran sanatçı, hazır cevap oluşuyla tanınıyor. Sanat hayatına Bahçelievler Belediye Tiyatrosu’nda başlayan Asuman Dabak, Ekranlarda ilk olarak Örümcek dizisindeki Emine rolüyle boy gösterdi. 2006?da Asuman Dabak Tiyatrosu’nu kurdu. 2007 yılında yakalandığı “rahim kanseri” hastalığı nedeniyle bir dizi ameliyat geçirdi. Hastalığı sebebiyle anne olamayacak olan ünlü oyuncu “taşıyıcı anne”lik için yasal yolların açılmasını istiyor. Asuman Dabak, Çocukluk aşkı olan Avukat Ümit Birsel ile evlidir. Dabak’ın nikah şahitliğini, eski set arkadaşı Türkan Şoray yapmıştı.

Rol aldığı bazı oyunlar :

Aya Maya Kumpanya
Kaç Baba Kaç
Şen Şakrak Kabare
Annem 40 Yaşında Babaannem 20
Şaşkın Aşıklar
Çık Çıkabilirsen İşin İşinden
Boing Boing
Papaz Kaçtı
Bu Oyun Başka Oyun
Şahane Düğün

Filmografisi :

Pis Yedili – 2011-
Nuri – 2011
Leyla ile Mecnun – 2011
Çakıl Taşları – 2010
Geniş Aile – 2010
Yalancı Romantik – 2009
Haneler – 2009
Süper Babaanne – 2008
Cumhur Cemaat – 2007
Adem’in Trenleri – 2007
Ayda – 2007
Üç Tatlı Cadı – 2007
Tövbe – 2006
Bir İhtimal Daha Var – 2006
Erkek Tarafı – 2005
Şans Kapıyı Kırınca – 2004
Dayı – 2004
Hürrem Sultan – 2003
Tatlı Hayat- 2001
Baykuşların Saltanatı – 2000
Hayat Bağları – 1999
Örümcek – 1998
Kara Melek – 1996
Böyle mi Olacaktı
Tatlı Kaçıklar
Gurbetçiler


Asuman Dabak Biyografi

Biftek Fajita Tarifi

Biftek Fajita Tarifi
Biftek Fajita Tarifi

Malzemeler

500 Gr. Julyen Doğranmış Biftek
1 Adet Soğan
3 Adet Farklı Renkte Tombul Biber
Tuz
Zeytinyağı

Marinasyon İçin

2 Diş Sarımsak
1 Adet Limon
Kekik
Karabiber
Tuz
½ Çay Bardağı Zeytinyağı

Tarifi

Fajitayı yapmadan 2-3 saat önce marine edip bekletin. Marine işlemi için julyen doğranmış etleri bir kaba alın. İçine rendelenmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip bekletin. Geniş bir tavada soğanları ve biberleri doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Sebzeleri çok pişirmeden etleri sosuyla beraber tavaya ekleyin. Orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Tortilla ile servis edin.


Biftek Fajita Tarifi

Macar Kebabı Tarifi

Macar Kebabı Tarifi
Gulaş Macar Kebabı Tarifi

Malzemeler
1 Kg. Sığır Eti
2 Adet Büyük Soğan
2 Adet Havuç
1 Kg. Patates
2 Diş Sarımsak
2 Adet Defne Yaprağı
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
1 Kahve Fincanı Un
Salça
Zeytinyağı
Tuz

Tarifi

Kuşbaşı doğranmış eti zeytinyağında kavurup eti başka bir kaba alın. Soğanları yemeklik doğrayıp etten kalan yağda pembeleşene kadar kavurun. Ufak kestiğiniz havuçları ve unu ekleyip kavurmaya devam edin. 5 Dakika kavurup şarapla ezdiğiniz salçayı da yemeğe ilave edin. 1-2 Dakika daha kavurup hazırladığınız sosu ete dökün. Kısık ateşte 2 saat pişirin. Ayrı bir tencerede patatesleri haşlayıp kebabın yanında garnitür olarak servis edin.


Macar Kebabı Tarifi

Dana Haşlama Tarifi

Dana Haşlama Tarifi
Dana Haşlama Tarifi

Malzemeler

1 Kg.Dana Eti (İncik Kısmından)
3 Adet Patates
2 Adet Havuç
2 Adet Soğan
10 Bardak Su
1 Adet Kereviz yada Yaprağı
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Tarifi

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.Porsiyonluk kestiğiniz dana etini de tencereye ilave edip hep birlikte kavurun.10 Bardak kadar su ilave edip etleri haşlamaya bırakın.Pişmesine yakın ceviz büyüklüğünde kestiğiniz havucu,5-10 dakika sonra da patatesi,kerevizi,yeterince tuz ve karabiberi ilave edip hepsinin iyice pişmesini sağlayın.Dana haşlamayı sıcak sıcak porsiyonlayıp isteğe göre limon sıkarak da yiyebilirsiniz.


Dana Haşlama Tarifi

Dil Peynirli Pazılı Biftek Tarifi

Dil Peynirli Pazılı Biftek Tarifi
Dil Peynirli Pazılı Biftek Tarifi

Malzemeler

5 Adet Biftek
500 Gr.Pazı
400 Gr.Dil Peyniri
1 Adet Soğan
Karabiber
Tuz
Kürdan

Tarifi

Pazıyı iyice yıkayıp doğrayın.Daha sonra yemeklik doğranmış soğanla beraber kavurun.Tuzunu ve karabiberi ayarlayıp ocaktan alın.Bifteklerin arasına pazılı harçtan paylaştırıp en üst kısmada dil peynirini koyup bifteği rulo şeklinde sarın.Sardığınız bifteği kürdan yardımıyla tutturun.Yağsız kızgın tavada önlü arkalı bifteği kızartın.Son olarakta fırın poşetine koyup fırında yumuşayana kadar pişirin.Sıcak olarak servis edin.


Dil Peynirli Pazılı Biftek Tarifi

Güveçte Etli Bamya Tarifi

Güveçte Etli Bamya Tarifi
Güveçte Etli Bamya Tarifi

Malzemeler
750 Gr. Bamya
400 Gr. Kuşbaşı Et
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Adet Limon Suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tarifi
Bamyaların sap kısımlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. Pembeleşen soğanlara eti ekleyip kavurmaya devam edin. Etler renk değiştirmeye başlayınca minik minik doğradığınız domatesi ve salçayı ekleyip biraz çevirin. Bir su bardağı su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin. Pişen etleri, bamyayı ve limon suyunu güvece alıp kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bamyalar pişince ocağı kapatın.


Güveçte Etli Bamya Tarifi

Şafak Sezer Biyografi

Şafak Sezer Biyografi
Şafak Sezer Biyografi

10 Ekim 1970 yılında Ankara’da doğdu. 1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosu’nda Haldun Taner’in ‘Eşeğin Gölgesi’ adlı oyunla sahneye çıktı. Ankara Halk Tiyatrosu’nda ‘Devri Yalan’, ‘Başımızda Pak Bulut’, ‘Sen Bu Seçimi Unut’, ‘Saddam’ı Kim Öptü’, ‘Şirinler’, ‘Edi Büdü’ ve ‘Uzaylı Arif’ adlı oyunlar ile Ankara Ekin Tiyatrosu’nda ise ‘Biz Bu İhtilali Niye Yaptık’, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ adlı oyunlar ile seyirci karşısına çıktı. Dario Fo’nun ‘Yüzsüz’ adlı oyunundan sonra 9 Eylül Üniversitesi’nin çektiği ‘Bir Düğün Masalı’ adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: ‘Televizyon Çocuğu’, ‘Sıdıka’, ‘Baskül Ailesi’, ‘Dostlar Pasajı’, ‘Şafak Vakti’ ve ‘Reyting Hamdi’… ‘Üçlü Oyun’ filminden sonra sanatçı ‘Vizontele’ için kamera karşısına geçti. Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin’de Zeki Alasya ve Metin Akpınar’la birlikte rol aldı.

Filmografi

Bir Düğün Masalı (1993)
Dostlar Pasajı (1997)
Baskül Ailesi (1997)
Sıdıka (1997)
Vizontele (2000)
Oyunbozan (2000)
Zalim (2002)
Rus Gelin (2002)
Ekmek Teknesi (2002)
Hababam Sınıfı: Merhaba (2003)
G.O.R.A (2004)
Hababam Sınıfı Askerde (2004)
Simbiyotik (2004 )
Altın Kafes (2004)
Hababam Sınıfı 3,5 (2005)
Maskeli Beşler: İntikam Peşinde (2005)
Bendeniz Aysel (2005)
Ah Polis Olsam (2006)
Bir Demet Tiyatro (2006)
Maskeli Beşler: Irak (2006)
Düş Yakamdan (2007)
Kutsal Damacana (2007)
Fesupanallah (2007)
Maskeli Beşler: Kıbrıs (2008)
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (2008)
Kadri‘nin Götürdüğü Yere Git (2008)
Aynadaki Düşman (2009)
Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi (2009)
Kutsal Damacana 2: İt Men (2009)
Türk Malı (2010)

Oynadığı Reklamlar

Vodafone Fark var
Chery Tiggo Maaşallah
Chester Kayboldu
Cheetos Reklamı (2007)
Arçelik Reklamı
Nokia Reklamı


Şafak Sezer Biyografi

Arpa Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi

Arpa Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi
Arpa Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi

Malzemeler

750 Gr. Kuzu Kuşbaşı
1 Adet Büyük Soğan
125 Gr.Margarin
1 Yemek Kaşığı Salça
1 Paket Arpa Şehriye
2 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
7.5 Su Bardağı Et Suyu
Tuz

Tarifi

İnce kıyılmış soğanı 60 gr.kadar margarin ile pembeleştirdikten sonra kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip hepsini birlikte kavurun.Salçasını koyup biraz daha kavurduktan sonra tuzunu ve suyunu koyup etlerin pişmesini bekleyin.Etler pişince ocaktan indirip suyunu süzüp ayırın.Geri kalan margarini eritip içine arpa şehriyeleri ilave edip kavurun.7.5 bardak et suyunu kavurduğunuz şehriyelere ekleyip bir kez daha karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp şehriyelerin suyunu çekmesini bekleyin.Porsiyonluk güveçlere böldüğünüz etlerin üzerine şehriyeleri doldurup en üste bir dilim domates ile sivri biber koyup önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler kızarıncaya kadar fırınlayın.

Not: Porsiyonluk güveçleri içinde iki parmak su olan fırın tepsisine dizip onunla birlikte fırınlayın.


Arpa Şehriyeli Kuzu Güveci Tarifi

Tencere Kebabı Tarifi

Tencere Kebabı Tarifi
Tencere Kebabı Tarifi

Malzemeler

500 Gr.Yağlı Sığır Eti (Sırt veya But)
2 Adet Kuru Soğan
4 Adet Patates
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Hindistancevizi
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Kekik

Tarifi

Eti kuşbaşı doğrayıp tuz,çay kaşığı ucuyla hindistancevizi,tarçın ve kekiği ekleyip harlı ateşte et suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.Pişen ete 1 kaşık un serpiştirip tekrar karıştırın.Daha sonra bir bardak et suyu,tuz ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.Dikkat edilecek en önemli nokta et suyunu çektikçe su ilave edilmelidir.Etlerin aynı derecede kızarması için,tencereyi arada sırada silkeleyin.Etler pişip suyu az kalınca tencereyi ocaktan alın.Ayrı bir tavada ince ince doğranmış soğanı tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun.Kavrulan soğanlara zar şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin.Patatesleri de bir iki kez çevirip tuz ve birazda et suyu ekleyip pişirin.Önceden pişirdiğiniz eti servis tabağının ortasına yerleştirip kenarlarını da patateslerle süsleyip servis edin.


Tencere Kebabı Tarifi