Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi
Acılı Ezme Tarifi

Malzemeler

biberiye 1 yemek kaşığı
rezene 1 yemek kaşığı
acı pul biber 1yemek kaşığı
kuru çili 3 adet
biber salçası 1 kase
sarımsak 5 diş
toz biber 1 yk
kimyon 1 yk
zencefil 1 yk
ekmek içi 4 dlm
tereyağı 1yk
tuz

Yapılışı

biber salçasını blendrin içine boşaltın
üzerine sırayla ekleyin.
blendre çekin.
servise hazır


Acılı Ezme Tarifi

Mercimekli Pilav Tarifi

Mercimekli Pilav Tarifi
Mercimekli Pilav Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı salça
1 kaşık tuz
1 su bardağı zeytin yağı

Yapılışı

Mercimekleri yıkayıp
4 su bardağı ile ocağı koyarsın
Mercimekler kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar kaynar
Mercimekler piştikten sonra 2 yemek kaşığı salçayı ve bulguru pişmiş mercimeğin üzerine koyarsın,suyu çekinceyi kadar pişer
Eğer bulgurlar pişmemiş ise 1 bardak kaynamış su ilave edebilirsin
Bulgurlar suyu çekince ocağımızı söndürürüz
Ayrı tavada 1 bardak zeytin yağı iyice ısınınca bulgur pilavın üzerine dökersin


Mercimekli Pilav Tarifi

Bakla Salatası Tarifi

Bakla Salatası Tarifi
Bakla Salatası Tarifi

Malzemeler

1 kg taze bakla
4-5 adet taze soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 limon suyu
3 kaşık zeytinyağı

Yapılışı
Baklaları haşlayıp süzün.
Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu doğrayıp baklalara ekleyin.
Limon suyunu , zeytinyağını ve arzu ederseniz tuzu ekleyip karıştırın.


Bakla Salatası Tarifi

Fırında Makarna Tarifi

Fırında Makarna Tarifi
Fırında Makarna Tarifi

Malzemeler

1 paket makarna
2 su bardağı süt
2 kaşık un
1 yumurta
150 gr. rendelenmiş kaşar
yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

Makarnalar haşlanıp süzülür.
Bir tencereye yağ ve un alınarak un sararıncaya kadar kavrulur.
Yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir.
Kaynayınca ocaktan alınarak bir yumurta kırılır ve hızlı bir şekilde beşamel sosa yedirilir.
Haşladığımız makarnalar bu sosa karıştırılarak yağlanmış tepsiye dökülür.
Üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpilir, üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
Dilim dilim kesilerek servis yapılır .


Fırında Makarna Tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi

Kadınbudu Köfte Tarifi
Kadınbudu Köfte Tarifi

Malzemeler

1/2 kg kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1 adet iri soğan
3 yumurta
1/2 su bardağı un
1/2 demet maydanoz
karabiber, kimyon, pul biber, tuz
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Kıymanın yarısını bir tavaya alın yarım çay bardağı su ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun.
Suyunu çekmeye başlayınca rendelenmiş 1 soğanı da üzerine ekleyip kavurmaya devam edin.
Küçük bir tencerede yarım bardak pirinci biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın ve süzüp soğuk sudan geçirin.
Kavrulmuş kıyma ve soğan, çiğ kıyma, haşlanmış pirinç, 1 yumurta, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz ve tuzla köfte hamurunu yoğurun.
15-20 dakika dinlendirip yumurta büyüklüğünde köfte hamuru alıp, iri ve yassı köfteler oluşturun. 2 tane yumurtayı yayvan bir kapta çırpın.
Diğer bir kaba da unu koyun.
Yağı bir tavada kızdırın ve köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayarak kızgın yağa atın.
Köftelerin her iki tarafı da nar gibi kızarınca havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın.
Yeşil salata ve kızarmış patates ile sıcak sıcak servis edin


Kadınbudu Köfte Tarifi

Vişneli Pandispanya Tarifi

Vişneli Pandispanya Tarifi
Vişneli Pandispanya Tarifi

Malzemeler

-4 yumurta
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-5 corba kasıgı kadar yogurt
-1/2 su bardagı sıvıyag
-1 su bardagından 2 corba kasıgı kadar un
-Vişne yada evdeki meyvalar kullanılabilir-
-Yesil ve kırmızı gıda boyası
KREMALARI

Pastacı kreması göz kararı yaptım-süt-yumurta-un-vanilya-seker-margarin yag(Pişirilerek hazırlanıyor)Tarifler blogcu arkadaslarımda genelde var .
Vişneli kremayıda vişne suyu -biraz seker ilavesi- un(Pişirilerek hazırlanıyor)

Yapılışı

Fırını 180 derecede ısıtalım-
Seker-yumurtalar ve vanilyayı iyice cırpalım-
Yogurt ve sıvı yagıda karıştırıp un ve kabartma tozu ilavesinden sonra katı yag ile yaglanan tepsiye döküp pişirelim-
Soguduktan sonra tepsiden cıkartalım en üst parcası ince olmak üzere üçe bölelim -
Üst ince keki en alta koyup üzerine sekerli su sürelim
vişneli kremayı sürelim-
İkinci keki üzerine koyalım(Aralarına vişnede koyabilirsiniz)(Ben vişne suyu kullandım vişne yoktu ama meyva olarak vişne yerine muz kullandım)
Biraz vişneli krema üzerinede pastacı kreması hazırlayıp şekerli su ile ıslatılan ikinci kat kek üzerine yayalım-
meyva ekleyip 3. kat keki koyup yinesekerli su ile ıslatıp üzerine krem şanti ile kaplayıp arasına sürdüğümüz pastacı kremasını pudra sekeri ile biraz koyultup sıkma aparatı ile vişne sekli verelim üzerinide gıda boyası ile boyayalım(Şeker-su ve gıda boyası)


Vişneli Pandispanya Tarifi

Tavuklu Salata Tarifi

Tavuklu Salata Tarifi
Tavuklu Salata Tarifi

Yapılışı

Bu sıcak günlerde en güzeli bol bol salata yemek sanırım.Tavuklu ,makarnalı olduğunda da oldukça doyurucu oluyor salatalar .Yapımıda oldukça kolay kıvırcık marulu iyice yıkayıp iri iri doğradım üzerine ince ince kıydığım salatalıkları ,domatesleri,maydonozları ekldim ve daha önceden pişirdiğim tavukları ince ince doğradım ,mısır ve nane yaprakları ile süsledim.Üzerine nar ekşisi,limon ,sızma zeytinyağ ve tuz eklendiğinde salatanız hazır demektir.
Tavukları isterseniz ızgarada isterseniz tavada kızartabilirsiniz.
AFİYET OLSUN………..


Tavuklu Salata Tarifi

Karışık Meyve Salatası Tarifi

Karışık Meyve Salatası Tarifi
Karışık Meyve Salatası Tarifi

Malzemeler

Tüm çeşit meyveler (Mevsimlik)
Krem şanti
Karışık meyva suyu

Yapılışı

Evde bulunan meyveler küçük küçük doğranır ve üzerine birazda karışık meyve suyu dökülerek karıştırılır.İsterseniz benim yaptığım gibi kremşantiyi meyve suyu ile çırparak meyve salatasının arasına ve üzerine koyup yiyebilirsiniz. Krem şantiyi ben karışık meyve suyu ile hazırladım tadı çok güzel oldu rengide şeftali rengi gibiydi meyvelerle çok güzel uyum sağladı.
Afiyet Olsun


Karışık Meyve Salatası Tarifi

Yaban Mersinli Pankek Tarifi

Yaban Mersinli Pankek Tarifi
Yaban Mersinli Pankek Tarifi

Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker,çok az tuz
un (yaklaşık 2 su bardağı ama ikinci bardağı kontrollü dökün)

Yapılışı

Yumurta ,süt ve yoğurt tel çırpıcı ile iyice çırpılır diğer malzemeler ilave edilir.
Kıvamı boza kıvamında olmalı krep hamurundan biraz daha koyu.
Büyük teflon bir tava iyice ısıtılır ve kepçe ile azar azar hamurdan dökülür hamurların üzerine yaban mersini serpilir ve iyice göz göz olunca çevrilir .
Diğer tarafıda pişince alınır.
Hamurları küçük bir kepçe ile veya yarım kepçeden daha az koyabilirsiniz.
Ben pankek yaparken artık tavayı hiç yağlamıyorum gayet güzel pişiyor ,büyükçe bir tavada benim yaptığım gibi 3 tanesini yanyana pişirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN…………….


Yaban Mersinli Pankek Tarifi

Çikolatalı Kek Tarifleri

Çikolatalı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri

Malzemeler

2 su bardağı toz şeker
120 gr bitter çikolata
113 gr tereyağı
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı deniz tuzu (veya tuz)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya,

Yapılışı

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Şeker, çikolata, tereyağı ve 1 bardak suyu bir tavaya koyun. Ara sıra karıştırarak, orta ateşte tüm karışım eriyip özleşene dek pişirin. Ocaktan alıp 15-20 dakika soğutun. Bu arada unu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu birlikte eleyin. Küçük bir kapta süt ve sirkeyi karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp unlayın. Çikolatalı karışım ılınınca sütlü karışımı ve yumurtaları ekleyin. Unlu karışımı birkaç seferde aşırı karıştırmamaya özen göstererek ilave edin. Karışım pürüzsüz bir hal alınca vanilyayı ekleyip bir kez daha karıştırın. Karışımı kalıba dökün. Isınmış fırının orta gözünde 30-35 dakika pişirin


Çikolatalı Kek Tarifleri

Beşli Kek Tarifi

Beşli Kek Tarifi
Beşli Kek Tarifi

Malzemeler

5 adet yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
100 gr eritilmiş ve ılıtılmış margarin
1 yemek kaşığı limon suyu
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı

Her kekte yaptığımız gibi önce yumurta ve şekeri derin bir kaseye aktaralım ve 2-3 dakika kadar mikserin orta devriyle çırpalım.
Üzerine ılıtılmış margarin ve limon suyunu ekleyelim.
Şimdi sıra geldi un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eklemeye.
Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra, oda sıcaklığında yumuşamış margarinle her tarafı yağlanan fırın kalıbımıza dikkatlice boşaltalım.
Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, yaklaşık 40 dakika kadar keki pişirip, hemen çıkaralım.
Soğumasını bekleyip, dilimleyip servise sunalım.


Beşli Kek Tarifi

Akdeniz Pizza Tarifi

Akdeniz Pizza Tarifi
Akdeniz Pizza Tarifi

Malzemeler

Pizza Hamuru için
125 gr buğday unu
7 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı ılık su (mayayı eritmek için)
1 çay kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 çay yaş maya
Pizza Sosu için
1 domates
2 yaprak taze fesleğen
1 dal taze kekik
Yarım diş sarımsak
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Üzeri için
1 kâse rendelenmiş kaşar peynir
2 yemek kaşığı temizlenmiş siyah zeytin
2 adet orta boy domates (dilimlenmiş)

Yapılışı

Pizza hamurunu hazırlamak için; mayayı bir çorba kaşığı ılık suda eritin.
Yoğurma kabına unu alıp tuz ve şekeri ilave edip karıştırın.
Unun ortasını havuz gibi açıp mayayı ve yavaş yavaş suyu ilave edin.
Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabında 1 saat bekletin.
Pizza hamuru buzdolabında beklerken sosunu hazırlamak için domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.
Mutfak robotuna doğranmış domates ve sos için gerekli malzemeleri alıp iyice karıştırın ve çekin.
Elde ettiğiniz sosu cam bir kâseye aktarın.
Dinlenen pizza hamurunu dolaptan çıkarıp orta kalınlıkta merdane ile açın.
Yuvarlak açtığınız pizza hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice yayın.
Üzerine domatesli fesleğenli sosu sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Pizza tepsisini fırından çıkarıp üzerini kaşar peynirle kaplayın.
Doğranmış domates ve siyah zeytini üzerine serpiştirin.
Tekrar fırına sürüp peynir eriyene kadar pişirin.
Pişen pizzayı fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyin.
Afiyet olsun.


Akdeniz Pizza Tarifi

Karnıbahar ve Brokoli Salatası Tarifi

Karnıbahar ve Brokoli Salatası Tarifi
Karnıbahar ve Brokoli Salatası Tarifi

Malzemeler

karnıbahar
brokoli
marul
maydonoz ,dereotu, taze nane
mısır
közlenmiş kırmızı biber
kornişon turşu
sızma zeytinyağ
limon, nar ekşisi

Yapılışı

Karnıbaharları çiçek çiçek ayırın ve iyice yıkayıp büyükçe bir tencereye yerleştirin ,
üzerine çiçeklerine ayırdığınız ve yıkadığınız brokoliyi koyun tuzunu atın ve tencereye 1,5 su bardağı su koyun kapağı kapatıp haşlanmaya bırakın.
Diğer tarafta yeşillikleri,kornişonu,közlenmiş biberleri doğrayın.
Sebzeler haşlandıktan sonra suyunu süzüp diğer malzemelerle karıştırın.
Tuzunu ve ekşisini damak tadınıza göre ayarlayın.
AFİYET OLSUN……………………..


Karnıbahar ve Brokoli Salatası Tarifi

Salatalık ve Patates Salatası Tarifi

Salatalık ve Patates Salatası Tarifi
Salatalık ve Patates Salatası Tarifi

Malzemeler

1 kg patates
3 tane salatalık
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
yarım demet dereotu,yarım demet maydonoz
2 tane katı haşlanmış yumurta

Yapılışı

Patatesleri soyup doğrayınve 1 su bardağı su koyarak kısık ateşte haşlayın.
Patatesleri ezin biraz zeytinyağ ,kimyon,karabiber atıp karıştırın.
Patatesler pişerken salatalıkları kabuğu ile rendeleyin üzerine biraz tuz serpip bekletin patatesler ılyınca salatalıkların suyunu sıkıp patatese ekleyin.
Yoğurfu ve dereotunuda koyup karıştırın ve bir borcama koyarak üzerini düzeltin.
Haşlanmışyumurtanın sarısını ve beyazını ayırıp rondoda çekin.
Dereotu ,maydonoz,kırmızı biber ve yumurtaylafotoğraftaki gibi süsleyin.
Ben patatesten biraz ayırıp iki tane civciv yaptım çok sevimli oldular.
Bu süslemeyi daha öncede etimekli salatada yapmıştım.
AFİYET OLSUN………………..


Salatalık ve Patates Salatası Tarifi