Tarak Pilavı Tarifi

Tarak Pilavı Tarifi
Tarak Pilavı Tarifi

Malzemeler
2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
10 Adet Tarak İçi (Tarak Bir Deniz Canlısıdır)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Su Bardağı Su

Tarifi

Pirinci ayıklayıp yıkayın.Tuzlu sıcak suda on dakika kadar bekletip süzün.Tarakları iyice temizleyip yıkayın.Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.Kızgın yağa pirinç ve tuzu ilave ederek kavurun.Kavrulan pirince iki su bardağı su ilave edip pirinçler diri kalacak şekilde pişirin.Başka bir tencereye tarakları dizin.Üzerlerine bir yemek kaşığı zeytinyağı,kalan su ve piriçleri ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın.Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.


Tarak Pilavı Tarifi

Sacher Turtası Tarifi

Sacher Turtası Tarifi
Sacher Turtası – Sachertorte Tarifi

Malzemeler

130 g margarin (oda sıcaklığında)
110 g toz şeker 6 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
130 g bitter çikolata
130 g un
150 g marmelat (hepsi olur ama kayısı ya da şeftali önerilir)
110 g şeker

Tarif

Margarini ve 110 g şekeri köpürene dek mikser ile çırpın.
Yumurta sarılarını teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.
Başka bir kapta benmari usulü (ocağa koyacağınız su dolu bir tencerenin içine oturttuğunuz başka bir kapta yavaş yavaş eriterek) erittiğiniz çikolatayı ekleyin.
İyice karıştırın. Bu arada biraz çabuk olmanız gerekecek.
Başka bir kapta yumurta aklarını ve diğer 110 g şekeri köpük köpük oluncaya değin çırpın.
Bunu yavaş yavaş hamurunuza ekleyin. Unu da yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu tamamlayın.
Hamurunuzu hafif yağladığınız kalıba dökün.
150 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Çıkarınca bir süre soğuması için beklemelisiniz.
Soğuduktan sonra keki eşit olarak üç kat halinde kesin.
İlk katı servis tabağına alın ve üzerine marmelatınızdan sürün.
Üzerine orta katı kapatın. Yine marmelat sürün.
En son katı da kapattıktan sonra yine marmelat sürmelisiniz…


Sacher Turtası Tarifi

Yuvalama Tarifi

Yuvalama Tarifi
Yuvalama Tarifi

Malzemeler
1 Tane Rendelenmiş Soğan
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Su Bardağı Pirinç
1 Çay Bardağı Un
1 Tane Yumurta
150 Gr.Kıyma
1 Kase Süzme Yoğurt
Tuz
Karabiber
Nane
Tereyağı

Tarifi

Öncelikle pirinci robottan geçirip un haline getirin.Pirinç unu rendelenmiş soğanı karabiber tuz ve kıymayı bir kapta hamur haline gelene kadar yoğurun.Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp minik minik köfteler yapın ve un serpilmiş tepsiye koyup köfteleri tepside sallayıp unlanmalarını sağlayın.Bir tencerede köfteleri haşlamaya başlayın.Ayrı bir kapta yoğurt yumurta ve unu çırpın.Haşladığınız köfte suyundan birkaç kaşık su alıp yoğurtlu karışımı ilave edin ve karıştırın.Haşlamış olduğunuz köftelere nohut ve yoğurdu yavaş yavaş döküp sürekli karıştırın.Üzerine tereyağında kızarmış nane döküp servis edin.


Yuvalama Tarifi

Ezgi Mola Biyografi

Ezgi Mola Biyografi

Celal ile Ceren filminin yıldızı Ezgi Mola’nın biyografisi sizlerle. Bakalım Ezgi Mola nasıl biriymiş;
Ezgi Mola Biyografi

1983 yılında İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Akademi İstanbul’a gitti. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kazandı ve orada dört yıl okudu. Aydoğan Temel’den iki yıl tiyatro eğitimi aldı. Yine Aydoğan Temel’in önderliğinde bir kaç arkadaşıyla birlikte tiyatro kurdu ve “Çürük Elma” adında bir gençlik oyunuyla sahne dünyasına adım attı. Lise ikinci sınıfa giderken rol aldığı Kartal Tibet’in yönetmenliğini üstlendiği “Karate Can” ile de ilk televizyon dizisi deneyimini kazandı.

Filmografi

2010 Veda / Zülfü Livaneli
2006 Hayatımın Kadınısın / Yön: Uğur Yücel
2006 Hokkabaz / Yön: Ali Taner Baltacı
2005 Organize İşler / Yön: Yılmaz Erdoğan

TV Programları

2009 Canım Ailem / Yön: Sadullah Celen / ATV
2008 Kolay Gelsin / Yön: Uğur Yücel / Kanal 1
2008 Sınıf / Yön: Metin Balekoğlu / Show TV
2007 Senden Başka / Yön: Jale İncekol / ATV
2005 Hırsız Polis / Yön: Türkan Derya / Kanal D
2004 Sevinçli Haller / Yön: Bora Tekay
2004 Görünmez Adam / Yön: Sadullah Şentürk
2003 Sultan Makamı / Yön: Aydın Bulut / Kanal D
2002 Unutma Beni / Yön: Türkan Derya

TV Filmleri

2008 Canım Ailem / TV Dizisi / Yönetmen: Sadullah Celen / ATV
2005 Hızlı Adımlar / Yön: Aydın Bulut

Tiyatro Oyunları

2007 Hisseli Harikalar Kumpanyası / Yön: Haldun Dormen
2006 BKM Mutfak’ta sahneye çıkmaya başladı.

Reklam Kampanyaları

2002 Eti Form

Ödülleri

2007 Sadri Alışık – “En İyi Yardımcı Kadın Ödülü” (Hayatımın Kadınısın Filmiyle )


Ezgi Mola Biyografi

Paşa Köftesi Tarifi

Paşa Köftesi Tarifi
Paşa Köftesi Tarifi

Malzemeler
500 Gr.Köftelik Kıyma
300 Gr.Pirinç
1 Adet Büyük Baş Kuru Soğan
5 Adet Yumurta

Tarifi

Pirinci yıkadıktan sonra kuru soğan,kıyma,dereotu,tuz,karabiber ve 2 yumurtanın sarısı ile birlikte köfteyi yoğurun.Bir avuç dolusu köfte harcından alıp kalın yuvarlak köfteler hazırlayın.Bu köfteleri erittiğiniz margarin yağında önlü arkalı kızartın. Kenarlı ve kapaklı bir tepsiye dizip köftelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ve bir yemek kaşığı margarin koyup köfteleri pişirin.Bu arada 3 yumurta ve 2 yumurta akını tuz ve karabiber ilavesi ile çırpıp köftelerin üzerine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp yumurtaların pişmesini sağlayın.Yumurtalar pişince her köftenin üzerine üzerine gelecek şekilde bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpip tencerenin kapağını tekrar kapatın.3-4 dakika sonra ocağı kapatıp 5 dakika daha demlendirdikten sonra pulbiber ile süsleyip servis edin.


Paşa Köftesi Tarifi

Fırında Kuzu İncik Tarifi

Fırında Kuzu İncik Tarifi
Fırında Kuzu İncik Tarifi

Malzemeler

4 Adet Kuzu İncik
3 Adet Patates
2 Adet Havuç
1 Adet Soğan
3 Adet Sarımsak
Tane Karabiber
Tuz

Tarifi

İncikleri, soğanı, havucu ve sarımsağı su dolu tencerede etler kemiklerinden ayrılınca kadar pişirin. Pişmiş etleri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp etlerin aralarına yerleştirin. Et suyunu süzüp bir su bardağı kadar tepsinin üzerinde gezdirin. Karabiber ve tuzunu ayarlayıp fırına sürün. Patatesler pişince tepsiyi fırından alın sıcak servis edin.


Fırında Kuzu İncik Tarifi

Portakallı Pilav Tarifi

Portakallı Pilav Tarifi
Portakallı Pilav Tarifi

Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
1 Su Bardağı Sıkılmış Portakal Suyu
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2.5 Su Bardağı Su
1 Kahve Fincanı Rendelenmiş Portakal Kabuğu
3 Tane Küp Şeker
Tuz

Tarifi
Pirinci yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.Süzüp birkaç defa yıkayın.Yayvan bir tencerede tereyağını eritin.Pirinci kavurduktan sonra su,portakal suyunu tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın.Fokurdamaya başlayınca ateşi kısıp pirinç suyunu çekene kadar pişirin.Pilavın pişmesine yakın portakal kabuklarını ilave edip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.


Portakallı Pilav Tarifi

Kadınlar İçin Güzel Bir Blog

Yemek Tarifleri, Mobilya, Moda, Müzik

Yemek Tarifleri, Mobilya, Moda, Müzik

Bu güzel blog’u ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Uzun süredir sizlere internet üzerindeki güzel blogları tanıtıyoruz. Bugün yine her telden çalan, süper bilgiler içeren, adıyla da ün yapmış güzel bir blog sitesini tanıtacağız. Bugün içerisinde Mobilya, Yemek Tarifleri ve
Moda gibi alanlar bulunan bir blogu tanıtacağım. Bu blogu bir arkadaşım vasıtası ile gördüm ve bir süre içerisinde gezindim. Bu sitede yazıları okurken büyük keyif alıyorsunuz. Nitekim her yazı sizi bir başka konuya itiyor. Özellikle genel bir blog olması hasebiyle konudan konuya rahatlıkla atlayabiliyorsunuz. Yani canınız sıkıldı ve bir blog sitesine girip eğlenmek istediyseniz, fakir öğrenci blogu tam size göre diyebiliriz. Çünkü bir yanda moda, bir yanda mobilya var en basitinden. Bu iki şeyden sıkıldınız mı? Orada yemek tarifleri var. Özellikle bayan kullanıcılar için daha iyi bir üçlü söyleyebilir misiniz?
Bence bu bloga giren birinin bu siteden kısa sürede ayrılma şansı pek düşüktür. Erkekler için de birçok konu var. Bu yüzden de çok kapsamlı bir blog olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.


Kadınlar İçin Güzel Bir Blog

26 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

26 ocak burç yorumları, 26.01.2013 burç yorumları, bugünkü burcum, burç oku, burç özellikleri, burçlar, günlük burç yorumları, 26 Ocak 2013 akrep burcu yorumu, 26 Ocak 2013 aslan burcu yorumu, 26 Ocak 2013 balık burcu yorumu, 26 Ocak 2013 başak burcu yorumu, 26 Ocak 2013 boğa burcu yorumu, 26 Ocak 2013 ikizler burcu yorumu, 26 Ocak 2013 koç burcu yorumu, 26 Ocak 2013 kova burcu yorumu, 26 Ocak 2013 oğlak burcu yorumu, 26 Ocak 2013 terazi burcu yorumu, 26 Ocak 2013 yay burcu yorumu, 26 Ocak 2013 yengeç burcu yorumu

26 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları
26 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

Koç Burcu – (21 Mart – 20 Nisan)

Yaratıcı yönünüzü ortaya çıkaracak çalışmalar içinde olacaksınız. Düşündüğünüzü şeyleri gerçekleştirmek istiyorsanız, gerekli enerjiyi toplamalı ve birlikte çalıştığınız kişilerden yardım almalısınız. Verdiğiniz sözleri yerine getirmeye çalışmanız, sizde gerginlik yaratabilir. Sistemli hareket ettiğiniz müddetçe, hedeflerinizi belli bir noktada yaklaşacaksınız.

Boğa Burcu – (21 Nisan – 21 Mayıs)

Bugün enerjinizi dikkatli kullanmalı ve çalışma yaşantınıza belli bir denge getirmelisiniz. Üst yöneticilerinizle aranızda güçlü duygusal bağların gelişmesi ve onlarla işbirliği içinde hareket etmeniz, sizin için olumlu bir aşama olacak. Pratik yönlerinizi ön plana çıkarmalısınız. Yeni tanışacağınız kişilerin finans konuları ilginizi çekebilir.

İkizler Burcu – (22 Mayıs – 21 Haziran)

Çevrenizdeki olayları sorgulamanız ve etkilenmenize rağmen, etrafınıza yansıtmak istemiyorsunuz. Bilinçaltı düşünceleriniz yeniden yapılandırmalısınız. İçsel sesinizin yanıldığı noktalarda mantığınız size yardım edecektir. Gözünüzden kaçan birçok ayrıntıyı yeniden düşüneceksiniz. Arkadaşlarınızın ev değiştirme sorunları için, sizden yardımcı olmanızı isteyebilirler.

Yengeç Burcu – (22 Haziran – 23 Temmuz)

Sezgilerinizi yüzünden her şeyi farklı algılıyor ve bu özelliğinizi karşı tarafa yansıtmak istemiyorsunuz. Araştırdığınız konular üzerinde tekrar düşünmeniz zaman kaybettiriyor. Ay’ın bulunduğu konum, yaşamınızla ilgili değişimlere hazır olsanız bile, uygulamak için zemin bulamıyorsunuz.

Aslan Burcu – (24 Temmuz – 21 Ağustos)

Bugün, hayal gücünüzü mükemmel çalışıyor. Atılımlarınızla ilgili farklı planlarınız var. Bugün, yollarla ilgili bazı gelişmeleri takip etmek isteyebilirsiniz. Araştırmacı yönünüzü güçlendiriyorsunuz. Eski dostlarınızı aramalı ve onların desteklerini istemeli, bugün kendinizi güçlendirmelisiniz. . Her şeyi tek başınıza yapmanız çözüm değil.

Başak Burcu – (22 Ağustos – 23 Eylül)

Enerjinizi yükseltecek çalışmaların planı içindesiniz. Kendinize ve çevrenize olan sorumluluğunuzu inkar etmemenize rağmen, çevresel koşulların yetersiz kaldığını görmek sizi olumsuz etkileyebilir. Düşsel gücünüzü kurgulamaktan vazgeçin. Uzun zamandır bel ve boyun ağrılarınızın devam etmesi, sizi zor durumda bırakıyor.

Terazi Burcu – (24 Eylül – 23 Ekim)

Sizi yakından tanıyanlar için son derece farklı birisiniz. Onları çelişkiye düşürmekten hoşlanıyor gibi bir haliniz var. Kişisel özellikleriniz vurgulayan işlerden zevk aldığınız için, bugün, daha özgün ve cüretkar davranabilirsiniz. Çevresel ilişkilerinizde etkilemek istediğiniz kişileri kendinize mıknatıs gibi çekiyorsunuz.

Akrep Burcu – (24 Ekim – 23 Kasım)

Bugün, uzak yollarla ilgili bağlantılarınızın gündeme gelmesi, beklediğiniz gelişmeleri de beraberinde getirebilir. Bugün, bazı takıntılarınızın esiri olmak istemiyorsanız, kendinizi değişik sosyal ortamlara atmalısınız. İlişkilerinizi istediğiniz gibi yönlendireceksiniz. Kısa yollar ve küçük seyahatler söz konusu olabilir.

Yay Burcu – (24 Kasım – 22 Aralık)

Duygularınızı ve enerjinizi dostlarınızdan aldığınız önemli desteklerle büyütecek ve işinize daha olumlu sarılacaksınız. Bugün enerjinizi ortaya koyacak işler yapmak istiyorsunuz. Uzun süredir görmek istediğiniz dostlarınızı aramak için uygun fırsatlar yakalayacaksınız. Olaylara duygusal yaklaşmamalısınız.

Oğlak Burcu – (23 Aralık – 20 Ocak)

Çevrenizin vazgeçemediği bir kişilik haline geldiniz. Unuttuğunuz olayların yeniden önem kazanması,sizin lehinize gerçekleşecek.. Enerjilerinizi birleştirerek birçok güçlüğün üstesinden gelebileceksiniz. Eski dostlarınızdan yardım alabileceğiniz bir gün içindesiniz. Bugün kan bağı olduğunuz kişilerle bir araya geleceksiniz.

Kova Burcu – (21 Ocak – 19 Şubat)

Mars size gereken desteği verirken, Yengeç’teki Ay, duygusal bir gerginliği de, beraberinde getiriyor. Sizin iyi niyetli ve duygusal yaklaşımlarınız partnerinizde ters algılaması sonucunda birbirinizde enerji düşüklüğü yapacaktır.. .Düşüncelerinizi karşı tarafa kabul ettirme konusunda savaş verebilirsiniz. Sizin olaylara katı bir tutum içinde yaklaşmanız, çatışmalara neden olabilir

Balık Burcu – (20 Şubat – 20 Mart)

Bugün, akşam saatlerinde dostlarınızdan ilginç haberler alacak ve kendinizi ruhsal anlamda rahatlamış hissedeceksiniz. Onlarla konuşmak motivasyon gücünüzü arttıracak.Ailenizin de bulunacağı özel toplantıları tercih ediyor olmanız, sizin sahiplenme duygunuzu tatmin etmeleri, hoşunuza gidiyor.


26 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi
Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler:
Kekin malzemeleri:
4 çorba kaşığı toz şeker
4 tane yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
Kremanın malzemeleri:
1 kilo süt
3 çorba kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
2 tane yumurta
2 tane muz
Hindistancevizi

Tarif:

Karıştırma kabına, şekeri ve yumurtaların sarısını alalım, mikserle çırpalım. Başka bir kapta, yumurtaların beyazını köpük köpük olana kadar çırpalım ve yumurta sarılarının içine yavaş yavaş dökelim. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu harmanlayalım harcın içine ilave edelim. Hazırladığımız karışımı, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökelim, kaşık ile tepsinin her yerine dağıtalım. 170 derecelik ısıda, üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen keki sıcak sıcak, yağlı kağıdın yardımı ile rulo yapalım(gevşek olmalı) Yağlı kağıtla sardığımız kekin üzerine ıslattığımız mutfak havlusunu sararlım ve dinlenmeye bırakalım. Havluyu fazla sıkı sarmayınız, aksi takdirde kekin yırtılma riski olur.
Kek dinlenirken, biz kremasını hazırlayalım, bunun için orta boy bir tencereye sütü alalım. Üzerine unu, şekeri, yumurtayı, ilave edelim karıştırarak pişirelim kıvama gelince ocaktan alalım, ara sıra karıştırıp ılınmasını sağlayalım.
Rulo keki açalım, içine ılınmış olan, kremadan biraz ayıralım (bu üzeri için ayrılacak) kalan bütün kremayı sürelim, üzerine uzunlamasına kestiğimiz muzu yerleştirelim ve keki 2 defada rulo şekline sokalım. Ayırdığımız kremayı rulo kekin üzerine sürelim. Bol hindistancevizi serpelim, buzdolabın buzluk bölümünde donduralım. Servis yapacağınız zaman dilimleyip servise sunalım. Afiyet olsun.


Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Malzemeler

500 Gr.Yaprak
1 Su Bardağı Pirinç
5 Adet Soğan
Kuşüzümü
Dolmalık Fıstık
Dolma Baharı
1 Adet Limon
Nane
Pulbiber
Dereotu
Maydanoz
Tuz
1 Su Bardağı Zeytinyağı

Tarifi

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.Dolmalık fıstığı ve yıkadığınız kuşüzümünü ilave edip kavurmaya devam edin.Kavurduğunuz soğana pirinç,tuz ve baharat miktarını ayarlayıp biraz kaynar su ekleyip karıştırın.Pilav suyunu çekince dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp tencereye ekleyin ve ocağı kapatın. 5 dakika kadar demlenmeye bırakın.Hazırladığınız harcı yapraklara pay edip sarın ve tencereye dizin.Yaprakların üzerini geçecek kadar su ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Soğuk olarak servis edin.


Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Fırında Biber Dolması Tarifi

Fırında Biber Dolması Tarifi
Fırında Biber Dolması Tarifi

Malzemeler
250 Gr.Kıyma
500 Gr. Dolmalık Biber
2 Tane Soğan
1 Tane Domates
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Su
Tuz Karabiber

Tarifi

Biberleri yıkayıp ayıklayalım.Soğanları küp küp doğrayıp bir tavada kavuralım.Daha sonra kıymayı da ekleyelim.Kıymanın suyu çekilene kadar pişirelim.Tuzu karabiberi ve kuş üzümünü ekleyip karıştıralım.Hazırlamış olduğumuz harcı biberlere dolduralım ve üzerlerini domates ile kapatalım.Biberleri tepsiye dizelim üzerine 1 bardak su ekleyip fırında suyunu çekene kadar pişirelim.


Fırında Biber Dolması Tarifi

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Malzemeler

20 Adet Kurutulmuş Patlıcan
3 Adet Soğan
1 Su Bardağı Pirinç
2 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Salça
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
2 Yemek Kaşığı Sumak
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Karabiber
Pulbiber
Nane
Kimyon
Tuz

Tarifi

Patlıcanları 10-15 dakika kadar sıcak suda haşlayıp süzün.Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp biraz zeytinyağında soteleyin.Daha sonra ayıklanıp yıkanmış pirinci,baharatları ve salçayı ekleyin.Yarım su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin.Hazırladığınız harcı patlıcanların yarısına gelecek şekilde içine doldurun.Elinizle patlıcanların ağzını kapatıp tencereye dik olarak dizin.İki su bardağı su ve zeytinyağını gezdirip ocağa koyun kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.


Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Manuel Fernandes Biyografi

Manuel Fernandes Biyografi

Beşiktaş’ın ve Türkiye’nin en büyük yıldızı Fernandes’in biyografisi. Bakalım Fernandes nasıl biriymiş.
Manuel Fernandes Biyografi

Mesleği: Futbolcu – Defansif Orta Saha
Doğum Yeri: Portekiz
Doğum Tarihi: 05-Şubat-1986

Manuel Fernandes, aslında düşündüğünüzde bir futbolcudan ötesini ihtiva etsede onun o hırçın karakteri artı yönlerini alıp götürmektedir. Fernandes gerçekten çok yetenekli bir futbolcudur. Zaten Benfica, Everton, Portsmouth, Valencia’da oynaması ve İnter’in kapısından dönmesi bunun en net göstergesidir. Kendisine ne kadarda kızsak en önemli maçlarda bizi yalnızda bıraksa yinede taraftarın gönlünde yerini almıştır. Zaten bu tavır ve davranışları olmasa Barcelona onbirinde bile yerini alabilecek yeteneklere sahiptir. Bir Beşiktaş yöneticisi ona kızıyorsunuz ama bunları yapmasa buraya gelirmiydi demiştir. Manuel Fernandes belkide ligimizde son sezonunu yaşamaktadır. Yeni başkanlık seçimi onun ve takımdaki diğer portekizlilerin geleceğinde belirleyici olacaktır. Çarşı onun hareketlerine hayranda olsa taraftarın içinde onun takımı tam olarak sahiplenmediği düşüncesi hakimdir. Büyük maçlarda cazalı duruma düşmek takımı yanlız bırakmak taraftarın Fernandes hakkındaki sevgisini yeniden sorgulamasına sebep olmuştur. Şahsi düşüncem Simao, Quaresma, Edu, Sidnei gitmeli Fernandes ve Almeida kalmalıdır. Bakalım zaman ne gösterecek.


Manuel Fernandes Biyografi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Malzemeler
• 5 adet enginar
• 3 soğan
• 2 su bardağı garnitür
• 2 kesme şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 demet dereotu
• 1 kaşık un
• 1 limonun suyu
• tuz

Tarif

1 Enginarları temizleyip, limonla ovun ve limonlu, unlu suda bekletin.

2 Halka şeklinde doğradığınız soğanı ve yağı bir tencereye alın. Soğan pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine garnitürü ilave edin. Bu malzemenin üzerine enginarları dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve şekeri ilave ederek kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

3 Soğuyunca enginarları servis tabağına alın. Alttaki garnitürleri enginarların içlerine doldurun.

4 ince kıydığınız dereotuyla süsleyerek servis yapın.


Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Pırasa Dolması Tarifi

Pırasa Dolması Tarifi
Pırasa Dolması Tarifi

Malzemeler

1 Kg.Pırasa (Kalınlardan)
250 Gr.Kıyma
2 Çorba Kaşığı Pirinç
2 Adet Soğan
2 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Salça
½ Demet Maydanoz
½ Demet Dereotu
Tuz
Karabiber

Terbiyesi İçin;
1 Adet Limon Suyu
1 Yumurta Sarısı

Tarifi

Pırasaları 3 parmak genişliğinde kesip az tuzlu kaynar suda birazcık haşlayın ve çıkarıp soğutun.Sıcak suda ıslatılmış pirinci,ince kıyılmış soğanı,salça,kıyma,ince ince kıyılmış dereotu,maydanoz,tuz,karabiber ve bir yumurta ile iyice yoğurun.Haşladığınız pırasaların ortasından parmağınızla itip kat kat çıkmasını sağlayın.En geniş olan iki yada üç kata hazırladığınız harçtan yeterince koyup pırasaları iki ucundan bastırarak ağızlarını kapatın.Tencereye birbirlerinin ağzını kapatacak şekilde dizin.Bir kaşık margarin tuz ve su koyup en üstüne de bir tabak kapatarak pırasalar yumuşayana kadar pişirdikten sonra bir yumurta sarısı ile bir limonun suyunu çırpıp üzerine dolma suyundan iki kepçe kadarını çırptığınız yumurtaya karıştırarak katın.Sonra hepsini birden tencereye döküp ocaktan alın.


Pırasa Dolması Tarifi

Fikret Orman Biyografi

Fikret Orman Biyografi

Beşiktaş’ın yeni başkanın biyografisi sizlerle. Bakalım Fikret Orman nasıl biriymiş.
Fikret Orman Biyografi

Mesleği: İş Adamı
Doğum Yeri: İstanbul
Doğum Tarihi: Kasım-1967

Fikret Orman, şu günlerde Beşiktaş için tarihinin en kritik dönemlerinden geçtiği süreçte, kimsenin cesaret edemediği gönlünü ve parasını ortaya koyamadığı en kritik dönemeçte ortaya çıkmış ve başkan adayı olmuştur.

Fikret Orman, 2004 Bjk kongresinde 3110 oy almış ve 3272 oy alan Yıldırım Demirören’in kazandığı kongrede ikinci olmuştur. O zamandan beridir Beşiktaş mali açıdan büyük sıkıntılara girerek bugünlere kadar gelinmiştir.

Fikret Orman, yapılacak olan seçimin en büyük adayıdır. Seçilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılmaktadır. Vaad ettikleri acı ve sıkıntılı bir dönem olsa da onun başarılı olacağına inananların sayısı çok fazladır.

Yapı olarak disiplinli bir anlayış içinde olan Fikret Orman ilk olarak stadyum yapımı süreciyle kolları sıvayacaklarını deklare etmiştir. Bu süreçte hiç kolay geçmeyecektir. Dolmabahçe Sarayı’na çok yakın olan Fiyapı İnönü stadyumunun yıkılıp yeniden yapılmasına engel teşkil edecek çok fazla dosya ve done bulunmaktadır. Kanaatimiz odur ki stadyumu yıkamayacağını anlayan Fikret Orman eğer seçilirse stadyumu yıkmadan yeniden düzenleme yoluna gidebilir. İlk amacı gelirleri artırmak olduğundan belki stadyumu büyütme ve loca sayısını artırma niyetinde olabilir.

Fikret Orman, özellikle amatör ve gelir getirmeyen, kasadan yiyen branşlarda çok büyük revizyonlara gideceğinide açık bir şekilde dile getirirken. Çok net bir ifadeyle 2 veya 3 sene boyunca hiç bir Beşiktaş taraftarının kendisinden şampiyonluk yada başarı beklememesini dile getirecek kadar açık yürekli tavrıyla takdir toplamıştır. Başarı gelirse amenna ama gelmezse bunun anlayışla karşılanması gerektiği özellikle önümüzdeki 3 sezonun ilk hedefinin başarı değil Beşiktaş’ı dar boğazdan kurtarmak olduğu aşikardır.

Fikret Orman, Beşiktaş’ın yaklaşık olarak 300 milyon USD civarında borcu olmasına rağmen bu işe nasıl soyundu diyenlerin sayısı az değildir. Camiada ona olan inanç fazla olsada sürecin devamında hiç hata yapmaması gerektiğini düşünenlerin sayısıda bir o kadar fazladır.

Önümüzdeki dönemde:

Yabancıların ve hocanın durumu ne olacak?

Fiyapı İnönü Stadyumu yıkılıp yeniden yapılabilecek mi?

Alt yapı takviyeli ve uygun bütçeyle oluşturulan takım önümğzdeki sezonlarda çok alt sıralarda kalırsa taraftar bu durumu sindirebilecek mi?

Serdar Adalı ve Hüsnü Güreli, Fikret Orman seçimi kazandığında kendisine her konuda destekte bulunacak mı?

Demirören’in elinde olduğu söylenen senetler Demirören tarafından yırtılıp atılacak mı?

Bu sorular bugün Beşiktaş’a gönül vermiş ve gündemi yakından takip eden insanlar tarafından en çok sorulan sorular.

Fikret Orman, yine bir röportajında Beşiktaş tarihinde yer edinmiş futbolcu ve futbol adamlarından kurulu bir ekip oluşturacağını dile getirmiş bu ekipten özellikle oyuncu seçimi ve alt yapı konusunda maksimun düzeyde faydalanacağını belitmiştir. Bakalım bu ekipte Sergen, Metin, Ali, Feyyaz gibi futbolla yatıp futbolla kalkan oyuncularımız olacak mı?

Kendisine seçim sürecinde başarılar diliyor büyük Beşiktaş camiası ve taraftarının ona inanmasını ve sabırlı olmasını tavsiye ediyoruz. Umarız bu yürekli insan atacağı adımlardada yürekli davranır ve vaadlerini yerine getirme konusunda destekçileri çok olur.


Fikret Orman Biyografi

Domates Dolması Tarifi

Domates Dolması Tarifi
Domates Dolması Tarifi

Malzemeler
4 Adet Domates
3 Adet Kornişon Turşu
2 Adet Haşlanmış Patates
1 Yemek Kaşığı Mayonez
1 Adet Limon
Dereotu
Mısır
Tarifi
Haşladığınız patatesleri rendeleyip turşuyu minik minik doğrayın.Rendelediğiniz patateslere limon suyu, mayonez ve turşuyu ekleyip karıştırın.Daha sonra domateslerin içini boşaltıp hazırladığınız harcı oyduğunuz domateslerin içine doldurun. Son olarakta ince kıydığınız dereotu ve mısırla süsleyip servis edin.


Domates Dolması Tarifi

Kuru Köfte Tarifi

Kuru Köfte Tarifi
Kuru Köfte Tarifi

Malzemeler
750 Gr. Kıyma
2 Dilim Bayat Ekmek İçi
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
2 Kahve Fincanı Un
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Tarifi

Kıymayı bir kaba alıp içerisine ekmek içi, haşlanıp rendelenmiş patates, rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip iyice yoğurun. Cevizden büyük parçalar koparıp başparmak boyunda uzatıp unlayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp sıcak servis edin.


Kuru Köfte Tarifi

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi
Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler
1 Tane Soğan
1 Tane Kerviz ve 1 Tane Pırasa
4 Tane Domates
5 Çorba Kaşıgı Domates Salçası
1 Çorba Kaşıgı Un
1 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Şeker
Tuz,Karabiber,Birazda Maydanoz

Tarifi

Tencerenize margarin sıvı yağ ve bir miktar tereyağı koyduktan sonra içine soğanızıda doğrayın ve soğanınızı kavurun.Kerevizi pırasanızı ve küçük olacak şekilde dograyarak tencereye ekleyin daha sonra domateslerinizide rendeleyerek karışıma ilave edin ve 5 dakika kadar karışımınızı kavurun.Daha sonra salçanızı ve ununuzu karışıma katarak kavurma işlemine devam edin.Sütünüzü şekerinizi ve suyunuda tencereye ilave ettikten sonra çorbanızı kaynamaya bırakın. Çorbanız piştikten sonra süzgeçten geçirerek başka bir kaba çorbayı aktarın. Aktarma işleminden sonra tuz,karabiber ve maydanozu ince ince kıyarak tencereye ilave edin.Servis yaparken çorbanızın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklerseniz çorbanız hem goruntu anlamında hemde lezzet olarak daha iyi olacaktır.


Domates Çorbası Tarifi

Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi

Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi
Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi

Malzemeler

4 parça dana pirzolası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
İnce ince doğranmış 1 küçük kırmızı biber
1 orta boy kıyılmış soğan
1 ince doğranmış kereviz kökü
1 çay kaşığı Sarmısak Sosu
250 ml tavuk suyu
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 kg soyulmuş domates
1 çay kaşığı toz şeker
1/4 bardak Un
2/3 bardak dolusu ufalanmış bayat ekmek
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri
2/3 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri
Maydonoz,
tuz,
karabiber,
kurutulmuş reyhan yaprağı

Tarif

Arasına yağlı kağıt koyduğunuz etleri tokmakla döverek inceltin
Zeytinyağını kızdırıp kırmızı biberi, soğanı, kerevizi ve sarmısağı karıştırarak kavurun
Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates salçasını, maydonozu, toz şekeri, kuru reyhanı, tuz ve karabiberi ekleyin
Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak domates sosunuz koyulaşana kadar pişirin
Yumurtayı çırpın
Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya ardından ufalanmış ekmeğe batırıp tereyağında bifteklerinizin her iki yüzü de esmerleşene kadar kızartın
Fırını 170°C’de ısıtın
Tepsiye dizdiğiniz bifteklere mozzarella peyniri serpin
Domates sosunu kaşıkla üzerine yayıp en üste Parmesan peynirini serpin
Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını bifteklerinizin üzerinde gezdirin
Et yumuşayıp peynirler altın rengini alana dek 25 dk pişirin


Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi

Muzlu Amerikan Keki Tarifi

Muzlu Amerikan Keki Tarifi
Muzlu Amerikan Keki Tarifi

Malzemeler

1 cay kasigi kabartma tozu
2 cay kasigi vanilya
1 cay kasigi karbonat
2 orta buyuklukte muz
1/2 su bardagi sut (1 1/4 dl.)
150 gr. yumusak margarin veya tereyagi
2 yumurta
1.5 su bardagi seker (3 1/2 dl.seker)
2 su bardagindan bir parmak eksik un (4 1/2 dl.un)
2/3 su bardagi ince dovulmus ceviz (1 1/2 dl.)

Tarif

Muzlar blendirda ya da catalla iyice ezilir.
Kek kalibi yaglanip unlanir(ben yuvarlak borcam kullaniyorum).
Yag ve seker beyazlasana kadar cirpilir.
Tek tek yumurtalar eklenir ve cirpmaya devam edilir.
Muzlar karisima eklenir ve yuksek devirde 1 dk.cirpilir.
Un,ceviz,kabatma tozu,karbonat ve vanilya eklenip,karistirilir.
Sutun hepsi birden degil,azar azar eklenerek karistirmaya devam edilir.
Kaliba dokulur ve onceden isitilmis 175C firinda 1 saate yakin pisirilir.
Cikinca uzerine pudra sekeri serpilir.


Muzlu Amerikan Keki Tarifi

Hurmalı Seyyah Kurabiyesi Tarifi

Hurmalı Seyyah Kurabiyesi Tarifi
Hurmalı Seyyah Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1 çay kaşığı aktif kuru maya
1 bardak un
¼ bardak ılık su (60 mL)
1 çay tabağı kadar süt
2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Dolgu: ¾ bardak hurma
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
1.5 çay kaşığı su
1 yumurta
Yarım paket margarin
1.5 bardak ince irmik
2 yemek kaşığı şeker
¼ çay kaşığı tuz

Tarif

Geniş bir kapta mayayı suda çözün.
Portakal kabuklarını, yumurtayı ve yağı ekleyip malzemeleri karıştırın.
Ardından önce irmiği karıştırın, sonra şekeri.
Unu da ekleyip kolayca parçalanabilecek ama sıkıldığında bir arada durabilecek kıvamda hamuru elde edin.
Hamurun üzerini ıslak bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
Hamur dinlenirken bütün malzemeleri yiyecek öğütücüye koyup macun kıvamındaki dolguyu hazırlayın ve fırını 175 dereceye (350F) ısıtın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avcunuzda açın.
1.5 çay kaşığı kadar içi açtığınız hamurun ortasına yerleştirip kenarlarını birleştirin. Hamuru tekrar yuvarlayın. Topları yağlanmış tepsiye, aralarında 1 santimden biraz fazla boşluk bırakarak yerleştirin.
Kurabiyeler üzerinde çatal ile ufak delikler açın ve üstlerine fırça ile sütü sürün.
Tabanı kızarıncaya kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
Soğumaları için hemen ızgara üzerine alın.


Hurmalı Seyyah Kurabiyesi Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi
Yoğurt Çorbası Tarifi

Malzemeler
200 Gr.Yoğurt
200 Gr.Kuşbaşı Et
1 Çay Bardağı Nohut
1 Su Bardağı Aşurelik Buğday
Nane
Zeytinyağı
Kırmızıbiber

Tarifi

Bir gece önceden nohutu ıslatın.Daha sonra buğday,nohut ve kuşbaşı doğranmış eti kısık ateşte haşlayın.Etler yumuşamaya başladıktan sonra çıptığınız yoğurdu yavaş yavaş karışıma ilave edin ve sürekli karıştırın.Kaynadıktan sonra ateşten alın servis ederken üzerine zeytinyağında kızdırılmış kırmızıbiber ve nane gezdirin.


Yoğurt Çorbası Tarifi

Ekşili Sebze Çorbası Tarifi

Ekşili Sebze Çorbası Tarifi
Ekşili Sebze Çorbası Tarifi

Malzemeler
1 Tane Soğan
2 Tane Havuç
1 Tane Kabak
2 Tane Patates
3 Diş Sarımsak
1 Limonun suyu
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Biraz Maydanoz
4 Bardak Su

Tarifi

Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları kavurun.Soğanlar kavrulurken sebzeleri ince ince doğrayın.Doğramış olduğunuz sebzeleri kavurduğunuz soğana ilave edin.Biraz kavurduktan sonra sıcak suyu ve tuzunu ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirin.İnce ince kıydığınız maydanoz,sarımsak ve limon suyu ile karıştırıp sebzelerin üzerine ekleyin.Biraz daha pişirip tencereyi ocaktan alın.


Ekşili Sebze Çorbası Tarifi

Biberli Mantarlı Pizza Tarifi

Biberli Mantarlı Pizza Tarifi
Biberli Mantarlı Pizza Tarifi

Malzemeler

1-1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1-1/2 su bardağı şeritler halinde doğranmış mozarella veya dil peyniri
1 adet yumurta (çırpılmış)
60 gr ince doğranmış biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı taze mantar
1 çay bardağı domates sosu veya salçası
1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1/4 çay kaşığı fesleğen yaprağı
1/4 çay kaşığı sarmısak tozu
1/4 çay kaşığı mercan köşk
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

Tarif

Pirinç, yumurta ve kaşar peynirini bir kase içinde kanştırın.
Tabanı tereyağ ile yağlanmış pizza tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin.
250 derecedeki fırında yaklaşık 4 dakika pişirin.
Diğer tarafta domates sosu, fesleğen yaprağı, sarmısak tozu ve mercan köşkü karıştırın.
Bu karışımı pişen pirincin üzerine yayarak dökün.
Parmesan peynirini serpin.
1 çay bardağı mozarella peyniri, biber ve mantarı kat kat pizzanın üzerine yerleştirin.
En üstüne geriye kalan mozarella peyniri ile maydanozu serpin.
250 derecedeki fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin ve sonra servis yapın.


Biberli Mantarlı Pizza Tarifi

Tavuk Suyu Çorba Tarifi

Tavuk Suyu Çorba Tarifi
Tavuk Suyu Çorba Tarifi

Malzemeler

Yarım Çay Bardağı Un
1 Tane Yumurta Sarısı
2 Bardak Su
1 Bardak Süt
1 Tane Soğan
2 Kaşık Ayçiçek Yağı
1 Tane Tavuk Bulyon
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Biraz Köri (İsteğe Göre)
Kırmızıbiber
Tuz

Tarifi

Bir Tencerede sıvı yağ ile birlikte küp küp doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. 2 Bardak su ilave edilerek kaynatılır. Yumurta sarısı,yarım çay bardağı un, süt, biraz köri ayrı bir tarafta iyice karıştırılır.Tencereye biraz biraz ve devamlı karıştırılarak dökülür.Tavuk bulyon tableti ve tuzu eklenir.Devamlı karıştırarak çorba kaynatılır.Tereyağı eritilip, kırmızı biber eklenir.Ocaktan alınarak çorbanın üzerine dökülür.Çorba tabaklara dökülür.İsteğe göre, kıtır küp küp doğranmış ekmek parçaları çorbanın üzerine konarak servis edilebilinir.
Köri:Tavuk yemeklerine ve tavuk suyu çorbalara çok yakışan bir baharat türüdür.Tavuk yemeklerinde genellikle kullanırım sizede kesinlikle tavsiye ederim.


Tavuk Suyu Çorba Tarifi

Zencefilli Bisküvi Tarifi

Zencefilli Bisküvi Tarifi
Zencefilli Bisküvi Tarifi

Malzemeler

1 kg. un
150 gr. tereyağı 1/2 kg. toz şeker
2 çay fincanı koyu şurup
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı zencefil
1 çorba kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
koyu şurup için: (kendiniz hazırlarsanız)
1/2 kg. toz şeker
şekeri ıslatacak kadar su
Süs için:
1 çay fincanı pudra şekeri
su (şekeri ıslatacak kadar)

Tarif

Koyu şurup elde etmek için ;1/2 kg. toz şekeri, şekeri ıslatacak kadar su ile hafif ateşte, koyulaşıncaya kadar kaynatın.
Şurubunuz kıvamlı olunca ateşten çekin ve soğumaya bırakın.
Dilerseniz hazır şurup da kullanabilirsiniz. Tereyağını dışarıda bırakarak yumuşatın. Karanfilleri dövün.
Derin bir kaba yumuşamış tereyağını koyun, üzerine dövülmüş karanfilleri, tarçını, zencefili atın, bir tahta kaşıkla çalışarak karıştırın, üzerine toz şekeri ilave edin ve tekrar karıştırın.
Tereyağı ve baharatlar, şekerle iyice karışıncaya kadar tahta kaşıkla çalışın.
Kabartma tozunu karışımınıza atın, iki çay fincanı koyu şurubu ilave edin.
Pütürlü ve kahverengi bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
Üzerine 900 gr. unu ilave edin ve yumuşak ve yapışkan bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
24 saat kadar dinlenmeye bırakın. Ertesi gün, hamurunuz yeteri kadar dinlenince, kalan undan bir parça alarak mutfak tezgahına serpin.
Hamurdan kocaman parçalar kopartarak çok ince 2-3 mm. kadar açın ve arzu ettiğiniz biçimde kalıplarla kesin.
Bisküvi kalıplarınız yoksa, su bardağı veya çay bardağının ağzını kalıp gibi kullanabilirsiniz.
Su bardağıyla önce dışını kesip, daha sonra içini çay bardağı ile keserek halkalar elde edebilirsiniz.
Fırın tepsisini tereyağı ile çok az yağlayın, zencefilli kurabiyelerinizi dizin ve kızgın fırında, takip ederek 7-8 dakika kadar pişirin.
Bisküviler kuru bir görünüm kazanınca fırından çıkarın.
Pişmesini bir bisküviyi tadarak kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde hamurun kalan miktarını da yapın.


Zencefilli Bisküvi Tarifi

Lebeniye Çorbası Tarifi

Lebeniye Çorbası Tarifi
Lebeniye Çorbası Tarifi

Malzemeler
1 Su Bardağı Buğday
1 Çay Bardağı Nohut
250 Gr.Kuşbaşı Doğranmış Et
3.5 Su Bardağı Yoğurt
Zeytinyağı
Nane
Tuz
Su

Tarifi

Nohut ve buğdayı birgün önceden suda ıslatın.Islattığınız nohut,et ve buğdayı bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar suda kısık ateşte haşlayın.Tenceredeki malzemeler pişmeye başlayınca yoğurdu azar azar ilave edip sürekli karıştırın.5-10 dakika kaynatıp ocağı kapatın.Servis ederken üzerine zeytinyağı ve nane gezdirip sıcak olarak servis edin.


Lebeniye Çorbası Tarifi