Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi

Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi
Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi

Malzemeler

4 parça dana pirzolası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
İnce ince doğranmış 1 küçük kırmızı biber
1 orta boy kıyılmış soğan
1 ince doğranmış kereviz kökü
1 çay kaşığı Sarmısak Sosu
250 ml tavuk suyu
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 kg soyulmuş domates
1 çay kaşığı toz şeker
1/4 bardak Un
2/3 bardak dolusu ufalanmış bayat ekmek
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri
2/3 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri
Maydonoz,
tuz,
karabiber,
kurutulmuş reyhan yaprağı

Tarif

Arasına yağlı kağıt koyduğunuz etleri tokmakla döverek inceltin
Zeytinyağını kızdırıp kırmızı biberi, soğanı, kerevizi ve sarmısağı karıştırarak kavurun
Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates salçasını, maydonozu, toz şekeri, kuru reyhanı, tuz ve karabiberi ekleyin
Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak domates sosunuz koyulaşana kadar pişirin
Yumurtayı çırpın
Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya ardından ufalanmış ekmeğe batırıp tereyağında bifteklerinizin her iki yüzü de esmerleşene kadar kızartın
Fırını 170°C’de ısıtın
Tepsiye dizdiğiniz bifteklere mozzarella peyniri serpin
Domates sosunu kaşıkla üzerine yayıp en üste Parmesan peynirini serpin
Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını bifteklerinizin üzerinde gezdirin
Et yumuşayıp peynirler altın rengini alana dek 25 dk pişirin


Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi

0 Response to "Parmesan Peynirli Dana Eti Tarifi"

Yorum Gönder