Tavuk Sote Tarifi

Tavuk Sote Tarifi
Tavuk Sote Tarifi

Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet çarliston biberi (doğranmış)
1 adet salçalık kırmızı biber (doğranmış)
500gr. kuşbaşı tavuk göğsü
3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 adet havuç (küp doğranmış)
250gr. mantar (doğranmış)
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, kekik
sıcak su

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp geniş ve yayvan bir tencerede yağla kavurun.
Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Kuşbaşı tavuk etinide ortadan yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar kavurun.
Sırasıyla küp havuç, mantar, sarımsak ve en son salçayı tek tek ilave edip kavurun.
Baharatlarıda ilave edip karıştırdıktan sonra yarım bardağa yakın sıcak su ilave edip kapağını kapatın.


Tavuk Sote Tarifi

Tandırda Tavuk But Tarifi

Tandırda Tavuk But Tarifi
Tandırda Tavuk But Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı yağsız yoğurt
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
3-4 diş sarımsak, dövülmüş
1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
Süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
Raita
Raita İçin
1 + 3/4 su bardağı yoğurt
Yarım salatalık, soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Taze nane, doğranmış (ben kuru nane kullandım)

Yapılışı

Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın.
Butları ekleyip her tarafının marine ile kaplanmasını sağlayın.
Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin.
Ertesi gün fırınınızı 260 C’ye getirin.
Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın.
Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin.
Limon dilimleri ve raita ile servis yapın.
Raita’nın Hazırlanışı
Yoğurdu orta boy bir kaseye alın.
Salatalığı yoğurdun üzerine rendeleyin.
Tuz, kimyon ve nane ile karıştırın.
Hafifçe soğutup servis yapın.


Tandırda Tavuk But Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi
Tavuklu Pilav Tarifi

Malzemeler

Pilav için
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı sıcak su
sıvıyağ,tuz
Sıvıyağda yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavurun.Sonra nohut,tuz ve suyunu döküp pişirin.Pişince bir örtüye sarıp 15-20 dk demlendirin(pilavınız tane tane olur.)
Tavuk sote için
1 tavuk göğsü
sıvıyağ
tuz,pulbiber

Yapılışı

Tavuk etlerini küp doğrayıp sıvıyağda istediğiniz kadar tuz ile iyice kavurun.
Pişince altını kapatıp biberini atın.
Bir kasenin dibine tavukları koyun,üzerine pilavı boşaltın,kaşıkla biraz bastırıp servis tabağına ters çevirin.
Yemeye hazır.


Tavuklu Pilav Tarifi

Andaloz Çorba Tarifi

Andaloz Çorba Tarifi
Andaloz Çorba Tarifi

Malzemeler
2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber

Yapılışı

Tencereye margarini koyup eritin.
Unu ilave ederek bir süre kavurun, salçayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
5 bardak su katıp kaynatın.
Kaynayan suyun içine haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın.


Andaloz Çorba Tarifi

Meksika Usulu Makarna Tarifi

Meksika Usulu Makarna Tarifi
Meksika Usulu Makarna Tarifi

Malzemeler

1 paket burgu makarna
2 adet domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 baş sarımsak
Kara biber
Acı biber
1 yemek kaşığı köfte baharatı
maydonoz(isteğe göre)

Yapılışı

Makarnaları önceden haşlayın.
Ondan sonra ayrı bir tencerede domatesi rendeleyin suyunu çekinceye kadar kavurun üzerine sıvı yağı ilave edin.
sonra salçasıyla karıştırın sarımsak,karabiber, acıbiber ve köfte baharatını ilave edip kavurun.
makarnalar haşlandıktan sonra üzerine ilave edip karıştırın.


Meksika Usulu Makarna Tarifi

Biberli Tavuk Budu Tarifi

Biberli Tavuk Budu Tarifi
Biberli Tavuk Budu Tarifi

Malzemeler

1 adet soğan
400 gram erişte
4 kırmızı dolmalık biber
4 adet tavuk budu
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kırmızı toz biber
200 ml sebze suyu
Karabiber ve tuz
Kızartmak için yağ
1 tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı

* Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp küp küp doğrayın.
* Butların fazlalıklarını temizleyin. Kızartma tenceresinde yağı kızdırıp butları 5-10 dakika kadar kızartın. Kızaran butları tencereden alın.
* Bir miktar yağı tavaya alıp soğan ve kekiği kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
* Tavuk butlarının üzerine kırmızı toz biber serpip biber küpleri ile birlikte tavaya ilave edin. Sebze suyunu ekleyip 20 dakika kadar pişirin.
* Erişteyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin.
* Butları tavadan alıp kalan sebzeleri tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Nişastayı 1 çorba kaşığı suyla karıştırıp sebzelere ekleyin. Bir taşım kaynatın.
* Butları sebze ve erişte ile servis yapabilirsiniz.


Biberli Tavuk Budu Tarifi

Kuzu Fırın Tarifi

Kuzu Fırın Tarifi
Kuzu Fırın Tarifi

Malzemeler

450 Gr. Kuzu Eti
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
Yarım Fincan Su

Yapılışı

Kuzu etini küp şeklinde parçalara kesip kıyılmış soğanlarla beraber bir tavada tereyağında kızartın.
Et kahverengi olunca içine önceden su içinde erittiğiniz bir yemek kaşığı unu ilave edin ve et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.


Kuzu Fırın Tarifi

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi

Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi
Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi

Malzemeler

Köfte malzemesi
300 g. kıyma
1 orta boy soğan rendesi
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı iyi haşlanmış pirinç
Tuz, karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
Terbiye malzemesi
1 yumurtanın sarısı
½ limon suyu
1 su bardağı su

Yapılışı

1. Maydanoz hariç köfte malzemeleri yoğurulur. Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Köfteler ince kıyılmış maydanoza bulanır.
2. Maydanoza bulanmış köfteler yağlanmış geniş bir tencereye dizilir. Kısık ateşte tencere ara sıra sallanarak pişirilir.
3. Pişen köftelerin üzerine terbiye malzemeleri karıştırılıp dökülür. Kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun


Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi

Hindi Suyuna Sebze Çorbası Tarifi

Hindi Suyuna Sebze Çorbası Tarifi
Hindi Suyuna Sebze Çorbası Tarifi

Malzemeler

4 su bardağı hindi suyu
1 adet küp doğranmış kereviz
1 adet küp doğranmış havuç
1 adet küp doğranmış patates
1 adet küp doğranmış kabak
1 adet küp doğranmış domates
1 adet ince kıyılmış biber
1 adet ince kıyılmış pırasa
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
3 diş rendelenmiş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Terbiyesi İçin
Yarım çay bardağı un
Yarım limonun suyu
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

Hindi suyunu alıp kaynatın.
Daha sonra içine sebzeleri atın.
Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada terbiyeyi hazırlayın.
Bunun için, un, yumurta sarısı ve limon suyunu kasede çırpın.
Kaynayan çorbanın suyundan da 1-2 çorba kaşığı alıp, terbiyeye karıştırın.
Yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ekleyin.
2- 3 dakika kaynatın.
Çorbayı ocaktan almadan önce, sıvıyağ, soya sosu, tuz, karabiber, köri ve salçayı ilave edin.
Karıştırıp ocaktan alın.
Sıcak olarak servis yapın.


Hindi Suyuna Sebze Çorbası Tarifi

Portakal ve Ispanaklı Salata Tarifi

Portakal ve Ispanaklı Salata Tarifi
Portakal ve Ispanaklı Salata Tarifi

Malzemeler

200 gr ıspanak yaprağı
2 portakal
1/2 kırmızı soğan
1/3 bardak kavrulmuş badem/ceviz/fındık/dolma fıstığı
Ispanak salatasının sosu için malzemeler:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı portakal suyu
1/2 limon kabuğunun rendesi
1/2 portakal kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı bal
Tuz

Yapılışı

Ispanakları iyice yıkayıp, salata kurutucusunda kurutup, elle doğrayın. 2 portakalı zarlarını mümkün olduğunca ayıklayarak küçük parçalara ayırın. Soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Ispanak salatanıza eklemek istediğiniz kuruyemiş çeşidini yağsız tavada, yüksek ateşte biraz çevirin. Tüm malzemeleri geniş bir kasede harmanlayıp, servis yapacağınız tabağa yerleştirin.
Malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın ve hazırladığınız salatanın üzerine gezdirin.


Portakal ve Ispanaklı Salata Tarifi

İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte Tarifi
İçli Köfte Tarifi

Malzemeler

İÇ MALZEME
300 gram kıyma
2 adet büyük soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydonoz
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Karabiber,kırmızı biber,tuz
2yemek kaşığı tereyağı
DIŞ MALZEME
250 gram ince bulgur
Yarım çay bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz

Yapılışı

İnce yemeklik doğradığımız soğanlarımızı tereyağında bir iki kez karıştırıp, kıymamızı ilave ediyoruz.
Kıymalarımız iyice kavurduktan sonra altını kapatıp,maydonoz ceviz ve baharatları ilaveedip karıştırıyoruz.
Önemli püf nokta kıymalı harcın en az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor.
Birgün önceden yapılması daha makbulmüş.
Ama benim o kadar vaktim olmadığı ve biranönce içli köftelerime kavuşmak için 2 saat bekleyebildim.
Köftemizin dışı için bulgur ve irmik karıştırılıp bir kaba alınır.
Üzerine sıcak su dökülüp üzeri kapatılarak yaklaşık yarım saat şişmesi için beklenir.
Suyunu çektikten sonra içine tuz ,salça ve un ilave edilerek iyice yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elimizde uzunlamasına yuvarlanır..
İşaret parmağımızı hamura batırarak ve elimizde döndürerek bir oyuk elde edilir.
Oyulan yere kıymalı içten doldurulup ağzı kapatılır.
Elimizi ıslatarak şekil verilir.
Hazırlamış olduğumuz köfteler kızgın ve bol yağda kızartılarak ,sıcak servis yapılır.


İçli Köfte Tarifi

Ispanaklı Pasta Tarifi

Ispanaklı Pasta Tarifi
Ispanaklı Pasta Tarifi

Malzemeler

KEK MALZEME
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ıspanak püresi
1 kabartma tozu
1 şekerli vanilin
2 su bardağı un
ARA KREMA MALZEME
2 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
ÜST KREMA MALZEME
2 poşet kremşanti
1,5 su bardağı soğuk süt

Yapılışı

Önce ıspanağı bol suda yıkayıp yapraklarını ikiye üçe bölelim.
Tenceede kendi suyuyla soteleyelim.
Daha sonra suyunu süzüp,robottan geçirerek püre haline getirelim.
Kek için, yumurta ve şekeri iyice çırpalım,sıvıyağı,spanak püresi vanilyayı ilave edelim.
Kabarma tozu ve unu ekleyip iyice karıştıralım.
Yağlanmış kelepçeli kalıba dökerek 170 derece fırında 40-45 dk pişirelim.
Kekimiz pişerken üst krema için ,kremşantiyi hazırlayıp buzdolabında soğutalım.
Ara kremayı pişirip soğutalım.
Kek piştikten sonra ortadan ikiye bölelim.
Kek kırıntılarını dondodan geçirelik.
Kekimizin arasına hazırladığımız kremayı sürelim.
Üzenihi krem şantiyle kaplayalım.
Ön son üzerine rondodan geçirdiğimiz kek kırıntılarıyla süsleyelim.


Ispanaklı Pasta Tarifi