Tandırda Tavuk But Tarifi

Tandırda Tavuk But Tarifi
Tandırda Tavuk But Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı yağsız yoğurt
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
3-4 diş sarımsak, dövülmüş
1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
Süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
Raita
Raita İçin
1 + 3/4 su bardağı yoğurt
Yarım salatalık, soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Taze nane, doğranmış (ben kuru nane kullandım)

Yapılışı

Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın.
Butları ekleyip her tarafının marine ile kaplanmasını sağlayın.
Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin.
Ertesi gün fırınınızı 260 C’ye getirin.
Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın.
Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin.
Limon dilimleri ve raita ile servis yapın.
Raita’nın Hazırlanışı
Yoğurdu orta boy bir kaseye alın.
Salatalığı yoğurdun üzerine rendeleyin.
Tuz, kimyon ve nane ile karıştırın.
Hafifçe soğutup servis yapın.


Tandırda Tavuk But Tarifi

0 Response to "Tandırda Tavuk But Tarifi"

Yorum Gönder