Kolay Mısır Çorbası Tarifi

Kolay Mısır Çorbası Tarifi
Kolay Mısır Çorbası Tarifi

Malzemeler

500 gr dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır 3 çorba kaşığı margarin
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
2 su bardağı su , etsuyu veya tavuk suyu ( et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.)
5-6 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Tarif

Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın. Mısırları yıkayıp süzün, yarısını püre haline haline getirin. (Robotta çekebilirsiniz)
Bir tencerede margarini eritin, soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin.
Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin.
10 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra, servis kaselerine alın. Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.


Kolay Mısır Çorbası Tarifi

23 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

23 ocak burç yorumları, 23.01.2013 burç yorumları, bugünkü burcum, burç oku, burç özellikleri, burçlar, günlük burç yorumları, 23 Ocak 2013 akrep burcu yorumu, 23 Ocak 2013 aslan burcu yorumu, 23 Ocak 2013 balık burcu yorumu, 23 Ocak 2013 başak burcu yorumu, 23 Ocak 2013 boğa burcu yorumu, 23 Ocak 2013 ikizler burcu yorumu, 23 Ocak 2013 koç burcu yorumu, 23 Ocak 2013 kova burcu yorumu, 23 Ocak 2013 oğlak burcu yorumu, 23 Ocak 2013 terazi burcu yorumu, 23 Ocak 2013 yay burcu yorumu, 23 Ocak 2013 yengeç burcu yorumu

23 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları
23 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

Koç Burcu – (21 Mart – 20 Nisan)

Gücünüzün karşı tarafa geçmesinden hoşlanmayan bir yapınız olmasına rağmen, olayları kısa sürede kendi lehinize çevirme konusunda ustaca manevralar yapıyorsunuz.Yönetici gezegeniniz Mars size uyumlu bir açı veriyor. Ortak ilişkilerinizde karlı çıkacağınız projeler gündeme gelecektir..Yeni insanlar tanımanıza neden olacak..

Boğa Burcu – (21 Nisan – 21 Mayıs)

Geçmişten kaynaklanan olayların sizi etkilemesine izin vermemelisiniz. Aile içi olayların gündeme gelme olasılığı, bazı unutulmuş sorunları da, su üstüne çıkarabilir.. Sıradan olayların önemli bir mesele haline gelmesi canınızı sıkabilir..Bugün fikir dağınıklığı yüzünden, birkaç yere söz verebilirsiniz. Akşam saatleri daha dingin olacaksınız.

İkizler Burcu – (22 Mayıs – 21 Haziran)

Kendinizi ilgilendiğiniz konularda aşama niyetindesiniz ve bir şeyler öğrenme savaşı içinde olacaksınız. Bugün, yollarla ilgili ilginç fırsatlar yakalayacak bir çok ziyaretleriniz olacak. Değişik düşünceli kişilerin size yansıttığı etkileşimlerden, isteseniz de uzak kalmayı başaramayacaksınız. İçsel dengenizi bozmamalısınız.

Yengeç Burcu – (22 Haziran – 23 Temmuz)

Ay’ın bulunduğu konum, kafanızın karışmasına neden olabilir. Olayların dışında kalmayı bir türlü başaramıyorsunuz. Sezgisel gücünüzün güçlü olması, her şeyi kolay algılamanızı sağlarken, içsel huzursuzluğunuzun da artmasına neden oluyor.Bıçak sırtı sorunlarınız var fakat bir o kadar da güçlüsünüz. Kendinizi aşma yolunda ilerliyorsunuz.

Aslan Burcu – (24 Temmuz – 21 Ağustos)

Grup çalışmalarından zevk aldığınız için, çevrenizde yaratıcı kişilerle birlikte olmaktan hoşlanıyorsunuz. Bugün, partnerinizden de alacağınız destek çok önemli olacak. Orijinal fikirli kişilerin size sağlayacağı motivasyon ve sevdiğiniz kişi ile birlikte yapacağınız iş birliği, gün içinde enerjinizi olumlu etkileyecek

Başak Burcu – (22 Ağustos – 23 Eylül)

Partnerinizin ve çevrenizdeki kişilerin sağlık sorunları gündeme gelebilir ve onların problemleri ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.Önlemci yapınız yine ortaya çıkıyor ve yakınlarınızı sıkı bir takibe alıyorsunuz. Olaylara kuşku ile yaklaşmanız sayesinde, bir çok yakınınızın sorunlarını çözümleyebiliyorsunuz.

Terazi Burcu – (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugün, aşkta her zamanki dengeli yapınızı korumakta güçlük çekebilirsiniz. İstekler ve kişisel zevkler ön planda olacak. Güneş duygusal yapınıza da aşırı uçluklar verirken, çılgın yolculuklar da gündeme gelebilir. İçsel sesinizi dinlemekle kendinizi özgür hissedeceksiniz. Farklı bir gün yaşamanın zevkini tatmalısınız.

Akrep Burcu – (24 Ekim – 23 Kasım)

Meslek yaşantınızla ilgili kariyer savaşları içinde olabilirsiniz. Çevrenizdeki kişilerin düşüncelerinin önemli olduğunu biliyorsunuz. Saygınlığınızı ön plana çıkarmaktan yanasınız. Beklentilerinizin sizi önemli yerlere taşıdığınızı bilmenize rağmen, çevresel huzursuzlukların sizi rahatsız etmesinden hoşnut değilsiniz.

Yay Burcu – (24 Kasım – 22 Aralık)

Hiç kimseden çekinecek bir şeyiniz yok. Bugün, enerjinizi çevrenize kolay bir şekilde yansıtabiliyor ve karşınızdaki kişilerden de, aynı elektriği görebiliyorsunuz. Sezgilerinizden yola çıkarak bir çok problemin çözümünü bulacaksınız. Partnerinize her konuda destek vermeniz, onun özellikleriyle eş değerli olduğunu unutmayın.

Oğlak Burcu – (23 Aralık – 20 Ocak)

Konuştuğunuz sözlerin arkasında olmak her kişiye özgü değildir ve farklı olduğunuzu herkese yansıtabiliyorsunuz. Bugün, sağlam fikirlerinizle çevrenizi etkiniz altına kolayca alacaksınız. Maddi konularda kendinizi güçlendirmek isteyişiniz, iş çevrenizin sınırlarınızı genişletme yolunda atacağınız adımlarla endeksli olmalı.

Kova Burcu – (21 Ocak – 19 Şubat)

Aynı anda bir çok işi bir arada yapmanız sayesinde, kendinize daha fazla zaman ayırabiliyorsunuz. Bugün sosyal evinizde yer alan Ay’dan etki alıyor ve fikirlerinizde değişimler yaşıyorsunuz. Partnerinizin sizi anlaması güçleşebilir. Bugün, sizi mutlu edecek bir alış veriş yapma telaşı içindesiniz.

Balık Burcu – (20 Şubat – 20 Mart)

Karşınızdaki kişilerin adeta içini okuyorsunuz. Bugün, iç sesinizle baş başa kalmak isteseniz de, gireceğiniz topluluklarda garip bir çekimle kişileri çevrenize toplayacaksınız. Olayları kafanızda abartmadan düşünmeli ve sonuçlarından çekinmemelisiniz. Sevdiklerinizin değişik düşüncelerine şans vermeyi denemelisiniz.


23 Ocak 2013 Günlük Burç Yorumları

Muhteşem Yüzyıl 83. Bölüm - 23 Ocak Çarşamba Fragmanı

Muhteşem Yüzyıl 83. Bölüm

Muhteşem Yüzyıl 83. Bölüm Özeti

Geçen bölümde Pargalı i dam edildi. Sultan Süleyman ise i damdan önce Pargalı’yı yemeğe davet ederek ve onunla vedalaştı..

Dizinin önümüzdeki Çarşamba ekrana gelecek olan 83. bölümün ilk fragmanı yayınlandı. Saraydaki odasında uyurken Sultan Süleyman’ın emriyle cellatlar tarafından boğularak öl dürülen Pargalı İbrahim Paşa’nın ce sedi cellatlar tarafından taşınarak tabuta konuluyor.

Star TV’nin rating rekorları kıran dizisi Muhteşem Yüzyıl’da heyecan dorukta. Uzun zamandır, kendisinden beklenilmeyen tavırlar içine giren Pargalı İbrahim için büyük gün geldi çattı. Kanuni Sultan Süleyman, çok sevdiği can yoldaşı Pargalı İbrahim için zor da olsa i dam kararı verdi.

82. Bölümde Neler Oldu?

Süleyman, divan kararıyla kendisinden dahi koruduğu İbrahim’in i damına hükmetmiştir. Ancak bu hükmü yerine getirebilmek için Ebussuud efendiye danışır. Şaşkına dönen Ebussuud, Süleyman’a cevap vermek için süre ister. Üzerindeki kara buluttan habersiz olan İbrahim ise, mutlu gelecek hayalleri kurmaktadır.

Hürrem de bu gidişatın farkında değildir. Ne yaparsa yapsın İbrahim’den kurtulamayacağını düşünmektedir. Öte yandan; Şah Sultan’ın da gerçek yüzünü görmemiştir henüz.  Onunla arasının iyi olmasından memnundur. Vakfın hayır işlerine onu da dahil eder. Şah Sultan ise eşi Lütfi Paşa ve kızı Esmahan’ın gelişiyle, esas niyetini belli eder.

Süleyman’ın beklediği an gelip çatar. Ebussuud bir çare bulmuştur. İbrahim Paşa’nın ka tli için Süleyman’ın uyuması gerekmektedir! Süleyman için uykular haramdır artık. Ya kararını uygulayacaktır ya da kararından dönecektir. Ve bir gece İbrahim’i iftara çağırır. Başına geleceklerden habersiz olan İbrahim, geceyi sarayda geçirir.
Muhteşem Yüzyıl 83. Bölüm – 23 Ocak Çarşamba Fragmanı


Muhteşem Yüzyıl 83. Bölüm - 23 Ocak Çarşamba Fragmanı

Kremalı Lahana Çorbası Tarifi

Kremalı Lahana Çorbası Tarifi
Kremalı Lahana Çorbası Tarifi

Malzemeler

3 yaprak lahana
2 çorba k.un
1 su b.krema
1 çorba k.tereyağı
maydanoz
su
tuz

Tarif

Lahanaları incecik doğrayın. Üzerini geçecek kadar su koyarak 5 dakika haşlayın. Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Biraz kavurduktan sonra üzerine önce biraz soğuk su ekleyin. Lahanalar pişince su ile beraber terbiyenin olduğu tencereye ekleyin. Daha sonra üzerine kremayı da dökerek birkaç dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Kremanız yoksa 1 su bardağı süt ekleyerek de yapabilirsiniz.


Kremalı Lahana Çorbası Tarifi

Mehmet Ali Birand Biyografi

Mehmet Ali Birand Biyografi

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türkiye’nin önemli gazetecilerinden, birçok gazetecinin ve televizyoncunun yetiştirilmesine katkı sağlayan Mehmet Ali Birand’ın biyografisi sizlerle
Mehmet Ali Birand Biyografi

Mehmet Ali Birand (1941 – 2013)

İstanbul’da 9 Aralık 1941′de dünyaya gelen gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand, mesleğe 1964′te Milliyet gazetesinde başladı.

Abdi İpekçi’den sonra kısa bir dönem Milliyet’in genel yayın yönetmenliğini yapan Birand, Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Birand, 1985′te TRT’de başlayan ve ardından Show TV’de devam eden kariyerinin altın basamağı, 32. Gün programını sundu.

Mesleğe Milliyet gazetesinde başlayan Birand, zor ve tehlikeli şartlarda yaptığı röportajlarla dünyanın sayılı gazetecileri arasında yer aldı.

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumları anlatan ve Türk siyasetini içeren birçok kitap yayınlayan Birand’ın, Türk ordusunun yapısı, 12 Eylül askeri darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkarması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca’ya çevrildi.

1992-1995′te Show TV’de ana haber bültenini sunan Birand, Kanal D Grup Başkanlığı görevinin yanı sıra aynı kanalda ana haber bültenini sunuyordu. 17 Ocak 2013 tarihinde vefat eden Birand, evli ve 1 çocuk babasıydı.


Mehmet Ali Birand Biyografi

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi
Kremalı Kabak Çorbası Tarifi

Malzemeler

2 kabak
3 çorba k.un
1 su b.krema
1 tutam dereotu
sıvıyağ,tuz

Tarif

Kabakları küp olarak kesin.Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine kabakları ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine 3 çorba kaşığı unu ilave edin. Tekrar kavurun.Tencereye ilk önce soğuk su daha sonra sıcak su ilave edip çorbayı kaynatın.Kayayan çorbanın içine 1 su bardağı kremayı ilave edin.Çorbayı servis tabağına alın.Üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edip servis edin.


Kremalı Kabak Çorbası Tarifi

Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi

Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi
Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi

Malzemeler

2 demet ıspanak
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Muskat rendesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
½ sıvı krema
Tuz-karabiber
Üzeri için:
10 dilim tost
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Tarif

Ispanakları ayıklayıp, haşladıktan sonra suyunu sıkıp doğrayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Sarımsağı ayıklayıp kıyın.
Çorbanın üzeri için, tost ekmeklerinin üzerine margarini sürüp, üzerine rendelenmiş kaşarı peynirini serpin. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında peynir eriyip, kızarana kadar pişirin.
Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ve unu ilave edip un pişip kokusu çıkınca, kıyılmış ıspanakları ve muskat rendesini ekleyip kavurun. Daha sonra et suyunu, sütü, kırmızı pul biberi, tuz-karabiberi ekleyip, karıştırdıktan sonra bir taşım orta ateşte kaynatıp ateşten alın.
Mikser yardımıyla sebzeleri püre haline getirin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine koyup, içine kremayı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Fırında kızarttığınız peynirli ekmekleri istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine koyun.
Kıtır ekmekli Kremalı ıspanak çorbası sıcak olarak servis edin.


Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi

Kremalı Domates Çorbası Tarifi

Kremalı Domates Çorbası Tarifi
Kremalı Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı Domates suyu
4 yemek kaşığı sıvı margarin
3 su bardağı Et suyu
1 yarım su bardağı Süt
2 yemek kaşığı Un
1 tatlı kaşığı Kırmızı biber
Tuz – Karabiber
Garnetür
3-4 yemek kaşığı Krema

Tarif

Sıvı margarini derin bir tencere içine koyup kızdırınız.
Unu ekleyip, kokusu gidene kadar kavurunuz.
Etsuyunu ve domates suyunu ekleyip iyice karıştırınız.
Sütü, tuzu, kırmızıbiberi ve karabiberi ekleyip tatlandırınız.
Bir taşım kaynattıktan sonra sıcak olarak servis ediniz.
Kremayı bir kase içinde karıştırıp, çorbanın üzerine gezdiriniz.


Kremalı Domates Çorbası Tarifi

Kremalı Çorba Tarifi

Kremalı Çorba Tarifi
Kremalı Çorba Tarifi

Malzemeler

60 gr (4 çorba k.) margarin
60 gr (8 çorba k.) elenmiş un
1 1/2 litre (6 su bardağı) tavuk ya da et suyu
250-350 gr taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış)
1/2 çay k. Tuz
Taze çekilmiş karabiber
100 ml (2/5 su bardağı) krema
50-75 gr taze sebze ya da et (küçük parçalar halinde doğranmış)

Tarif

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritin. Yağ eriyince unu ilave edip , iyice karıştırın. Çok ağır ateşte kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp,meyaneyi bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada tavuk ya da et suyunu bir taşım kaynatın. Meyanenin bulunduğu tencereyi tekrar ateşe oturtup, bir tel ya da tahta kaşıkla karıştırarak kaynar tavuk ya da et suyunu meyaneye yedirin.
Taze sebzeleri gerekiyorsa ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürüldükten sonra et sulu meyaneye yedirin. Taze sebzeleri gerekiyorsa ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürüldükten sonra et sulu meyaneye ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kısın. Tencerenin üzerindeki kefi alıp, atın Tuz ve biberini ilave edin. Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika pişirin.
Tenceredeki malzemeyi ince bir tel süzgeçten bir başka temiz tencereye aktarın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Telle karıştırarak kremayı ilave edin. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Dilerseniz ayrıca suda haşlanmış küçük parçalar halindeki bir miktar taze sebzeyi süzdürüp çorbaya katın. Çorbayı önceden ısıtılmış kaselere aktararak sıcak olarak servis yapın.


Kremalı Çorba Tarifi

Fırın Makarna Tarifi

Fırın Makarna Tarifi

Fırında Makarna Tarifi ya da Fırın Makarna tarifi. İkisini de kullanabilirsiniz ben Fırın Makarna diyorum :) Çok lezzetli bir tariftir. Muhakkak deneyin diyorum.
Fırın Makarna Tarifi

Malzemeler

1 paket çubuk fırın makarna
1/2 lt. süt
2 yemek kaş. un
2 yemek kaş.yağ
1 yumurta sarısı
1 bardak rende kaşar peynir

Tarif

makarnayı bol tuzlu suda haşlayın.
Süzün. bir kenarda beklesin.
Sosu için yağla unu biraz kavurun , un kokusu çıksın ama rengi beyaz kalsın , soğuk sütü yavaşça ilave edin çırpma teliyle karıştırırsanız topaklanmıyor.
Koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan indirip biraz havalandırıp, yumurta sarısını ilave edip , karıştırın.
Haşlanmış makarnayı borcama alın, üzerine sosumuzun yarısını döküp , makarnayla karıştırıp düzeltin , kalan sosu üstüne dökün.
180 derece fırında 10 dk. pişsin, çıkarıp kaşar rendesini serpin.
Üzeri kızarana kadar fırında tutun.
Biraz soğutup börek gibi keserek servis yapabilirsiniz…
Biz çok acıktığımız için beklemedik o yüzden keserken dağıldı ama tadı harika….
Yanında buz gibi dereotlu cacıkla muhteşem ikili oluşturuyor…
Yapacaklara afiyetler olsun….


Fırın Makarna Tarifi

Zencefilli Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Zencefilli Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Zencefilli Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 paket sanayağı(125 gr.)
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 pkt.kabartma tozu
1/2 çay bard. damla çikolata
2 su bard. un

Tarif

yumurta ve şeker rondoda çırpılır, yumuşamış yağ eklenir.
diğerleri ve bir bardak un konup rondoda çırpılır.
en son bardak un eklenince kaşıkla karıştırılır ve damla çikolata eklenir.
biraz cıvık bir hamur oluyor, kaşıkla yağlı kağıtlara konulur.
180 derecede pembeleşene kadar pişirilir, mis kokulara dayanamayarak sıcacıkken yenilir:))
Afiyet olsun….


Zencefilli Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Gökkuşağı Salata Tarifi

Gökkuşağı Salata Tarifi

Görünüşü harika bu salata’nın :)
Gökkuşağı Salata Tarifi

Tarif

göbek salatayı ince doğruyorsunuz, beyaz turp ve havucu rendeliyorsunuz.
kırmızı lahanayı az sonra anlatacağım.
hepsini sırayla dizip, üzerine taze soğanı kıyıp serpin ve konserve mısırı süzüp serpiştirin.
domates ve brokoliyle süsledim.
zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sumak , tuz karıştırıp sosunu hazırladım.
Servis yaparken üzerine döktüm.
Kırmızı lahana:
büyük bir tane alıp , iyice yıkıyorum.
Önce ikiye sonra 3 yada 4 e dilimliyorum.
bu dilimleri incecik kıyıyorum.
Tuzla bir güzel ovuyorum.
Su döküyorum üzerine eğer vaktim varsa 1 saat bekletiyorum, daha güzel oluyor.
yoksa hemen suyunu süzüp cam kavanoza sıkı sıkı dizip bastırıyorum.
Suyun içinde limon tuzunu eritip (yapılan miktara göre değişiyor ) ortalama 1 kglık kavanoza 1 tatlı kaşığı , lahanın üzerine döküyorum.
Ağzını kapatıp buzdolabına koyuyorum.
Lazım olunca üzerinden alıp salatalarıma koyuyorum.
uzun zaman bozulmuyor, hem kolaylık oluyor hemde salata ya fazla limon sıkmadan ekşi oluyor…..


Gökkuşağı Salata Tarifi

Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Tarifi
Börülce Salatası Tarifi

Tarif

Börülce fasülyesi haşlanıp süzülür
İçine mısır,doğranmış mantar,kornişon turşu,kırmızı biber, dere otu ve maydanoz doğranıp eklenir.
Sosuna zeytinyağı, limon suyu ve tuz çırpılıp dökülür.Afiyetle yenlir…


Börülce Salatası Tarifi

İmam Bayıldı Tarifi

İmam Bayıldı Tarifi
İmam Bayıldı Tarifi

Malzemeler

10 tane patlıcan
500 gr. domates
500 gr. soğan
Yarım litre zeytinyağı
İki diş sarımsak
Bir demet maydanoz
25 gr. şeker
Tuz

Tarif

Patlıcanların iki başı kesilir.
Kenarlarında ikişer san­timetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur.
Soyulan kısım dörde kesilir.
Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bek­letilir.
Yıkanır. Kızdırılmış yağda kızartılır.
Tepsiye dizilir. S
oğan ayrı bir kaba doğranır.
Kalan zeytinyağı hafifçe kav­rulur.
Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır.
Do­mates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir.
Pat­lıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur.
Tuz, şeker, yarım limon sıkılır.
Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir.
Bir – iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir.


İmam Bayıldı Tarifi

Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulyesi Tarifi

Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulyesi Tarifi
Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulyesi Tarifi

Malzemeler

1 kg. fasulye,
2 adet soğan,
2 adet domates,
1 kaşık salça,
Yarım bardak zeytinyağı,
Tuz.

Tarif

Fasulyelerin kılçıklarını hafifçe keserek çıkarınız.
Bütün veya ikiye bölüp yıkayınız.
Bir tencereye yağı, kıyılmış soğanı koyup hafif­çe öldürünüz.
Fasulyeleri koyup kapağını kapatıp hafifçe börttürünüz. (Tencereyi silkeleyerek) . Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğ­ranmış domatesi koyup onunla da domatesler ölünceye kadar silkeleyerek pişiriniz.
Kâfi miktar su, koyup harlı ateşte pişiriniz.
Kabında soğutup tabağına koyup servis yapınız


Zeytinyağlı Ayşe Kadın Fasulyesi Tarifi

Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı Tarifi
Armut Tatlısı Tarifi

Malzemeler

5 armut
1.5 su bardağı şeker
5 kurutulmuş karanfil
1 çay bardağı su
Kaymak

Tarif

Armutları yıkayıp soyalım.
İçlerini oyup tencereye dizelim.
1 bardak toz şekeri armutların içlerine, kalan yarım bardak toz şekeri ise tencerenin içine dökelim.
Karanfilleri de serpiştirelim ve suyu ekleyip orta ateşte, armutlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
İyice yumuşadığında tencereden alıp soğumaya bırakalım.
Oda ısısına geldiklerinde içlerine kaymak doldurup servisini yapalım.


Armut Tatlısı Tarifi

İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte Tarifi
İçli Köfte Tarifi

Malzemeler

500 gr yağsız dana kıyma
2 su bardağı köftelik ince bulgur
1 yumurta
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için zeytinyağı
iç malzeme için
250 gr koyun kıyma
30 gr tereyağı
1 soğan

Tarif

Yarım yemek kaşığı domates salçası Yarım yemek kaşığı biber salçası Tuz, karabiber
Köftenin iç malzemesi için soğanın kabuğunu soyup kıyın.
Tereyağını tavaya alıp eritin.
Kıyma ve soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun, iç malzeme için gerekli diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dana kıyması, bulgur, yumurta ve baharatı geniş bir kapta karıştırıp ara ara su serperek yoğurun.
Hazırladığınız bu hamurdan yumurta büyüklüğünde köfteler hazırlayıp üzerinde elinizle bastırarak geniş çukurlar açın.
Çukurları iç malzeme ile doldurup ağızlarını kapatın.
Zeytinyağında kızartıp sıcak servis yapın.


İçli Köfte Tarifi

Zeytinyağli Barbunya Pilaki Tarifi

Zeytinyağli Barbunya Pilaki Tarifi
Zeytinyağli Barbunya Pilaki Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı kuru barbunya
6 su bardağı su
2 orta boy soğan
6 diş sarımsak
2 büyük boy havuç
1 büyük boy patates
1 yemek kaşığı salça
3-4 dal maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 orta boy limon

Tarif

Fasulye yıkanıp 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatıhr.
Kalan suyu ekleyip 45-50 dakika pişirilir.
Soğan ince ince kıyılır.
Sarımsaklar büyüklüklerine göre iki-üç parçaya bölünür.
Havuç, patates ve maydanozu yıkanır.
Havuç ve patates küp küp doğranır.
Soğan, sarımsak, tuz, yağ ve şekerle birlikte tencereye eklenir.
Yaklaşık 20 dakika daha pişirilir.
Servis tabağına alındıktan sonra maydanozu kıyılır ve yemeğin üzerine serpilir.
Limonla birlikte servis yapılır.


Zeytinyağli Barbunya Pilaki Tarifi