Zeytinyağli Barbunya Pilaki Tarifi

Zeytinyağli Barbunya Pilaki Tarifi
Zeytinyağli Barbunya Pilaki Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı kuru barbunya
6 su bardağı su
2 orta boy soğan
6 diş sarımsak
2 büyük boy havuç
1 büyük boy patates
1 yemek kaşığı salça
3-4 dal maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
8 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 orta boy limon

Tarif

Fasulye yıkanıp 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslatıhr.
Kalan suyu ekleyip 45-50 dakika pişirilir.
Soğan ince ince kıyılır.
Sarımsaklar büyüklüklerine göre iki-üç parçaya bölünür.
Havuç, patates ve maydanozu yıkanır.
Havuç ve patates küp küp doğranır.
Soğan, sarımsak, tuz, yağ ve şekerle birlikte tencereye eklenir.
Yaklaşık 20 dakika daha pişirilir.
Servis tabağına alındıktan sonra maydanozu kıyılır ve yemeğin üzerine serpilir.
Limonla birlikte servis yapılır.


Zeytinyağli Barbunya Pilaki Tarifi

0 Response to "Zeytinyağli Barbunya Pilaki Tarifi"

Yorum Gönder