Çilekli Pankek Tarifi

Çilekli Pankek Tarifi
Çilekli Pankek Tarifi

Malzemeler

2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
3 su bardağı süt
Süslemek için
400 gr çilek reçeli
200 gr dondurulmuş çilek
4 poşet kremşanti
2 su bardağı soğuk süt

Yapılışı

Pankek hamurunu hazırlamak için önce tereyağını eritin. Un ve tuzu derin bir kaba koyun. Yumurtaları ve 1 su bardağı sütü ekleyip çırpın. Kalan sütü de ilave edip karıştırın. Eritilmiş tereyağı ilave edip bir kez daha çırpıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Yapışmaz bir tavayı hafif yağlayıp ısıtın. Karışımdan ince bir kat ilave edin. Krep yapar gibi malzeme bitene kadar iki taraflı pişirin. Toz kremşantiyi soğuk sütle çırpın. Pankekleri aralarına çilek reçeli ve kremşanti sürerek servis tabağına kat kat yerleştirin. Pastanın üzerini kremşanti ile istediğiniz gibi süsleyip dondurulmuş çileklerle dekore edin.


Çilekli Pankek Tarifi

Üçgen Pasta Tarifi

Üçgen Pasta Tarifi
Üçgen Pasta Tarifi

Malzemeler

18 tane petibör bisküvi
Yarım litre süt
1,5 su bardağı toz şeker.
3 tepeleme yemek kaşığı un
250 gr yumuşak margarin
1 tane vanilya
2 tane muz veya çekirdeksiz tane üzüm

Yapılışı

Süt şeker ve un koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Arasıra karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra içine margarin katılarak mikserle krem haline gelinceye kadar mikserle çırpılır ve vanilya katılır.
Diğer tarafta bisküviler sütle ıslatılarak bir naylon üzerine dizilir (3×7 Eni 3 bisküvi, boyu 7 veya 6 bisküvi olacak şekilde)
orta sıradaki bisküvinin üzerine muhallebiden kunalarak üzerine arzu edilen meyva konulur.
Naylon yardımı ile üçgen hale getirilir ve üzerine artan muhallebi sürülür üzerine naylon kapatılarak buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.


Üçgen Pasta Tarifi

Soğuk ve Frambuazlı Sufle Tarifi

Soğuk ve Frambuazlı Sufle Tarifi
Soğuk ve Frambuazlı Sufle Tarifi

Malzemeler

200 gr frambuaz
300 ml vişne suyu
3 yumurta sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
150 ml süt kreması
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kavrulmuş file badem
Süslemek için

frambuaz ve pudraşeker

Yapılışı

Frambuazları temizleyin. Bir kâseye alıp üzerine vişne suyunu ekleyin ve 4 saat bekletin. Kısık ateşte 10 dakika ısıtıp soğutun. Yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Şeker ve suyu tencereye alıp şurup kıvamında kaynatın. Ocaktan alıp ılıtın.
Yumurta sarılarının üzerine ekleyip karıştırın. Krema, limon suyu ve vişne sulu frambuazları ilave edin. Mutfak robotunda ezin. Yuvarlak bir sufle kabının çevresini yağlı kâğıtla (Kağıdın yüksekliği kalıptan fazla olmalı) sarın. Açılmaması için iyice sabitleyin.
Sufle harcını kalıbı iki parmak geçecek şekilde ilave edin. Buzlukta 4 saat bekletin. Kalıbın kenarındaki yağlı kâğıdı çıkarın. Kalıptan taşan suflenin kenarlarına file bademleri yapıştırın. Frambuazları pudraşekere bulayıp suflenin üzerine dizin. Servis yapın.


Soğuk ve Frambuazlı Sufle Tarifi

Köri Soslu Kek Tarifi

Köri Soslu Kek Tarifi
Köri Soslu Kek Tarifi

Malzemeler

250 gr un
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
150 gr esmer şeker
125 gr eritilmiş tereyağı
3 yumurta
1 çorba kaşığı köri
125 gr iri dövülmüş fındık
Kurutulmuş meyve

Yapılışı

Fırınınızı 150°C’de ısıtın.
Sırasıyla tüm malzemeleri ekleyerek kıvama gelene kadar çırpın.
Kek hamurunu kalıba yayın ve ızgaranın üzerine yerleştirerek fırına verin.
150°C’de 1 saat pişirdikten sonra fırından alarak kalıp elinizi yakmayacak sıcaklığa gelince kalıptan çıkartın, soğumaya bırakın.


Köri Soslu Kek Tarifi

Avokado Salatası Tarifi

Avokado Salatası Tarifi
Avokado Salatası Tarifi

Malzemeler

1 adet avokado
2 yeşil domates veya 1 salatalık
1büyük kırmızıbiber (kapya biberi)
2 adet yeşil soğan
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı maydanoz
Yarım su bardağı dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük limon suyu
Tuz,
karabiber

Yapılışı

Zeytinyağı, limon, tuz ve karabiber ile sos hazırlayın.
Avokadoyu uzunlamasına ortadan kesin.
Ortadaki iri çekirdeği çıkarın, ince ince cips gibi doğrayın.
İnce doğranmış yeşil domates veya salatalığı, soğan, biber ve yeşillikleri avokadoya karıştırın.
Hazırlanan sosu karışıma ekleyin.


Avokado Salatası Tarifi

Avokadolu Milkshake Tarifi

Avokadolu Milkshake Tarifi
Avokadolu Milkshake Tarifi

Malzemeler

1 porsiyon
1 su bardağı yağsız süt
½ olgun avokado
1 yemek kaşığı pekmez
5-6 badem veya fındık
1 adet mandalina suyu

Yapılışı

· Avokadoyu ince doğradıktan sonra önce pekmez, fındık ya da bademi ve mandalina suyu ile blender da karıştırın.
· Karışıma sütü ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.
Sütünüz hazır!


Avokadolu Milkshake Tarifi