Hamsili Pilav Tarifi

Hamsili Pilav Tarifi
Hamsili Pilav Tarifi

Malzemeler

1 kg. hamsi
mısır unu
Pilavı için
2su b.pirinç
2 çorba k.kuş üzümü
2 çorba k.dolmalık fıstık
1 soğan
1 çorba k.tereyağı
maydanoz
tuz
su

Yapılışı

İlk olarak pilavını hazırlayın.
Bunun için önce soğanı tereyağında kavurun.
Kavrulunca üzerine pirinci de ekleyerek biraz daha kavurun.
Sonrasında kuş üzümü ve tuz ekleyerek biraz daha kavurun.
Kavrulunca üzerine suyunu vererek pişirin.
Suyunu çekince içine dere otunu da ekleyerek karıştırın.
Bu arada hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın, parlak kısımlarını mısır ununa bulayın. Fırın kabının içini hamsinin parlak kısmı dışa gelecek şekilde hamsilerle kaplayın.
Pilavı içinedöküp üsütünü de hamsi ile kaplayın.
180 derecede pişirin.


Hamsili Pilav Tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1paket (oda sıcaklığında )margarin
1 su bardağı yoğurt
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 kase tahin , toz şeker,ve ceviz

Yapılışı

Hamuru yoğurup,3 parçaya ayırın.
Yarım saat dinlendirin.
Merdaneyle açıp bol miktarda tahin sürüp,üstüne4 çorba kaşığı şeker serpip,dövülmüş ceviz de serpilir .
12 parçaya kesin rulo şeklinde sarın.
Diğer parçalarıda aynı şekilde sarın.
180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin.
Biraz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.


Tahinli Kurabiye Tarifi

Elmalı Mozaik Pasta Tarifi

Elmalı Mozaik Pasta Tarifi
Elmalı Mozaik Pasta Tarifi

Malzemeler

3 adet elma
1 paket petibör büsküvi
1 çay bardağıirice dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr margarin (eritilmiş)
Bir miktar hindistan cevizi

Yapılışı

Elmalar rendelenir.
Büsküviler kırılıp ilave edilir.
Tarçın ve cevizde konduktan sonra hepsi harmanlanır.
Üzerine margarin ilave edilir, karıştırılır.
Strec filme piramit şekli verilerek sarılır.
Derin dondurucu veya dippfrizde 3-4 saat bekletilir.
Daha sonra dilimlenerek hindistan cevizi ile hertarafı kaplanır ve servis yapılır.


Elmalı Mozaik Pasta Tarifi

Alman Keki Tarifi

Alman Keki Tarifi
Alman Keki Tarifi

Malzemeler

4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı patates nişastası
2 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu (varsa 1- 2 damla limon esansı)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 büyük paket margarin (250 gram, yumuşak)

Yapılışı

Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.
Cam kasede yağ ile şeker krem haline getirilir. Yumurta sarıları, limon kabuğu rendesi ve limon suyu konur.
Yumurta akları çarpılıp kar haline getirilir; şekerli yağa katılır.
Un, patates nişastası, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elenerek ilave edilir.
Kaşıkla karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
Üzerine
Bir kasede 1 su bardağı pudra şeker 2- 3 çorba kaşığı sıcak su azar azar konup karıştırılır. Ezilmiş yoğurt kıvamına gelince, kalıptan çıkarılmış soğuk kekin üzerine dökülüp bıçakla yayılır.

Berlin Usulü Tavuk Çorbası Tarifi

Berlin Usulü Tavuk Çorbası Tarifi
Berlin Usulü Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 Adet küçük tavuk
1 Adet defne yaprağı
1 Adet küçük kuru soğan
10 Su bardağı su
2 Adet orta boy havuç
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Su bardağı konserve bezelye
2 Su bardağı erişte
2 Tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
2 – 3 Dal maydanoz

Yapılışı

Tavuk tencereye konur, üzerine 10 su bardağı su, 1 adet soyulmuş, bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen tavuk sudan alınır, suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır, tavuk soğumaya bırakılır.
Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir, üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır.
Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir, 5 dakika kadar kaynatılır.
Bu arada tavuk, kemiklerinden ayrılır, küçük parçalara bölünür.
Erişte yumuşayınca konserve bezelye, didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir.
Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir, incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir, 2 – 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır.
Ocak kısık ayara getirilir, ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.
Çorba servis kaselerine konur, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir, servise sunulur.