Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi

Malzemeler

1 kilo sakız kabak
1-2 adet kuru soğan
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
biraz taze nane
2-3 domates
2 diş sarmısak
zeytinyağ
tuz,karabiber

Yapılışı

Soğanları piyazlık doğrayın zeytinyağında kavurun.
Dövülmüş sarımsakları ve kabuğu soyulmuş küp küp kesilmiş domatesleri ekleyin.
İyice piştikten sonra taze otları da ilave edin ve ocağı kapatın.
Başka bir tencereye dilim dilim doğranmış kabakları dizin. (dilimler kalın olsun)
Üzerine kavurduğunuz soğanlı karışımı dökün, tuz, karabiber ekleyin.
Çok az su ekleyip kışık ateşte pişirin.

Roka Salatası Tarifi

Roka Salatası Tarifi
Roka Salatası Tarifi

Malzemeler

1 demet roka (az oluyor ama denemeniz için yeterli)
5 adet ceviz içi
8 adet ozellıkle günkurusu kayısı (Bende diğeri vardı onu kullandım size resmi sunmak için)
1 orta boy narın tanesi
4 yemek kaşığı sıma zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşisi

Yapılışı

Resimde görüldüğü gibi kayısıları minik küp haline getirin.
Rokaları 2 şer santim doğrayın.
Nar tanelerini ve kayısıları rokaya ilave edin.
Zeytinyağı ve nar ekşisini ayrı bir kapta karıştırın.
Salatayı soslayın en son cevizleri dişe gelecek tarzda salatanın üzerine serin.
(Resimde ceviz aramayın cevizim yoktu. Sizde cevizsiz yapabilirsiniz.)
Afiyet Olsun.

Kıymalı Gül Böreği Tarifi

Kıymalı Gül Böreği Tarifi
Kıymalı Gül Böreği Tarifi

Malzemeler

300 gram kıyma
3 soğan
7-8 adet yeşil biber
2 iri domates rendesi
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
3 yufka
1 yumurta

Yapılışı

Tavada soğan ve yeşil biber sotelenir ama diri iken kıyma ilave edilir.
Kıyma kavrulurken içine domates rendeleri ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Pişmesine yakın tuz ve diğer baharatlar ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Yufka tezgaha yayılır
Ortadan ikiye kesilir, kıymalı harç üzerine yayılır.
Rulo şeklinde sarılır.
Yağlanmış tepsinin ortasına gül şeklinde dolanır.
Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.
Üzerine yumurta sürülür, istenirse çörek otu ve susam serpilebilir.
200 derecede 35-40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

Gelin Fasulyesi Tarifi

Gelin Fasulyesi Tarifi
Gelin Fasulyesi Tarifi

Malzemeler

1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Adet Patates
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz

Yapılışı

Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin.
Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın.
Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.
Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun.
Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin.
Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Tuzunu ayarlayın.
Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak. pişirip,
servis yapın.