Kremalı Çorba Tarifi

Kremalı Çorba Tarifi
Kremalı Çorba Tarifi

Malzemeler

60 gr (4 çorba k.) margarin
60 gr (8 çorba k.) elenmiş un
1 1/2 litre (6 su bardağı) tavuk ya da et suyu
250-350 gr taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış)
1/2 çay k. Tuz
Taze çekilmiş karabiber
100 ml (2/5 su bardağı) krema
50-75 gr taze sebze ya da et (küçük parçalar halinde doğranmış)

Yapılışı

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritin. Yağ eriyince unu ilave edip , iyice karıştırın. Çok ağır ateşte kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp,meyaneyi bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada tavuk ya da et suyunu bir taşım kaynatın. Meyanenin bulunduğu tencereyi tekrar ateşe oturtup, bir tel ya da tahta kaşıkla karıştırarak kaynar tavuk ya da et suyunu meyaneye yedirin.
Taze sebzeleri gerekiyorsa ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürüldükten sonra et sulu meyaneye yedirin. Taze sebzeleri gerekiyorsa ilk diriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürüldükten sonra et sulu meyaneye ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kısın. Tencerenin üzerindeki kefi alıp, atın Tuz ve biberini ilave edin. Ağır ateşte yaklaşık 30-45 dakika pişirin.
Tenceredeki malzemeyi ince bir tel süzgeçten bir başka temiz tencereye aktarın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Telle karıştırarak kremayı ilave edin. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Dilerseniz ayrıca suda haşlanmış küçük parçalar halindeki bir miktar taze sebzeyi süzdürüp çorbaya katın. Çorbayı önceden ısıtılmış kaselere aktararak sıcak olarak servis yapın.


Kremalı Çorba Tarifi

Kremalı Yerelması Çorbası Tarifi

Kremalı Yerelması Çorbası Tarifi
Kremalı Yerelması Çorbası Tarifi

1/2 kg Yerelması
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıcak Su
1 Kahve Fincanı Krema
4 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz, Karabiber

Yapılışı

Yerelmasını temizleyip yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayıp kaynamakta olan tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Sütü azar azar ilave edip topaklanmaması için sürekli karıştırın. Sıcak suyu ekleyip kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Haşlanmış yerelması ve kremayı tencereye ilave edip 8-10 dakika daha kaynatın. Çorbayı ateşten alıp çorba kaselerine paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve sıcak olarak servis yapın.


Kremalı Yerelması Çorbası Tarifi

Köfteli Çorba Tarifi

Köfteli Çorba Tarifi
Köfteli Çorba Tarifi

Malzemeler

100 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
350-400 gr yoğurt
4-5 diş sorımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz karabiber,nane

Yapılışı

Önce karabiber, tuz ve kıymayı iyice yoğurup nohut taneleri kadar toplar haline getiriyoruz.
Sırasıyla yağda ince kiyilmiş soğan rendelenmiş havuç ve köfteleri azıcık kavuruyoruz. Su ekleyip kaynamaya birakiyoruz kaynayınca sarımsaklı yoğrdu yavaş yavaş ekleyip nane koyup bir taşım kaynatıyoruz.


Köfteli Çorba Tarifi

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi
Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 parça beyaz et
2 domates
2 sivribiber
1 çay bardağı şehriye
1/2 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşağı tuz
üç dört dal kıyılmış maydanoz
çeyrek limon

Yapılışı

Domateslerin kabuğu, soyulur.
İnce ince küp şeklinde doğranır.
Biberlerin çekirdeğini çıkarılır, halka halka kıyılır.
Tencereye sıvı yağ koyulur, beyaz et çimdiklenir ve bu yağda hafif pembeleşinceye kadar sote edilir.
Ardından domates ve biberi ekleyip iyice sote edilir.
Beş bardak suyu, tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra, kaynatılır, şehriyeleri atılır.
Yarım saat pişirilir.
Servis yaparken ince kıyılmış maydanoz ve limonu ilave edilir.


Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi

Körili Şalgam Çorbası Tarifi

Körili Şalgam Çorbası Tarifi
Körili Şalgam Çorbası Tarifi

Malzemeler

500 gr küçük şalgam
Tuz
25 gr margarin veya tereyağı
1 küçük soğan, iyice rendelenmiş
2 çay kaşığı köri
600 ml tavuk suyu
1 çay kaşığı şeker
Yarım limonun suyu
Taze öğütülmüş karabiber
150 ml krema
1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz (Süslemek için)

Yapılışı

Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün.Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte şalgamları ekleyin. Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dak. pişirin. (Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın.) Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin. Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin. Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar’da püre haline getirin. Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın. Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin.Öneri: Köri’nin tadım daha kuvvetli istiyorsanız, 3-4 çay kaşığı kullanabilirsiniz.


Körili Şalgam Çorbası Tarifi

Körili Sebze Çorbası Tarifi

Körili Sebze Çorbası Tarifi
Körili Sebze Çorbası Tarifi

Malzemeler

4 yemek kaşığı sıvı margarin
2 adet pırasa
1 adet kereviz
4 adet taze soğan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6 su bardağı tavuk suyu (2 adet tavuk bulyon=1 paket tavuk toz bulyon)
Tuz- karabiber

Yapılışı

Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız.
Pırasaları ayıklayıp, önce ortadan ikiye kesiniz. Daha sonra kibrit çöpü uzunluğunda parçalar halinde kıyınız.
Kereviz ve patatesin kabuklarını soyup, kuşbaşı doğradıktan sonra kararmamaları için kerevizi limonlu, patatesleri ise sade su da bekletiniz.
Havuç ve kabağın kabuğunu kazıyıp, rendeleyiniz.
Yayvan bir tencerede sıvı margarini kızdırıp, içine köriyi ilave edip, kavurunuz.
Köri kavrulunca içine doğranmış taze soğan ve pırasları ekleyip, 5 dakika sebzeleri köri ile birlikte kavurunuz.
Daha sonra içine rendelenmiş havuç ve kabakları ekleyip, kavurmaya devam ediniz.
En son olarak içine sularını süzdüğünüz doğranmış kereviz ve patatesleri,kırmızı pul biberi, et suyu ve tuz- karabiberi ekleyip, sebzeler pişinceye kadar kaynatınız.
Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip, servis tabağına alınız.
Çorbanın üzerine kırmızı pul biber ve kıyılmış kereviz yapraklarını serpip, sıcak olarak servis ediniz.


Körili Sebze Çorbası Tarifi

Ebegümeci Çorbası Tarifi

Ebegümeci Çorbası Tarifi
Ebegümeci Çorbası Tarifi

Malzemeler

3 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
8 su bardağı su
tuz
250 gr. kurutulmuş ebegümeci
yarım çay bardağı haşlanmış nohut
yarım çay bardağı haşlanmış kurufasulye
yarım çay bardağı yeşil mercimek

Yapılışı

Margarini tencerede eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyin, soğan pembeleşmeye başladığında unu, yeterince tuzu ve salçayı ekleyip karıştırın.
Suyu ilave edin, su kaynamaya başladığında mercimeyi ekleyin, mercimek yarı yarıya piştiğinde, nohutu, fasulyeyi ve iri parçalar halinde kurutulmuş ebegümeciyi ilave edin, bir taşım kaynatıp, tencereyi ateşin üzerinden indirin, sıcak servis yapın.


Ebegümeci Çorbası Tarifi

Tereyağlı Mercimek Çorbası Tarifi

Tereyağlı Mercimek Çorbası Tarifi
Tereyağlı Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler

200 gr kırmızı mercimek
soğan
1 adet defne yaprağı
1 tutam tane karabiber
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam kırmızıbiber
1 adet limon
tuz

Yapılışı

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın.
Tencereye alın.
Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin.
üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.
Süzgeçten geçirin.
Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun.
1 su bardağı suyu ilave edin.
Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
Kırmızıbiberi yakın.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Limon veya baharatlı ekmek konup servis edilir.


Tereyağlı Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası

Malzemeler

1.5 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet büyük kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5-2 litre sıcak su

Yapılışı

Kuru soğan ve yeşil biber yemeklik doğranır. Havuç rendelenir. Mercimek yıkanıp süzülür.
Bir tencerede (düdüklü de olabilir , normal tencerede ) sıvıyağda soğan, biber, mercimek, salça, biberiyeler, havuç rendesi yaklaşık 7-8 dakika kavrulur.
Sıcak su ve tuz ilave edilir 15 dakika kaynatılır. (düdüklüde 7-8 dk yeterli) Robottan sıcakken geçirilir.


Mercimek Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi
Yoğurt Çorbası Tarifi

Malzemeler

6 Su Bardağı Tavuk Suyu veya Et Suyu
4 Su Bardağı Yoğurt
4 Yemek Kaşığı Un
1 Yumurta

Yapılışı

Öncelikle haşlamış olduğunuz et yada tavukları ayrı bir tabağa alın. Haşlama suyunuz önceden yapılmış ve soğuk ise kaynatın.
Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta’yı blender yardımı ile karıştırıp, pürüzsüz bir kıvama getirin.
Kaynayan et suyundan bir bardak kadar alın, karışıma ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kaynamakta olan et suyuna karışımı azar azar yedirin (Bu işlemi yaparak, yoğurdun kesilmesini önlemiş oluyoruz.) ve kısık ateşte 20 dk. kadar karıştırarak pişirin.


Yoğurt Çorbası Tarifi

Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi

Kremalı Ispanak Çorbası

Malzemeler

2 demet ıspanak
4 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Muskat rendesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
½ sıvı krema
Tuz-karabiber
Üzeri için
10 dilim tost
3 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Yapılışı

Ispanakları ayıklayıp, haşladıktan sonra suyunu sıkıp doğrayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Sarımsağı ayıklayıp kıyın.
Çorbanın üzeri için, tost ekmeklerinin üzerine margarini sürüp, üzerine rendelenmiş kaşarı peynirini serpin. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında peynir eriyip, kızarana kadar pişirin.
Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ve unu ilave edip un pişip kokusu çıkınca, kıyılmış ıspanakları ve muskat rendesini ekleyip kavurun. Daha sonra et suyunu, sütü, kırmızı pul biberi, tuz-karabiberi ekleyip, karıştırdıktan sonra bir taşım orta ateşte kaynatıp ateşten alın.
Mikser yardımıyla sebzeleri püre haline getirin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine koyup, içine kremayı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Fırında kızarttığınız peynirli ekmekleri istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine koyun.
Kıtır ekmekli Kremalı ıspanak çorbası sıcak olarak servis edin.


Kremalı Ispanak Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi
Havuç Çorbası Tarifi

Malzemeler

2 Adet (Orta Boy) Havuç
1 Adet (Orta Boy) Patates
1 Adet (Orta Boy) Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
6 Su Bardağı Su
3/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Çay Bardağı Süt
Tuz, Karabiber

Yapılışı

Havuç, patates, soğan ve sarımsakları irice doğrayın ve üzerine su ekleyerek, hepsi pişinceye kadar kaynatın.
Karışımı el blenderi yardımıyla (ya da robotta) pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar parçalama işlemi yapın. Bu aşamada tuzunu ekleyin.
Süt ekleyerek, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin
Ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. 4-5 dk. daha karıştırarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra kara biber ilave ederek servis yapabilirsiniz.


Havuç Çorbası Tarifi

Keşkül Tarifi

Keşkül Tarifi
Keşkül Tarifi

Malzemeler

4 su bardağı süt
1,5 çay bardağından biraz az şeker
1 çay bardağı pirinç unu
2,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya

Yapılışı

Vanilya hariç kalan malzemelerin tamamını tencereye alın.
Sürekli karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce vanilyayı ilave edin ve servis kaselerinize alarak bir süre soğumasını bekleyin ardından buzdolabında iyice soğutup servis yapabilirsiniz.


Keşkül Tarifi

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi

Kremalı Kabak Çorbası Tarifi
Kremalı Kabak Çorbası Tarifi

Malzemeler

2 kabak
3 çorba k.un
1 su b.krema
1 tutam dereotu
sıvıyağ,tuz

Yapılışı

Kabakları küp olarak kesin.Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine kabakları ilave edip kavurun.Daha sonra üzerine 3 çorba kaşığı unu ilave edin. Tekrar kavurun.Tencereye ilk önce soğuk su daha sonra sıcak su ilave edip çorbayı kaynatın.Kayayan çorbanın içine 1 su bardağı kremayı ilave edin.Çorbayı servis tabağına alın.Üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edip servis edin.


Kremalı Kabak Çorbası Tarifi

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Köri Soslu Tavuk Tarifi
Köri Soslu Tavuk Tarifi

Malzemeler

500 gr tavuk göğüs eti
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı köri ( kaşık tam dolu olmasın)
1 çay kaşığı tereyağ
6 adet konserve mantar

Yapılışı
Tavuk etleri kuşbaşı olarak küp küp şeklinde doğranır.
Teflon tencereye koyulan etler suyu çekene kadar kışık ateşte pişirilir.
Ayrı bir kapta; süt, un, tuz ve köri çırpılır.
Tenceredeki suyu çekilmiş etlerin üzerine dökülür ve yavaş yavaş karıştırılır.
Kısık ateşte pişirilir. En son olarakta tereyağ ve mantarlar eklenir.
Not:Eğer köri sosunu daha fazla isterseniz, süt miktarını biraz arttırabilirsiniz.


Köri Soslu Tavuk Tarifi

Kremalı Domates Çorbası Tarifi

Kremalı Domates Çorbası Tarifi
Kremalı Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı Domates suyu
4 yemek kaşığı sıvı margarin
3 su bardağı Et suyu
1 yarım su bardağı Süt
2 yemek kaşığı Un
1 tatlı kaşığı Kırmızı biber
Tuz – Karabiber
Garnitür
3-4 yemek kaşığı Krema

Yapılışı

Sıvı margarini derin bir tencere içine koyup kızdırınız.
Unu ekleyip, kokusu gidene kadar kavurunuz.
Etsuyunu ve domates suyunu ekleyip iyice karıştırınız.
Sütü, tuzu, kırmızıbiberi ve karabiberi ekleyip tatlandırınız.
Bir taşım kaynattıktan sonra sıcak olarak servis ediniz.
Kremayı bir kase içinde karıştırıp, çorbanın üzerine gezdiriniz.


Kremalı Domates Çorbası Tarifi