Kahveli Çikolatalı Kek Tarifi

Kahveli Çikolatalı Kek Tarifi
Kahveli Çikolatalı Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak siviyag
1 bardak iri cekilmis badem
100 gr sütlü cikolata
3 yemek kasigi kakao
1 bardak seker
2 adet muz
3 kahve kasigi granül kahve
1 paket vanilya sekeri
1 paket kabartma tozu
alabildigi kadar un
200 gr sütlü cikolata
200 gr sivi krema
1 paket krem sertlestirici
1 bardak süt
1 adet muz

Yapılışı

Yumurtalar sekerle cirpilir,siviyag,eritilmis cikolata, sütle kahve karistirilir ve eklenir
Kakao,cekilmis badem,vanilya sekeri,kücük kesilmis muz dilimleri, ilave edilir ve cirpilir. Unla kabartma tozu elenerek eklenir kasikla karistirilir yaglanmis unlanmis yuvarlak kaliba kek hamuru esit sekilde yayilir
Isitilmis 170 derece firinda pisirilir.
Firindan cikan kekin üzerine 1 bardak süt dökülür.
Cikolata eritilir,sivi krema mikserle cirpilir krem sertlestirici eklenir ve cirpilmaya devam edilir.
İyice koyu bir kivam alincaya kadar.
Erimis cikolata eklenir kremeyla karistirilir firindan cikmis ilik kekin üzerine sürülür.
Üzerine muz dilimleri ve kahve cekirdegi dizilir.


Kahveli Çikolatalı Kek Tarifi

İslim Kebabı Tarifi

İslim Kebabı Tarifi
İslim Kebabı Tarifi

Malzemeler

6 adet patlıcan
7 adet domates
5 adet biber
2-3 diş sarımsak
300 gram kuşbaşı dana veya kuzu eti
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 kaşık tereyağ

Yapılışı

Önce etleri düdüklü tencerede üzerini geçecek şekilde su koyup pişirin.
Patlıcanları tamamen soyup uzunlamasına dilimleyin, teflon tavada yağsız şekildeiki tarafını da kızartın.
İki dilim patlıcanı çarpı şeklinde üst üste koyun.
Pişen etlerden tam ortasına koyup önce alttaki patlıcan dilimini üst üste gelecek şekilde katlayın.
Sonra diğer patlıcan diliminin uçlarını üst üste getirerek bohça gibi yapın.
Üzerine bir dilim domates bir dilim biber koyup üzerine kürdan batırın ve tepsiye dizin.
Kalan domatesleri ve da koyup biraz daha kaynatın ve tepsiye yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine dökün.
170 derece fırında kızarana sarımsakları rendeleyin bunlara yağı,tuzu, biber salçasını, pulbiberiilave edipkaynatın
haşladığınız etin suyunu kadar pişirin.


İslim Kebabı Tarifi

Portakal Jöleli Cheesecake Tarifi

Portakal Jöleli Cheesecake Tarifi
Portakal Jöleli Cheesecake Tarifi

Malzemeler

100 gr margarin
80 gr şeker
200 gr un
1 yumurta
1 paket vanilya şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
az tuz
600 gr quark( tuzsuz labne peynir)
200 gr margarin
200 gr şeker
4 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı
1 paket vanilya şekeri
2 yemek kaşığı limon suyu ve rendesi
1 paket vanilya pudingi jölesi için
3 bardak portakal suyu
1 portakalın rendesi
1 kahve kaşığı nişasta

Yapılışı

Margarin, seker, yumurta cirpilir,vanilya sekeri ilave edilir ve un kabartma tozu eklendikten sonra hamur yogrulur dinlendirilir.
Yaglanmis pasta kalibina hamur el ile yayilir, kenarindan bir parmak kadar cikartilir, catalla hamurun bazi kisimlarina batirilir esit sekilde kabarmasi icin.
Quark, eritilmis margarin,yumurtanin sarisi,seker,vanilya sekeri,limon suyu mikserle cirpilir,vanilya pudingi eklenir ve cirpilmaya devam edilir.
Yumurtanin beyazi beyaz bir kivam alincaya kadar cirpilir, karisimin altindan yukari dogru yumurtanin beyazini yedirilir,burdaki islem yumurtanin bayaziyla kremanin dagilmamasi icin.
Krema hamurun üzerine yayilir,isitilmis 175 derecede yaklasik 60 dakika pisirilir., Her firin degisik pisirdiginden bicakla kontrol edin,eger krema yapismiyorsa pasta pismis demektir.
Portakal suyu ve rendesi nisasta tencerede kaynayana kadar karistirlir,ocaktan alinir pastanin üzerine yayilir,üzerindeki jöle donunca servis edilir.


Portakal Jöleli Cheesecake Tarifi

Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık Tarifi

Malzemeler

500gr kıyma
5 adet patlıcan
3 yeşil biber
2 kuru soğan
2 adet domates
2 su bardağı sıvıyağ
yarım kaşık salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığıi tuz

Yapılışı

patlicanlari alacali soyup tuzlu suya koydum.
daha sonra tencereye siviyag sogani biberi dogradim
onlari kavurduktan sonra kiyma domatestoz biber tuzunu ekleyip kisik ateste yarim saat kadar pisirdim.
onlar pistikten sonra baska bi tencere alip icene yagi koydum yag isinirken bende bir bez yardimiyla patlicanlarin suyunu iyice aldim ve ortalarina bir cizik atip yaga attim
bunlari kizartip tüm patlicanri bu sekilde bitirdim ve yagdan aldigim patlicanlari kagit havlunun üzerine cikararak iyice yagini emdirdim.
sonra karni yarik tenceresine dizim ortalarini bir catal yardimiyla acip ic harcini koydum üzerine domates ve biberlerini dizdikten sonra 1 su bardagi salcali suyu üzerine gezdirip kisik ateste 15 dakka kadar kaynattim
servise hazir.


Karnıyarık Tarifi

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi
Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler

1 adet soğan
1 adet yeşil biber
yarım yemek kaşığı domates salçası varsa yarımda biber salçası
1 tatlı kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı fasulye
100 gram pastırma (5 -6 dilim kadar)

Yapılışı

Fasulyeyi akşamdan ıslatın (düdüklü) tencereye yağını ince ince doğranmış biberi ve soğanı koyup güzelce kavurun. Daha sonra salçayı toz biberi ekleyip son olarakta kuru fasulyeyi suyunu ve pastırmasını ekledikten sonra tuz ayarını yapıp kapağını kapatın
yaklaşık 10 dakikada yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.


Pastırmalı Kuru Fasulye Tarifi

Kısır Tarifi

Kısır Tarifi
Kısır Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı ince bulgur
2 adet taze soğan
4 yaprak marul
4-5 dal maydonoz
1 salatalık
1 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım limon
nar ekşisi
zeytinyağı tuz

Yapılışı

Bulguru yıkadıktan sonra kaynar suyla ıslattım
başka bir kabada yeşillikleri ince ince doğradım
bulgur suyunu çektikten sonra salçayı koyup iyice karıştırdım
daha sonra dogradığım yeşilikleride koyduktan sonra limon nar ekşisi zeytinyağı ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırdım
marul yapraklarıyla servise hazır.


Kısır Tarifi

Şöbiyet Tarifi

Şöbiyet Tarifi
Şöbiyet Tarifi

Malzemeler

750 gr un
1 su bardağı su
3 yumurta
1 su bardağı süt
500 gr margarin
600 gr buğday nişastası
300 gr ince çekilmiş antepfıstığı
1 çay kaşığı tuz
Şerbet için
7 su bardağı tozşeker
8 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

Yapılışı

Şerbet için; bir tencerede su ve şekeri kaynatın.
Şerbet kıvamına gelince limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Unu bir kaba alıp tuz, yumurta, su ve sütü ekleyip yoğurun.
Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın.
Her bir bezeyi merdaneyle küçük bir tabak büyüklüğünde açın.
Bezeleri sekizerli gruplar halinde aralarına buğday nişastası serperek oklavayla ince yufkalar şeklinde açın.
Yufkalardan 8 veya 10 santimlik kareler kesin.
Her karenin ortasına birer tutam ince çekilmiş antepfıstığı yerleştirip üçgen şeklinde kapatın.
Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine eritilmiş margarin gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Sıcak şöbiyetin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün.
Şerbetini çekince servis tabağına alın.
Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.


Şöbiyet Tarifi

Fırında Barbunya Tarifi

Fırında Barbunya Tarifi
Fırında Barbunya Tarifi

Malzemeler

500 gr barbunya
2 soğan
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sirke
3 sosis
Tarçın
Kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sıcak su
Tuz
Maydanoz

Yapılışı

Barbunyaları ayıklayıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Şeker ve salçaları ekleyip kavurun.
Sıcak suyu ilave ederek kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca baharatları, sirkeyi ve barbunyaları ekleyin ve fırın kabına aktarın.
Sosisleri 3 cm kalınlığında doğrayıp ekleyin ve 160 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.


Fırında Barbunya Tarifi

Oruk Tarifi

Oruk Tarifi
Oruk Tarifi

Malzemeler

Dış harç için
5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kimyon
250 gr yağsız dana kıyması
1 yumurta
1 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
İç harç için
500 gr orta yağlı kıyma
5 soğan
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı tatlı pulbiber
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
1.5 su bardağı zeytin yağı
Sos için
1 kahve fincanı zeytin yağı
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 diş ezilmiş sarımsak
1 limonun suyu
Tuz

Yapılışı

İç harç için, soğanları soyup kıyın.
Kıyma ve yağı tencereye alıp suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte karıştırın.
Soğan,tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Pul biber ve cevizi ilave edip ocaktan alın.
Kıymalı harcı bir tepsiye yayıp buzdolabında iyice katılaşana kadar bekletin.
Dış harç için, bulguru bir tepsiye alıp üzerine suyu dökün.
Karıştırıp 15 dakika bekletin.
Tuz, kimyon ve biber salçası ilave edin.
Elinizi arada bir suya batırarak 10 dakika yoğurun.
Kıymayı ekleyip avucunuzun içinde yoğurmaya devam edin.
10 dakika daha yoğurup un ve yumurtayı ekleyin.
Elinizi sık sık suya batırıp 5 dakika daha yoğurun.
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzda yuvarlayıp ortasına işaret parmağınızı bastırın ve içini açarak mekik şeklinde uzatın.
İçine kıymalı harcı doldurun.
Elinizi ıslatıp ağız kısmını kapatın ve avucunuzda şekillendirin.
Malzeme bitene kadar köfteleri bu şekilde hazırlayın.
Yağı tavada kızdırıp köfteleri sık sık çevirerek 3-4 dakika kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Sos için limon suyu, sarımsak,tuz ve yağı bir kapta çırpma teliyle çırpın.
Maydanozu ilave edip karıştırın.
Sosu servis tabağına döküp üzerine köfteleri dizin.
Sıcak veya ılık servis yapın.


Oruk Tarifi

Mısır Mücveri Tarifi

Mısır Mücveri Tarifi
Mısır Mücveri Tarifi

Malzemeler

300 gr konserve tane mısır
2 yumurta
1/4 su bardağı mısır unu
1/4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Yarım dolmalık kırmızıbiber
Tuz
karabiber
1 çorba kaşığı hazır granül pane harcı
Kızartmak için
ayçiçeği yağı

Yapılışı

Biberin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın.
Mısırın suyunu süzün.
Yumurtaları geniş bir kaseye kırın.
Unlar, granül pane harcı, kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı mısırözü yağını ekleyip çırpın.
Mısır, doğranmış kırmızıbiber, kıyılmış dereotu ve kaşar peynirini ilave edip karıştırın.
Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın.
Ayçiçeği yağını tavaya ekleyip kızdırın.
Mısırlı karışımdan birer çorba kaşığı dolusu alıp tavaya ilave edin.
Kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yuvarlak şekil verin.
İki taraflı kızartıp fazla yağın süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın.
Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak servis yapın.


Mısır Mücveri Tarifi

Kremalı Patates Çorbası Tarifi

Kremalı Patates Çorbası Tarifi
Kremalı Patates Çorbası Tarifi

Malzemeler

4 patates
2 soğan
6 su bardağı su
15 gr margarin
100 ml süt kreması
1 tutam safran
2 kare milföy hamuru
3-4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu, tuz

Yapılışı

Patatesleri soyup iri iri doğrayın.Soğanları soyup kıyın.Maydanozu kıyın.Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin.Patatesleri ve suyu ilave edin.Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin.Blenderle ezip tekrar ocağa alın.Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin.Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin.Sıcak olarak servis yapın.


Kremalı Patates Çorbası Tarifi