Kirazlı Pasta Tarifi

Kirazlı Pasta Tarifi
Kirazlı Pasta Tarifi

Malzemeler

150 gr tereyağ
100 gr şeker
2 vanilin şeker
5 yumurta
kabartma tozu
100-150 gr fındık tozu
5-6 kaşık kakao
1 çay bardağı süt

Yapılışı

yumurta, seker cirpilir,
yumurta tek tek eklenir,
kabartma tozu ,vanilin sekeri , tereyag, süt eklenir ,
en son findik tozu ile kakao konulur cirpmaya devam edilir
.unu kek hamuru kivami olucak sekilde ayarlanilarak katilir .
Hamur tepsiye dökülür üzerine kirazlar serilir.


Kirazlı Pasta Tarifi

Pırasa Dolması Tarifi

Pırasa Dolması Tarifi
Pırasa Dolması Tarifi

Malzemeler

2 adet kalın pırasa
250g kıyma
1 kuru soğan
1 sivribiber
1 su bardağı maydanoz
1 çay bardağından daha az pirinç
tuz
karabiber
pulbiber

Yapılışı

Pırasaları bir parmak kalınlığında kesin.
dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın.
tuzlu suda çok az haşlayın.
bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle kavurun.
doğranmış maydanozu, önceden ıslatılmış pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
pırasaların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve yatay olarak tencereye dizin. Üzerlerine parça parça margarin koyup kısık ateşte pişirin.


Pırasa Dolması Tarifi

Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap Tarifi
Adana Kebap Tarifi

Malzemeler

500 gr Kıyma,
1 Ortaboy Soğan
4 Ortaboy Domates
1 Demet Maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı acı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
8 adet uzun çarliston biber
Istenilen miktarda pide ve yassi şiş lazim olacak.

Yapılışı

Kıymayı bir kaba koyun
Soğanı soyduktan sonra ince ince dilimleyip kıyma, toz acı biber, pulbiber, kimyon ve tuz ile beraber yoğrup 10 dakika dinlendirin.
Izgarayı önceden yakarak hazırlayın.
Şişleri yağladıktan sonra, kıymayı 8 veya 10 porsiyona bölüp, her birini uzunlamasına sucuk gibi şişlere dizerek ızgara edin.
Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, ızgaranın kenarlarına dizin.
Bir yandanda pideleride kızartın.
Kebapları maydanoz ile pide içinde servis yapın.


Adana Kebap Tarifi

Bahar Tatlısı Tarifi

Bahar Tatlısı Tarifi
Bahar Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 litre süt
12 yemek kaşığı şeker
12 yemek kaşığı irmik unu
1 tatlı kaşığı tarcın
1 fiske muskat cevizi

Yapılışı

malzemelerin tamamı bir tencereye konulur.
Kaynayıncaya kadar karıştırılır,
kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilir.
arzuya göre kalıplara dökülür üzeri fıstık veya meyveyle süslenir.


Bahar Tatlısı Tarifi

Naneli Çay Tarifi

Naneli Çay Tarifi
Naneli Çay Tarifi

Malzemeler

Taze nane
bal
şeker

Yapılışı

Nane yaprakları kaynamış suya ilave edilir..
demlenmeye bırakılır..
arzuya göre bal veya şekerle tatlandırılır…


Naneli Çay Tarifi

Tavuklu Muska Böreği Tarifi

Tavuklu Muska Böreği Tarifi
Tavuklu Muska Böreği Tarifi

Malzemeler

1 tavuk göğsü + 1 tavuk but
1kg yufka
1 pırasa
1 küçük kavanoz mantar
2 domates
2-3 diş sarımsak
100gr kaşar
tuz
karabiber
sıvıyağ

Yapılışı

Tavukları çok küçük doğrayıp sarımsakla kavurun.
Pırasayı ve mantarı da doğrayıp tavaya ilave edin, kavrulsun. Domatesleri doğrayıp ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber serpin, kaşarı ekleyip soğutun.
Yufkaları kalın şeritler halinde kesin. Uçlarına malzemeden koyup muska şeklinde sarın, sıvıyağda kızartarak servis yapın.


Tavuklu Muska Böreği Tarifi

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı su
6 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gram margarin
4 yumurta

Beyaz kreması için
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
yarın limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya(PİŞİRİLİR)Çikolata sosu….(pişirilir)

Yapılışı

Hamurunun yapılışı
su vae yağ kaynatılır. içine şeker katılır.kabartma tozu ve un ayrı bir yerde karıştırılı ve
kaynayan suyun içine bir kerede atılır.
15 dk pişirilir.(helva gibi olur)
ocaktan alınarak soğuması beklenir.
4 yumurta eklenerek yoğurulur.margarin ile yağlanmış tepsiye şırınga ile sıkılarak yada elde ceviz büyüklüğünde toplar
halinde dizilir.
öncede ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir.fırından çıkar çıkmaz beyaz krema şırınga yardımı ile içine konulur üzerine de çikolata sosu dökülür.
arzuya göre hindistan cevizi serpilerek servis edilir.


Profiterol Tarifi

Makrube Tarifi

Makrube Tarifi
Makrube Tarifi

Malzemeler

4 Su bardağı pirinç
5 bardak su
1 kilo kavurma
4 tane havuç
4 tane patlıcan
6 tane patates
1 konserve mısr
1 konserve bezelye
Yeteri kadar tuz
Kızartmak için zeytinyağ
Pilav için
1 paket yağ

Yapılışı

Önce pirinç pilavını normal şekilde yapılır. Pilav pişerken kızartma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patlıcanlar kızartılır istenilen kadarıyla doğranarak kavurma ısıtılır. Derin bir tencereye önce pişmiş eti yayıp sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı koyar sonra pilavın üstüne bezelyeleri döküp sonra yine pilavı yayıp üstüne patatesleri sonra pilavı sonra havuçu sonra pilav sonra patlıcanı sonra pilavı sonra mısırı sonra kalan pilavı dökeriz hepsi pasta gibi kat kat olur. Tencereye bir kaşıkla basarız. Tencereyi tepsiye ters çeviriz yanına istek doğrultusunda çeşitli salatalar koyulur.


Makrube Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi
Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Malzemeler

12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)

Yapılışı

Ceviz ya da antep fıstığıHazırlanışı2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim. Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..


Etimek Tatlısı Tarifi

Yuvalama Çorbası Tarifi

Yuvalama Çorbası Tarifi
Yuvalama Çorbası Tarifi

Malzemeler

Yarım kg nohut
1 kg yarım yağlı kuşbaşı koyun eti
2-3 kg koyun yoğurdu
1 yumurta
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı
kuru nane
Tuz
Yuvalama için
1 kg pirinç
1 kg siyah kıyma (yağsız sinirsiz koyun eti, çiğköftelik)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 büyük soğan
Bir tutam un
2 yumurta Tuz
Yuvarlamak için zeytinyağı

Yapılışı

Nohudu akşamdan ıslatın. Pirinci akşamdan ayıklayıp yıkayın, bir süzgeçte süzülmeye bırakın. Ertesi gün iyice süzülmüş olan pirinci temiz kuru bir bezin üzerine yayıp hafif kurumaya bırakın. Nohudun ıslama suyunu süzün, etle birlikte geniş bir tencereye koyun. Üzerini üç dört parmak geçecek kadar su katın. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Yüzüne biriken kefi kevgirle alın. Sonra ateşi kısın.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte ağır ağır kaynamaya bırakın. Pirinci havanla döverek irmik gibi ufalayın. Geniş bir tepsiye koyun. Kıyma, tuz ve karabiberini katın. Üzerine soğanı incecik kıyın. Bir tutam unu katın. Hiç su koymadan güzelce yoğurun. Yumurtaları da ilave edin. Tekrar yoğurup tepsiye güzelce basın. Bir kaba zeytinyağı koyun. Elinizi yağa batırıp yeşil mercimekten az daha büyük olacak şekilde yuvarlayın.
Yaptıklarınızı fazla üst üste gelmeyecek şekilde bir kenarda bekletin. Kurumaması için yaptıkça üstünü bir bezle örtün. Etle nohut iyice yumuşayınca üzerine bol sıcak su koyun. Bir taşım da bu suyla kaynasın. Hazırladığınız köfteleri bu kaynar suya atın. Yoğurdu 1 yumurta, 1 çorba kaşığı un ve tuzla birlikte çırpın. Ayrı bir tencerede karıştırarak biraz pişirin.
Bu sıcak yoğurtlu karışımı daha sonra ateşteki yuvalama tenceresine boca edin. Hep birlikte 5-10 dakika daha pişirin. Ayrı bir sahanda tereyağını eritin. Ufalanmış kuru naneyi ilave edin, hemen ateşten alın yağı tencereye ekleyin. Yuvalamayı, yanında pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.


Yuvalama Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi
Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler

5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tavsiye olunur)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz

Yapılışı

Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin. Pürtüksüz bir bulamaç olmalıdır. Daha önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin.
5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar çevirmeye devam edin. 5 dakika kadar kaynatıp kapatın.
Eğer pürtüklü ise ılınınca tencerenizin içinde el mixerini 1-2 defa çevirin. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin.


Domates Çorbası Tarifi

Kereviz Çorbası Tarifi

Kereviz Çorbası Tarifi
Kereviz Çorbası Tarifi

Malzemeler

3 adet kereviz
2 limon suyu
2 yemek kaşığı sana
2 yemek kaşığı silme un
3 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber
3 sap dereotu

Yapılışı

Kerevizleri elma gibi soyup yıkayın.İri parçalar halinde doğrayıp,limon suyu ve bir su bardağı kaynar su ile birlikte bir tencereye koyup pişirin.
Haşlanmış kerevizleri suyu ile bereber mikserle çırparak püre haline getirin.Dereotunu da ilave edip,tekrar mikserden geçirin.
Tencerede un ile yağı kavurun.
Etsuyunu ısıtın.Ilık haldeki et suyunu kavrulmuş una ekleyin.Tuz,karabiber,kereviz püresini ekleyip bir taşım kaynatın.
Sıcak servis yapın.


Kereviz Çorbası Tarifi