Pudingli Kek Tarifi

Pudingli Kek Tarifi
Pudingli Kek Tarifi

Malzemeler

3 veya 4 yumurta
1,5 Bardak şeker
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı kakao
1 Paket vanilya
2,5 Bardak un

Üst Kreması İçin
1 Paket puding
2,5 Bardak süt
1 Paket krem şanti
1 Bardak süt (krem şanti için)

Yapılışı

Yumurta ve şekeri çırpma kabına koyup mikserle köpük, köpük oluncaya dek çırpalım.Yağı,sütü ve kakaoyu da koyalım.Hepsini 5 dakika kadar çırpalım.Unu ve kabartma tozunu ekleyelim.Çırpmaya devam edelim.En son vanilyayıda koyup yağlanmış fırın tepsisine koyalım.Kalıpta hiç denemedim tepside güzel oluyor.
Önceden ısıtılmış fırına koyalım.O pişerken pudingimizi üzerinde yazıldığı şekilde pişirelim.Pişen kekimizi fırından alalım ve biraz ılınmasını bekleyelim.Sıcak pudingimizi kekimizin üzerine dökelim.İyice her tarafına sürelim.Ve soğumasını bekleyelim.Krem şantimizi bir bardak soğuk sütle çırpıp dolaba koyalım.Soğuyan pastamızın üzerine krem şantiyi sürüp servis yapalım.
AFİYET OLSUN……


Pudingli Kek Tarifi

Çatal Çorba Tarifi

Çatal Çorba Tarifi
Çatal Çorba Tarifi

Malzemeler

-2 su bardağı aşurelik buğday
-1 su bardağı yeşil mercimek
-1 baş soğan
-100 gr kıyma
- tuz , nane
-10 bardak su
-2 kaşık sıvı yağ

Yapılışı
Buğday ve yeşil mercimek yıkanarak tencereye alınır, üzerine 10 bardak su
konularak kısık ateşte bir saate yakın pişirilir.
İstenirse düdüklüde daha kısa sürede pişirilir.
Ayrı bir tavada kıyma,soğan yağla kavrulur, nane ilave edilerek çorbanın üzerine dökülür.


Çatal Çorba Tarifi

Ayranlı Çorba Tarifi

Ayranlı Çorba Tarifi
Ayranlı Çorba Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
4 bardak yoğurt
Su,tuz
Nane ve isteğe göre pul biberle kızartılmış yağ

Yapılışı

Akşamdan ıslatılmış nohut ve buğdaylar pişirilir.
Pişirilirken suyu az konur ki suyunu tamamen çeksin.
Pişirilen nohut ve aşurelik buğdaylar soğutulur.
Yoğurt suyla çorba kıvamında inceltilir, tuz konur.
Nohut vebuğdayla karıştırılır. Arzuya göre sadece naneyle veya nane ve pul biberli yağla servise sunulur.


Ayranlı Çorba Tarifi

Elma Dilimli Kek Tarifi

Elma Dilimli Kek Tarifi
Elma Dilimli Kek Tarifi

Malzemeler

125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
1 su bardağı şeker2 tane yumurta
1 cay kaşığı ucu tuz
4 damla limon
1,5 su bardağı un
2 cay kaşığı kabartma tozu
4 yemek kaşığı süt
3 elma

Yapılışı

125 gr tereyağı 1 su bardağı şeker2 tane yumurta 1 cay kaşığı ucu tuz 4 damla limon Birlikte cırpılır.
1,5 su bardağı un
2 cay kaşığı kabartma tozu
Karışıma ilave edilir cırpılır.
4 yemek kaşığı süt
Hamura ilave edilir.
Hamur kalıpa dökülür.
3 elma soyulur dilimlenir alt resimde
gösterildiği gibi dilimlenir. sonrada kekhamurunun üstüne yerleştirilir.
Kek pişirme ayarında 50 dakika pişirilir.


Elma Dilimli Kek Tarifi

Mezgit Balığı Köftesi Tarifi

Mezgit Balığı Köftesi Tarifi
Mezgit Balığı Köftesi Tarifi

Malzemeler

1 kilo fleto mezgit
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yumurta sarısı
1 ufak baş kuru soğan rendesi
3 sap taze soğan (çok ince kıyılacak)
Yarım demet maydanoz(kıyılacak)
4 sap dereotu(ince kıyılacak)
1 çay kaşığı köri
1 adet limon kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Fleto mezgitleri doğrama tahtası üzerinde büyük bir bıçak yardımıyla iyice kıyalım ve derin bir kaba alalım.
Tüm malzemeyi ilave ederek köfte gibi yoğurup orta boyda yassı köfteler yapalım ve kızdırılmış sıvı yağında kızartalım
kağıt hazlu üzerine alarak fazla yağını emdirelim.
Yeşil marul ve limon dilimleri ile süslenmiş servie tabağına alarak dilerseniz, limon suyu ve mayonez ile hazırlayacağımız sos eşliğinde servis yapalım.


Mezgit Balığı Köftesi Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi

Brokoli Çorbası Tarifi
Brokoli Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 tane orta boy soğan,
1adet havuç ve
1adet orta boy patates,
250gr brokoli,
1 çay bardağı süt,
4-5 su bardağıet suyu(yada 1et suyu tablet),
tuz,
3 yemek kaşığı sıvıyağ yada biraz tereyağı

Yapılışı

Soğan, havuç ve patatesi doğrayarak biraz sıvıyağda yada tere yağında 3-4 dk kadar kavurun.
Bu arada brokolileri dallarından ayırıp bolca yıkayın.
Tencereye et suyunu ve brokolileri ilave edip kaynamaya bırakın.
Yaklaşık 20 dk sonra pişecektir.
Kontrol edip ocaktan alın.
Blendırdan geçirip sütü ve tuzunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Kuru nane ile süsleyebilirsiniz
AFİYET OLSUN


Brokoli Çorbası Tarifi

Aş Çorbası Tarifi

Aş Çorbası Tarifi
Aş Çorbası Tarifi

Malzemeler

2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
150 gram kıyma
5 su bardağı su
1 su bardağı kırmızı mercimek
Damak tadınıza göre tuz
karabiber
kuru nane

Yapılışı

Mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Yumuşayana ve suyunu çekene kadar haşlayın.
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Sıvıyağı çorba tenceresine alıp kızdırın.
Üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Salçayı ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra haşlanmış mercimeği ekleyin.
Arada bir karıştırarak orta dereceli ateşte 10 dakika pişirin.
Ocaktan indirmeden önce baharatlarını ve tuzunu ekleyin
Sıcakken kâselere pay edip servis yapın.
Afiyet olsun


Aş Çorbası Tarifi

Soğanlı Makarna Tarifi

Soğanlı Makarna Tarifi
Soğanlı Makarna Tarifi

Malzemeler

4 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı zeytin yağı
2 Adet soğan
1 Paket uzun ve kalın makarna
Tuz, karabiber
1 Çay kaşığı tarçın

Yapılışı

Soğanları soyup ince halkalar halinde doğrayın.
Bir tavaya koyup yağ ve tarçın ilave edin.
Kısık ateşte 10 dakika sote edin.
Gerekirse biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Makarnayı bol tuzlu suda haşlayın.
Suyunu süzüp derin bir servis tabağına alın.
Üzerine soğanlı sosu sıcak olarak dökün.
Kaşar peyniri rendesini serpin ve sıcak olarak servis yapın.


Soğanlı Makarna Tarifi

Etli Pilav Tarifi

Etli Pilav Tarifi
Etli Pilav Tarifi

Malzemeler

6 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet soğan
1 bardak nohut
250 gr et
3 su bardağı pirinç
karabiber ve tuz

Yapılışı

Uc yemek kagi tereyaginda soganlari pemelesinceye kadar kavurun.
Uzerine etleri alip iyice soteleyin.
Uzerine tuzunu karabiberini de ekleyip guzelce pisirin.
Ayri bir tencerede kalan 3 yemek kasigi tereyagini eritin.
Nohutlari koyduktan sonra pirincini ilave edin.
Uzerine suyunu tuzunu ekleyin.
Nohutlu pilav pistikten sonra,istediginiz bir kalibin en altina etleri yerlestirip uzerine nohutlu pilavi iyice sikistirarakduzeltin.
Biraz bekledikten sonra kalibinizi ters cevirin.
afiyet olsun


Etli Pilav Tarifi

Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

250 gr. tereyağı(margarinde olabilir)
1 su bardağı pudra şekeri(yarısı hamura,yarısı üzerine)
3 çorba kaşığı yoğurt
3,5 su bardağı un,1 paket kabartma tozu
Kreması
1,5 su bardağı süt,
1,5 çorba kaşıgı mısır nişastası
5 çorba kasıgı şeker
2 çorba kaşıgı kakao

Yapılışı

Önce kremayı pişirip soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip ,soğutun.
İçine yogurdu,pudra şekerinin yarısını ,kab.tozu ve unu ilave ederek yoğurun.
10-15 dk.dinlendirin.
Hamurdan bezeler koparıp elinizle yassılaştırın içine 1 kaşık krema koyup yuvarlayıp kapatın.
180 C de pişirin
.Soguyunca kalan pudra şekerini de üzerine eleyerek servis yapın.


Çikolatalı Kurabiye Tarifi