Oktay Usta Fırın Sütlaç Tarifi

Oktay Usta Fırın Sütlaç Tarifi
Oktay Usta Fırın Sütlaç Tarifi

Malzemeler

1 lt. süt
1 s.b. tozşeker
4 ç.k. mısır nişastası
1 parça damla sakızı
2 ç.k. pirinç
1 kase vişne

Yapılışı

Önce sütü, haşlanmış pirinci ve tozşekeri tencereye alıp pişirin. Süt kaynayınca mısır nişastasını su ile ezip yavaş yavaş ekleyip kıvamını bağlayın. İçine damla sakızını da dövüp ekleyin.
Karışım kaynayınca vişneleri içine atıp karıştırın ve altını kapatın.Bir fırın tepsisine yarıya kadar soğuk su koyup kaselerinizi içine oturtun. Sütlacı kaselere paylaştırıp 10 dakika fırınlayın. Üzeri renk alınca kenara alıp iyice soğutun. Az şekerli hem de lezzetli bir tatlı.

Oktay Usta Dondurmalı Pasta Tarifi

Oktay Usta Dondurmalı Pasta Tarifi
Oktay Usta Dondurmalı Pasta Tarifi

Malzemeler

Pandispanyası için
4 yumurta
1 su b.un
1 su b.toz şeker
2 çorba k.kakao
1 p.kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 su b. süt
1 kase damla çikolatalı dondurma
Pandispanyayı ıslatmak için
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 çorba k. tozşeker
1 çay b. sıcak su

Yapılışı

Önce pandispanya için yumurtaları şekerle çırpın.Üzerine un ,kakao ve kabartma tozu ilave
edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak bir kalıpta pişirin. önce 170 derecede daha sonra 150 derecede.
Pandispanya soğuduktan sonra enlemesine üçe kesin. Kremşantiyi sütle çırpıp yarısını
ayırın. Yarısına bir kase çikolatalı dondurma ekleyip karıştırın. Pandispanyanın 1, parçasını
yine yuvarlak bir kalıba koyun. Granül kahve ,tozşeker ve sıcak su ile ıslatın.Üzerine
dondurmalı kremanın yarısını koyun. İkinci parça pandispanyayı üzerine koyup aynı işlemleri
yapın.En son parçayı da üzerine koyup ayırdığımız kremşanti ile süsleyin.Üzerine damla
çikolata serpiştirin. Derin dondurucu da sertleştikten sonra kalıptan ayırıp soğuk servis
yapın. Tiramisu gibi lezzetli ama çok daha hafif bir pasta…

Oktay Usta Cevizli Gül Tatlısı Tarifi

Oktay Usta Cevizli Gül Tatlısı Tarifi
Oktay Usta Cevizli Gül Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 yumurta
2 çorba k. erimiş margarin
2 çorba k. yoğurt
1 p. kabartma tozu
1 çorba k. irmik
alabildiği kadar un
Şerbeti için
3 su b. tozşeker
2,5 su b. su
Üzeri için
1 kase ceviz veya fındık

Yapılışı

Karıştırma kabına erimiş margarin alınır üzerine yumurta kırılır
yoğurt da eklenerek çırpılır.daha sonra irmik ve kabartma tozu eklenir, alabildiği kadar unla hamuru yoğrulur.diğer taraftan
Şerbeti için
3 su bardağı tozşeker ve 2,5 su bardağı su ile şerbeti hazırlanır.
hazırlanan hamur açılarak 3 ayrı boyda eşit sayıda
varsa hamur kesme aparatıyla ya da bardak yardımıyla kesilir.
hamurların büyük boyu en alta gelecek şekilde boy sırasına göre
en ortasına yumurta sarısı sürülerek dizilir.ve ortası parmak ile
bastırılarak gül şekli verilir.bu şekilde hazırlanan hamurlar
yağda kızartılır.soğutulmuş şerbetin içine alınır.şerbetini çeken
gül tatlıları üzerinde fındık ya da cevizle servis yapılır.

Oktay Usta Ananaslı Püskevit Pasta Tarifi

Oktay Usta Ananaslı Püskevit Pasta Tarifi
Oktay Usta Ananaslı Püskevit Pasta Tarifi

Malzemeler

1 p. yulaflı bisküvi
100 gr tereyağı
1 p. krem şanti
1 su b. süt
bir kutu krem peynir
1 çorba k.mısır unu
1 ananas
1.5 su b.ananas suyu

Yapılışı

Yulaflı bisküviyi un gibi ufalayın. Eritilmiş tereyağı ile karıştırıp bir çember kalıba bastırın.
Bu arada kremşanti ile sütü çırpın. İçine labne veya krem peyniri ekleyin. İkisi de yoksa 2 veya 3 çorba k. susuz yoğurtta ekleyebilirsiniz. Bu karışıma küp doğranmış ananasları da ekleyin. Ananas yerine şeftali veya kayısı da olabilir. Hepsini karıştırıp kalıptaki bisküvlerin üzerine dökün. Üzerini düzeltip buzluğa kaldırın. Krema katılaşınça ananas suyunu mısır nişastalı ile pişirip üzerine ılındıktan sonra dökün. Tekrar buzdolabında soğutun ve soğuk ikram edin.

Oktay Usta Tuzlu Kurabiye Tarifi

Oktay Usta Tuzlu Kurabiye Tarifi
Oktay Usta Tuzlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 gr. margarin
1 ç. k. yoğurt
1 yumurta
1 t.k. tuz
1 t.k. mahlep
aldığı kadar un
Üzeri için
çörekotu
haşhaş
susam

Yapılışı

Karıştırma kabına 125 gr.margarini alın.
Üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı mahlep 1 yumurtayı ekleyin.
Üzerine alabildiği kadar un ilave ederek bir hamur elde edin.
Hamura istediğiniz şekller vererek fırın tepsisine dizin.
Üzerine çörek otu,susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.

Tavuklu Karnabahar Graten Tarifi

Tavuklu Karnabahar Graten Tarifi
Tavuklu Karnabahar Graten Tarifi

Malzemeler

1 adet karnabahar
Üzeri için
100 gr. tavuk eti
2 soğan
4 diş sarımsak
2 havuç
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber
zeytinyağı
Beşamel sos için
3 çorba k. un
3 su b. süt
zeytinyağı,
tuz,karabiber
muskat
Üzeri için
rende kaşar

Yapılışı

Karnıbaharı haşlayın. Haşlanan karnıbaharı
fırın kabına alın. Soğanı,havucu ve tavuk etini küp şeklinde
kesin. Tavaya sıvıyağ alın üzerine soğan, havuç
tavuk etini alın ve soteleyin. Karnıbaharın üzerine tavuk etini alın.
Beşamel sos için tencereye unu alın. Üzerine
3 su bardağı sütü ekleyin. Üzerine zetinyağı
tuz, karabiber ve muskat rendesi ilave edip bir beşamal
sosu hazırlayın.
Beşamel sosu fırın kabına alın üzerine kaşar peynir ekleyin.
Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.

Oktay Usta Biber Soslu Hindi Tarifi

Oktay Usta Biber Soslu Hindi Tarifi
Oktay Usta Biber Soslu Hindi Tarifi

Malzemeler

400 gr.hindi fileto
2 soğan
3 yeşil biber
2 diş sarımsak
1 çay b.krema
tuz karabiber
fesleğen yaprağı
reyhan
2 çorba k.fesleğenli zeytinyağı

Yapılışı

Hindi eti ince ince doğranır.
tavada sıvıyağ ile kızartılır.
daha sonra aynı tavada sosu hazırlanır.
bunun için; soğan ve biber doğranak tavaya alınır.
daha sonra üzerine fesleğen sos ve krema alınarak pişirilir.
kızartılan hindi eti servis tabağına alınarak hazırlanan sos üzerine dökülür.
fesleğen ve reyhan yaprağıyla servis yapılır.

Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Tarifi

Harik görünüyor :)

Elmalı Tart Tarifi

Malzemeler

125 gr margarin
2 adet yumurta
7,5 yemek kaşığı şeker
11 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket tarçın

Yapılışı

Çiğ margarin, yumurta, şeker, süt, tarçın karıştırılır.
Un ve kabartma tozuda eklenerek hamur yapılır.
Merdane ile hamur açıldıktan sonra kalıba yerleştirilir.
Daha sonra üzerine elma dilimleri ile süslenir.
Ve 175 dereceli fırında pişirilir.
Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun.

Kakaolu Bisküvi Tarifi

Kakaolu Bisküvi Tarifi
Kakaolu Bisküvi Tarifi

Malzemeler

3,5 paket Kakaolu Pötibör Bisküvi
3 su bardağı süt
1 yumurta
2 kahve fincanı şeker (100 gr)
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı hindistancevizi
160 gr beyaz çikolata
Bisküvileri ıslatmak için 1 bardak süt

Yapılışı

Kremayı hazırlamak için sütü bir tencereye alıp ocağa koyun.
Yumurta, şeker, un, nişasta ve 3 kaşık hindistancevizini ekleyip devamlı karıştırarak krema kıvamını alana kadar orta-kısık ateşte pişirin.
Kıvam almaya yakın kırılmış beyaz çikolata parçalarını ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırın.
Pürüzsüz bir krema kıvamını alınca hemen ocağı kapatın.
Kremayı arada bir karıştırarak soğutun.
Bisküvileri soğuk süte batırıp bir tepsiye 3’erli 3 sıra halinde 2 kat dizin.
Üzerine bir kat krema sürüp tekrar 2 kat bisküvi dizin.
Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayarak pastayı tamamlayın.
En son ince bir kat krema sürün.
Yarım paket kakaolu bisküviyi mutfak robotundan geçirip 1 kaşık hindistancevizi ile karıştırın.
Karışımla pastanın üzerini kaplayın.
Buzdolabında 2 saat kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Mozaik Bisküvi Tarifi

Mozaik Bisküvi Tarifi
Mozaik Bisküvi Tarifi

Malzemeler

30.0 gr. Ülker v.s. bisküvi,
3 yumurta beyazı,
1 yumurta sarısı,
3 kaşık pudra şekeri,
3 kaşık kakao,
1 paket vanilya,
1 paket küçük margarin
50 gr. şamfıstığı.

Yapılışı

margarini hafifçe eritiniz,
Bisküvileri kırarak küçük parçalara ayırınız.
Erimiş yağa 3 yumurta akı ile bir yumurta sarısı, kakao, şeker, vanilya ve bisküvileri kıyılmış fıs­tığı koyup iyice karıştırınız.
Bu ruloyu kâğıda sarıp buzdolabına koyup dondu­runuz.
İyice donunca kâğıdı çıkarıp istediğiniz kalıplıkta kesip servis yapınız.

Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği Tarifi
Ay Çöreği Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı un
1 adet yumurta akı
100gr.margarin
1/2su bardağı süt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
½ paket yaş maya
İç Harcı
6-7 dilim kek
1 tatlı kaşığı tarçın
Fındık kırığı
Kuru üzüm
Damla çikolata
1 yemek kaşığı kakao
1/2bardak süt
Üzerine
Yumurta sarısı
File fındık

Yapılışı

Önce margarinimizi eritip soğutalım.
içine yumurta akı,süt, pudra şekeri ilave edip çırpalım.
mayayı elimizle iyice ufalayalım karıştıralım.unuda eleyerek karıştıralım.
hamurun üzerini örterek yarım saat dinlendirelim.içini hazırlıyalım.
keklerimizi ufalayalım iç malzemesinin hepsini katıp yoğuralım.
dinlenmiş hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
oval şekilde açalım.1 yemek kaşığı dolusu iç harçtan koyup rulo gibi saralım.
ay şeklini verelim.
tüm hamuru bu şekilde sarıp tepsiye dizelim.
üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpelim.
yarım saatte tepside dinlendirelim.
180 derecelik fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN

Yoğurt Tatlısı Tarifi

Yoğurt Tatlısı Tarifi
Yoğurt Tatlısı Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabugu
Yarım limonun suyu
Şerbeti için
Dört buçuk su bardağı su
Dört buçuk su bardağı tozşeker
1-2 damla limon

Yapılışı

Yumurtaları ve şekeri birlikte çırpın.
Yoğurt, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu üzerine ekleyip karıştırın.
Un ve kabartma tozunu karıştırıp diger malzemelere ilave edin.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp ocağa oturtun.
Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın.
Limonu ekleyin.
Hazırladığınız şerbet sıcakken, sıcak kekin üstüne dökün.
Kabarması için üzerini bir tapakla örtüp şerbeti çektirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.