Oktay Usta Dondurmalı Pasta Tarifi

Oktay Usta Dondurmalı Pasta Tarifi
Oktay Usta Dondurmalı Pasta Tarifi

Malzemeler

Pandispanyası için
4 yumurta
1 su b.un
1 su b.toz şeker
2 çorba k.kakao
1 p.kabartma tozu
1 paket krem şanti
1 su b. süt
1 kase damla çikolatalı dondurma
Pandispanyayı ıslatmak için
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 çorba k. tozşeker
1 çay b. sıcak su

Yapılışı

Önce pandispanya için yumurtaları şekerle çırpın.Üzerine un ,kakao ve kabartma tozu ilave
edip çırpın. Kelepçeli yuvarlak bir kalıpta pişirin. önce 170 derecede daha sonra 150 derecede.
Pandispanya soğuduktan sonra enlemesine üçe kesin. Kremşantiyi sütle çırpıp yarısını
ayırın. Yarısına bir kase çikolatalı dondurma ekleyip karıştırın. Pandispanyanın 1, parçasını
yine yuvarlak bir kalıba koyun. Granül kahve ,tozşeker ve sıcak su ile ıslatın.Üzerine
dondurmalı kremanın yarısını koyun. İkinci parça pandispanyayı üzerine koyup aynı işlemleri
yapın.En son parçayı da üzerine koyup ayırdığımız kremşanti ile süsleyin.Üzerine damla
çikolata serpiştirin. Derin dondurucu da sertleştikten sonra kalıptan ayırıp soğuk servis
yapın. Tiramisu gibi lezzetli ama çok daha hafif bir pasta…

0 Response to "Oktay Usta Dondurmalı Pasta Tarifi"

Yorum Gönder