Kerevizli Piliç Çorbası Tarifi

Kerevizli Piliç Çorbası Tarifi
Kerevizli Piliç Çorbası Tarifi

Malzemeler

1-1,5 kg. yarım piliç
2 adet soğan, dörde bölünmüş
2 diş sarımsak, doğranmış
2 adet havuç, doğranmış
2 pırasa, dilimlenmiş
2 kereviz adet kereviz yaprağı, doğranmış
1 yemek kaşığı targon
75 gram tereyağı
50 gram sade un
2 yumurta sarısı
125 ml krema
Tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış

Yapılışı

Tencereye piliç etini koyup su ile doldurun. Soğan, sarımsak, havuç, pırasa ve kerevizi ekleyin, kaynamaya bırakın. Targon ekleyin ve kapağını kapatıp ağır ateşte etler pişene kadar bir buçuk saat pişirin. Daha sonra ateşin üzerinden alıp etlerin derilerini soyun ve doğrayın. Etlerden arta kalan suyu süzgeçten geçirip ayırın. Temiz bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip karıştırın. İyice kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin, süzülmüş et suyunu da ekleyip, ağır ateşte pişirin.
Tuz ve karabiberi ilave edin. Yumurta sarılarını ve kremayı ise ayrı bir kapta çırpıp, bu karışıma ekleyin. Tekrar ateşin üzerine koyun, derileri alınmış ve doğranmış etleri ateşte pişen karışıma ilave edin, maydanoz serpip servis yapın. Tavuk çorbasının kremi: Tereyağı ve un karışımının renklenmemesi için, 1 dakikadan fazla olmamak kaydıyla pişirin. Yumurta sarılarını kremaya servisten hemen önce ekleyin.


Kerevizli Piliç Çorbası Tarifi

Tavuk Suyuna Mısır Çorbası Tarifi

Tavuk Suyuna Mısır Çorbası Tarifi
Tavuk Suyuna Mısır Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2 çorba kağı tuz
yarım limon suyu
2 yemek kaşığı mısır özü yağı
5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı konserve mısır

Yapılışı

Yumurta, un, limon suyu, tuz ve yağı bir kapta iyice ezerek çırpıyoruz.
Tenceremize soğumuş tavuk suyumuzu ve hazırladığımız karışımı ekleyip, orta ateşte, kaynayıncaya kadar iyice karıştırarak pişiriyoruz.
Karışım kaynamaya başlayınca konserve mısırlarımızı içine atıp bir taşım da böyle kaynatıyoruz.
Çorbanızın kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Eğer çok koyu olursa bir miktar sıcak su ile kıvamını açabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Tavuk Suyuna Mısır Çorbası Tarifi

Vanilyalı Kahveli Cupcake Tarifi

Vanilyalı Kahveli Cupcake Tarifi
Vanilyalı Kahveli Cupcake Tarifi

Malzemeler

113 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
130 gr toz şeker
3 yumurta
195 gr un
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
60 ml süt
2 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket toz krem şanti
1 çay bardağı süt
Süsleme şekerleri, nescafe vb.

Yapılışı

Şeker, vanilya ve tereyağını mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Hamuru mikserin düşük hızında çırparken bir yandan azar azar un karışımını ve sütü ekleyin. Ben hamuru ikiye bölüp bir bölümüne kakao ekledim. Vanilyalı kek ve kakaolu kek olarak 2 çeşit yaptım.
Mini muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. (Kağıtlarınızı istediğiniz renkte seçebilirsiniz. Pasta marketlerden ve hatta İkea’dan bile temin edibilirsiniz) 170 dereceye ayarlanmış fırında 18-20 dakika pişirin. Kabarık üstü hafif kızarınca piştiğini anlayabilirsiniz.
Izgara teli üzerine alarak soğuyuncaya kadar bekletin. Soğumadan süslemeyin yoksa tüm süsleriniz eriyip bulamaç şeklini alacaktır.
Soğuduktan sonra kremşantinizi süt ile çırpıp sertleşene kadar buzdolabında bekletin ve sonrasında sertleşen krem şantinizi iki parçaya bölüp beyaz kek üzeri için sade, diğer kakaolu üzeri için kahveli hazırlayabilirsiniz. Kahve olarak çok az nescafe kullandım. Kahveyi kremşanti karışımında iyice eritmeniz önemli. Şantili kremaları sıkma torbasına veya aparata koyup kalın ucu ile keklerinizin üzerine sıkın. Üstlerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben hazır satılan şekerleme (beyaz kremalı için) ve nescafe parçaları (kahveli krema için) kullandım. Misafirlerim bayıldı:)


Vanilyalı Kahveli Cupcake Tarifi

Balkabaklı Tatlı Tarifi

Balkabaklı Tatlı Tarifi
Balkabaklı Tatlı Tarifi

Malzemeler

1/2 kg balkabağı, ayıklanmış ve dilimlenmiş
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı zencefil
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı krema
1 su bardağı ceviz, iri kıyılmış

Yapılışı

Bir tencerede balkabağını az su ile yumuşayıncaya kadar pişirin
Blenderden geçirip püre haline getirin
Bir kapta yumurtalar ve şekeri çırpın
Süt ve kremayı ilave edin
Kabak püresini, mısır nişastasını, tarçın ve zencefili ekleyin
Son olarak cevizi ilave edin
Isıya dayanıklı fırın kabında 180 derecede 40 dk pişirin


Balkabaklı Tatlı Tarifi

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Tarifi
Elmalı Turta Tarifi

Malzemeler
70 gr margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
İç malzemeleri
3 adet orta boy elma
1 çay bardağı cevız içi
1 çay kaşığı tarçın (silme)
3 çorba kaşığı şeker

Yapılışı
1. Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin.
2. Hamuru hazırlamak için genişce bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınınızla harmanlayın.
3. Daha sonra un, kabartmatozu ve vanilyayı ilave edin. Kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
4. Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30cm civarında açın, 8’e bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalarada aynı işlemi uygalayın.
5. Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.


Elmalı Turta Tarifi

Tavuklu Tel Şehriyeli Çorba Tarifi

Tavuklu Tel Şehriyeli Çorba Tarifi
Tavuklu Tel Şehriyeli Çorba Tarifi

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü veya budu
haşlamak için 5 bardak su
2 veya 3 tahta kaşığı tel şehriye
2 tahta kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
tuz ve nane

Yapılışı
Tavuk göğsü veya budu 5 bardak suda haşlanır.Haşlanan tavuk minik parçalara ayrılır.
Zeytinyağında un kavrulur.
Unun rengi değişmeden tavuk suyu eklenir,bu arada bir kaşıkla ya da tel çırpıcıyla sürekli karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca tel şehriyeler ve tavuklar içine atılır.
10 dakika kısık ateşte kaynatılır.
Tuz ve nane eklenerek ocaktan alınır.


Tavuklu Tel Şehriyeli Çorba Tarifi

Havuclu Pasta Tarifi

Havuclu Pasta Tarifi
Havuclu Pasta Tarifi

Malzemeler

100 gr ceviz (kıyılmış)
150 gr seker
1/2 cay bardagı sıvıyag
100 gr un
200 gr havuc rendesi
4 yumurta
3 yemekkasıgı sıcaksu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması

150 ml havuçsuyu
100 gr seker
400 ml krema
1 paket vanilyalı puding
1 paket jöle

Yapılışı

Sıcak su ile yumurtaları iyice cırpıp (hızlı cırpmak gerekiyor bunu biliyoruz artık-)ardından seker ve vanilya ilavesi havuc- ceviz ve diger malzemelerle cırpılıp fırına verilir-
PİŞİRİLEN KEK İKİYE BÖLÜNÜP
Kreması içinde tüm malzemeler pişirilir kek arasına ve üzerine sürülerek pasta hazırlanır Bu sunumu yabancı siteneden aldım aslında cok görülenleri vermeyi sevmiyorum bunun degişik olması yani sadece havuç ile yaplmış olması nedeniyle sizlerle paylaşmak istedim-
Daha önce gıda boyası katarak havuçlu tariflerde vermiştim bundada kalıpla kesilen havucları yine sekerle karamalize edip üzerini süsleyebilirsiniz ..
KOLAYLIKLAR GELSİN…


Havuclu Pasta Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi
Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 kg nohut
2 kg kırmızı biber
2 kg soğan
2 kg yoğurt
1-2 fındık büyüklüğünde ekşi ekmek mayası
aldığı kadar un

Yapılışı

Nohudu akşamdan ıslatın ve ertesi gün nohutlar yumuşayana kadar kaynatın.
Biber ve soğanları ayıklayıp doğrayın ve nohutların üstüne ekleyin, onlar da iyice pişsinler.
Tencereyi ateşten alın ve el yakmayacak kadar soğuduktan sonra içine yoğurdu ilave edip karıştırın.
Olabildiğince derin bir kapta tüm bu karışım ve maya ile birlikte mantı hamuru gibi sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Üzerini temiz bir bezle kapatarak uygun bir yere kaldırın.
Kabınız özellikle derin olsun çünkü ilerleyen günlerde hamur kabardıkça kabınızdan taşabilir. Bu tarhanayı bir hafta on gün ekşitenler de var. Fakat bizim evde o kadar ekşisi tercih edilmiyor.
Bu nedenle 4-5 günü yeterli buluyoruz.
Hergün kabaran hamurunuzu tekrar tekrar yoğurun.
Mayalanma nedeniyle hamurunuzun kıvamı gittikçe yumuşayacaktır.
Eğer ele yapışacak kadar cıvıklaşırsa her yoğurmada un ilave ederek katılaşmasını sağlayın.
Bekletme zamanınızın sonunda temiz ve havadar bir yere bir örtü sererek hamurunuzu küçük parçalar halide bu örtünün üzerine yerleştirin.
1/2 saat- 1 saat içinde kurumaya başlayan hamurlarınızı ters çevirin.
Bir yandan da daha küçük hamur parçalarına ayırın ki çabuk kurusun ancak tamamen kurumalarına izin vermeyin.
Ufalanabilecek kadar nemli olmalılar.
Daha sonra ister elle ufalayarak ister robottan geçirerek incelttiğiniz tarhanayı örtünün üzerine yayarak 3-4 gün daha kurutun ve iyice kuruduğunda bez torbaya koyup nemsiz, karanlık bir yerde saklayın.
Bu tarhanaya yoğurma aşamasında tarhana otu veya nane gibi otlar da ilave edilebilir. Tarhana daha kurumadan hamur halindeyken soğuk su ile ezerek bol domatesli pişirilmiş bir tarhana çorbası içmenizi de öneririm.
Ayrı bir lezzeti oluyor.
Eğer arzu ederseniz bir pişirimlik hamur topakları halinde birkaç poşet derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.


Tarhana Çorbası Tarifi

Balık Salatası Tarifi

Balık Salatası Tarifi
Balık Salatası Tarifi

Malzemeler

Havuc
Patates
makarna
süzme yogurt
mayonez
sosis
tuz
salatalık tursusu

Yapılışı

Havuc-patates ve makarnalar haslanır
Haslanan süzülen malzemeler karıstırılır içerisine mayonez, süzme yogurt, sosis(dogranacak)ve salatalık tursusu konur karıştırılır
Balık sekli verilir üzerine salatalık dilimleri ile pulları ve yüzgecleri yapılır.
DİPNOT VERMEK İSTİYORUM ELBETTE BU SALATA RUS SALATASIDA OLUR PATATES SALATASIDA BU ARZUNUZA BAGLI BURDA AMACIM BALIK ŞEKLİ
AFİYET OLSUN


Balık Salatası Tarifi

Bulgurlu Börek Tarifi

Bulgurlu Börek Tarifi
Bulgurlu Börek Tarifi

Malzemeler

bulgur
mantar
un
su
tuz
soğan
yumurta
sıvı yağ
pul biber
kimyon

Yapılışı

İç Malzeme
soğanlar doğranır ve yağla kavrulur.
Bulgur, tuz, pulbiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
su eklenir ve pilav gibi demlendirilir.
Yufka İçin
1kg una 50grm tuz eklenir .su ile yoğrulur.
10cmlik bezeler yapılır. hamur iyice açılır.

Börek
yufkanın içine hazırlanan iç konulur.
3katlı yapılır.
yumurta sürülür ve fırınlanır.


Bulgurlu Börek Tarifi

Hashaşlı Muffin Tarifi

Hashaşlı Muffin Tarifi
Hashaşlı Muffin Tarifi

Malzemeler

1 paket yas maya(küçük paket)
2 su bardagı ılık su (bardak normal)
1 yemek kasıgı toz seker
1 cay bardagı sıvı yag
tuz
aldıgı kadar un
İçi İçin

Hashas-tereyag-ceviz yada fındık

Yapılışı

Maya-ılık su-seker karıştırılır-
Diger malzemeler ilave edilerek yogrulur(mayalı hamurlarda biliyorsunuzki ne sert bir hamur nede yumusak bir hamur iyi sonuç vermemekte)Mayalanmak üzere bekletilir-
İç malzeme için tereyag eritilir içine hashas konur ve biraz cevrilir ocaktan alınıp içine ceviz konur
Muffin için biraz hamur kopartılıp acılır içine hashas yayılır ve rulo yapılır-
Rulo hamur yaglanan muffin kalıplarına alt kısımdan üst kısma dolanarak konur birazda böyle mayalanması saglanır-
Üzerine yumurta ve ceviz ile fırına verilir-
Çiçek sekli vermek içinde yina bir parca hamur kopartılır elimizle acılır içine hashas sürülüp rulo yapılır simit sekli verilir-
Ortasınada bir parca hamur kopartılır üzerine hasha konulur-
Bekletilir-yumurta sürülür fırına verilir-


Hashaşlı Muffin Tarifi

Patates, Havuç ve Brokoli Salatası Tarifi

Patates, Havuç ve Brokoli Salatası Tarifi
Patates, Havuç ve Brokoli Salatası Tarifi

Malzemeler

-PATATES
-BROKOLİ
-HAVUC
-tuz
-zeytinyag
-sarımsak
-limon suyu

Yapılışı

Haslanan sebzelerden,
Havuc-patates-brokolileri suyun içinden alıp iyice süzüp 3 ayrı kapta ezdim
tuz-limonsuyu-sarımsak-zeytinyag ilavesi ile yogurdum-
Cukur bir kabın içine strec serdim önce patatesleri kabın seklince yaydım hem alt kısmına hem yanlara-
üzerine havucun yarısını koydum üzerine brokoli tekrar üzerine hevucları koydum ve buzdolabında katılaşması için misafir ettim-
Servis yaparken kabı ters cevirdim streci alıp süsledim-


Patates, Havuç ve Brokoli Salatası Tarifi

Kestaneli Ekmek Tatlısı Tarifi

Kestaneli Ekmek Tatlısı Tarifi
Kestaneli Ekmek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 adet ekmek kadayıfı kuru halde
3 kg şeker,
1700gr su
2 dilim limon
Karamel Sos İçin
300 gr şeker
100 gr su
Ara Kreması
500 gr kestane şekeri
1 adet muz
1 kutu kutu krema
1 paket kremşanti
1 çaybardağı parça çikolata

Yapılışı

Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım
kaynadıktan sonra ise içerisine limon dilimini atıp hazır hale getirelim
daha sonra ise karamelimizi hazırlayalım
çelik tava içerisinde şekerimizi yakalım ve içerisine suyunu ekleyelim
ocaktan alalım ve kuru haldeki ekmek kadayıfımızı derin bir kalıp içerisinde su ile ıslatalım yumuşadığını anladığımız zamanda süzdürelim (elimizle bastırarak bu işlemi yapabiliriz)
kadayıfı süzdükten sonra ortasına yıldız şeklinde çarpı atalım ve 7 ,8 adet kürdan batıralım
şerbetini üzerine döküp ocağın üzerinde yavaş yavaş şerbeti ve karameli de kaşık yardımı ile üzerine gezdirerek pişirelim
şerbetini güzel çektikten sonra soğuması için bekliyoruz ve bu arada ara kreması hazırlayalım doğranmış kestane şekerini rondomuza alıp püre haline getirelim
içerisine muzumuzu da ilave edelim
parça çikolatamızı ve krema ile kremşantiyi mikserle çırpıp püremizin içerisine katıyoruz
dolapta dinlenmesi için bekletiyoruz
dinlendikten sonra soğumuş olan ekmek kadayıfını yuvarlak kalıplarla kesip şekil veriyoruz
onu da ortadan ikiye kesip arasına kestaneli püreden koyup diğer katınıda kapatıp süsledikten sonra şekil verip servise hazır hale getiriyoruz.


Kestaneli Ekmek Tatlısı Tarifi

Yufkalı Kıymalı Pay Tarifi

Yufkalı Kıymalı Pay Tarifi
Yufkalı Kıymalı Pay Tarifi

Malzemeler

30 ml Sıvıyağ
1 Soğan
Tuz, karabiber, Kimyon
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Havuç
1/2 Demet Taze Nane
500 gr Kıyma
2 Diş Sarmısak
Limon Suyu
5 Yufka
50 gr Eritilmiş Margarin

Yapılışı

Soğanı ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Büyük bir tencerede yağı kızdırın.
Soğanı, sarmısak, tuz, karabiber ve kimyon ilave ederek kavurun.
Son olarak kıymayı ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
Havucu temizleyip ayıkladıktan sonra rendeleyin.
Tencereye salça ve havucu ekleyerek kavurmaya devam edin. Kısık ateşte tenceredeki karışımı 20 dakika kadar pişirin.
Taze naneyi temizleyip ayıklayın ve ardından ince ince kıyın.
Kıyılmış naneyi limon suyu ile karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı tencereye ilave edip iyice karıştırın.
Ardından soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp parçalara ayırın.
Fırına dayanıklı dikdörtgen bir kalıbı yağlayıp birkaç yufka parçasını içine yerleştirin.
Kıymalı karışımı yufkanın üzerine yayın.
Üzerini kalan yufka parçaları ile kapatın.
Yufkaların üzerine tekrar margarin sürüp fırına verin.
20 – 25 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.


Yufkalı Kıymalı Pay Tarifi