Kestaneli Ekmek Tatlısı Tarifi

Kestaneli Ekmek Tatlısı Tarifi
Kestaneli Ekmek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 adet ekmek kadayıfı kuru halde
3 kg şeker,
1700gr su
2 dilim limon
Karamel Sos İçin
300 gr şeker
100 gr su
Ara Kreması
500 gr kestane şekeri
1 adet muz
1 kutu kutu krema
1 paket kremşanti
1 çaybardağı parça çikolata

Yapılışı

Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım
kaynadıktan sonra ise içerisine limon dilimini atıp hazır hale getirelim
daha sonra ise karamelimizi hazırlayalım
çelik tava içerisinde şekerimizi yakalım ve içerisine suyunu ekleyelim
ocaktan alalım ve kuru haldeki ekmek kadayıfımızı derin bir kalıp içerisinde su ile ıslatalım yumuşadığını anladığımız zamanda süzdürelim (elimizle bastırarak bu işlemi yapabiliriz)
kadayıfı süzdükten sonra ortasına yıldız şeklinde çarpı atalım ve 7 ,8 adet kürdan batıralım
şerbetini üzerine döküp ocağın üzerinde yavaş yavaş şerbeti ve karameli de kaşık yardımı ile üzerine gezdirerek pişirelim
şerbetini güzel çektikten sonra soğuması için bekliyoruz ve bu arada ara kreması hazırlayalım doğranmış kestane şekerini rondomuza alıp püre haline getirelim
içerisine muzumuzu da ilave edelim
parça çikolatamızı ve krema ile kremşantiyi mikserle çırpıp püremizin içerisine katıyoruz
dolapta dinlenmesi için bekletiyoruz
dinlendikten sonra soğumuş olan ekmek kadayıfını yuvarlak kalıplarla kesip şekil veriyoruz
onu da ortadan ikiye kesip arasına kestaneli püreden koyup diğer katınıda kapatıp süsledikten sonra şekil verip servise hazır hale getiriyoruz.


Kestaneli Ekmek Tatlısı Tarifi

0 Response to "Kestaneli Ekmek Tatlısı Tarifi"

Yorum Gönder