Tiramisu Tarifi

Tiramisu Tarifi
Tiramisu Tarifi

Malzemeler

2 Adet Yumurta Sarısı
4 Yemek Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
1/2 Paket Vanilya
1 Paket Labne Peyniri
1 Adet Pasta Tabanı
3/4 Su Bardağı Nes Kafe

Tarifi

Derin bir kapta yumurta sarısı ve şekeri mikserle çırpalım. Ardından süt ,un ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpmaya devam edelim. Pürüzsüz bir kıvam elde edinci karışımı bir tencereye alalım. Sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvamı çok koyu bir muhallebi olacak ,oldukça hızlı karıştırıp dibinin tutmamasını sağlayalım. Pişen çok koyu kıvamlı muhallebiyi ocaktan alıp soğutalım. Labne peynirinin suyunu iyice süzelim. Labne peynirini soğuttuğumuz muhallebiye ekleyarak mikserle çırparak karıştıralım. Kremamız hazır.
Hazır pasta tabanınız iki katlıysa her iki katı inceltiyoruz öncelikle ,yani püf noktası kekin tatlının içinde kalın olmaması. Yani herbir katın kalınlığından 1/3 ünü kesip çıkarıyoruz ,bu kısmı kullanmayacağız. Diğer katıda aynı şekilde inceltiyoruz. Kekin ilk katını önceden hazırladığımız kahveyle iyice ıslatalım. Üzerine kremanın yarısına yakın bir kısmını dökerek spatula yardımıyla iyice yayalım. Üzerine diğer keki koyup kalan krema ile tatlının üzerini ve yanlarını kaplayalım. Buzdolabında minimum 6-7 saat beklettikten sonra servis yapacağımız zaman üzerine bol miktarda çay süzgüsü ile bol miktarda toz kakao serpelim. Dilimleyip kahvenin yanında servis yapalım.


Tiramisu Tarifi

Kovboy Kurabiyesi Tarifi

Kovboy Kurabiyesi Tarifi
Kovboy Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

2 Adet Yumurta
140 Gram Esmer Şeker
100 Gram Beyaz Toz Şeker
226 Gram Tereyağı
260 Gram Un
1 Paket Vanilya
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1/2 Çay Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Yulaf
80 Gram İri Dövülmüş Tuzsuz Fındık
50 Gram Kuru Üzüm
35 Gram Hindistancevizi
90 Gram Damla Çikolata

Tarifi

Yumurta, tereyağı ve şekerleri mikser yardımıyla iyice çırpalım. Ardından yulaf, kuru üzüm ve hindistan cevizini ekleyelim. Elenmiş un, tuz, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip elimizle iyice karıştıralım. Yoğurup yumuşak fakat cıvık olmayan bir hamur elde edelim.
Son olarak damla çikolatayı ilave edip elimizle hafifçe yoğurarak hamura eşit dağılmasını sağlayalım. Damla çikolatayı ekledikten sonra fazla yoğurmanızı önermem çünkü çikolata elinizin ısısıyla eriyip hamurun rengini değiştirebilir. Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim. Hazırladığımız hamurdan herbiri ortalama 55 gr. parçalar koparalım. Aşağı yukarı yumurta büyüklüğünde parçalar… Kurabiyelerimiz büyükçe kurabiyeler olacak… Kopardığımız parçaları elimizde yuvarladıktan sonra bastırıp 2 cm. kalınlığında kurabiyeler hazırlayıp fırın tepsisine 3 ‘er cm. aralıklarla dizelim. Pişerken çok fazla yayılmıyor kurabiyeler… Sadece biraz kabarıyorlar. Önceden 175 derecede ısıttığımız fırında ortalama 20-30 dakika kadar üzerleri fazla kızarmayacak şekilde pişirelim. Benim fırınım 30 dakikada pişirdi kurabiyeleri. Orjinal tarifte 16 dakika olarak belirtiyor pişirme süresini fakat her fırının pişirme süresi farklı olduğundan bunu fırınınıza göre sizin ayarlamanızı öneriyorum. Sütün ,kahvenin ,çayın yanında servis yapabileceğiniz nefis çıtır kurabiyeniz afiyet olsun :)


Kovboy Kurabiyesi Tarifi

Limonlu Kurabiye Tarifi

Limonlu Kurabiye Tarifi
Limonlu Kurabiye Tarifi

Malzemeler

125 Gram Tereyağı
125 Gram Toz Şeker
2 Adet Yumurta Sarısı
2 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
265 Gram Un
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri

Tarifi

Fırını önceden 160 derece ısıtın. Fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın.
Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yumurta sarısı, limon kabuğu ve unu ekleyip yoğurun.
Un serpilmiş bir zeminde 1cm kalılığında açın.
Kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine dizin ve 15-20 dak. pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.


Limonlu Kurabiye Tarifi

Su Böreği Tarifi

Su Böreği Tarifi
Su Böreği Tarifi

Malzemeler

KG Yemek Kaşığı Kıyma Orta Yağl

Tarifi

HAMUR İÇİN
6 YUMURTA
YARIM ÇAY BARDAGINDAN BIRAZ AZ SIVI YAG
TUZ
UN
YUFKALARIN ARASINA SURMEK ICIN ERIMIS TEREYAGI
İÇ HARCI
PEYNIR
MAYDANOZ
KIYMA (BEN TEPSININ BI YARISINI KIYMALI BI YARISINI PEYNIRLI YAPTIM)
KIYMAMIZI SOGAN SODYUM KLORÜR VE KARABIBERLE KAVURUYORUZ ALTINI KAPATIP MAYDANOZUMUZUN YARISINI EKLEYIP SOGUMAYA BIRAKIYORUZ
PEYNIRLI HARCIMIZA MAYDANOZU ABARTMA EDIYORUZ
SIVI YAG VE YUMURTALARIMIZI VE TUZU IYCE KARISTIRIYORUZ.
DAHASONRA AZAR AZAR UN EKLIYORUZ.YUMURTA KATTIGIMIZ ICIN VE SU KULLANMADIGIMIZ ICIN
HAMURUMUZU TOPARLAMAK BIRAZ MEŞAGATLİ OLACAKTIR.HAMURUMUZU YOGURDUKTAN SONRA
20 DAKIKA DINLENMEYE BIRAKIYORUZ
DINLENEN HAMURUMUZU RULO HALE GETIRIYORUZ (UZUNLAMASINA YUVARLAYARAK)
RULOMUZDAN TOPLAM 16 BEZE CIKACAKTIR ISTERSENIZ TEPSINIZIN BUYUKLUGUNE GÖRE AZALTIP COGALTABILIRSINIZ
EGO 14 BEZEDEN HAZIRLADIM.BEZELERIMIZI UN YARDIMIYLA INCE OLARAK ACIYORUZ.
14 YUFKA ELDE ETTIKTEN SONRA 2 TANE YUFKAMIZI AYIRIYORUZ.ONLAR HASLANMAYACAK.
GERI KALAN YUFKALARIMIZI ICERISINE SIVI YAG VE SODYUM KLORÜR KATTIGIMIZ
KAYNAMAKTA OLAN TENCEREMIZDE TEK TEK HASLIYORUZ.(30 SANIYE KADAR)COK BIRAKIRSAK DAGILIR.
HASLADIGIMIZ HER YUFKAYI SOGUK SU DOLU BIR KABIN ICERISINE ATIP CIKARIYORUZ SUYUNU ELIMZLE SUZUP
YAGLADIGIMIZ VE KURU YUFKAMIZI KOYDUGUMUZ TEPSIMIZE YAYIYORUZ.
ARASINA IKI KASIK YAGIMIZI DÖKUP 7 TANE OLACAK SEKILDE AYNI ISLEMI UYGUUYORUZ.
7. YUFKAMIZDAN SONRA IC HARCIMIZI ESIT SEKILDE YAYIYORUZ.
GERI KALAN 7 HASLANMIS YUFKAMIZIDA AYNI YONTEMLE
(HER BIR KATA IKI KASIK YAG) YERLESTIRIP KURU KALAN DIGER YUFKAMIZLA KAPATIP
KALAN YAG KARISIMINI USTUNE SURUP 180 DERECEDE PISMEYE BIRAKIYORUZ.
PİŞEN BÖREĞİMİZİ SEVGIMIZIDE KATIP SERVISE SUNUYORUZ AFIYET OLSUN :) )


Su Böreği Tarifi

Sardalya Tava Tarifi

Sardalya Tava Tarifi
Sardalya Tava Tarifi

Malzemeler

1 kilo ayıklanmış sardalya
mısır unu
tuz
kızartmak için sıvıyağ
GARNİTÜR
soğan
maydanoz
sumak

Tarifi

Balıklar ayıklanıp,kılçıkları çıkartılır.
Güzelce yıkandıktan sonra sularının süzülmesi için süzgeçe alınır.
Balıklar iç içe gelecek şekilde birbirlerine yapıştırılır.
Mısır ununa 3 tatlı kaşığı tuz eklenir ve balıklar teker teker bu karışımla unlanır.
Az yağ döktüğümüz teflon tavada arkalı önlü kızartılır.
Garnitürün yanında sıcak servis yapılır.


Sardalya Tava Tarifi

Pırasalı Kuru Fasulye Tarifi

Pırasalı Kuru Fasulye Tarifi
Pırasalı Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye
1/2 kilo pırasa
salça
tuz
sıvıyağ
1 orta boy soğan

Tarifi

Fasulyeler akşamdan suya konur.
Tencereye soğan ve yağ konarak sotelenir.
Bir yemek kaşığıda salça ilave edilir.
Fasulyeler ve doğranmış pırasalar da konduktan sonra tuzu ve suyu ayarlanır.
Düdüklü de pişirilir.
Sıcak veya soğuk yemeniz mümkün.


Pırasalı Kuru Fasulye Tarifi

Patlıcan Ezme Tarifi

Patlican Ezme Tarifi
Patlıcan Ezme Tarifi

Malzemeler

5-6 adet patlıcan
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tarifi

Patlıcanlar alacalı soyulduktan sonra yıkanır ve büyük büyük doğranır .
Az suda haşlanır ve soğutulmaya bırakılır.
Suya tuzunu atmayı unutmayın tabii .
Avuç içinde biraz sıkılarak fazla suyu atılır.
Tencerede yemeklik doğranmış soğanlar sarımsaklarla beraber sote edilir.
Patlıcanlar da üzerine konarak beraberce karıştırılır .


Patlıcan Ezme Tarifi

Mantı Tarifi

Mantı Tarifi
Mantı Tarifi

Malzemeler

HAMURU İÇİN
4adet yumurta
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
1/2 kilo ince çekilmiş kıyma
2 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
pul biber
SOSU İÇİN
3 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ,yoksa sıvıyağ-margarin karışımı
kurunane
pulbiber
5-6 diş sarımsak

Tarifi

Unun ortası havuz gibi açılarak yumurtalar teker teker kırılır.
Tuz ilavesinden sonra yoğurma işlemine başlanır.
bir yandan da azar azar su eklenir.
Hamur ol dukça katı bir kıvam alınca yoğurma bırakılır.
Üstü kapalı vaziyette 1/2 saat dinlendirilir.(isterseniz bezelere halinde de dinlendirebilirsiniz.)
Daha sonra bezeler un yardımıyla 2 mm kalınlığında açılır.
Ve oklava yardımıyla küçük kareler halinde kesilir.
Hazırlanan iç küçük parçalar halinde karelerin ortasına konur ve minik bohçalar halinde kapatılır.
Hazırlanan bu bohçalar kaynamış suya atılarak makarna gibi haşlanır.
Süzülüp tabağa alındıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.


Mantı Tarifi

Karnıyarık Böreği Tarifi

Karnıyarık Böreği Tarifi
Karnıyarık Böreği Tarifi

Malzemeler

1 paket yufka
1yumurta
1sb süt birazda yoğurt ekleyebilirsiniz
1sb sıvıyag
tuz
maydanoz
peynir

Tarifi

yufkanın birini tezgaha serin
arasına sut,yumurta,yag,ve tuzdan olusan karışımı sürün.
tekrar ikinci yufkayı uzerine serin
onun üstünede karışımdan sürün sigaa böreginin kesimi gibi sekize bölun
arasına peynir maydanoz karışımını koyup sarın uzerine kesik yapın ve karşımdan ustunede sürüp fırında pişirin.


Karnıyarık Böreği Tarifi