Limonlu Bisküvi Tarifi

Limonlu Bisküvi Tarifi
Limonlu Bisküvi Tarifi

Malzemeler

125 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı limon kabuğu
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı un
Üzeri için
Pudra şekeri ve toz karanfil

Tarif

Tereyağ, şeker ve limonun kabuğu bir güzel şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Daha sonra içine limon suyu eklenerek tekrar karıştırılır.
1 su bardağı un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
İstediğiniz şekil vererek 160 C’de üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve toz karanfil dökülerek servise sunulur.
Yapımı çok basit ve çay demini alıncaya kadar da bir yapma ve pişme zamanı var.
Afiyet bal şeker kaymak olsun.


Limonlu Bisküvi Tarifi

Yufka Lahmacun Tarifi

Yufka Lahmacun Tarifi
Yufka Lahmacun Tarifi

Malzemeler

6 yufka
Yarım kg köftelik dana kıyma
2 domates
2 maydanoz
2 soğan
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber

Tarif

Yufkaları ortadan ikiye kesin.
Eritilmiş margarin ve sütü karıştırın.
Yufkaların üzerine sürün.
Kesilmiş taraflarından yufkanın yarısına kadar rulo şeklinde sararak ve iki ucunu yufkaların kenarına sıkıştırarak yuvarlaklar elde edin.
Bir kapta ince kıyılmış soğan, domates ve maydanozu kıymayla karıştırın.
Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın.
Yufkaların üzerine harcı iyice yayın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirip servis yapın.


Yufka Lahmacun Tarifi

Çiğ Yağ Tatlısı Tarifi

Çiğ Yağ Tatlısı Tarifi
Çiğ Yağ Tatlısı Tarifi

Malzemeler

250 gr tereyağı
Aldığı kadar un
Toz Antep fıstığı
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Tarif

Şerbeti için, şeker ile suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
Tereyağını hafif eritin.
Un ilave edip hafif yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Üzerlerine parmak batırarak şekil verin.
Yağladığınız fırın tepsisine aralıklı yerleştirin.
180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlılar sıcakken soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün.
Soğuyunca üzerlerine toz Antep fıstığı serperek servis yapın.


Çiğ Yağ Tatlısı Tarifi

Lokma Tatlısı Tarifi

Lokma Tatlısı Tarifi
Lokma Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 Yemek Kaşığı Yoğurt,
1 Çay Bardağı Ilık Su,
Kabartma Tozu,
Bulamaç Kıvamına gelinceye kada un,
Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ,
Şerbeti için 2 su bardağı şeker,
2 su bardağı su.

Tarif

Sıcak lokmaları soğuk şerbetin içine atacağımız için önce şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Yoğurt, Ilık Su, Kabartma Tozu ve Bulamaç kıvamına gelinceye kadar unu karıştıalım.
2 su bardağı sıvı yağı kızdıralım.
Tatlı kaşığı ile azar azar aldığımız lokma hamurundan kızgın yağın içine atarak her yanı pembeleşinceye kadar kızartalım.
Kızaran lokmaları soğuk şerbetin içine atalım.
Şerbeti çeken lokmaları servis tabağına alalım.
Lokmalarınız servise hazır.
AFİYET OLSUN


Lokma Tatlısı Tarifi

Künefe Tarifi

Künefe Tarifi
Künefe Tarifi

Malzemeler

250 gr tel kadayıf
75 gr tereyağı
150 gr dil peyniri
Şerbeti için
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Servis için
Kaymak veya vanilyalı dondurma
Toz Antep fıstığı

Tarif

Yapışmaz yüzeyli tava ya da künefe kaplarını tereyağı ile yağlayın.
İçlerine tel kadayıfları yerleştirin.
Dil peynirini ince dilimleyip kadayıfların üzerine serpiştirin. Tereyağını küçük küp doğrayarak peynirlerin üzerine ilave edin. Üzerlerini tekrar tel kadayıf ile kapatın.
170 dereceye ayarlı fırında her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.
Şerbeti için su ile şekeri kaynatın.
Künefe ılıkken sıcak şerbeti üzerine dökün.
Toz Antep fıstığı serpip, kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis yapın.


Künefe Tarifi

Puf Böreği Tarifi

Puf Böreği Tarifi
Puf Böreği Tarifi

Malzemeler

250 Gr Un
1 Adet Yumurta
1/2 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Su
100 Gr Beyaz Peynir
Maydanoz
Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı

Tarif

Unun ortasını açın.
İçine yumurta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.
Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.
Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.
İçi için peyniri elinizle ufalayın.
Dilediğiniz miktarda maydanozu ince ince kıyarak peynire ekleyin.
Dinlenen hamuru altı eşit parçaya bölün.
Bu parçaları tabak büyüklüğünde açın.
Aralarını yağlayarak üçer üçer üst üste koyun.
Üçlü parçalardan birini alıp oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
Yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli içten koyun.
Yufkanın kalan yarısını peynirli harcın üzerine kapatın.
Kenarlarını elinizle bastırın.
Bıçak yardımıyla üçgen parçalar kesin.
Üçgenlerin açık kısımlarını tekrar elinizle bastırın.
Diğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayın.
Bol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın.


Puf Böreği Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi
İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 lt süt
8 kşk irmik
7 kşk şeker
Ceviz içi
Tarçın

Tarif

Şekeri sütün içinde eritin, yavaş yavaş karıştırarak irmiği ilave edin.
Karıştırarak pişirmeye devam edin.
İrmikler şişip pişinceye kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ateşten alın.
Daha önce ıslatıığınız bir cam kaba karışımın yarısını dökün, araya ceviz koyup tarçın serptikten sonra kalan yarısını da üstüne boşaltın.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyup daha da soğutabilirsiniz.
Yanında dondurma ile servis edebilir.
Ya da üstüne çikolata sosu da dökebilirsiniz.


İrmik Tatlısı Tarifi

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi
Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

Malzemeler

3 yufka
Yarım kg kadayıf
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı
Şurubu için
5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Kaymak
Toz Antep fıstığı

Tarif

Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynatın.
Limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakın.
Kadayıfı tel tel ayırın.
Bir yufkayı tezgaha serin.
Üzerine kadayıfın üçte birini yayın.
Ceviz içi serpiştirip yufkayı rulo şeklinde sarın.
Bıçakla iki parmak genişliğinde kesin.
Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin.
Servis tabağına alın.
Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın.


Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

Test Post from Yemek Tarifleri, Resimli Yemek Tarifleri

Test Post from Yemek Tarifleri, Resimli Yemek Tarifleri http://www.tarifsina.com

Saray Tatlısı Tarifi

Saray Tatlısı Tarifi
Saray Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 paket margarin
1 kabartma tozu
2 yumurta birinin sarısını ayır
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
üzerine fındık kırığı
şerbet:
3 bardak su
3 bardak şeker

Tarif

ceviz hariç bütün malzemeleri yoğuralım
yuvarlak şekil verip önce yumurta sarısına sonra fındığa batıralım
180 derece fırında pişirelim şerbetide biri soğuk biri sıcak olacak şekilde dökelim.


Saray Tatlısı Tarifi

Waffle Tarifi

Waffle Tarifi
Waffle Tarifi

Malzemeler

8 adet Waffle için;
100 gr. margarin
150 gr. un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
150 ml. süt
150 gr. şeker
Tuz
3 adet yumurta
Sıvı yağ

Tarifi

100 gr. margarini, bir tencerede orta sıcaklıkta eritin ve soğumaya bırakın.
Unu bir kaba koyup kabartma tozu ile karıştırın.
Sütü ekleyin, hepsini mikser ile çırpın.
Şeker, bir tutam tuz ve yumurtaları da ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
Son olarak erimiş ve soğumuş margarini ekleyin.
Karışımı 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Tost makinesine waffle aparatlarını takıp orta ısıya ayarlayın.
Altını ve üstünü sıvı yağ ile yağlayın.
Bir kepçe ile waffle karışımını tost makinesinin alt kısmına dökün.
Kapağını kapatın ve 4 -5 dakika pişirin.
Tüm malzemeyi aynı şekilde pişirin.
Biraz soğuduktan sonra içini dondurma, peynir, sıvı çikolata… isteğe bağlı malzemeleri waffle`ın arasına koyarak servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN


Waffle Tarifi

Şam Tatlısı Tarifi

Şam Tatlısı Tarifi
Şam Tatlısı Tarifi

Malzemeler

5 su bardağı ince irmik
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şurubu
8 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1/2limon suyu

Tarifi

İrmik, kabartma tozu, vanilya ve şeker fırın tepsisine konur.
Malzemeler kuru olarak iyice karıştırılır.
Sonra sütle yumışak bir karışım yapılır.
Fıstık veya bademle üzeri süslenir ve pişirilir.
Fırndan çıkınca önceden hazırlanmış şurup ılık olarak üzerine dökülür.


Şam Tatlısı Tarifi