Bisküvili Pasta Tarifi

Bisküvili Pasta Tarifi
Bisküvili Pasta Tarifi

Malzemeler

2 adet kakaolu bisküvi
1 bardak süt
Kremşanti
Ceviz İçi
Kuru Üzüm
Hindistan cevizi
Birkaç çikolata parçası

Yapılışı

Kremşantiyle süt çırpılır. Bisküviler kırılarak bu karışıma katılır. Daha sonra kuru üzüm, hindistan cevizi, ceviz içi konur karıştırılır.

Tepsiye veya başka bir kalıba konur. Üzerine çikolata parçaları çok az süte katılıp krema gibi yapılıp tatlının üzerine dökülür.

Daha sonra buzdolabında bekletilir. Sonra servise hazır olarak verilir. Afiyet Olsun:-)


Bisküvili Pasta Tarifi

Tiramisu Pasta Tarifi

Tiramisu Pasta Tarifi
Tiramisu Pasta Tarifi

Malzemeler
1 adet kakaolu pasta keki
2 çorba kaşığı granül kahve
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı toz şeker

Kreması İçin
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 paket labne peynir
1 paket vanilya

Üzeri İçin
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı
Çok kolay bir pasta tarifi ile karşınızdayız. Öncelikle hazır pasta kekini enine kesiyoruz. Ardından pasta kekikinin bir parçasını servis tabağımıza alıyoruz. Sıcak suyu, kahveyi ve şekeri karıştırıp kekimizin üzerine bir kısmını sürüyoruz. Her tarafını iyice ıslatıyoruz.
Kremayı hazırlamaya koyulalım; tencereye labne peyniri harici bütün malzemeleri ekliyoruz. Ve iyice karıştırıyoruz. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra labneyi ekleyip iyice karıştırıyoruz ve kıvamını iyice bulana kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz kremanın bir kısmını ıslattığımız kekin üzerine yayıyoruz. Diğer kekimizide üzerine koyup kalan kahve karışımı ile keki ıslatıp üzerine kalan krem peynirini yayıyoruz. Ve son olarak kakoyu üzerine serpip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet Olsun


Tiramisu Pasta Tarifi

Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Tarifi
Börülce Salatası Tarifi

Malzemeler

250 gr kuru börülce
1 demet taze soğan1 demet maydonoz
1 demet dere otu
1 limon ve sıvı yağ..
arzuya göre isterseniz üstüne salça da kavurup koyabilirsiniz harika oluyor tavsiye ederim…

Tarif

Börülceler bol suda haşlanır.
Diğer tarafta da soğan,maydonoz ve dere otu ince ince kıyılır.
Bir bardağın içinde limon ve sıvı yağ tabiki birde tuz karıştırılı.
Haşlanan börülcenin suyu süzüldükten sonra yeşillikler le karıştıralım ve üstüne hazırladığımız sosu dökelim.
Salçalı istiyorsanız,domates ve biber salçasını karıştırıp biraz pişirelim salatamızın üstüne dökelim..


Börülce Salatası Tarifi

Kırmızı Biber Salatası Tarifi

Kırmızı Biber Salatası Tarifi
Kırmızı Biber Salatası Tarifi

Malzemeler

6tane kırmızı biber
4diş sarmısak
tuz2yemek kaşığı zeytinyağı
yarım limon suyu

Tarif

Biberleri haşlayıp kabuklarını soyun.
Şeritler halinde kesin.
Üzerne ezilmiş sarmısak,zeytinyağı ve limon suyunu döküp servis yapın.


Kırmızı Biber Salatası Tarifi

Kuskus Salatası Tarifi

Kuskus Salatası Tarifi
Kuskus Salatası Tarifi

Malzemeler

1 kase kuskus (ben küçük kase kullandım)
1 havuç
1 kabak
kornişon turşu
mayonez
yoğurt
tuz
maydonoz
Arzu edilirse bezelye (bende yoktu o yüzden koymadım)

Tarif

Tencereye suyu koyup kaynatalım.
İçine biraz tuz atalım.
Kuskusu kaynayan suda haşlayalım. (makarna gibi).
Haşlanan kuskusu süzüp bir kenarda bekletelim.
Havucu ve kabağı rendeleyim.
Hafif yağda kızartalım.
Süzerek kuskusun üzerine alalım.
Onun üzerine istediğimiz miktarda kornişon turşusunu doğrayalım.
1 kaşık yoğurt ve bir miktar mayonezi karıştırıp kuskusun üzerine ekleyelim iyice karıştıralım.
Daha sonra maydonozla süsleyelim.
Afiyet bal şeker kaymak olsun.
YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ


Kuskus Salatası Tarifi

Muz Salatası Tarifi

Muz Salatası Tarifi
Muz Salatası Tarifi

Malzemeler
Malzemeler: ( 1 kişilikHazırlama süresi 10 dakika)
# Yarım çay bardağı şeker şurubu
# 1.5 çorba kaşığı muz likörü
# İki adet muz
# Bir orta boy portakal
# 2 adet taze nane yaprağı

Tarif
1- Muz salatası yapabilmek için öncelikle geniş bir kup bardağınız
olmalı. Muzları ince ince kesin, portakalı güzelce soyduktan sonra her
bir dilimi ikiye parçaya ayırarak kup bardağına muzlarla birlikte
katın. Üzerine de taze nane yapraklarını ekleyin.
2- Şeker şurubunu hazırlamak ise oldukça pratik. Yarım çay bardağı
toz şeker, yarım çay bardağı su ve iki damla limon suyunu iyice
karıştırıp soğuttuktan sonra şurubunuz hazır. Muz likörü ve şurubu da
salataya ekledikten sonra hemen servis edebilirsiniz.


Muz Salatası Tarifi

Havuç Salatası Tarifi

Havuç Salatası Tarifi
Havuç Salatası Tarifi

Malzemeler

Havuç
Yoğurt
Sarımsak
Zeytinyağı

Tarif

Havuçlar yıkanıp kazınır. Rendesi yapılıp tavada zeytin yağ ile hafif kavrulur.
Tabağa alınır.
Üstüne tuz serpilip, sarımsaklı yoğurt dökülür.
Tavada kalan zeytin yağ üstüne gezdirilip servise alınır.


Havuç Salatası Tarifi

Kereviz Salatası Tarifi

Kereviz Salatası Tarifi
Kereviz Salatası Tarifi

Malzemeler

İki adet orta boy kereviz
Yarım limon suyu
3-4 yemek kaşığı mayonez
4-5 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
İki diş sarımsak
Tuz
Süslemek için kıyılmış maydonoz ve kırmızı pul biber
yarim su bardagi ceviz

Tarif

Kerevizleri leke kalmayacak şekilde soyun.
Rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Tuz ekleyip hafif sulanana kadar ovun .
Limon suyunu ekleyin , bir iki dakika rengi iyice değişene kadar ezerek karıştırın.
Ayrı bir kapta mayonez, yoğurt ve dövülmüş sarımsağı ve dövülmüs cevizi karsitirin . Tuz ve limon suyu ile karistirilmis kerevizi ekleyerek güzelce harmanlayin mayonezli sos kerevizi iyicene kaplayacak
bazen kereviz büyük olunca sos az geliyor o zaman yogurdu ve mayonez in miktarini artirin ,
kıyılmış maydonoz ve arzuya göre pul biberle ve ceviz ile süsleyin.
Afiyet olsun


Kereviz Salatası Tarifi

Profiterol Prenses Tatlısı Tarifi

Profiterol Prenses Tatlısı Tarifi
Profiterol Prenses Tatlısı Tarifi

Malzemeler

yarım paket margarin(ben sana yağ kullandım)
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 yumurta
1 paket çikolata sosu
1 avuç dövülmüş fındık içi
Kreması İçin
1 kg süt
3 çay bardağı un
5 çay bardağı şeker
Yarım paket margarin

Tarif

1 su bardağı su ve yarım paket margarini tencereye koyup kaynamaya başlayınca 1 su bardağı unu kaynayan karışıma ekleyin.
Hamur kendini çekip helva kıvamına gelinceye kadar ocakta 3-4 dakika pişirin.
Ocağın altını söndürdükten sonra iyiceılınınca yumurtaları tek tek mixerle karışıma yedirin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birer tatlı kaşığıhamurdan koyun.
Sıcak fırına verin.
Pişme esnasında kesinlikle fırının kapağını açmayın.
Çünkü hamurlar yapışıyor.(ben hamur işlerinde sürekli olarak elektrikli davul fırın kullanıyorum. çokta iyi sonuç alıyorum)
Profiterol hamurlarına patoşa hamuru deniyor.
Pişen patoşalarınızı bir kenara alın.
Kremasını yapmaya başlayın.
Bunun için 1 kg süt, 3 çay bardağı un ve 5 çay bardağı şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ocaktan alınca içine yarım paket margarinimikserle 5 dk kadar çırpıp yedirin. Patoşalarınızın yan taraflarını bıçak yardımıylaufak bir miktar kesin.
1 kaşık krema alın kesiklerden içeriye yerleştirin.
Daha sonra patoşalarınızın kenarlarını dövülmüş fındığa batırın.
Bu işlem bitine 1 paket hazır çikolata sosunu ( ben Dr.Oetker i kullandım)
Üzerindeki tarife göre uygulayıp profiterollerin üzerine dökün.
Dilerseniz hindistancevizi ve çam fıstığı ile servis edebilirsiniz.


Profiterol Prenses Tatlısı Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Malzemeler

4 adet patlıcan
5-6 adet sivribiber
4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
5-6 diş sarımsak, doğranmış
Kızartmak için
sıvıyağ
ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Tarif

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün.
Kabak dolması gibi içlerini oyun.
Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın.
Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın.
Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun.
Domatesleri ekleyin.
Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin.
Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun.
Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin.
Ilık veya soğuk servis yapın.


Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Tepside Köy Lokumu Tarifi

Tepside Köy Lokumu Tarifi
Tepside Köy Lokumu Tarifi

Malzemeler

1 kg un
1 paket yaş maya (ufaklarından)
250 gram kesmik
Maydanoz
Su
tuz

Tarif

Unu karıştırma kabına alın.
Ortasını açıp 1 su bardağı ılık suda erittiğiniz mayayı, tuzu ve suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
Bu hamuru poşetin içine koyup sıcak biyerde mayalanmaya bırakın.
Hamur iki misli büyüyünce hamurdan avucunuzun alabileceği büyüklükte parçala kopartım tezgahın üzerine yayın.
Üzerine sıvı yağ bölca sürün.
Hamırı uzunlamasına çekiştirin.
Bir kenarına maydanozlu kesmik içini boydan boya yayın.
Daha sonra rulo yapın.
Sonra ufak ufak lokum gibi kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine sıvı yağ ile karıştırılmış yoğurt ve çöre otu ekleyin.
Sıcak fırına verin.
Yaklaşık yarım saat pişirin.


Tepside Köy Lokumu Tarifi

Susamlı Kurabiye Tarifi

Susamlı Kurabiye Tarifi
Susamlı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 KAHVE FİNCANINDAN BİRAZ EKSİK SİRKE
1 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 YUMURTA SARISI(AKINI SAKLAYIN)
1 PAKET YAĞ(250 GR)
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN(KULAK MEMESİ KIVAMI)

Tarif

TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRIP,İYİCE YOĞURUN.
İSTEDİĞİNİZ ŞEKLİ VERİP,ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA SUSAMA BATIRIP,200 DERECELİK FIRINA SÜRÜP,ÜSTÜ KIZARINCA ÇIKARIP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.
(BU KURABİYELER ASLA BAYATLAMIYOR)
AFİYETLE….


Susamlı Kurabiye Tarifi

Un Kurabiyesi Tarifi

Un Kurabiyesi Tarifi
Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

BİR PAKET MARGARİN
YETERİ KADAR UN
PUDRA ŞEKERİ

Tarif

ODA SICAKLIĞINDA BIRAKILMIŞ BİR PAKET MARGARİNLE YAKLAŞIK 7 SU BARDAĞI KADAR UNU ELİNİZLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLANA KADAR İYİCE YOĞURUN.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECELİK FIRINA UFAK YUVARLAKLAR HALINDE KOYUN.
20 DK KADAR SONRA KONTROL EDİN.
KURABİYELERİN RENGİ BEYAZ AMA PİŞMİŞ OLSUN.
FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA ÜZERİNE BOLCA PUDRA ŞEKERİ İLAVE EDİN.
AFİYET OLSUN.


Un Kurabiyesi Tarifi

Mercimekli Dürüm Böreği Tarifi

Mercimekli Dürüm Böreği Tarifi
Mercimekli Dürüm Böreği Tarifi

Malzemeler

3 adet yufka
1 su bardagi yeşil mercimek
2 adet soğan
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardagi sıvıyağ
1 çay bardaği ceviziçi
Tuz, karabiber

Tarif

Mercimeği akşamdan ıslatıp, üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayip, ardından süzün.
Tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağıi kızdırıp, ince doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Mercimek, dövülmüş ceviz içi, tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın.
Yumurtalardan birinin sarısını ayırın.
Kalan yumurtaları, süt ve sıvıyağı karıştırın.
Yufkaları yayıp üzerine harç sürüp, ikiye katlayın.
6 eşit üçgen parçaya bölün.
Uzun kenarına iç koyup, rulo haline getirin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Üzerlerine yumurta sarısıi sürüp, 200°C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.


Mercimekli Dürüm Böreği Tarifi

Yufkalı Çıtır Sosis Tarifi

Yufkalı Çıtır Sosis Tarifi
Yufkalı Çıtır Sosis Tarifi

Malzemeler

10 kalın sosis
1 yufka
Ayçiçeği yağı
Kürdan
Servis için
Patates kızartması
Ketçap
Mayonez

Tarif

Sosisleri yufkanın ortasına yerleştirip sarın.
Kürdanları eşik aralıklarla batırıp 2’şer cm genişliğinde kesin.
Ayçiçeği yağını ısıtıp, sosisli yufkaları kızartın.
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını süzdürün.
Kızarmış patates, ketçap ve mayonezle birlikte servis yapın.


Yufkalı Çıtır Sosis Tarifi

Ateş Topu Keki Tarifi

Ateş Topu Keki Tarifi
Ateş Topu Keki Tarifi

Malzemeler

1 Tane hazır kek
1,5 Su bardağı su
1 Kg. süt
1 Su bardağı + 1 çorba kaşığı un
2 Kaşık toz badem
125 gram margarin
1 Su bardağı şeker
1 Yumurta sarısı
1 Limon kabuğu rendesi
1 avuç vişne
10 adet kayısı
vanilya
Sos Malzemesi
Yarım su bardağı su
2 Kaşık kakao
2 Kaşık şeker
2 Kaşık margarin

Tarif

Kreması bilindiği gibi yapılır.
Ocaktan almaya yakın yumurta sarısı, ocaktan alındıktan sonra margarin eklenir.
Mikserle iyice karıştırılır.
Diğer taraftan kek enine ikiye kesilir.
İlk parçası büyük bir kasenin ortasına yerleştirilir.
Üzerine kremanın hepsi eklenir.
Aralarına meyveler serpilir.
Kremanın üzerine de kekin diğer kısmı konur.
Buzdolabının alt gözünde bir gece bekletilir.
Ertesi günü servis tabağına ters çevrilir.
Sosu hazırlanır, pastanın üzerine dökülür ve servise sunulur.


Ateş Topu Keki Tarifi

Susamlı Halka Tarifi

Susamlı Halka Tarifi
Susamlı Halka Tarifi

Malzemeler

1,5 bardak zeytinyağı ve margarin karışımı
2 çorba kaşığı şeker
tuz
susam
1 bardak süt
1 küçük kahve kaşığı karbonat
1 küçük kahve kaşığı mahlep
aldığı kadar un

Tarif

Yağı, sütü, şekeri ve tuzu bir kaba koyup iyice karıştırınız.
Unun içerisine karbonat ve mahlebi koyup karıştırınız.
Yukarıdaki karışıma unu kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur oluncaya kadar ilave ediniz.
Dinlendirip istediğiniz gibi simit veya saç örgüsü şeklinde parçalar hazırlayıp tepsiye diziniz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştiriniz.
Orta hararetli fırında hafif pembe renkte oluncaya kadar pişiriniz.
Fırından çıkarıp servis yapınız.


Susamlı Halka Tarifi

Çilekli Mini Pasta Tarifi

Çilekli Mini Pasta Tarifi
Çilekli Mini Pasta Tarifi

Malzemeler

1 paket yulaflı bisküvi
10 gr tereyağı
Yarım çay bardağı pudra şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
200 ml krema
100 gr labne peyniri
100 gr beyaz çikolata
12 çilek
Üzeri için
40 gr rendelenmiş bitter çikolata
Toz Antep fıstığı

Tarif

Bisküvileri mutfak robotunda çekerek ufalayın.
Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve tekrar karıştırın.
8 cm’lik 4 pasta çemberinin tabanına yağlı kağıt serip bisküvileri paylaştırın ve kaşığın tersi ile bastırın.
Buzdolabına alarak 15 dakika bekletin.
Çilekleri dilimleyip çemberin iç duvarına dik olarak yapıştırın.
Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın.
İçi sıcak su dolu tencereye yerleştirip eriyinceye kadar bekletin.
Ilınmaya bırakın.
Krema, labne peyniri, vanilya ve pudra şekeri mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
Eritilmiş çikolatayı ekleyip tekrar çırpın.
Karışımı çemberlere çileklerin üzerine çıkacak kadar doldurun.
Buzdolabına alarak 2 saat bekletin.
Servis tabağına alıp çemberi çıkartın.
Üzerini rendelenmiş çikolata ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.


Çilekli Mini Pasta Tarifi

Üçgen Kraker Tarifi

Üçgen Kraker Tarifi
Üçgen Kraker Tarifi

Malzemeler

2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için
Taneli kaya tuzu

Tarif

Hamur malzemesi biraya getirilir, orta sertlikte bir hamur yapılır.
Hamur buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
Sonra merdaneyle bıçak sırtı kalınlığında açılır.
Çay bardağı ağzıyla kesilir.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Yüzeyine çatalla delikler yapılır.
Üzerine az miktarda tuz serpilir.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


Üçgen Kraker Tarifi

Yavan Çörek Tarifi

Yavan Çörek Tarifi
Yavan Çörek Tarifi

Malzemeler

1 paket yaş maya
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım paket tereyağı
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı susam

Tarif

Tereyağı eritilir, ılıtılır.
Yoğurma kabına maya süt ve şeker konur, parmak uçlarıyla karıştırılır.
Sonra, un dışındaki malzemeler eklenir.
En son orta sertlikte kıvam alana kadar elenmiş un katılır.
Hamur 1 saat dinlendirilir.
Süre sonunda yarım limon kadar parçalar alınır, yuvarlanır, üzerine hafifçe bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir.
Yumurta sarısı sürülür, susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


Yavan Çörek Tarifi

Yassı Çörek Tarifi

Yassı Çörek Tarifi
Yassı Çörek Tarifi

Malzemeler

1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 adet kesme şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için
1 adet yumurta

Tarif

Maya, süt, şeker karıştırılır.
Üzerine yoğurt, eritilmiş tereyağı ve tuz eklenir, biraz daha karıştırılır.
Sonra kulak memesi kıvamını alana kadar un eklenerek yoğrulur.
Hamurun üzeri kapatılır ve 1 saat dinlendirilir.
Süre sonunda hamur merdaneyle tepsi kadar açılır.
Tepsiye yerleştirilir, üzerine çırpılmış yumurta sürülür.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Kare kare kesilir.
Peynir, reçel, bal eşliğinde servise sunulur.


Yassı Çörek Tarifi

Kahvaltı Çöreği Tarifi

Kahvaltı Çöreği Tarifi
Kahvaltı Çöreği Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 patates
125 gr tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı anason
Harcı için
Yarım demet maydanoz
100 gr beyaz peynir
100 gr lor peyniri
6 dilim dana jambon
2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Tarif

Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin.
Unu hamur yoğurma kabına eleyin.
Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın.
Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın.
Jambonu doğrayıp bir kaseye alın.
Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir, lor peyniri ve pul biberi ekleyip karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça kopartın.
Un serpilmiş tezgahın üzerine alın.
Tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Ortasına iç malzemeyi yerleştirin.
Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın.
Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin.
Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp anason tohumu serpiştirin.
200 dereceli fırında pişirin.
Ilık servis yapın.


Kahvaltı Çöreği Tarifi

Kıymalı Soslu Krep Tarifi

Kıymalı Soslu Krep Tarifi
Kıymalı Soslu Krep Tarifi

Malzemeler

Krep için:
3 yumurta
1 su bardağı süt
2.5 kahve fincanı un
1 çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Kıymalı harç için:
250 gr kıyma
2 soğan
2 domates
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Kırmızı tozbiber
Sos için:
2 yumurta sarısı
1 kahve fincanı süt
100 gr beyaz peynir
3-4 dal maydanoz
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Tarif

Krepleri hazırlamak için;
3 yumurtayı derin bir kapta çırpın.
Un, tuz ve sütü ekleyip iyice karıştırın.
Geniş bir tavada 1 kaşık sıvı yağı kızdırın.
Krep hamurunun dörtte birini tavaya döküp iki taraflı pişirin.
Diğer krepleri de birer kaşık yağ ekleyerek aynı şekilde hazırlayın.
Kıymalı harç için; soğan ve sarımsağı kıyın.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı pembe-leştirin.
Kıymayı ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Domatesi ekleyip koyu bir sos haline gelinceye kadar pişirin.
Ateşten alıp beyaz peynir, tuz, karabiber ve kırmızı tozbiber ekleyerek karıştırın.
Kreplerin üzerine kıymalı harcı paylaştırıp her birini geniş rulo şeklinde sarın.
Her ruloyu 3-4 santim uzunluğunda dilimleyin.
Sos için; beyaz peyniri ufalayın, maydanozu kıyın.
Beyaz peynir, yumurta sarısı, süt ve maydanozu karıştırıp derin bir fırın kalıbına dökün.
Hazırladığınız krep ruloları sosun üzerine dik olarak dizin ve üzerine kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin.


Kıymalı Soslu Krep Tarifi