Akdeniz Gülü Tarifi

Akdeniz Gülü Tarifi
Akdeniz Gülü Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı Un
4 adet Yumurta
2 çay bardağı Nişasta
10 yemek kaşığı Tereyağ
3,5 adet Limon suyu
3 su bardağı Toz şeker
1 su bardağı Antep fıstığı
4 su bardağı Su

Yapılışı

Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin. H
azırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın.
Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
Oklava ile tek tek açın.
Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin. Bıçakla kare biçiminde kesin. Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın.
Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin.
Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin.
Şerbetini çekince servis yapın.

Çok Güzel Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Pasta Tarifi
Çikolatalı Pasta Tarifi

Malzemeler

1 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için
2 su bardağı su
6 yemek kaşığı tozşeker
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı nescafe

Yapılışı

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı ve tozşekeri derin bir tencereye aktarıp mikserin en yüksek devriyle 1-2 dakika çırptıktan sonra üzerine yoğurt ve vanilyayı ilave edin.
2-3 dakika daha çırptıktan sonra irmik, un ve kabartma tozunu katıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla malzemeleri iyice karıştırın.
Orta boy (23-25 santim çapında) bir kek kalıbını yumuşamış margarinle iyice yağlayın.
Koyu boza kıvamındaki kek hamurunu kalıba aktarın.
Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan, kremasını hazırlamak için;
su ve tozşekeri küçük bir tencereye aktarın üzerine mısır nişastası, neskafe ve kakaoyu ilave edip kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alıp ılık hale gelmesi için karıştırın.
Kremadan 1 su bardağı kadarını ayırın.
Keki kalıbından çıkarıp bir tabağa alın.
Üzerine hafif ılınmış kremadan gezdirip pastayı buzdolabına koyun.
1 saat sonra pastayı buzdolabından çıkarıp ayırdığınız bir bardak kremayı üzerine gezdirin ve pastayı dilimleyerek servise sunun.

Oktay Usta Urfa Tatlısı Tarifi

Oktay Usta Urfa Tatlısı Tarifi
Oktay Usta Urfa Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 su b. süt
7 çorba k. un
2 yumurta
1 fiske tuz
1 çorba k. tozşeker
100 gr ceviz
Şerbeti için
2,5 su b. su
1,5 su b. tozşeker
Üzeri için
yeşil fıstık
100 gr.tereyağı

Yapılışı

Önce süt,yumurta ve unla krep hamuru hazırlayın.
Krep tavasında kreplerinizi pişirin.
Diğer tarafta tereyağını eritin ve şerbeti kaynatıp ılıtın.
Biz bugün konuğumuzun isteği üzerine şerbet yerine üzüm pekmezi kullandık.
Servis tabağına bir tane krep koyun.
Üzerine erimiş tereyağı, ceviz ve pekmezi sıra ile koyun.
2. krebi üzerine koyun.
Yine tereyağı, pekmez ve dövülmüş ceviz serpin.
Tüm krepler bitene kadar bu işlemi yapın.
Tüm krepler bitince üzerine pekmez, yeşil fıstık, kaymak gibi malzemeler koyup süsleyin.
Dilim dilim keserek ılık ikram edin.

Oktay Usta Pirinç Unlu Helva Tarifi

Oktay Usta Pirinç Unlu Helva Tarifi
Oktay Usta Pirinç Unlu Helva Tarifi

Malzemeler

2 çorba k. margarin
2 çorbak. tereyagı
2 su b. pirinç unu
badem veya çam fıstığı
2 su b. süt
1,5 su b. tozseker

Yapılışı

Tavaya margarini ve tereyağını koyun. eriyince çam fıstıklarını ve pirinç ununu koyun. Fıstıkların rengi dönene kadar kavurun.
Bu arada tencereye süt ve şekeri koyup kaynatın.
Helva kıvama gelince üzerini sıcak sütü koyup karıştırın.
Kapağını kapatıp dinlendirin.
Bir kalıba alıp bütün olarak ya da kaşık kaşık servis yapın.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Malzemeler

500 Gr Taze Bakla
3 Adet Enginar
1 Demet Tazesoğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağ(Azaltılıp Çoğaltılabilir)
1/2 Demet Dereotu
Marul Yaprağı
Tuz
1 Yemek Kaşığı Un
Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Şeker
Ayıklanan Sebzelerin Bekletileceği Suyun Hazırlanışı
2 Yemek Kaşığı Un
Limon Suyu
Sebzeleri örtebilecek kadar su

Yapılışı

Ayıkladığımız sebzeleri içinde bekleteceğimiz limonlu,unlu su hazırlanır.
Sebzeler bir kez yıkanır.
Ayıkladığımız baklalar ve enginarlar bu suyun içine konur.
Özellikle enginarların su yüzüne çıkmaması için baklaların altına itilir.
Enginarların sapları da ayıklanır.
Sebzelerin sığacağı bir tencereye taze soğanlar doğranır.
Üzerine baklalar daire şeklinde dizilir.
Baklaların ortasına enginarların sap kısımları tencerenin ortasına gelecek biçimde sıralanır.
Baklaların ve enginar saplarının üzerine enginarlar,sap kısımları tencerenin ortasına gelecek gibi daire şeklinde dizilir.
Enginarların üzerine marul yaprakları kapatılır.
Marul enginar ile havanın temasını engellemek için kullanılır.
Hem de yemeğe hoş bir rahiya veriyor.
Yemeğin yağı konup sebzeler sarartılır.
Yemeğe konacak su yine unlu,limonlu hazırlanır.
İçine tuz ve şeker de ilave edilir.
İyice karıştırılıp yemeğe ilave edilir.
Kaynayınca altı kısılır.
Sebzeler yumuşayıncaya dek pişirilir.
Ocağın altı kapatılınca üstteki marullar alınıp atılır
Dereotu doğranıp yemeğe ilave edilir.
Arzu edilirse bundan sonra bir taşım daha kaynatılabilir ama yemeğin sıcaklığı dereotunun pişmesine yetiyor gibi.

Etli Biber Dolması Tarifi

Etli Biber Dolması Tarifi
Etli Biber Dolması Tarifi

Malzemeler

Yarım kg dolmalık biber
1 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr kıyma
Orta boy 3 soğan
1 tane domates
1 yemek kaşığı salça
Karabiber,tuz

Yapılışı

Dolma biberleri temizlenir.
Diğer malzemeler çiğ olarak karıştırlır ve biberlerin içine doldurulur.
Tencereye dizilir.
Biberlerin üst kısmı domatesle kapatılır.
Biberlerin yarısına kadar su eklenerek önce hızlı ateşte kaynatılarak ,daha sonra kısık ateşte pişirilir.
Üzerine ,pişmesine yakın ,başka bir kapta zeytinyağında erittiğimiz salça ilave edilir.
Afiyet olsun

Damla Çikolatali Kek Tarifi

Damla Çikolatali Kek Tarifi
Damla Çikolatali Kek Tarifi

Malzemeler

4 Yumurta
1 Su bardağı tozşeker
1,5 Su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yarım su bardağı damla çikolata

Yapılışı

Dört yumurta akı çırpılır.
Başka bir kapta yumurta sarıları ve tozşeker 5-6 dk çırpılır.
Sonra içine yumurta akı,un,kabartma tozu,sıvıyağ ve vanilya sırasıylaeklenerek karıştırılır.
En son damla çikolata yada isteğe bağlı üzüm(dibe çökmemesi için una bulayın)katılarak,karıştırılıp 175 derece fırında 45 dakika pişirirlir.

Mantar Güveç Tarifi

Mantar Güveç Tarifi
Mantar Güveç Tarifi

Malzemeler

400 gr. haşlanmış mantar
300 gr. kabuğu soyulmuş, ince doğranmış domates
200 gr. ince, yuvarlak kesilmiş sivri biber
100 gr. tereyağı
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr. dil peyniri
1 kahve fincanı süt
1 baş iri kuru soğan,
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Mantarları piyaz gibi keserek hazırlayın.
Soğan, biber ve domatesleri doğrayarak bir kenara alın.
Tavaya yağ koyup erittikten sonra soğanları biraz kavurun.
Biberleri ekleyip hafif pişirin.
Mantarları koyup beş dakika sonra domatesleri ekleyin.
Tuzu, karabiberi ve sütü koyduktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin.
Hazırlanan malzemeyi güveçlere paylaştırın.
Üzerlerine kaşar peyniri serpiştirin.
Dil peynirlerini ince dilimleyerek üzerlerine dizin.
Fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.

Vişneli Cheesecake Tarifi

Vişneli Cheesecake Tarifi
Vişneli Cheesecake Tarifi

Malzemeler

100 gr margarin
1.5 paket eti burçak
1 çay kaşığı tarçın
400 gr labne peyniri
1 paket krema
1 yumurta
1 yemek kaşığı buğday nişastası
yarım bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 paket tart jöle
1.5 bardak vişne suyu
Dondurulmuş vişne

Yapılışı

Tabanı için
Sanayağ tavada eritilir,daha önceden toz haline getirilmiş burçaklar yağda kavurulur. Üzerine de tarçın eklenir. Burçaklar uygun kıvama geldikten sonra borcama yayılır.
Krema kısmı için
Labne,krema,yumurta,buğday nişastası,tozşeker,vanilya hepsi bir kaba konulur ve çırpıcı yardımıyla çırpılır. Çırpılan karışım borcama dökülür. 180derecede pişine kadar bekletilir.
Üst kısmı için
1.5 bardak vişne suyuna tart jöle ve 2 silme yemek kaşığı toz şeker konarak kaynatılır.Karışım kaynadıktan sonra vişneler ilave edilir,biraz daha karıştırılır ve kremanın üzerine dökülür.
İyice soğuyana kadar buzdolabında bekletilir ve donduktan sonra AFİYETLE yenir =))

Zeytinyağlı Börülce Tarifi

Zeytinyağlı Börülce Tarifi
Zeytinyağlı Börülce Tarifi

Malzemeler

1 kg börülce
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
yarım çay bardağından fazla zeytinyağı
yarım çay bardağı su
2 adet küp şeker
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı

Zeytinyağını tencereye koyup arkasından doğranmış soğanları, domatesi, sarımsağı, kimyonu ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım.
Yıkanmış börülceleri ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra da suyunu ve tuzunu,şekerini ekleyip pişirelim.
Arkadaşlar yarım çay bardağı su bile fazla geldi,sizler sulu olmasını dilerseniz tam karar.
Benim gibi fazla sulu sevmeyenler yarım çay bardağından da az su ekleyebilirler.

Kedi Dili Pastası Tarifi

Kedi Dili Pastası Tarifi
Kedi Dili Pastası Tarifi

Malzemeler

2 paket (400 gr) kedi dili bisküvi
1,5 su bardağı ılık su (2 bardak)
2 çorba kaşığı granül kahve (nescafe v.b.)
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nutella (1 küçük kutu)
kakao
damla çikolata

Yapılışı

Ilık su ve granül kahveyi karıştırın.Kelepçeli kalıbın kenarlarına streç film döşeyin.
Bisküvileri teker teker ıslatarak (batırıp çıkartmak yeterli, sıvının içinde fazla tutmayın)dik olarak kalıbın kenarlarına yan yana döşeyin. Tabana da bisküvi döşeyin.
Ayrı bir kapta süt ile şantiyi çırpın.
İçine labne ve nutella ekleyip tekrar çırpın.
Sırasıyla bir kat bisküvi bir kat krema döşeyin.
İşleme krema bitene kadar devam edin. En üste krema sürün ve kakao serpin. Kakaonunda üzerine damla çikolata serpin.
1-2 saat dolapta beklettikten sonra kelepçeli kalıptan çıkarın. Dikkatlice streç filmi çıkartın.
afiyet olsun