Vişneli Cheesecake Tarifi

Vişneli Cheesecake Tarifi
Vişneli Cheesecake Tarifi

Malzemeler

100 gr margarin
1.5 paket eti burçak
1 çay kaşığı tarçın
400 gr labne peyniri
1 paket krema
1 yumurta
1 yemek kaşığı buğday nişastası
yarım bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 paket tart jöle
1.5 bardak vişne suyu
Dondurulmuş vişne

Yapılışı

Tabanı için
Sanayağ tavada eritilir,daha önceden toz haline getirilmiş burçaklar yağda kavurulur. Üzerine de tarçın eklenir. Burçaklar uygun kıvama geldikten sonra borcama yayılır.
Krema kısmı için
Labne,krema,yumurta,buğday nişastası,tozşeker,vanilya hepsi bir kaba konulur ve çırpıcı yardımıyla çırpılır. Çırpılan karışım borcama dökülür. 180derecede pişine kadar bekletilir.
Üst kısmı için
1.5 bardak vişne suyuna tart jöle ve 2 silme yemek kaşığı toz şeker konarak kaynatılır.Karışım kaynadıktan sonra vişneler ilave edilir,biraz daha karıştırılır ve kremanın üzerine dökülür.
İyice soğuyana kadar buzdolabında bekletilir ve donduktan sonra AFİYETLE yenir =))

0 Response to "Vişneli Cheesecake Tarifi"

Yorum Gönder