Oktay Usta Pirinç Unlu Helva Tarifi

Oktay Usta Pirinç Unlu Helva Tarifi
Oktay Usta Pirinç Unlu Helva Tarifi

Malzemeler

2 çorba k. margarin
2 çorbak. tereyagı
2 su b. pirinç unu
badem veya çam fıstığı
2 su b. süt
1,5 su b. tozseker

Yapılışı

Tavaya margarini ve tereyağını koyun. eriyince çam fıstıklarını ve pirinç ununu koyun. Fıstıkların rengi dönene kadar kavurun.
Bu arada tencereye süt ve şekeri koyup kaynatın.
Helva kıvama gelince üzerini sıcak sütü koyup karıştırın.
Kapağını kapatıp dinlendirin.
Bir kalıba alıp bütün olarak ya da kaşık kaşık servis yapın.

0 Response to "Oktay Usta Pirinç Unlu Helva Tarifi"

Yorum Gönder