Ahududulu Cheesecake Tarifi

Ahududulu Cheesecake Tarifi
Ahududulu Cheesecake Tarifi

Malzemeler

Tart Malzeme
Bir buçuk paket yulaflı bisküvi
100 gram oda sıcaklığında margarin
Krema Malzeme
750 gram labne peynir
150 gram toz şeker
2 yumurta
30 gram un
1 paket vanilya
Sos Malzeme
250 gram ahududu
5 çorba kaşığışeker
2 yaprak jelatin

Yapılışı

Tart için bisküvileri blendırdan geçirip un haline getirin.
Margarinle birlikte yoğurun.
Karışımı 20 cm lik kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirin.
Krema için labne peynir ve toz şekeri bir kaba alıp mikser ile 3-4 dk çırpın.
Yumurta,un ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Kremayı kalıptaki tart hamurunun üzerine yayın..
Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 60-70 dk pişirin.
Sos için ahududu ve tozşekeri bir kaba alıp 5 dk kaynatın ve ocaktan alın.
Daha sonra küçük parçlara ayrılmış ve soğuk suda bekletilmiş yaprak jelatinlerin suyunu süzüp karışıma sıcakken ilave edin.
Jelatin eriyene kadar karıştırın ve pişen cheesecake soğuduktan sonra üzerine dökün.
Buzdolabında 1-2 saat bekletikten sonra kalıptan çıkarın.
Kenarlarını hindistan ceviziyle süsleyip afiyetle yiyin….

Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi

Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi
Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi

Malzemeler

8 Su bardağı süt
7 çorba kaşığı şeker
1 kahve fincanı kırık pirinç
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı

Yapılışı

Pirirnç unu ve nişastayı bir kapta harmanlayın.
1 Bardak suyu azar azar ilave ederek karışımı bulamaç haline getirin.
Pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
Tencereye alıp 1,5 bardak su ilave edin.
Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Sütü ekleyip bir taşım kaynatın.
Dövülmüş damla sakızı ve nişastalı karışımı azar azar ilave edin.
Sürekli karıştırarak 10 dk pişirin.
Şekeri ekleyip koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirmeye devam edin.
Ocaktan alıp servis kaselerine paylaştırın.
Üzerlerine arzuya göre tarçın yada fıstıkla süsleyin.

Narlı Pasta Tarifi

Nartaneli Narlı Pasta Tarifi
Narlı Pasta Tarifi

Malzemeler

Keki İçin
4 adet yumurta
1,5 bardak Toz Şeker
Margarin (yarım paketten az)
1 su bardağı Süt
1 kabartma tozu
1 vanilya
3 su bardağı un
1 çay kaşığının ucuyla pembe gıda boyası

Kreması İçin
1 pk.Vanilyalı Pasta Kreması
1 Bardak Soğuk Süt
İçi İçin
2 adet Nar
1 adet Muz

Yapılışı

4 yumurtayı mikserde 2 dakika çırpıyoruz.
İçine şekeri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
margarinimizi tavada eritip soğutup karışıma ilave edip,un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleride katıyoruz.
En son unla Kabartma tozu katıp kekimizi 190 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
*1 paket hazır pasta Kremasını arkasındaki tarife göre Sütle mikserde çırpıp,hazırlıyoruz.
Pişen Kekimizi,Soğutup 2 ye kesiyoruz.(Kekin içinden biraz üzerine ve kenarına süslemek için ayırıyoruz.)
İçine kremanın yarısını sürüp,1 adet nar tanelerini ve 1 adet muzu diziyoruz.
Keki kapatıp üzerine kalan kremayla kaplayıp,ufaladığımız kek parçalarıyla ve nar taneleriyle tekrar süsleme yapıyoruz…

Kuru Biber Dolması Tarifi

Kuru Biber Dolması Tarifi
Kuru Biber Dolması Tarifi

Malzemeler

20 Adet kurutulmuş biber
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağından
1 parmak eksik zeytinyağı
2 Adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
3-4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
Ekşili isterseniz 1 limonun suyu

Yapılışı

Öncelikle bir tencereye suyumuzu koyalım. Su kaynamaya başlayınca biberlerimizi içine atalım. Yumuşayınca sudan çıkarıp süzülmesi için bir kenarda bekletelim. Pirincimizi yıkıyalım. İnce ince kıydığımız soğanlarımızı ilave edelim. Salça, nane, tuz, yağ, limon suyu ve ezdiğimiz sarmısakları ekleyip güzelce karıştıralım. Dolmalarımızı yaptığımız harçla dolduralım. Çok fazla doldurmayalım çünkü pirinçlerimiz pişmez. Hepsini doldurduktan sonra güzelce pişireceğimiz tencereye dizelim. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip ocağa koyalım. Kaynamaya başlayınca ocağı kısalım. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirelim. AFİYET OLSUN…


Kuru Biber Dolması Tarifi

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi
Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
7-8 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı kadar nar ekşisi
Yarım demet dere otu
Üzerini süslemek için ceviz ve nar taneleri
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Mercimeğin üzerini 4-5 parmak geçecek şekilde suyla haşlayalım.
Haşlandıktan sonra süzelim.
Servis tabağımıza alıp ince ince kıydığımız soğan, maydanoz ve dere otuyla harmanlayalım
Tuzunu ve nar ekşisini ilave edip nar taneleri ve cevizle süsleyelim
Afiyet Olsun


Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi

Malzemeler

1/2kg. yaprak için:
2,5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağından bir parmak az zeytinyağı
1 talı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 Limonun suyu
Tuz

Yapılışı

Pirinçlerinizi yıkıyoruz.Soğanları ince ince kıyıp pirince katıyoruz. Salçayı, neneyi, pul biberi, arabiberi, tuzu ekleyip karıştırıyoruz.Yağımızı ilave ediyoruz. Limon suyumuzuda ekleyip karıştırıyoruz. Yapraklar tazeyse sıcak suda biraz haşlıyoruz.yok eğer salamura kullanıyorsak 1-2 kez suyunu değiştirip tuzunu alıyoruz. Ben derin dondurucuda sakladığım için yapraklarımı dolaptan çıkarıp soğuk suya koyup bekletiyorum 20 dk. yeterli oluyor.İçimizi hazırladıktan sonra,yapraklarımızı sarıp tencereye diziyoruz. Üzerine çok az tuz ekleyip 3 su bardağı kaynar su ilave ediyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp pişmeye bırakıyoruz 40 dk.yeterli oluyor. Pişme süresi yaprağın sertliğine göre değişir.AFİYET OLSUN…


Zeytinyağlı Yaprak Dolması Tarifi

Bohça Böreği Tarifi

Bohça Böreği Tarifi
Bohça Böreği Tarifi

Malzemeler

1 kilo yufka
2 su bardağı su
1,5 su bardağı sıvı yağ (mısırözü)
1 yumurta sarısı böreklerin üstüne
İç Malzemesi
Ben peynir ve maydanoz kullandım
250-300 gram kadar beyaz peynir
Maydanoz

Yapılışı

Su ve yağı karıştıralım.içine yumurta akımızı koyalım ziyan olmasın.Yufkalarımızdan birini açalım her tarafına harcımızı yayalım ve bohça şeklinde katlayalım.Katladığımız bohçaya yine sıvı harcımızdan gezdirelim ve onu dörde bölelim.Yani dört kare oluşturalım.Her karemizin ortasına hazırladığımız peynir maydanozdan birer tatlı kaşığı koyup tekrar bohça şeklinde katlayıp kat kısmı altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizelim.Diğer yufkalarımızada aynı işlemi uygulayalım..Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verelim.Altı üstü kızarınca fırından alalım..Çıtır böreklerimiz hazır.AFİYET OLSUN…


Bohça Böreği Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi
Fellah Köftesi Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı kişniş
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Bulguru ıslatmak için
1,5 su bardağı sıcak su

Sos Malzemesi
Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 5-6 diş sarmısak ezilmiş 1 tatlı kaşığı nane Karabiber, Pulbiber

Yapılışı
Önce bulgurumuzu ve irmiğimizi karıştırıp geniş bir leğende Yumurtayı tuzu ve kişnişi de ilave edip yoğuralım. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp serçe parmağımızla bir çukur oluşturalım. Hepsini bu şekilde yapıp makarna haşlar gibi haşlayalım. 10 dakika kaynaması yeterli. Piştikten sonra süzelim.Bir tencerede yağı salçayı kavuralım. İçine nane karabiber ve pulbiberi katalım. Sarmısakları da ekleyip karıştıralım. Köftelerimizi bu sosa ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.İster sade ister yoğurtlu servis edelim. AFİYET OLSUN:::::


Fellah Köftesi Tarifi

Yumurta Salatası Tarifi

Yumurta Salatası Tarifi
Yumurta Salatası Tarifi

Malzemeler

5 adet haşlanmış yumurta
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Soğan piyaz şeklinde doğranır.
Yumurtalar ve maydanoz doğranır.
Tuz, nane,reyhan, pul biber ve zeytinyağı dökülerek karıştırılır,
afiyetle yenir.


Yumurta Salatası Tarifi

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi
Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 Litre süt
13 Yemek kaşığı irmik
2 Yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1,5 Su bardağı şeker
1 Paket vanilya
1 Paket kakaolu bisküvi

Yapılışı

Sütü tencereye koyun içine irmikleri ve şekeri ilave edip karıştıra karıştıra pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirin.Ocaktan alıp içine margarini ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın.
Kalıpı suyla ıslatıp tatlınızın yarısını kalıba dökün.Arasına bisküvileri dizin.Üzerine kalan tatlıyı ilave edip düzeltin.Buzdolabına koyun donduktan sonra çıkarıp ters çevirin ve dilediğiniz gibi süsleyin.Ben süsleyemedim unutmuşum:)


Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi