Muhallebili Kurabiye Tarifi

Muhallebili Kurabiye Tarifi
Muhallebili Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Kurabiye için
250gr margarin/tereyağı
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
Muhallebi için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Tarif

Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun.
Yağ eriyene kadar kaynatın.
Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın.
Bir süre buzdolabında bekletin.
Kurabiye için eritilmiş katı yağ, kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın.
Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru 20 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın.
Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin.
180C fırında 20 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın.


Muhallebili Kurabiye Tarifi

Krem Peynirli Kurabiye Tarifi

Krem Peynirli Kurabiye Tarifi
Krem Peynirli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

110gr krem peynir( oda sıcaklığında)
yarım su bardağı toz şeker
1/4 tatlı kaşığı + 1 çimdik tuz
2 yumurtanın sarısı
1,5 tatlı kaşığı yoğurt
1/8 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı margarin, oda sıcaklığında (eğer tereyağı kullanıyorsanız hamura tuz eklemeyin)
2 su bardağı un

Tarif

Mikserde krem peyniri 3 dakika çırpın. (varsa mikserin hamur ucunu kullanın.)
Dörtte bir su bardağı şekeri ve 1 çimdik tuzu ekleyip 3 dakika daha çırpın.
1 yumurtanın sarısını, yoğurdu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Bir kaba alıp yarım saat buzdolabında bekletin.
Fırını 175 dereceye ayarlayın.
Mikserde yağı ve kalan dörtte bir su bardağı toz şekeri 1-2 dakika karıştırın.
Kalan dörtte bir tatlı kaşığı tuzu ve yumurta sarısını ekleyin.
Unu yavaş yavaş karışıma ekleyin.
Karışımdan bir silme yemek kaşığı kadar hamur alıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip ortasına unlanmış bir tahta kaşığın arkası veya parmağınızla bastırın.
Hepsini tamamlayıp 10 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp tekrar ortalarına bastırın.
7-9 dakika daha pişirin.
Küçük bir tatlı kaşığı ile kurabiyelerin ortasına birer tatlı kaşığı krem peynirli karışımdan dökün.
Tekrar fırına verip 7-8 dakika (karışım katılaşana kadar) pişirin.
Fırından çıkartıp soğutun, aralarına yağlı kağıt sererek hava almayan bir kaba yerleştirip buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.


Krem Peynirli Kurabiye Tarifi

Tavuk Salatası Tarifi

Tavuk Salatası Tarifi
Tavuk Salatası Tarifi

Malzemeler

1 haşlanmış tavuk göğsü
1 rendelenmiş ayva
1 rendelenmiş havuç
1 haşlanmış patates
1 çay bardağı krema
2 su bardağı yoğurt
Zeytinyağı
Tuz ve baharatlar

Tarif

Haşlanmış tavuk ve patatesleri küp gibi doğrayın.
Hepsini derin bir kasede karıştırın
Üzerine mısır taneleri koyarak servis yapın.


Tavuk Salatası Tarifi

Pirinç Salatası Tarifi

Pirinç Salatası Tarifi
Pirinç Salatası Tarifi

Malzemeler

150 gr. haşlanmış pirinç
50 gr. siyah ya da yeşil zeytin
50 gr. mısır tanesi
4 adet marul yaprağı
Maydonoz, dereotu, yeşil soğan
Karabiber, Tuz
½ çay bardağızeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu

Tarif

Zeytinlerin çekirdekleri çıkartılarak ufak şekilde doğranır.
Haşlanmış olan pirinçler bir karıştırma kabı içerisine alınır.
Mısırlar,maydonoz. dereotu, soğanlar ince ince doğranıp eklenir.
Sirke/limon suyu, karabiber, tuz ve yağı ilave edilerek karıştırılır.
Bu karışım marul yaprağı içerisine konulur ve üzerine zeytin parçaları ilave edilerek servis yapılır.


Pirinç Salatası Tarifi

Arnavut Böreği Tarifi

Arnavut Böreği Tarifi
Arnavut Böreği Tarifi

Malzemeler

1 çorba kaşığı tuz
Alabildği kadar un
Ara katlar için
Sıvıyağ
Üzeri için
1 yumurta

İç harcı için
1 kilo gram pırasa
ayçiçek yağı
50 gram pastırma
1 çorba kaşığı salça
tuz ve karabiber

Tarif

İlk olarak karıştırma kabına unu koyarak tuzla karıştıralım.
üzerine sıvıyağ ile suyu ekleyelim.
Hamurumuzu kulak memesi kıvamında hazırlayıp bir süre dinlendirelim .
Bu esnada tavaya sıvıyağı ve pastırmaları alıp güzelce bir çevirelim.
Ardından üzerine ince doğranmış pırasaları ekleyelim.
Salça tuz ve karabiber ekleyip yumuşayıncaya dek pişirelim.
Dinlenen hamuru çok ince bir merdaneyle açalım.
Üzerine sıvıyağ sürüp beş dk bekleyelim.
Elimiz ile hamuru mümkün olduğu kadar inceltelim.
Kenarlarından mektup zarfını katladığımız gibi katlayalım.
Yeniden sıvıyağ sürüp bir defa daha katlayalım.
Hamurumuz dikdörtgen bir biçim aldı.
Kısa olan kenarına pırasalı harçtan ekleyip bir tur kıvıralım.
Kıvırdığımız yerden kesip daha önceden yağlanmış tepsiye koyalım.
Aynı işlemi hamur ve harç bitene dek yapalım.
Tepsi dolduğunda üzerine yumurta sarısı sürüp 180 C’de pişirelim.
Bu işlemlerden sonra dilimleyerek sıcak servis yapalım.


Arnavut Böreği Tarifi

Kestaneli Yılbaşı Pastası Tarifi

Kestaneli Yılbaşı Pastası Tarifi
Kestaneli Yılbaşı Pastası Tarifi

Malzemeler
Keki için
6 adet yumurta
2 su bardağı tozşekeri
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
Kreması İçin
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı margarin( eritilmiş)
Yarım kg kestane (haşlanmış)
Üzeri İçin
2 paket 80 gr bitter çikolata
1 kutu krema

Yapılışı
Geniş bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri çırpın, içine kabartma tozu, un ve vanilya ekleyip akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.Dikdörtgen kek kalıbını yağlayıp 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dk pişirin.Geniş bir tencereye süt, toz şeker, un ve vanilyayı ekleyin karıştırıp pişirin ve soğumaya bırakın.Soğuyan kremanın içine eritilmiş margarini ekleyip iyice karıştırın.Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve aliminyum folya üzerine alıp süt ile ıslatın.Kekin üzerine önce kremayı sürün ardından haşlanmış kestaneleri yerleştirin diğer 2 katını da aynı işlemden geçirdikten sonra folya yardımıyla kırılmadan rulo hale getirin.Bir saat kadar buzlukta dinlendirdikten sonra benmari uslu erittiğimiz çikolataya kremayı ekleyerek çırpın.Servis kabına aldıgımız pastamızı çırptığınız krema ile kaplayıp donması için 20- 25 dakika dolapta bekletin.Donan pastamıza çatal yardımıyla kütük şekli vererek hazır pasta süsleriyle süsleyelim.Soğuk olarak servis edin. Afiyet Olsun


Kestaneli Yılbaşı Pastası Tarifi

Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta Tarifi

Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta
Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta Tarifi

Malzemeler
Kek Malzemeleri
Bir su bardağı çekilmiş fındık
Bir çay kaşığı hazır kahve
Sekiz yumurta
Sekiz kahve fincanı tozşeker
Altı kahve fincanı un
Bir çay kaşığı vanilya

Sos Malzemeleri
Bir su bardağı dondurulmuş frambuaz
Bir su bardağı frambuaz reçeli
Kahveli krema için
İki buçuk su bardağı taze krema
Üç yüz on gram beyaz çikolata
Üç buçuk çorba kaşığı hazır kahve

Hazırlanışı
Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin. Kahveli kremayı hazırlamak için; taze kremayı bir gece buzdolabında dinlendirin. Bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın.

Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin. Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar yaklaşık altı saat bekletin. Keki hazırlamak için; kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin.

Yağlanmış fırın kalıbına döküp yüz seksen derece ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün. Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve yirmi dakika dinlendirin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin. En üst sırayı kalan kekle tamamlayın.

Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp en az sekiz ve on saat buzdolabında bekletin. Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyip dilimleyerek servis edin.


Kahve Kremalı Frambuazlı Pasta Tarifi

Fındıklı – Çikolatalı Pasta Tarifi

Fındıklı – Çikolatalı Pasta Tarifi
Fındıklı – Çikolatalı Pasta Tarifi

Malzemeler

Keki İçin
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağı
2 çorba kaşığı kakao

Üzeri İçin
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı kıyılmış fındık

Yapılışı

Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri içine ekleyip karıştırmaya davam edin. Kakaolu kek karışımını haline gelince yağlanmış ve un serpilmiş kalıbın içine dökün. 190 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Fırından çıkan kekin üzerine kakao karıştırılmış 1 su bardağı süt döküp çekmesiniz bekleyin. Kalıbı ters çevirip servis tabağına aktarın. Fındık serpip ikram edin.


Fındıklı – Çikolatalı Pasta Tarifi

Kare Pasta Tarifi

Kare Pasta Tarifi
Kare Pasta Tarifi

1 sade ve 1 kakaolu pandispanya (hazır veya evde yapılmış)
Krema Malzemesi
1 litre süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı margarin/tereyağı (asıl tarifte yarım paket margarin vardı)
Üzerine
Çikolata rendesi veya dövülmüş ceviz
1 pandispanya malzemesi:
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Pandispanyayı evde yapacaksanız yukarıdaki pandispanya malzemesinden iki ölçü yapın. (birine kakao ekleyerek) 175C’de pişirip, tamamen soğumasını sağlayın.
Krema malzemelerini (tereyağı hariç) bir tencereye alın, karıştırarak pişirin. Pişince ateşi kapatıp tereyağını ekleyin. Karıştırarak tereyağının erimesini ve kremanın tamamen soğumasını sağlayın. Krema soğurken pandispanyalarınızı ikiye bölün. (toplam dört parçanız olacak)
Bir kekten 3 farklı boyda daire elde edecek şekilde kesin. Bunun için farklı genişlikte iki kap kullanırsanız tüm kekleri eşit boyda kesmiş olursunuz. Kalan üç keki de aynı şekilde kestikten sonra geniş kakaolu kekin içine orta boy sade keki yerleştirin. Onun içine de küçük boy kakaolu keki koyun. Daha sonra sade büyük daireyi alın. Onun içine orta boy kakaolu daireyi, onun içine de küçük sade daireyi yerleştirin. Bu işleme kalan iki kek için de yapın. Fotoğrafta da göreceğiniz gibi ben orta daireleri kesmek için büyük bir kalıp kullandım. Ama bu en dıştaki kekin zaman zaman kopmasına neden oldu. Bu yüzden siz daha ufak bir kap kullanırsanız iyi olur.
Dışı sade olan ilk parçayı servis tabağınıza yerleştirin. Kremayı sürüp üstüne kakaolu ile başlayan daireyi yerleştirin. Tekrar krema sürüp üçüncü ve dördüncü katları da bu şekilde tamamlayın. (katlar sade/kakao/sade/kakao şeklinde olacak). Tüm katlar tamamlanınca kalan kremayı kekin her tarafına yayın.
Üzerine çikolata rendesi veya dövülmüş ceviz serpip buzdolabında soğutun.


Kare Pasta Tarifi

Unsuz Pasta Tarifi

Unsuz Pasta Tarifi
Unsuz Pasta Tarifi

Malzemeler
450gr siyah çikolata
220 gr tereyağ ya da margarin
8 yumurta, oda sıcaklığında

Yapılışı
Fırını 180 derecede açın.Bu tatlı bain-marie usulu pişiriliyor fırında. Bu nedenle tatlıyı pişireceğiniz kabın içerisine gireceği başka bir kap bulup, bunu 2 cm yüksekliğinde su ile doldurup fırına koyun ki su ısınmaya başlasın.Çikolatayı ve yağı eritin. Yumurtaları iyice çırpın ve erimiş olan karışıma ekleyin.Kalıbın kenarlarına pişirme kağıdı döşeyin ki tatlı yapışmasın. Kalıbın etrafınıda alüminyum folyo ile kaplayın ki sıcaklıkla direk temas etmesin.Kalıbın alt kısmını da hafifçe yağlayın.Karışımı kaba boşaltın.Fırında, 30 dk pişirin.
Fırından çıkan tatlı hafif yumuşak gözükecektir. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, buzdolabında en az 4-5 saat bekletin. Yalnız bu tatlıyı 24 saat bekletmek en mükemmel sonucu veriyor.


Unsuz Pasta Tarifi

Torpil Pasta Tarifi

Torpil Pasta Tarifi
Torpil Pasta Tarifi

Malzemeler

150 gr margarin(yumuşak)
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket k.tozu
aldığı kadar un(4-5 su bardağı)

Muhallebisi için
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yumurta
1yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

16 tane kâğıt külah

Yapılışı

Yoğurma kabında margarin, süt, şeker ve yumurtayı karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve aldığı kadar unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamurdan 3 veya dört beze yapın, merdane ile ne ince ne kalın (oval)açın. Bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Şeritleri kartondan yaptığınız külahların üzerine, uç kısmından başlayarak hafif üst üste binecek şekilde sarın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye belirli aralıklarla sıralayın. ısıttığınız fırında 175 derecede pembeleşene kadar pişirin. Ilıyınca içindeki kalıpları çıkartın. Külahlar soğuyunca içlerini muhallebi ile doldurun. Fındık kırığına veya damla çikolataya bulayıp, muhallebi donana kadar derin bir kapta dik olarak bekletin. Muhallebi donunca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Muhallebisi: tencerede süt, yumurta, şeker ve unu çırpma teli ile karıştırın sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi pişince içine bir paket vanilya ve 1 kaşık margarin ekleyip 5 dakika mikser ile çırpın. Muhallebi soğuyunca tekrar mikser ile çırpıp, tatlı kaşığıyla külahların içlerini doldurun.

Külah yapımı
Külahlarınızı ince beyaz karton veya takvim yapraklarından yapın. Açılmaması için bant ile yapıştırın. Üzerine yağlı kâğıtla tekrar külah yapıp, alt ucunu elinizde yuvarlayın üst kısmını da külahların içine doğru kıvırın. Afiyet Olsun:-))


Torpil Pasta Tarifi

Vişneli Pasta Tarifi

Vişneli Pasta Tarifi
Vişneli Pasta Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı neskafe
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması İçin

1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt (çikolata sosu pişirmek için)
1 çay bardağı toz krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt (krem şantiyi hazırlamak için)

Üzeri İçin
Vişne

Yapılışı

Yumurtaları iyice çırpın, şekeri ekleyip çırpmaya devam edin, krema kıvamına gelince sırayla yağı ve sütü ekleyip bir süre daha çırpın. Ayrı bir kaba elediğiniz un, kakao, neskafe, kabartma tozu ve vanilya’nın içine sıvı karışımı ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın. 180 derecede, kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Keki soğuması için ızgara üstüne koyun ve soğuyunca ikiye bölün.Kekin iki parçasınıda 1 çay bardağı vişne suyu ile ıslatın.Krem şantiyi hazırlayıp biraz sertleşmesi için dolaba koyun.Çikolata sosunu üzerinde yazan tarifle (ben mikrodalgada pişiriyorum) 2 su bardağı süt ile pişirin.Çikolata sos soğuyunca, krem şantiyi ekleyip, çırpma teli ile karıştırın.Sosun yarısını pastanın ortasına sürün ve ikiye böldüğünüz kirazları dizin.Kekin diğer yarısını kapatarak, kalan sosu üzerine yayın. Üzerini vişne ile süsleyin.Afiyet Olsun


Vişneli Pasta Tarifi

Frambuazlı Pasta Tarifi

Frambuazlı Pasta Tarifi
Frambuazlı Pasta Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta

4 fincan un

4 fincan şeker

1 fincan ılık su

2 temek kaşığı kakao

1 paket kabartma

1 paket vanilya

1 su bardağı şekerli süt (pandispanyayı ıslatmak için)

1 su bardağı kadar dondurulmuş frambuaz

Bir miktar damla çikolata ya da rendelenmiş çikolata

 

Ara kreması

2 poşet kakaolu krem şanti

1,5 bardak süt

 

Üzeri için

1 paket çikolata sos

Çikolata rendesi

Frambuaz

 

Yapılışı

Yumurta ile toz şekeri eriyene kadar çırpın, daha sonra un, kakao, ılık su, kabartma tozu, vanilyayı karıştırın, 24-26 cm`lik kek tenceresini tereyağ ile yağlayın ve karışımı dökün.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dk. pişirin.

Daha sonra krem şantiye 1,5 bardak süt ilave ederek mikserle çırpın.

Pişirdiğiniz ve ılık hale gelmiş pandispanyayı üçe bölerek (zor gelirse ikiye de bölebilirsiniz) ayırın.

İlk katı sütle ıslatın ve hazırladığınız krem şantiyi 1. kata sürün. Üzerine frambuaz ve çikolata serpin. Daha sonra 2. katı da aynı şekilde yapın. Pandispanyanın son katını da koyun tekrar sütle ıslatın ve üzerindeki tarife göre hazırladığınız çikolata sosu en üste dökün, spatulayla düzeltin.

Frambuaz ve çikolatayla süsleyip buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis yapın.


Frambuazlı Pasta Tarifi

Hasbahçe Pasta Tarifi

Hasbahçe Pasta Tarifi
Hasbahçe Pasta Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Çeşitli mevsim meyveleri

 

Kreması İçin

2,5 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un

1 adet portakal

1 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı margarin

 

Krem Şanti İçin

1 paket toz şanti

1,5 su bardağı süt

 

Yapılışı

Karıştırma kabını alıyoruz ve yumurtayı kırıp iyice çırpıyoruz. Ardından içine şekeri ilave edip eriyene kadar çırpıyoruz. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Pasta kalıbımızı yağlayıp içine karışımı döküyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırına tıyoruz. Kekimiz pişine kadar kremayı hazırlamaya koyuluyoruz. Bir tencereye yumurta, un, süt, toz şekeri alıp çırpıyoruz. Ardından ocağa alıp çırpmaya devam ediyoruz. Üzerine portala suyunu ve portakal kabuğu rendesini ilave ediyoruz. Ve çırpmaya devam ediyoruz. Kıvamını bulduktan sonra içine margarini ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiye geçelim, şantiyi süt ile karıştırıp köpürtüyoruz. Bu arada pişen kekimizi çıkartıp üzeri şişen kısmı kesip alıyoruz ki pastamız düzgün olsun. Keki üç kat olacak şekilde bölüyoruz. İlk kat kekini tepsiye ya da pasta servis kabına alıp krema ve krem şanti ile sıvıyoruz ardından mevsim meyvelerini ekliyoruz. Bu işlemi diğer iki kata da uyguladıktan sonra pastanın üzerini mevsim meyveleri ile süslüyoruz. Afiyet Olsun


Hasbahçe Pasta Tarifi

Kolay Yaş Pasta Tarifi

Kolay Yaş Pasta Tarifi
Kolay Yaş Pasta Tarifi

Kek İçin Malzemeler

5 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 kabartma tozu

 

İçi için

1 paket krem şanti

1 bardak süt

Muz(İsteğe bağlı içindeki meyveleri değiştirebilirsiniz)

 

Üzeri için

1 paket kremşanti

1 bardak süt

Fındık ya da fıstık

Reçel

 

Yapılışı

5 yumurtayı iyice çırpın ardından şekeri ekleyin, şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin ardından içine 1 su bardağı unu ekleyip çırpmaya devam edin son olarak kabartma tozunu da ekleyip çırpın ve daha önce 170 derecede ısıttığınız fırına atın. Diğer yandan 1 paket krm şantiye 1 bardak sütü eklayip iyice karıştırın. Pişen keki ikiye bölüp arasına kremşantiyi iyice sürün ve dilim dilim kestiğiniz muzları arasına ekleyin ve diğer kek katını koyun.Geri kalan kremşantiyi iyice pastanın etrafına ve üzerne sürün. Kenarlarına muz dilimlerini yapıştırın ve fıstık ya da fındığı etrafına ve üzerine ekleyin.Üzerine yazı yazmak için buz dolabı poşetinin bir ucunu deip reçel koyun ve istediğiniz yazıyı yazın. Çok güzel duruyor.


Kolay Yaş Pasta Tarifi

Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Pasta Tarifi
Çikolatalı Pasta Tarifi

Malzemeler
Hamuru için
1/2 su bardağı çikolata damlası veya eşdeğerde 100gr. Pasta için kullanılan çikolata
2 büyük yumurta (akı sarısından ayrılmış)
1+ 1/3 su bardağı tozşeker
125gr. (1 çubuk) tereyağı veya margarin
2+ 1/4 su bardağı un
1/2 su bardağı sour cream (veya kati yoğurt)
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 silme tatlı kaşığı karbonat
(arzuya göre) 1 tatlı kaşığı gülsuyu
1/2 cay kaşığı tuz
1 su bardağı su

Truffle Kreması için
2+ 1/2 su bardağı pudra sekeri (confectioners sugar)
1/4 su bardağı çiğ krema (heavy or wipping cream)
1/2 su bardağı çikolata damlası
6 silme yemek kaşığı (3/4 çubuk) tereyağı veya margarin

Üst Glazur (glaze) için
1/2 su bardağı çiğ krema (heavy cream)
1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı çikolata damlası

Arasına
500gr. kadar çilek, arzuya göre keki ıslatmak için sut

Yapılışı
Ufak bir sos tenceresinde ocağın en kısık ateşli ayarında sıkça karıştırarak çikolatayı eritin. Altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Bir kasede yumurta aklarını kopuk gibi ve kati olana kadar çırpın.
Başka geniş bir kasede yumurta sarıları, seker ve oda ısısındaki tereyağını yüksek hızda mikserle iyice kabarana kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın.
Mikserin hızını azaltıp erimiş çikolatayı, sour cream veya yoğurdu, un, kabartma tozu, karbonat, tuz, 1 bardak su ve gülsuyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
yaklaşık 2 dakika karışana kadar çırptıktan sonra spatula veya büyük bir kaşık yardımı ile kopuk haline getirdiğiniz yumurta akını havasını indirmeden karıştırın.
Kelepçeli kalıbınızı* yağlayıp unladıktan sonra hamuru döküp 350F/175C dereceli fırında yaklaşık 45 dakika parmağınızla keke dokunduğunuzda sünger gibi geri gelecek hale gelene kadar pişirin.
Fırından alıp hafifçe ılındıktan sonra gerekirse bıçakla kenarlarından geçip kalıbın kelepçeli yan tarafını çıkarın. Alt kısmini kekten ayırmayın.
Kremayı hazırlayın: Orta büyüklükte bir sos tenceresinde 1/2 su bardağı çikolata damlasını çok kısık ateşte spatula veya kasıkla sürekli karıştırarak eritin. hafifçe ılındıktan sonra kasık yardımı ile pudra sekerini, yağı ve 1/4 su bardağı çiğ kremayı ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırıp kremanızı hazır hale getirin.
Glazur için: Yine sos tenceresinde çok kısık ateşte çiğ kremayı ve çikolata damlalarını çikolata edilip sos biraz katılaşana kadar karıştırın. Sosu kullanana kadar ilik tutmaya özen gösterin.

Pastanın Bir Araya Getirilmesi
Kekinizi tırtıllı bıçakla iki kere enlemesine kesip uç parça elde edin. Daha sonradan pastayı servis tabağına aktarabilmek için kelepçeli kek kalıbının tabanını çıkarmadan başka bir tepsi üstünde duran tel ızgaranın üstüne pastanın alt parçasını yerleştirin.(tepsi üstüne yerleştirilmiş ızgara sayesinde kekten akan fazla Glazur tepsiye geçecek ve yeniden kullanabileceksiniz)
(İsterseniz bu aşamada keklerinizi fırça yardımıyla sütle biraz ıslatabilirsiniz. )Hazırladığınız Truffle kremasından bir miktar üstüne sürüp bıçakla veya spatula ile yayin. Ustlerine çok kalin olmamasi için ortadan ikiye enlemesine kesilmis cilekleri fazla doldurmadan aralikli dizin.
Ustune ikinci kat keki koyup ayni islemi tekrarlayin. (Bu asamada isterseniz truffle kremadan 1/2 su bardağı kadar ayirip ustune torba ve yildiz uç ile sus yapmak için ayirabilirsiniz.
Kalan kekide düzgünce krema ve çileklerin üzerine yerleştirdikten sonra ilik halde duran glazürünüzü tencereden kekin ortasına döküp genişçe bir bıçak yardımı ile (veya asil olarak pastacıların kullandığı düzeltme spatulası ile) sosu kekin her tarafına yayın. Aşağı akan kısımlarıda yine bıçakla kenarlara sürerek pastayı tamamen sosla kaplayın. Bu işlemi yaparken mümkün olduğunca elinizi çabuk tutup sos katılaşmadan düzgün bir yüzey elde ettikten sonra daha fazla sosla oynamayın.
çilek yarımları ile pastanın kenarlarını süsleyin. Ayırdıysanız Truffle kremayı sıkma torbasına koyup çileklerin arasına sikip süsleyin. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun:-)


Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Krokanlı Pasta Tarifi

Çikolatalı Krokanlı Pasta Tarifi
Çikolatalı Krokanlı Pasta Tarifi

Malzemeler

1 adet hazır kakaolu pasta keki
1 paket kakaolu pasta kreması
1 poşetten hazırlanmış krem şanti
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı>
200 gram kakaolu yaz helvası

Yapılışı

Kekin bir parçasını servis tabağına koyun. 1 su bardağı ılık suda, 1 çorba kaşığı granül kahve ve 1 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın. Keki bu kahveli suyla ıslatın. Helvayı 2 kaşık kahveli suyla ezin, kekin üzerine yarısını yayın. Üzerine krem şanti koyun. Üzerindeki tarife göre hazırlanmış pasta kremasının yarısını sürün. Kekin ikinci parçasını da kahveli suyla ıslatın ve üzerine kapatın. Kalan helvalı karışımı pastanın üzerine sürün, onun üstüne kalan pasta kremasını yayın. Üzerini arzuya göre krem şanti, krokan, fıstık ve parça çikolata ile süsleyerek servis yapın.
Krokan: 1 su bardağı tozşekeri tavada esmerleşinceye kadar soteleyin. 1 çorba kaşığı su koyun. Temiz bir mermere dökün. Donunca parça parça kırın.


Çikolatalı Krokanlı Pasta Tarifi

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi

Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi
Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi

Malzemeler
225 gr bitter çikolata
8 çorbakaşığı tuzsuz yağ
10 çorbakaşığı toz şeker
400 gr beyaz çıkolata
9 adet yumurta
1 yaprak jelatin
300 gr çiğ krema
16 Kişilik

Hazırlanışı
Bir sos kabında bitter çikolatayı eritip, soğumaya bırakın. Kek kalıbını iyice yağlayın. 5 ymurtanın sarısıyla şeker ve tuzsuz yağı
benmari usulü eritip karıştırın. Krema kıvamına çikolata karışımının içine boşaltın.
İyice çırptığınız beş yumurtanın akını da karışıma katıp kek kalıbına boşaltın. Üzerinde küçük kabarcıklar olmamasına özen
gösterin. 190 derecelik fırında 50-55 dakika kadar pişirin. İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın.
İki çorbakaşığı suyun icinde jelptini eritin. 225 gr beyaz çikolatayı eritip, içine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı
ilave edin. Jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına katın, iyice karıştırın.
Soğumaya bıraktığınız keki eninine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün. Yavaşça bastırdıktan sonra
bir gece buzdolabında dinlendirin.
Üst kreması için, kalan beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritip, karışımı iyice soğuyan kekin üstüne ve çevresine
sürün. Üzerini parça çikolatayla süsledikten sonra, bir süre dha buzdolabında bekletip servis yapın.
page


Beyaz Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Pay Tarifi

Çikolatalı Pay Tarifi
Çikolatalı Pay Tarifi

Çikolatalı Pay Malzemeler

8 kişilik

175 g sütlü çikolata; kareler halinde
25 g bitter çikolata
1 su bardağı (250 ml) süt
1 yemek kaşığı (15 g) jelatin
2/3 su bardağı (130 g) tozşeker
1 yumurta; sarısıyla beyazı ayrılmış olarak
1 tatlı kaşığı vanilya
1,5 su bardağı (350 g) çırpılmış krema
1 tutam tuz

Süslemek için

krema ve çikolata kıvrımları

Tabanı için

1+1/3 su bardağı (75 g) yulaflı bisküvi parçaları
6 yemek kaşığı (75 g) eritilmiş tereyağı

Çikolatalı Pay Yapılışı

1- Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Yulaflı bisküvilerle tereyağını bir kasede karıştırın. Bu karışımı kalıbın dibine ve kenarlarına iyice bastırarak, yapıştırın. 23 cm’lik bir kalıba döşediğiniz karışımı fırında 8 dakika pişirip soğumaya bırakın.
2- Çikolata parçalarını bir mutfak robotunda ya da blender’de çekerek toz haline getirin.
3- Sütü, ya bir kaynatıcıya ya da ısıya dayanıklı bir kaseye koyun. Jelatini de sütün her yerine serpin. İyice yumuşaması için 5 dakika bekletin.
Kaseye koyduğunuz sütü, kaseyle beraber kaynayan su dolu bir kaba koyun. 1/3 su bardağı şekeri, çikolatayı ve yumurta sarılarını da ekleyin. Eriyene kadar iyice karıştırın. Son olarak da vanilyayı ekleyin
5-Bir kasedeki buzun içine oturtup, oda sıcaklığına gelene kadar karıştırın. Sonra buzun içinden çıkarıp bir kenara koyun.
6- Kremayı hafifçe çırpın. Bir kenarda bekletin. Bir mikserle yumurta aklarını ve tuzu köpürene kadar çırpın. Kalan şekeri de ekleyip karıştırın.
7-Yumurta aklarının bir kısmını çikolatalı karışımın içine ekleyin.
8- Çırpılmış kremayı da ilave edip, karışımı pişmiş hamurun içine doldurun. Sonra hazır olana kadar 3-4 saat buzdolabında bekletin. Eğer ortası çukur kalmışsa, kalan karışımı da dökerek düzeltin. 3-4 saat daha soğutun. Krema ve çikolata kıvrımlarıyla süsleyip servis yapın.


Çikolatalı Pay Tarifi

Vanilyalı Damla Çikolatalı Pasta Tarifi

Vanilyalı Damla Çikolatalı Pasta
Vanilyalı Damla Çikolatalı Pasta

Malzemeler
Pandispanya için
4 tane oda ısısında yumurta
4 kahve fincanı pudra şekeri
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pandispanyayı ıslatmak için
yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker

Pastanın kreması için
1 paket vanilyalı kremole
1 paket krem şanti
500 ml süt

önce yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz. ardından birlikte elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı çırpıcının en düşük ayarında sadece malzemeler birbirine karışana kadar çırpıyoruz. 26 cm çapında tabanına yağlı kağıt geçirdiğimiz pasta çemberinin ya da kelepçeli kalıbın kenarlarını yağlayıp hamuru içine boşaltıyoruz. 180 derecede pişmeye bırakıyoruz.

kek fırından çıkınca bir beze sarıp soğumasını bekliyoruz. soğuduktan sonra pasta levyesi yardımıyla ortadan ikiye kesiyoruz. her iki katıda süt-şeker karışımıyla ıslatıyoruz.

krema malzemelerini çırpıcı ile güzelce çırpıp 10 dakika dolapta soğutuyoruz.

pandispanyanın bir katını alıyoruz, üzerine kremamızın yarısını güzelce sıvıyoruz. ardından ikinci katı üzerine oturtup hafifçe bastırıyoruz. ve kalan kremayla pastamızı güzelce kapatıp üzerini düzeltiyoruz.

son işlem süsleme. bolca damla çikolatayla pastamızın yanlarını ve üzerini kaplayıp hazır olan pastamızı dolapta en az4-5 saat dinlenmeye alıyoruz…


Vanilyalı Damla Çikolatalı Pasta Tarifi

Kolay Meyveli Pasta Tarifi

Kolay Meyveli Pasta Tarifi
Kolay Meyveli Pasta Tarifi

Malzemeler
yumurta
5 adet Hazır krem şanti ve krema
Hazır pasta keki

Yapılışı

5 adet krema ile krem santiyi 1 kaseye aynı anda döküm 3 bardak sütle karıştırın 1 dilim keke yayın içine eğer varsa damla çikolata koyun yoksa meyve böylece kek bitene kadar yapın kalan içlede kekin etrafını sarın 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra üzerini mevsimlik meyvelerle süsleyin. Afiyet olsun:-)


Kolay Meyveli Pasta Tarifi

Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifi

Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifi
Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifi

Pandispanya
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nisaşta
1 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı kaynar su
1 paket k.tozu1 paket vanilya

Yapılışı

Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayrı kaplara ayrın. Beyazları kar haline gelene kadar çırpın. Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir;) Diğer kapta sarıları ile şekeri ve kaynar suyu çırpın. Daha sonra unu, kakaoyu,nişatayı, k.tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserin hızını düşelterek çırpın. En son diğer kapta çırptığımız yumurta beyazlarını ekleyin ve dikkatlice karıştırın. 24 cm’lik kelepçeli kek kalıbına boşaltın. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakikada pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Mümkünse bir gece streç flim ile sarıp buzdolabında bekletin. Dikiş ipi yada uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile enlemesine üç eşit parçaya ayırın.

İç Kreması için

2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı mısır nişastası
1 adet portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
ayrıca;
muz yada armut
fıstık yada damla çikolata
1 su bardağı süt(pandispanyayı ıslatmak için)

Yapılışı

Bir tencereye kremanın portakal kabuğu rendesi ve vanilya dışında tüm malzemeyi ekleyin. Yüksek ateşte sürekli çırpma teli ile karıştırarak kaynayıp göz göz olana kadar pişirin.
Göz göz olmaya başladığında ocağın altını kapatın. Derin bir kaseye boşaltın. Vanilya ve limon kabuğunu ilave edip mikserle 2-3 dakika çırpın. Üzerini streç filmle kapatın. Soğumaya bırakın. Afiyet Olsun


Çikolatalı Fıstıklı Pasta Tarifi

Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi

Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi
Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi

Kek için

(beni hic bir zaman sasirtmayan kakolu kek tarifim, pasta icin 2 olcuden yaptim ama 3 olcu olsa daha iyi olurdu. Tarif bir olcuyu iceriyor.)
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
1 su bardagi nisasta
2 tatli kasigi kabartma tozu
3 yemek kasigi kako
1 paket vanilya.

Ara kreması

(2 cesit krema kullandim)
1.krema tarifi
2 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
2 yemek kasigi kakao
7 yemek kasigi toz seker
vanilya
2.krema tarifi
326 gr parcalanmis cikolata
1.5 stick tuzsuz tereyagi(1 stick 113gr)
1 su bardagi krem santi

Üst Kreması için

2 paket krem santi
2 kutu frosting cheescreamli
1 kutu turuncu gida boyasi(5 cay kasigi)

İç malzemeler

yarim su bardagi damla cikolata
yarim su bardagi ceviz parcasi
1 buyuk muz
islatmak icin rasberry(bogurtlen recelli su)1 su bardagi kadar

Yapılışı

Once kek karisimini dikdortgen buyuk bir kaliba cirpip doktum.350 F pisirdim.Kenarlarini tiraslayip,ikiye kestim.
1.kremayi ocakta hepsini karistirip pisirdim.
2.kremayi ise kisik ateste cikolata ve tereyagini eriterek hazrladim.Karisim soguyunca icine 1 su bardagi cirpilmis krem santi ekledim.1.kremadan ilk katina surmek icin ayirdim ve kalanla digerini karistirdim.Cok zengin,ve bol cikolatali bir karsim oldu.2.kremanin surulecek kivama gelmesi icin buzluga koyup daha yogun kivama gelmesi icin bekledim.Her iki krema kasirimi yogun arada akmayacak sekilde bir yogunluk aldi.
Kekin arasini bogurtlen recelli su ile islattim.Ayirdigim 1.kremadan surdum heryerine.Diger karisim kremayida uzerine surdum.Kalin bir krema kati oldu.Uzerine damla cikolata ve cevizleri yerlestirdim.Muzlarida incecik dilimleyip ara katini tamamladim.
Kekin diger kismini ters cevrip ic kismi ustte olucak sekilde islattim recelli su ile.Pastanin katini kapatip birbirine butunlesmesi icin biraz bastirip beklettim.
Sut ile cirptigim krem santiyi kekin uzerine sivadim.Foristin illede susledim.Kenarlarina m&m bonibon ve sprinkel denilen kucuk sekerciklerle susledim. Resimi ise ortaya yerlestirdim. Afiyet Olsun:-)


Çikolatalı Doğum Günü Pastası Tarifi

Profiterollü Pasta Tarifi

Profiterollü Pasta Tarifi
Profiterollü Pasta Tarifi

Malzemeler

1 adet hazır pasta keki

Sos İçin
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kako
3 çorba kaşığüı toz şeker
10 adet bitter çikolata
1 çay kaşığı nişasta

Krem Şanti İçin
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt

Kreması İçin
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Profiterol İçin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
75 gr. margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet yumurta

Yapılışı

Zor bir pasta ama olsun işe koyulalım nasılsa sonuç harika. Eeee zahmetsiz rahmet olmaz. İşe profiterolden başlayalım, küçük nir tencereye suyu, margarini, toz şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve bir kaç taşım kaynatıyoruz. Kaynayan karışama unu ilave edi iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte 3 dakika kadar pişiriyoruz. Ardından ocaktan indirip ılıması için kenara alıyoruz. Arada bir karıştırırsanız ılıması kolaylaşır. Ilıdıktan sonra içine 3 yumurtayı kırıp iyice karıştırıyoruz. Şimdi bir torbanın ucunu deliyoruz ve içine hazırladığımız hamuru koyuyoruz. Hafif yağladığımız tepsiye torbayı aşağı doğru sıkarak ceviz büyüklüğünde yuvarlakları tepsiye bırakıyoruz. Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırına atıyoruz. 25 – 30 dakikada pişiyor. Profiterol pişerken biz kremayı hazırlmaya geçelim, bir tencereye süt, şeker, un, vanilyayı koyup ateşe koymadan önce iyice karıştırıyoruz. Ardından ocağa alıyoruz ve karıştırarak pişiritoruz. Kaynadıktan sonra 3 dakika kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Krem şantiyi hazırlamaya geçelim toz şantiyi ve sürü mikserle karıştırıp köpürtüyoruz. Ve son aşamaya geçiyoruz, küçük bir tencereye süt, toz şeker, kakao, nişastayı ilave edip iyice karıştırıp ocağa alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz ocaktan indirmeden çikolataları ilave edip çikolatalar eriyene kadar pişiriyoruz. Bütün hazırlıklarımız bitti haydi bunları birleştirelim, hazı keki elıp üç kat yapacak şekilde üçe ayırıyoruz. Ve kekin ilk katını servis edeceğimiz tabağa alıyoruz. Üzerine krema ve krem şantiden alarak ilk kata sürüyoruz. Bütün katlara aynı işlemi yapıyoruz. Ve an son katada krema ve krem şantiyi sürerek profiterolleri üzerine diziyoruz üzerine krema ve krem şantiden sonra sosu ilave ediyoruz. Afiyet olsun.


Profiterollü Pasta Tarifi

Kolay Muzlu Pasta Tarifi

Kolay Muzlu Pasta Tarifi
Kolay Muzlu Pasta Tarifi

Malzemeler

1 paket sade pandispanya (tek kat)
kreması için:
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un(silme)
1 çorba kaşığı nişasta(silme)
5 çorba kaşığı şeker(silme)
500ml süt
1 paket vanilya
ayrıca:
1/2 paket kremşanti
1 çay bardağı süt

Üzeri için
1 adet muz
tart jölesi

Yapılışı

Servis tabağına kek kalıbının çemberini koyup içine pandispanyayı yerleştirin. Üç yemek kaşığı süt ile ıslatın. Muhallebi için, yumurta, un, şeker, süt bir tencereye alın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 1 çay bardağı süt ile krem şantiyi çırpın. Vanilya ile hazırladığınız krem şantiyi ekleyip çırpın. pandispanyanın üzerine dökün. Muzu dilimleyip üzerine dizin. Jöleyi tarifine göre hazırlayıp üzerine dökün. İki saat .

Afiyet olsun:-)


Kolay Muzlu Pasta Tarifi