Hamsi Pilavı Tarifleri

Hamsi Pilavı Tarifleri
Hamsi Pilavı Tarifleri

Malzemeler

Bir kg hamsi

1 su bardağı pirinç

4 adet soğan

Zeytinyağı

Bir buçuk su bardağı sıcak su

Nane, maydanoz

Tuz, karabiber

Yapılışı

Pilav için soğanları doğrayın ve yağda kavurun.

Pirinci yıkayıp ekleyin.

Birlikte biraz daha kavurun.

Üzerine tuz ve kaynar su ekleyin. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.

Ocaktan alın ve biraz soğutun. Üzerine bol maydanoz, nane ve karabiber ekleyin.

Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkartın.

Fırın tepsisini yağlayıp, hamsilerin bir kısmını sırtı tepsiye gelecek şekilde yerleştirin.

Üzerine pilav döküp tepsiye yayın. Kenarlardan sarkan hamsileri pilavın üzerine kapatın.

Kalan hamsileri depilavın üstüne sırtı dışarı gelecek şekilde yerleştirin.

Kesinlikle su koymayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.

Orta ısılı fırına verip, hamsiler toplanmaya başlayana kadar pişirin.


Hamsi Pilavı Tarifleri

Cevizli Fincan Keki Tarifi

Cevizli Fincan Keki Tarifi
Cevizli Fincan Keki Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi

1 tatlı kaşığıtereyağı

 

Yapılışı

Derin bir kabın içine yumurtaları kırın.

İyice çırpın üzerine şekeri koyup çırpmaya devam edin.

Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya ve kıyılmış cevizide ilave edip karıştırın.

Fincanları tereyağıile yağlayıp biraz un serpin ve karışımı içlerine paylaştırın.

170 derecedekifırında 15 dakika pişirip çıkartın. 5 dakika dinlendirip servis yapın.


Cevizli Fincan Keki Tarifi

Tarçınlı Zencefilli Kek Tarifi

Tarçınlı Zencefilli Kek Tarifi
Tarçınlı Zencefilli Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2-3 su bardağı un
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil

Üzeri İçin
Beyaz çikolata ya da bitter çikolata

Yapılışı
Karışrıtma kabına yumurtayı alıyoruz ve iyice çırpıyoruz ardından şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz. Sütü, kakaoyu ve sıvıyağını da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Diğer bir kapta ceviz, unu, tarçın, zencefil, kabartma tozunu karıştırıyoruz ve diğer karışımızla buluşturup iyice çırpıyoruz. Orta boy kek kalıbını yağlayıp içine bolca ceviz döküyoruz ve hamurumuzu ilave ediyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz. Piştikten sonra benmari usulü erittiğimiz çikolata ile servis ediyoruz. Afiyet Olsun.


Tarçınlı Zencefilli Kek Tarifi

Gerdan Böreği Tarifi

Gerdan Böreği Tarifi
Gerdan Böreği Tarifi

MALZEMELER
Yoğurt
Margarin
4 adet yufka
Koyun gerdanı
3 diş sarmısak
Karabiber, tuz

Yapılışı

Gerdanı yıkayın, üzerini örtecek kadar su ve biraz tuz koyup, bir tencerede haşlayın. Soğuduğunda etleri didip, biraz karabiber ilave edin. Büyük bir sigara böreği şeklinde yufkalara sarın, üstlerinden bastırıp yassılaştırarak margarinle tavada pembeleşinceye dek kızartın. Kızaran börekleri bir tepsiye dizip, kaşıkla üzerlerine gerdan suyu döküp, ıslatın, harlı fırında on dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra servis tabağına koyup, samnısaklı yoğurt ve kırmızı biberli margarinle süsleyip, servis yapın.


Gerdan Böreği Tarifi

Fasulyeli Börek Tarifi

Fasulyeli Börek Tarifi

İlginç ve lezzetli bir börek tarifi arayan hanımlara müjde. Bu güzel börek tarifini sevecek misiniz bakalım :)
Fasulyeli Börek Tarifi

MALZEMELER
3 adet yufka
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
25 gr margarin
1 paket et su toz bulyon
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay bardağı süt
1 çay bardağ sıvıyağ
1 yumurta sarısı
üzerine susam

Yapılışı

Soğan ve biberi ince kıyın. Margarini bir kapta eritip soğan ve biberi kavurun. Biraz kavrulunca fasulyeyide ekleyin. Et su toz bulyonu, pulbiberi katıp az da su ekleyerek suyunu çekene kadar haşlayın. Süt ve yağı karıştırın. Bir yufkayı 4′e bölün. Her bir parçaya sütlü-yağlı karışımdan sürüp geniş olan kısmına hazırladığınız içten koyup zarf şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin. 180 derecede altı-üstü kızarana kadar pişirin.


Fasulyeli Börek Tarifi

Etli Gül Böreği Tarifi

Etli Gül Böreği Tarifi
Etli Gül Böreği Tarifi

MALZEMELER
6adet yufka
1kg kuşbaşı et
1bardak et suyu
2adet soğan
2adet domates
sıvıyağ
tuz
karabiber

Yapılışı

Soğanı domatesi doğrayarak hazır edin; bir tavada yağı kızdırıp soğan ve eti kavurun; et suyunu salıp çekince domatesi tuz ve baharatı karıştırın, pişsinler. Yufkalardan üçünü aralarını yağlayarak üst üste serin; arasına etli harcı yayın ve kalan yufkaları da aynı şekilde üstlerine kapatın. Kenarlarına elinizle bastırarak yağlanmış fırın kabına gül gibi döndürerek yerleştirin. Et suyunu dökün 170 derecede pişirin.


Etli Gül Böreği Tarifi

Kolay Limonlu Cheesecake Tarifi

Kolay Limonlu Cheesecake Tarifi
Kolay Limonlu Cheesecake Tarifi

Malzemeler
1 paket toz şanti
2 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş limon kabuğu ve suyu
2 adet yumurta akı
1 paket labne peynir
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çimdik tuz

Yapılışı
Zor bir tariften sonra kolay bir tarifle sizi rahatlatalım. Toz şantiyi ve sütü karıştırıp mikserle iyice çırpıp köpürtüyoruz. Yumurta akını bir çimdik tuz ile çırpıp köpürtüyoruz. İçine pudra şekeri koyup çırpmaya devam ediyoruz. Ardından krem şantinin üzerine ilave ediyoruz. Ve üzerine limon suyu ve rendesini ilave ediyoruz. Herhangi bir kabın içine streç film seriyoruz, üzerine harcı dolduruyoruz. Bir gece dondurucuda beklettikten sonra dilimleyip çilek ya da sizin tercih ettiğiniz sos ile servis ediyoruz.Zemine kakaolu hazır kek ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.


Kolay Limonlu Cheesecake Tarifi

Elmalı Browni Tarifi

Elmalı Browni Tarifi
Elmalı Browni Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta

100 gr tereyağı

100 gr bitter çikolata

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 adet elma

1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı

Kek yapımına başlayalım. Öncelikle yumurtayı, şekeri karıştırma kabına alıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Diğer yandan bir tavada tereyeğını ve bitter çikolatayı kısık ateşte eritiyoruz. Aynı anda elmaları yağsız tavada pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Çikolata ve tereyağı karışımı ılıdıktan sonra yumurta ve şekerin içine katıyoruz. Ve çırpmaya devam ediyoruz. Ardından üzerine kakaoyu ilave ederek karıştırmaya devam. Un, kabartma tozu, vanilyayı katıp iyice karıştırıyoruz. Kek kalıbımızı yağlayıp içine harcımızı döküyoruz, üzerine elmaları da serpip ısıtılımış 170 derecelik fırına atıyoruz. Yaklaşık 15 – 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet Olsun


Elmalı Browni Tarifi

Tarçınlı Kek Tarifi

Tarçınlı Kek Tarifi
Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2-3 su bardağı un
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı
Haydi bu leziz tarifi yapmaya başlayalım. Öncelikle yumurtaları karıştırma kabımıza alıyoruz ve mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz. Mikseri olmayanlar çatal ve bilek gücü yardımı ile iyice çırpabilir. Ardından içine şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpma işlemine devam ediyoruz. Unutmayalım ki keki ne kadar çırparsak o kadar güzel sonuç elde ederiz. Ardından un ve kabartma tozu harici bütün malzemeleri tek tek ve çırpa çırpa ilave ediyoruz. Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave ederek iyice harmanlanana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Yağladığımız kek kalıbımıza karışımı dökerek 170 derecede ısıtılmış fırınımıza atıyoruz yaklaşık 20-25 dakikada pişen bu kek tarifine bayılacaksınız. Pişip pişmediğini kürdan ya da küçük bıçak yardımı ile kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet Olsun

Not: Unu kendi kararınıza göre eklerseniz daha verimli sonuç alırsınız.


Tarçınlı Kek Tarifi

Mandalinalı Rulo Kek Tarifi

Mandalinalı Rulo Kek Tarifi
Mandalinalı Rulo Kek Tarifi

Malzemeler
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema İçin
4 bardak süt
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığın un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta
1 yemek kaşığı tere yağ
1 paket vanilya

İçi İçin
4-5 adet mandalina

Yapılışı
Kek malzemelerinin tümünü karıştırıp yağlı kağıt serili kare tepside 160 derecede üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen keki yağlı kağıt yardımı ile rulo yapıp, üzerine nemli bir havlu sererek bekletiyoruz. Bu sırada krema malzemelerini tencereye alıp iyice çırpıyoruz. Ardından ocağın zerine alıp kıvamını bulana kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Bu sırada sıcaklığı geçen keki yeniden açıp içine soğumuş kremamızı yayıyoruz. Krema yayma işlemi bittikten sonra yaklaşık 4-5 adet mandalinanın kabuklarını soyup bütün bütün yanlamasına diziyoruz, rulomuzu sıkıca kapatıp dinlendiriyoruz. Servis için dilimliyoruz. Afiyet Olsun


Mandalinalı Rulo Kek Tarifi

Güllü Kek Tarifi

Güllü Kek Tarifi
Güllü Kek Tarifi

Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı gül suyu
1 su bardağı gül yaprağı kurusu
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık

Yapılışı
Derin bir kab alıp içerisine yumurtaları kırdıktan sonra iyice çırpıyoruz. Üzerine şekeri ilave ettikten sonra şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ, süt, gül suyu ve gül yaprağı kurusunu içine ilave ettikten sonra çırpmaya devam ediyoruz. Etrafa yayılan mis kokuya dayanamayacaksınız. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ettikten sonra kıvamı tahin kıvamında olmalı. Yağladığımız kek kalıbına döküp üzerine fındıkları serpip önceden 170 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz. Afiyet Olsun


Güllü Kek Tarifi