Mayonezli Tavuk Salata Tarifi

Mayonezli Tavuk Salata Tarifi
Mayonezli Tavuk Salata Tarifi

Malzemeler

1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet salatalık
2-3 dal taze soğan
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1-2 kaşık yoğurt
1 kase mayonez
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Yapılışı

Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyin. Tuz ve baharatlarla karıştırın.
Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin.
Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın. (Doğrarken zorlanırsanız kısa süreli robottan geçirebilirsiniz ama fazla ezmeyin)
Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanı tavukla karıştırın. Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice hallolmalarını sağlayın. Bunu bir tabağa yayın.
Üzerini ayırdığınız sebze karışımı ile süsleyin.

Revani Tarifi

Revani Tarifi
Revani Tarifi

Malzemeler

4 yumurta
1.5 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için malzemeler
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2-3 damla limon

Yapılışı

Revaninin kekini pişirmeden önce, şerbetini hazırlayın. Bunun için su ve şerbeti kaynatın. Piştikten sonra içine biraz limon ekleyin. (Vanilin sevenler, şerbetin içine veya kekin içine bir paket vanilin ekleyebilirler.) Kekin malzemelerinin hepsini mikser ile karıştırın. İyice yağlanmış kalıba dökün. Önceden ısıtılmış, büyük boy kare borcamda 175-180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kek pişerken, şerbet de soğuyacaktır. Kek fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerine dökün. Kekin üzerine kürdanla veya sivri bir bıçakla delikler açabilirsiniz, ama hiç gerek kalmıyor zaten.
100 gram irmikte 371 kkal bulunmakta. Yukarıdaki ölçülerle yapılmış revanide toplam 6150 kkal bulunuyor. Zaten sadece 3400 kkal toz şekerden geliyor.Ölçü çok büyük. En az 12 orta boy dilim çıkar. Bu hesaba göre,
1 dilim revanideki kalori değeri: 512 kkal
Not: Tarifteki şerbet ölçüleri revaniye anca yetiyor, yani dibinde şerbet kalmıyor. İyice şerbet içmiş bir kek gibi düşünün.

Mortadella Tarifi

Mortadella Tarifi
Mortadella Tarifi

Malzemeler

200 gram kuyruk yağı
yarım kilo köftelik kıyma
Yarım kilo çiğ köftelik et

Yapılışı

Eti tuzlayın ve aliminyum folyoya açın.
Üstüne kıymayı açın ve arzu ettiğiniz miktarda karabiber, karanfil, tarçın ekleyin.
Üç şerit kuyruk yağı koyun.
Aliminyum folyoyla rulo yapın, iple bağlayın ve bir tencereye alın.
Üzerine bir kadeh kırmızı şarap, 1 defne yaprağı, domates püresi ve bol arpacık soğanı koyun.
45-50 dakika kaynatın.
Suyu bittikçe sıcak su ekleyin.
Piştiği zaman dilimleyin ve yanında pilavla servis edin.

Portakal Soslu Cheesecake Tarifi

Portakal Soslu Cheesecake Tarifi
Portakal Soslu Cheesecake Tarifi

Malzemeler

250 Gr Glutensiz Bisküvi
100 Gr Tereyağı
500 Gr Süzme Yoğurt
300 Gr Labne Peynir
1 Bardak Şeker
3 Adet Yumurta
Portakal Kabuğu Rendesi
Sos İçin
1 Bardak Portakal Suyu
1 Kaşık Nişasta
3 Kaşık Şeker

Yapılışı

Önce bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz.
Erittiğimiz tereyağ ile iyice karıştırıyoruz,
Altına folyo serdiğimiz 25-26 cm.lik kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.
Elimizle bastırarak yerleştiriyoruz.
Taban tamam. Buzdolabına koyup soğutuyoruz.
Şimdi sıra üzerini hazırlamaya geldi.
Sırasıyla süzme yoğurt, labne, şeker. Çırpılıyor.
Yumurtalar birer birer çırpılarak ilave ediliyor.
En son portakal kabuğu rendesiyle tamamlanıyor.
Şimdi buzdolabından çıkardığımız tabanın üzerine boşaltalım.
Fırınımızı 240 derecede ısıtalım.
Kelepçeli kalıbımızın etrafını folya ile saralım. (içine su almaması için)
Suyla doldurduğumuz tepsinin içine oturtalım.
5 dakika 240 derecede tutalım.
Sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 50 dakika pişirelim.
Pişerken kesinlikle fırının kapağı açılmayacak.
Piştikten sonra kapağı hafif aralayıp içinde soğutun.
Sonra buzdolabına kaldırıp en az 5 saat bekletin.
1 gece beklerse daha güzel olur.
Şimdi sosumuzu hazırlayalım
Portakal suyu, şeker ve nişasta ile iyice pişirilir.
Pişince üzerine portakal rendeleyin hoş kokulu olur.
Buzdolabından çıkardığımız cheesecake sosla sunuma hazır.
Afiyet olsun.

Dolgulu Kek Tarifi

Dolgulu Kek Tarifi
Dolgulu Kek Tarifi

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Kreması İçin
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı hindistancevizi

Yapılışı

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruz.
Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruz.
Tahta kaşık kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştırıyoruz.
26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp 150 dereceli fırında pişiriyoruz.
Bu arada süt, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak bir-iki taşım kaynayana kadar
pişiriyoruz.
Ilıyınca içine hindistancevizini katıyoruz.
Pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz.
Kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye kestiğimiz üst katı oturtuyoruz, elimizle yerleşmesini sağlıyoruz.
Ortaya kremayı doldurup ikinca kat kekide üzerine oturtuyoruz.
Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz.
Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek Tarifi
Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr kıyma
1 soğan
tuz
karabiber
yarım çay bardağı su

Yapılışı

un ve tuza kulak memesi kıvamına gelene kadar su eklenerek yoğurulur.
soğan rendelenir, kıyma baharatlar ve su ile karıştırılır.
hazırlanan hamurdan parçalar alınarak daire şeklinde açılır, hazırlanan harç dairenin yarısına yayılır ve diğer tarafı üstüne kapatılır.
kenarları kapatma tırtılı ile ve ya çay tabağı ile kesilir.
hazırlanan çiğ börekler kızdırılmış yağa atılarak çift taraflı olarak kızartılır.
sıcak olarak servis edilir

Hindistan Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Hindistan Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi
Hindistan Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şeker
i1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı üzerine)
1/2 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın veya kakao
Üzeri için
hindistan cevizi

Yapılışı

Öncelikle bir kapta yumuşak margarin, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın.
Üzerine pudra şekeri, ceviz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
Daha sonra da arzunuza göre tarçın veya kakao ekleyerek güzelce yoğurun.
Tarçın ve kakaonun miktarı tahmini olduğu için damak tadınıza göre azaltıp – çoğaltabilirsiniz.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra hindistan cevizine bulayıp fırın tepsisine dizin
önceden ısıtılmış fırında 180 – 190 derecede pişirin.

Soslu Kek Tarifi

Soslu Kek Tarifi
Soslu Kek Tarifi

Malzemeler

Keki İçin
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı
1?er pkt vanilya ve kabartma tozu
3 su bardağı un
Sosu İçin
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin
Hindistancevizi

Yapılışı

Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.
Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha karıştırın.
Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin.
Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.
Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın.
Başından ayrılmayın, taşabilir.
Pişince soğumaya bırakın.
Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistan cevizine bulayın.

İçli Köfte Böreği Tarifi

İçli Köfte Böreği Tarifi
İçli Köfte Böreği Tarifi

Malzemeler

4 adet yufka
300 – 400 gr. kadar kıyma
2 adet soğan
1/2 çay bardağı ince bulgur
Tuz
pul biber
karabiber
1/2 su bardağı ceviz içi
Börek Harcı İçin
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Bulamak İçin
Süt
Galeta unu

Yapılışı

Kıymalı harç için önce kıymayı suyunu salıp tekrar çekene kadar güzelce kavurun.
Daha sonra doğranmış soğan ekleyerek biraz daha kavurun.
Baharatları ve cevizi de ekleyin.
Bulguru ayıklayıp küçük bir kasede bir miktar sıcak suyla ıslayın
ve şişip yumuşamasını sağlayın. Kıymalı harca bulguru da ilave edin.
Yufkanın birini tezgaha serin, üzerine yumurtalı harçtan sürün.
Bir kat daha yufka serip ona da harçtan sürün.
Yufkayı 12 eşit parçaya kesin.
Oluşan üçgenlerin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup sarın.
Sardığınız börekleri önce süte, sonra galeta ununa bulayın ve tepsiye dizin.
Börekleri önceden ısıtılmış fırında 180-190 derecede
üstleri kızarana kadar pişirin.

Vişneli Çikolata Soslu Yaş Pasta Tarifi

Vişneli Çikolata Soslu Yaş Pasta Tarifi
Vişneli Çikolata Soslu Yaş Pasta Tarifi

Malzemeler

Hazır pandispanya keki
Bir paket Dr.Oetker kakolu pasta kreması
50 gr eritilmiş,
ılık margarin
1 Bardak süt ( kekimizi ıslatmak için )
Üzeri için
az miktarda vişne sosu veya reçeli 1,5 bardak süt

Yapılışı

Pandispanya kekimizi 1 bardak sütle iyice ıslatıyoruz.
50 gr eritilmiş, ılık margarinimizi derin bir kaba alıyoruz.
Üzerine 1,5 bardak süt ekleyip 2-3 dakika kremamız olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra kremadan pandispanyanın ilk katına bir miktar sürüyoruz.
İkinci katı üzerine kapatıyoruz.
Kalan pasta kreması ilede pastamızı iyice kaplıyoruz.
Üzerine çikolata sosu gezdirip, vişne sosu ile süsleyip, servis ediyoruz.

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler

2 büyük ayva
Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
2 su bardağı toz şeker
Dövülmüş cevizin içi
1 orta boy elma rendesi
Tarçın
2 yemek kaşığı şeker
Kaymak

Yapılışı

Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz.
Çekirdeklerini bir tabağa çıkartıp içlerini oyuyoruz.
Oyma işlemi bitince ayvaları çekirdekleriyle bir tencereye alıyoruz.
1 bardak suyun içine 1 çay kaşığının ucuyla fazla değil kırmızı gıda boyasından katıp karıştırıyoruz.
Bu karışımı da ayvaların üzerine ekliyoruz.
2 su bardağı toz şekeri ve 2 bardak su ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Sonra ayvaları fırın tepsisine alıyoruz.
Bu arada rendelenmiş elmamızla ceviz içlerini, bir tutam tarçını ve 2 yemek kaşığı tarçını iyice karıştırıyoruz.
Bu karışımdan ayvaların üzerine ekleyip fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra kaymakla servis ediyoruz.