Portakal Soslu Cheesecake Tarifi

Portakal Soslu Cheesecake Tarifi
Portakal Soslu Cheesecake Tarifi

Malzemeler

250 Gr Glutensiz Bisküvi
100 Gr Tereyağı
500 Gr Süzme Yoğurt
300 Gr Labne Peynir
1 Bardak Şeker
3 Adet Yumurta
Portakal Kabuğu Rendesi
Sos İçin
1 Bardak Portakal Suyu
1 Kaşık Nişasta
3 Kaşık Şeker

Yapılışı

Önce bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz.
Erittiğimiz tereyağ ile iyice karıştırıyoruz,
Altına folyo serdiğimiz 25-26 cm.lik kelepçeli kalıbımıza döküyoruz.
Elimizle bastırarak yerleştiriyoruz.
Taban tamam. Buzdolabına koyup soğutuyoruz.
Şimdi sıra üzerini hazırlamaya geldi.
Sırasıyla süzme yoğurt, labne, şeker. Çırpılıyor.
Yumurtalar birer birer çırpılarak ilave ediliyor.
En son portakal kabuğu rendesiyle tamamlanıyor.
Şimdi buzdolabından çıkardığımız tabanın üzerine boşaltalım.
Fırınımızı 240 derecede ısıtalım.
Kelepçeli kalıbımızın etrafını folya ile saralım. (içine su almaması için)
Suyla doldurduğumuz tepsinin içine oturtalım.
5 dakika 240 derecede tutalım.
Sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 50 dakika pişirelim.
Pişerken kesinlikle fırının kapağı açılmayacak.
Piştikten sonra kapağı hafif aralayıp içinde soğutun.
Sonra buzdolabına kaldırıp en az 5 saat bekletin.
1 gece beklerse daha güzel olur.
Şimdi sosumuzu hazırlayalım
Portakal suyu, şeker ve nişasta ile iyice pişirilir.
Pişince üzerine portakal rendeleyin hoş kokulu olur.
Buzdolabından çıkardığımız cheesecake sosla sunuma hazır.
Afiyet olsun.

0 Response to "Portakal Soslu Cheesecake Tarifi"

Yorum Gönder