Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek Tarifi
Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr kıyma
1 soğan
tuz
karabiber
yarım çay bardağı su

Yapılışı

un ve tuza kulak memesi kıvamına gelene kadar su eklenerek yoğurulur.
soğan rendelenir, kıyma baharatlar ve su ile karıştırılır.
hazırlanan hamurdan parçalar alınarak daire şeklinde açılır, hazırlanan harç dairenin yarısına yayılır ve diğer tarafı üstüne kapatılır.
kenarları kapatma tırtılı ile ve ya çay tabağı ile kesilir.
hazırlanan çiğ börekler kızdırılmış yağa atılarak çift taraflı olarak kızartılır.
sıcak olarak servis edilir

2 Response to "Çiğ Börek Tarifi"

Yorum Gönder