Dolgulu Kek Tarifi

Dolgulu Kek Tarifi
Dolgulu Kek Tarifi

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Kreması İçin
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı hindistancevizi

Yapılışı

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruz.
Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruz.
Tahta kaşık kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştırıyoruz.
26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp 150 dereceli fırında pişiriyoruz.
Bu arada süt, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak bir-iki taşım kaynayana kadar
pişiriyoruz.
Ilıyınca içine hindistancevizini katıyoruz.
Pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz.
Kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye kestiğimiz üst katı oturtuyoruz, elimizle yerleşmesini sağlıyoruz.
Ortaya kremayı doldurup ikinca kat kekide üzerine oturtuyoruz.
Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz.
Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

0 Response to "Dolgulu Kek Tarifi"

Yorum Gönder