Cildi Güzelleştiren Bitkiler

Cildi Güzelleştiren Bitkiler
Cildi Güzelleştiren Bitkiler

Cildinize yararı olan, cildinizi güzelleştiren meyveler, bitkiler, yiyecekler, besinler hepsini bir listede topladık ve sizin için bu bitkilerin, meyvelerin cilt için faydalarını ve yararlarını paylaşıyoruz.

İlk olarak listemizde, ananas yer alıyor. Cildinizin pul pul dökülmesi varsa mutlaka bu besin maddesinden tüketmelisiniz. Ananas içerdiği bromelin sayesinde kırışıklıkların azalmasında ve pul, pul dökülmelere engelliyor. Eğer cildinizin rengi donuk gibi gözüküyorsa, bu meyve gerçekten sizin sorunlarınız için tam bir çözüm olacaktır.

Kabak cilt güzelliği için işe yarıyor. Yemeklerde kullandığımız kabak ile güzel bir cilt maskesi yapabilirsiniz. Kabağımızı soymadan pişiriyoruz. Daha sonra soğutarak içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz. Daha sonra yüzümüze sürerek, 15-20 dakika kalmasını sağlıyoruz. Cildinizi canlandırdığı gibi siyah noktaların kaybolmasında etkili olan bir doğal çözümdür.

Karahindiba bitkisi cildi güzelleştiriyor. Kırlarda yada aktarlarda bulabilirsiniz. Bu bitkinin yapraklarından bir yemek kaşığı doğrayarak, 100 ml suda kaynatınız. Daha sonra süzerek soğutma işlemini uygulayınız. Her gün yatmadan önce yüzünüzü bu bitkisel formül ile yıkayınız. Bu cilt problemini genel olarak yüzünde cilt lekeleri ve çilleri olanlara öneriyoruz.

Patates cilde iyi geliyor. Patateslerimizi güzelce rendeleyelim. Daha sonra içine biraz zeytinyağı ekleyerek, inek sütü koyalım. Bu bitkisel maskemizi yüzümüze sürerek, 15 dakika kaldıktan sonra ılık su ile yüzümüzü yıkayalım. Bu doğal çözüm genel olarak güneş lekeleri ve kahverengi benlerin tedavisinde kullanılıyor.

Papatya cildi güzelleştiren bir çiçek olduğu gibi bunu bitkisel çay olarak içebilirsiniz. Bir çorba kaşığı papatyanın yanına 9 gram’da propolis bitkisi ekleyin. Bu maskeyi geceleri yatmadan önce yüzünüze sürüp, ılık su ile yıkayınız.

Maydanoz bitkisi cilde iyi geliyor. Yalnız maydanozun köklerinden ve yapraklarından yararlanacağız, cildimiz için. 2 kök maydanozun yaprakları ile köklerini 4-5 dakika kaynatınız. Daha sonra soğuması için bekleyin. İçine biraz limon sıkınız ve cildiniz için güzel bir bitkisel formül yaratın. Sabah ve akşamları yüzünüzü bu bitkisel formül ile 1 ay süreyle uygulayabilirsiniz. Cildinizdeki kırışıklar ve sarkmalar için etkilidir.

Bunun dışında çilek, elma gibi meyvelerin cilde çok iyi geldiğini hatırlatmak istiyoruz. Bununla birlikte bitkisel yağlardan da yararlanabilirsiniz. Cilde iyi gelen bitkisel yağların listesi şöyledir. Lavanta yağı, gülyağı, biberiye yağı gibi bitkisel yağlarıda kullanabilirsiniz. Sağlıklı günler, diliyoruz.


Cildi Güzelleştiren Bitkiler

Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek Tarifi
Ispanaklı Börek Tarifi

MALZEMELER
2 demet ıspanak
4 adet böreklik yufka
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
haşhaş
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Ispanaklı bol sirkeli suyun içerisine koyup güzelce yıkayalım. Sirke küçük kum tanelerinin iyice temizlenmesini sağlayacak. Ardından ıspanakları güzelce doğrayalım ve tuz dökdükten sonra elimizle ovarak öldürelim. Neredeyse yarı yarıya azalacak öldüğü zaman.

Geniş bir tavaya zeytinyağı ekleyelim ve küçük küçük doğradığımız soğanlar ile sarımsakları hafif pembeleşene kadar çevirelim. Pembeleştikten sonra ocaktan alalım ve ıspanak ile buluşturalım. Üzerine yumurtanın akını ve karabiberi de ekleyip harman edelim.

Yufkamızı tezgahın üzerine güzelce serelim. Küçük bir kasenin içerisinde süt ve yağı karıştıralım. Bu karışımdan yufkanın üzerine biraz gezdirelim ve ıspanaklı içimizden ekleyip güzelce yayalım.

Ardından yufkayı rulo şeklinde gevşek gevşek saralım ve yağlanmış fırın tepsimize alalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve haşhaş serptikten sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Soğuk bir ayran ile çok daha lezzetli olur.

PÜF NOKTASI
Ispanakları tuz ekledikten sonra elimizle ovalayarak öldürelim. Eğer öldürmeden kullanırsak hem iyi pişmez, hem de hoş bir görüntü olmaz.


Ispanaklı Börek Tarifi

Sesi Güzelleştiren Bitkiler

Sesi Güzelleştiren Bitkiler
Sesi Güzelleştiren Bitkiler

Sese iyi gelen şifalı bitkiler şöyle sıralanıyor. Nar çiçeği, hibuskus, zencefil ve adaçayı olarak sıralanıyor. Uzman doktor, Profesör Doktor Ahmet Maranki, ses kısılmaları, ses kaybı gibi ya da ses tonunu güzelleştirmek isteyen kişilere bu bitkilerden güzel bir bitkisel çay formülünü öneriyor.

Sesinizi güzelleştirmek için özel çay tarifi : Nar çiçeği, zencefil, hibuskus ve adaçayı bitkilerinden 5′er gram yada 3′er gram olmak üzere içilecek kişi sayısına göre hepsinden belirli bir miktarda alalım. Daha sonra bunların hepsinin karışmasını sağlayalım. Bu işlemden sonra yaklaşık olarak 150 ml klorsuz suyun içerisine malzemelerimizi koyarak, kısık ateşte 5 dakika kaynama aşamasına gelmeden önce kapatınız. 10 dakika demlendikten sonra, bitkisel çayımızı içebiliriz. Bitkisel ses için yapacağımız, çayımızı içerken yavaş, yavaş ve yudum, yudum içiniz. Sağlıklı günler, diliyoruz.


Sesi Güzelleştiren Bitkiler

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi

Malzemeler:
- 1 paket güllaç ( 10-12 adet yaprak yeterlidir kalınlığı size kalmış)
- 2.5 lt süt ( Yarım yağlı tercih edin ağır olmaz )
- 1 paket sakızlı muhallebi
- 3 su bardağı toz şeker
- Üzerini süslemek için arzuya göre; nar, ceviz, antep fıstığı tozu, file fındık ve türevleri :)

Yapılışı

2 litre süt ve şeker tencereye alınır,çok kaynar olmayacak şekilde ısıtılır.Süt çok aşırı sıcak olmamalı güllaç yaprakları hamur gibi olur.
Yarım litre süt ile sakızlı muhallebi pişirilir.
Dikdörtgen büyük boy borcama güllaç yapraklarını kırarak yerleştiriyoruz.üzerine kepçeyle süt gezdirilir.Her yaprakta aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Orta kısmına geldiğimizde sakızlı muhallebiyi yayıyoruz yaprakları dizmeye devam ediyoruz…aralarına ceviz koyabilirsiniz.
En son kalan süt güllacın üzerine gezdirilir.isterseniz kalan sütü dökmeden önce 1 yemek kaşığı gül suyu ilave edebilirsiniz.
Buz dolabında bir kaç saat dinlendikten sonra üzerini malzemelerle süslenir…
Yaptığınız gün servis etmeyecekseniz üzerine streç çekmeyi unutmayın üst tabakası kuru ve sertleşir.

Afiyet olsun…


Güllaç Tarifi

Balık Burcu Özellikleri

Balık Burcu Özellikleri
Balık Burcu Özellikleri

Olumlu Özellikleri:

Alçak gönüllü. Şefkatli. Sempatik. Hassas. Adapte olabilir. Etkili. Anlayışlı. Nazik. Sezgili. Renkli hayaller. Derin duygular. Sevgiye düşkünlük. Merhametli. Güzel sanatlarda başarılı. İyi niyetli. Yardımsever.

Olumsuz Özellikleri:

Belirsizlik. İhmalcilik. Gizlilik. Kolay dağılmak. Zayıf arzular. Kararsızlık. Mücadeleci değil. Karamsar. Çekingen. Alıngan

Balık Takım Yıldızı (Astronomi)

Balık takımyıldızının ilk dekanındaki yıldız grubu Band olarak bilinir. İkinci dekan, güçlü bir ifade ile oturarak, bir elinde bir krallık asası tutan, diğer eliyle de Band’ı yakalamış olan Cepheus’tur. Cepheus’un sağ omuzundaki yıldız Al Deramin, kuşağındaki Al Phirk, sol dizindeki ise Shepherd yani Çoban Yıldızı yeralır. Kuzeyde son dekanatta ise kırılmış zincirleriyle, güzel Andromeda bulunur.

Balık Burcu Kadını Genel Özellikleri

Balık burcu kadını hırslı,tuttuğunu koparan, çekici, sempatik ve iyi huylu tavırlarıyla dikkati çeker. Duygusal ve romantiktir. Evcimen ve evine bağlı bir yapısı vardır. Kendini evinde huzurlu ve rahat hisseder.

Balık burcu kadınının sezgileri kuvvetlidir. Güzel olan her şeyi sever ve rahatına fazlasıyla düşkündür. Toplum içinde dikkati çekmek ister ve kendiyle gurur duyar.İnce ruhludur ve sanata düşkündür.

Kıskanç bir yapısı vardır ve her konuda en iyi olmak ister. İstediği her şeye ulaşmak ister ve bunun için elinden gelen çabayı gösterir. Toplum içinde neşeli ve hareketli tavırlarıyla dikkati çeker. Giyime ve kuşama , bakımlı olmaya önem verir.

Balık burcu kadını çekici ve hoş mizacıyla beğenilen bir kadın tipi çizer. Güzel ve zariftir. Aşka önem verir ve duygusal anlamda derin hislere sahiptir. Daima hayalindeki aşka ulaşmak ister. Sevip,sevildiğine inandığı taktirde sadık ve tutkulu bir aşık olacaktır.aşk onun için her şeydir.İlişkisinde fazlasıyla fedakardır.

Balık burcu kadını sevdiği erkeği fazlasıyla sahiplenir ve kıskanır.Evliliğe yatkındır. Çocuklarına ve eşine bağlı olur.

Balık Burcu Erkeği Genel Özellikleri

Balık burcu erkeği nazik, uyumlu,iyimser ve hayalperest yapısıyla dikkati çeker. Umursamaz tavırları olaylardan fazla etkilenmemesine neden olur. Düzenden ve sorumluluk almaktan hoşlanmaz. Başına buyruk yaşamaktan keyif alır.

Balık burcu erkeği iş konusunda pratikliği sayesinde başarılı olur. Art niyetli değildir. İnsanlara kolayca güvenir.

Balık burcu erkeği hayranlık duyduğu kadınlara aşık olur .Duygusal ve anlayışlı bir yapısı vardır.Sevdiği kadını mutlu etmek için türlü romantizm oyunlarına baş vuracaktır. Sanatçı ruhludur ve güzelliğe çok önem verir.Aşk onun için çok önemlidir. Aradığı kişiyi bulduğuna inanırsa sadık bir eş olur, yoksa çeşitli maceralar peşinde koşmaya devam edecektir.

Balık burcu erkeği kişiliğini ve derin duygularını anlayan biriyle evlenip ömrünün sonuna kadar mutlu olur. Eşine ve çocuklarına düşkün, sadık ve düşünceli olacaktır.

Balık Burcu Karakteristik (Karakter) Özellikleri;

Zodyak’ın son burcu olan Balık, insanoğlunun evrendeki macerasının ve kişisel gelişiminin de son basamağıdır. Buradaki amaç, bu aşamaya kadar öğrenilen ve özümsenen her şeyin kullanıma sokularak, insan türünün bireysel ve toplumsal mükemmelliğe ulaşmasını sağlamaktır. Bu mükemmellik arzusu bireysel seviyeden çok daha geniş bir platformda, insan türü için arzulanmaktadır. Bütün Balıklarda bu geniş kapsamlı amaç görülmese de, en azından kişisel seviyede bulunur. İmajinasyonu ve idealizasyonu çok yüksek olan Balık, kendi motifleriyle uyumlu olmayan insanlarla ilişkilerde ve durumlarda zorlanır. Bu, gerçeği görememesinden değil, sadece kabul edememesinden kaynaklanır. Gerçek dünyadan uzaklarda bir idealler sistemi içinde yaşamayı tercih ettiği için filozofik disiplinlere ve dine karşı da yatkınlığı yüksektir.

Değişken burçların hepsi gibi, sonuncusu olan Balık da değişime kolay uyum sağlar. Fakat tüm Değişken burçlardan daha fazla, kendi ihtiyaçlarını, kendi gerçeğini, gelişimindeki adımları görmezden gelmesi, hatta yok sayması söz konusudur. Bu mekanizma, Balık’ın en büyük dezavantajıdır. Diğer taraftan da bu esneklik kişisel bir gücün, insanları etkileyebilme ve kendini sevdirme yeteneğinin kaynağını oluşturur. Sembolü olan, iki ayrı yöne giden balık gibi, Balık burcu da güçlü olmak, hayatının sorumluluğunu almak ya da kendini evrenin, hayatın akışına bırakmak gibi birbirinden farklı uçlardaki seçimler arasında gider gelir.

Duygusal reaksiyonlar Balık için karakterinin en belirgin çıkış noktasıdır. Balık ancak duygusal anlamdaki irdelemesini tamamladıktan sonra, fiziksel eyleme geçip, işin pratik tarafıyla ilgilenir ve mental boyutta da analiz etmeye başlar. Çekingen bir yapı sergilemesine rağmen, Balık kurallarla oynamaktan korkmaz. Sezgisel doğasının da katkılarıyla genellikle ulaştığı sonuç doğrudur. Duygularıyla hareket etmeye eğilimli olan Balık için mantık süzgecini kullanmak oldukça zordur. Dolayısıyla her hangi bir şeye karşı bağımlılık geliştirmek konusundaki kontrol mekanizması da zayıftır. Duygusal dengenin korunabilmesi için, Balık’ın yalnız kalabilmesi, kendine tazeleyebilmek ve yenileyebilmek için zaman ayırması ya da alternatif tekniklerin kullanması temel gereksinimidir. Özellikle su kenarı bir ortamda bulunmak, suda olmak ya da en azından su sesini duymak bu bağlamda, pozitif etkiler getirir.

Çağımızda ruhsallık ve hassasiyetle özdeşleştirilen Neptün tarafından yönetildiği düşünülen Balık, eski çağlarda bilgelik ve anlayış gezegeni Jüpiter tarafından yönetilmekteydi. Birbirine benzeyen kalitelerden sorumlu olan bu iki gezegenin de Balık kişiliği üzerinde etkileri vardır. Balık, idealistlik, hassas ve kendini feda etmeyi seven bir karaktere sahiptir. Utangaçlık, çekingenlik, egoyu öne çıkaramama tipik Balık özellikleri arasındadır. Neptün ile olan bağlantısı Balık’ın hayatı boyunca karmaşık bir gelişim süreci izleyebileceğinin de göstergesidir. Balıkların pek çoğu organize olamayan, dağınık, konsantrasyon bozukluğu yaşayan ve yavaş hareket etmeye eğilimli bir yapıdadır. Kişisel alışkanlıkları genellikle çevrelerine verdikleri duygusal reaksiyonla endekslidir. Sınırsız hayal dünyası, imajinasyon yeteneği, başarılı yazar, hikayeci ya da patolojik seviyede yalancı olmasına neden olur. Soyut olanı kavrayabilme yeteneği, Balık’ın teorik konularda ve dini alanda da ciddi başarılar elde etmesinin temel nedenidir.

Balık Burcu Kariyer Hayatı;

Duygusal ve kendi dünyasında yaşamayı seven Balık, aslında çalışmaktan hoşlanmaz. Ancak oldukça yardımsever, kolay idare edilebilen yapısı, iş ortamında sevilmesinde önemli rol oynar. Sezgileri çok kuvvetli olduğu için, farkında olmadan kolayca öğrenir ve bu yeteneğinin rehberliğinde, yapılması gerekenleri otomatik olarak yapar. Özellikle yaratıcılık, imajinasyon gerektiren konular Balık’ın başarılı olabileceği mesleki alanlardandır.
Su elementinden olan Balık burcu insanları, diğer burçlara göre daha yoğun bir duygusallığa sahiptir. İnce düşünmeyi seven, insana değer veren yapısı ile Balık karşısından da aynı şeyi beklediği için, profesyonel yaşamda oldukça zorlanır. İdealize ettiği şeye ulaşmak için elinden geleni yapan Balık zor durumlarda, başarısızlık karşısında, hayatın gerçeğinden çözülerek kendini tamamen kapatabilir. Artistik yanı oldukça kuvvetli olan Balık’ın yaratıcılığını kullanabileceği, kendini özgür hissedebileceği işler yapması, farkedilir başarılar elde etmesinde büyük rol oynar. İnsan ilişkisine dayanan alanlarda da performansı oldukça yükselir. Profesyonel yaşamda da kullanmaktan çekinmediği empati mekanizması, suiistimal edilmesine neden olabilir.
Balık’ın ofisi, genellikle koyu renklerden ve kadife gibi ağır kumaşlardan oluşur. Denizi ve aşkı anımsatan her objeyi, Balık’ın ofisinde bulmak mümkündür. Rahat ve sıcak bir ortam yaratan Balık’ın en büyük dezavantajı, bu mekanda hayallere dalmasıdır.

Yaradılışa karşı büyük bir hayranlık duyan, sevgi dolu Balık, veterinerlik konusunda mucizevi şekilde yeteneklidir. Bunun dışında dans ve müzik Balık’ın meslek olarak yapabileceği alanların başında gelir. İnsana karşı toleranslı ve anlayışlı olduğu için psikolojik danışmanlık, psikologluk, psikiyatrlık da Balık için biçilmiş kaftandır. Ayrıca maddi çıkar gözetmeksizin bakımevlerinde, hastanelerde yaptığı hizmetler en büyük tatmini sağlar.

Balık Burcu Parasal Durumu;

Zodyak’ın anti-maddeci olarak tanınan Balık burcu, belki de paranın varlığından bile habersiz olabilir. Hayatın gerçeklerinden ve gerekliliklerinden kolayca uzaklaşan Balık, hayatı devam ettirmek için paranın gücüne ihtiyaç duyduğunu fark ettiğinde şaşkınlık içinde kalır. Balık’ın maddeyle olan ilişkisini düzene sokabilmesi için ebeveynlerinin erken yaşlardan itibaren ciddi eğitim vermesi gereklidir. İleriki yaşlarda da Balık, yatırımlarında profesyonel yardıma ihtiyaç duyar.

Ruhsallığı ve maddeleşememeyi sembolize eden Neptün tarafından yönetilen Balık, diğer insanların ihtiyaçlarına karşı duygusal ve hassas bir davranış biçimi geliştirmiştir. Empati mekanizması o derece gelişkindir ki, gerçekten kendi hayatını devam ettirebilmek için sahip olduğu son kaynağı bile, tamamen karşısındaki insana verebilir. Böylece Balık, insanlar için ruhsal enerji kaynağı olduğu gibi, maddi enerji kaynağı haline de gelir. Dolayısıyla sınırlarını tayin edebilmek, kendine dur demeyi bilebilmek için Balık’ın kontrol mekanizmaları üzerinde çalışması gereklidir.

Balık aslında sevdiği işi yaparsa, hakkını verdiği için oldukça büyük paralar kazanabilir. Sanattan iyi anlayan ve sezgileri kuvvetli olan Balık, Aslan ve Terazi gibi, sanata yapacağı yatırımlardan da prim sağlar.

Balık Burcu Aşk Hayatı;

Balık ilk bakışta büyüleyicidir. Genellikle çok kibar ve yumuşacık bir tarzı vardır Balık insanının. Aslında, bir romantizm ve rüya aleminde yaşar. Hassas, gizemli özelliklerinin yanında, psişik yetenekleri de yaşamında önemli rol oynar. Kolayca sevmeye ve aşık olmaya yatkın bir yapısı vardır. Balık doğru insanı buluncaya kadar, pek çok aşk ilişkisi yaşayabilir. Sürekli bir ilişki için, duygusal ihtiyaçlarına karşılık bulması ve kendini güvenlikte hissetmesi gereklidir.

Her türlü insana ve ortama kolayca adapte olabilen Balık insanları, gerçekten çok çekicidirler. Bir Balık insanının gönlünü kazanmak için, dış görünüşüne iltifat etmek, ya da yaptığı bir şeyleri takdir etmek doğru bir başlangıç olur. Eğer Balık’a yeterince düşünceli, nazik, sevgi gösterebilen tavırlarla yaklaşılırsa, karşılığında inanılmaz bir sevgi ve sadakat verecektir. Eğer Balık ilişkide eleştirel yaklaşımlar ve sadakatsizlik görürse, tolerans gösteremeyip, incinip, yıkılan özelliktedir. Balık insanı sevdiği için her şeyi yapabilecek ve göze alabilecek kapasitededir. Bir kere sevdiği zaman, tüm vaktini, enerjisini ve kaynaklarını bu insan uğruna harcayabilir.

Balık sanata ve karşılıklı iletişim kurmaya bayılır. Mistisizm, doğaüstü, deniz ve güzel sanatlar ilgisini çeken konular arasındadır. Bu hassas burcun üyeleri, reddedilmeyi ya da tamamıyla göz ardı edilmeyi hiç sevmezler. Oldukça iyi bir dinleyici olan Balık insanları, aynı zamanda başkalarına empati duymakta da ustadırlar.

Balık aradığı sevecen, sadık ve şefkatli eşi bulduğu zaman, başka hiç bir şey O’nu aşkından döndüremez. Seçtiği ve sevdiği eşinin yaptığı her şeyi, verdiği her kararı karşı çıkmaksızın kabul eder. Oldukça romantik ve duygusal bir aşık olan Balık insanı, sevdiğinin ihtiyaçların cevap verebilmek adına her şeyi yapabilir.

Balık Burcu Seks ve Cinsel Hayatı;

Duygularıyla yaşayan Balık için cinsellik de duygusallığın başka bir boyutudur. İçgüdüleri ve sezgileri oldukça ön planda olduğu için, kendi cazibesini çok iyi bilir ve kendisini kimin isteyebileceğini, ya da kim tarafından reddedilebileceğini çok iyi tahmin eder. Aslında elde etmek istediği derin bir duygusal paylaşımdır. Cinselliği ve bedensel cazibesini bunu elde etmek için kullanmaya eğilimlidir. Gizemli görünüşüyle karşı cinsin her zaman ilgi odağı haline gelmekte tam bir ustadır.

Kaos ve karmaşa gezegeni Neptün tarafından yönetilen Balık insanı, bazen hangi duygular içinde olduğunun ayrımına varamaz. Salt cinsel dürtüyle hareket etse bile, bunun derin bir duygusallık olduğu konusunda ısrar edebilir. Kendini anlamaya, tanımaya başladığı zaman ise, cinselliğini daha rahat kabul edip, yaşayabilecektir. Zengin hayal dünyası, estetik duyarlılığı ve gelişkin duyuları Balık’ı bir fantezi üretme makinesi haline getirebilir. Özellikle duygusal paylaşımda bulunduğu bir partneri varsa, bu fantezilerin başrolünü o üstlenir.

Balık’ın empati mekanizması ve insanlara karşı duyarlılığı çok gelişmiştir. Dolayısıyla kendi istekli olmadığı zamanlarda bile, partnerine hayır demeyi bilmez. Kendi istek ve arzularını bir kenara bırakmayı, meziyet kabul ettiği için, cinsellik tek tarafın hegamonyasında olan bir faaliyet halini alabilir. Ayak fetişizmi en sık Balık burcu insanlarında rastlanır.

Balık Burcu Sağlık;

Zodyak’taki en son burç, Su elementindeki, Değişken nitelikteki Balık’tır. Sevecenlik, şefkat ve vericilik Balıkların en temel karakteristikleridir. Balık burcu en son burç olması nedeniyle, pek çok özelliği bünyesinde bulundurur. Balık’ın bedensel olarak en hassas olduğu alanlar ayakları ve ayak parmaklarıdır. Vücutta, lenfatik sistem, tüm uç noktalar (mesela, parmak uçları, burun ucu, kulak uçları gibi), Balık burcunun yönetimindedir.

Ayakların deformasyonu ile ortaya çıkan hastalıklar, parmaklardaki şişler (bunionlar), gut, bazı guddelerin yumuşaması, akciğer ve kemik problemleri, Balık için daha büyük ihtimaldir. Her türlü ilaç ve kimyevi madde kullanımından kaynaklanan zehirlenmeler, sinirsel ve duygusal stressin sonucu olarak alkole ya da diğer maddelere kolayca bağımlılık geliştirmek Balık burcu insanlarında sık rastlanır. Balık’ın kendini yenileme ve mücadele etme sistemi zayıf olabileceği için, hijyen, beslenme ve diğer sağlık kurallarına, diğer burçlara oranla daha fazla dikkat etmesi önemlidir. Aşırı sıvı tüketimine eğilimi özellikle kadınlarda ödemlerin meydana gelmesine neden olabilir.

Duygusal hassasiyeti ve diğer insanların yaşadıklarına duyarlılığı Balık’ın sinir sisteminin kolayca yıpranmasına, peşi sıra psikosomatik hastalıkların görünmesine yol açabilir. Balık her türlü doğal yiyeceği rahatlıkla diyetine dahil edebileceği gibi, deniz ürünlerine özel bir yer vermesi de fayda sağlayacaktır. Mümkün olduğunca sentetik gıdalardan ve katkı maddelerinden uzak durmak sağlığın korunması açısından önem taşır. Ametist, opal, fildişi, mercan gibi yarı değerli taşlardan yapılmış mücevherler ve evdeki süs eşyaları Balık’a huzur ve sağlık getirir.

Orkide, leylak, nilüfer, hercai menekşe, gelincik Balık’ın uğurlu bitkileri arasındadır. Mavinin tüm tonlarından imal edilmiş, hafif giyecekler Balık’a son derece yakışır. Ayaklarına maksimum dikkat göstererek, mutlaka tabii maddelerden üretilmiş, ayaklarını deforme etmeyecek ayakkabılar seçmesi de Balık açısından önemlidir. Her türlü deniz sporu, yelkencilik, yüzme, sutopu çok rahatlıkla başarı sağlayabileceği dallardır. Ancak meditasyon, vizülasyon ya da yoga gibi alternatif teknikler de Balık’a ruhsal dinginliğini kazandıracaktır.

Balık Burcu Diyet ve Fitness;

Gerçeklerden uzaklaşmaya eğilimli, kendi dünyasında hareketsiz kalmayı tercih eden Balık’ın metabolizması da oldukça yavaştır. Güzelliklere çok düşkün ve gelişkin bir estetik duyarlılığa sahip olan Balık, modern dünyanın incelik, zayıflık gereksinimini bile gözardı edebilir. Ruhlar dünyasıyla o kadar iç içedir ki, zaman zaman bir bedenin olduğunu bile unutması mümkündür.

Balık’ın problemi, genellikle şişmanlıktan çok zayıflık olarak kendini gösterir ve “beslenmeme” alışkanlığından kaynağını alır. Eğer kendini formdayken hayal eder ve de beğenirse, belki o şekle girmek için biraz çaba sarfedebilir.Egzersiz, diğer pek çok şey gibi Balık için hayati bir gereksinim değildir. Eğer Balık egzersiz yapmaya, hareket etmeye karar verirse, bunun arkasında muhakkak duygusal bir neden vardır.

Kimi Balıklar ise, duygusal sorunlarını, depresif hallerini yemek yiyerek gidermeye çalışır. Duygusal boşluğu, duyularından aldığı tatla geçiştirmeye çalışan Balık kilo aldığını da oldukça geç farkeder. Dans etmek Balık için oldukça uygun bir fiziksel faaliyettir. Müzik gibi evrensel bir dille uyum sağlayarak hareket etmek, tatmin edicidir. Bunun dışında her türlü su faaliyeti, yelkencilik, yüzme, dalma, sörf de Balık’ın severek yaptığı, kendini evrenle birleşmiş hissettiği sporlardır. Empati mekanizması çok gelişkin olan Balık, kendini yenileyebilmek için yalnızlığa ihtiyaç hisseder. Yoga gibi meditatif teknikler hem bedensel, hem de fiziksel olarak rahatlamasına yardımcı olacaktır. Yengeç gibi, Balık da ödeme yatkındır. Dolayısıyla yeterli seviyede sıvı tüketimi ve alınan tuzun kontrolü Balık için önemlidir.

Hidroterapi yani, su kürleri, kaplıcalar Balık burcunun en iyi destekleyici ve tedavi edici alternatif yöntemidir. Kaynak ve termal sularında alınan banyolar kilo problemlerinin de azalmasına yardımcı olacaktır. Balık’ın belli bir diyeti devam ettirebilecek iradesi ve konsantrasyon gücü yoktur. Hele bir de hayalkırıklığına uğrarsa, ikinci bir kez diyet yapması söz konusu bile olmaz. Bu çerçevede duyguları çok önde olan Balık’ın kendini duygusal olarak hep heyecanlı tutması, mesela sürekli aşık olması bedensel formunu korumasına yardımcı olacaktır. Masaj ve aromatik yağları kullanmak da Balık için mükemmel görüntüyü sağlamakta etkili yöntemlerdir.

Balık Burcu Hediye Seçimi;

Balık Kadını

Balık kadınına klasik aşk şiirleri, aşk romanları, felsefe, fotoğrafçılık ya da sanatla ilgili kitaplar hediye edebilirsiniz. Bale gösterisine alacağınız biletler ile onu büyüleyebilirsiniz.

Kar beyazı ipek gecelik, pijama, sabahlık takımlarıyla onu şımartın. Pastel tonlarında dantelli iç çamaşırı ya da takımı alabilirsiniz. En sevdiği renk eflatun, menekşedir. Ona bu renk ametist taştan takı verebilirsiniz. Romantik Balık kadını kokulu mumlara bayılır. Sevdiği parfümün banyo sabununu, vücut losyonunu alabilir bulabildiğiniz en kaliteli banyo havluları ile birlikte hediye edebilirsiniz. Sevdiği kişinin resmini başucuna koyabilmesi için güzel bir gümüş resim çerçevesi iyi bir seçim olacaktır.

Balık burcu rüyaları ve uykuyu temsil eder, ona paranızın yettiği en kaliteli kaz tüyü yastıkları alabilirsiniz. Kaz tüyü yorgan ya da çarşaf takımları da olabilir. Onu rahatlatacak new-age müzik kaset veya CD’leri seçebilirsiniz. Ona yeni bir fotoğraf makinesi, polaroid kamera veya video kamera hediye edebilirsiniz.

Balık Erkeği

Balık erkeği son derece yaratıcı, hassas ve duyarlıdır. Meditasyon, yoga gibi konular ilgisini çekiyorsa ona kurslar bulabilirsiniz. İyi bir fotoğraf sanatçısından siyah-beyaz bir fotoğraf alabilir, ya da kendi beğendiğiniz bir fotoğrafı çerçeveletip hediye edebilirsiniz. Ona yeni bir fotoğraf makinesi alarak sürpriz yapabilirsiniz.

İçi balıklarla dolu bir akvaryum alabilirsiniz. Kaliteli bir bornoz ve duşta buğulanmayan bir ayna verebilirsiniz. Deniz kenarında sakin bir kasabaya tatile gidebilirsiniz. El yapımı ahşap bir gemi, yelkenli modeli hoşuna gidecektir. Büyük bir yüzme havuzu olan spor klubüne üye yapabilirsiniz. En popüler gece klübünü seçin ve dansetmeye gidin. Ona bir çift spor ayakkabı alın. ( Balık burcu ayakları temsil eder. ) Balık burçları müziği çok sever ve pek çoğu bir müzik aleti çalar. Para biriktirip hayalini kurduğu müzik aletini alabilirsiniz.


Balık Burcu Özellikleri

Kova Burcu Özellikleri

Kova Burcu Özellikleri
Kova Burcu Özellikleri

Olumsuz Özellikleri:

Umulmadık gariplikler. isyankarlık. Muhalif. Sabit fikirli. Gelenekleri zorlayıcı. Çılgın, tartışmaya meraklı. Dikkati çekmek ister. Çılgın. Kendini beğenmiş. Olmayacak hayaller

Kova Takım Yıldızı (Astronomi)

Kova takımyıldızının ilk dekanatında Güney Balığı, Pisces Australis, ikinci dekanatta ise sırtındaki dev kanatlarıyla Pegasus vardır. Buradaki başlıca yıldızlar, Markab, Scheat, Enif, Al Genib, Homan, Matar’dır. Üçüncü dekanda güzel bir kuğu bulunur. Yaralı olmasına rağmen Samanyolu’nda daireler çizerek dolaşırken, nebulatik yıldızların tam ortasındadır. Başlıca yıldızları bir haç meydana getirir. En parlak yıldızları, Deneb, Azel, Fafoge, Sadr, Adige ve Arided’dir.

Kova Burcu Kadını Genel Özellikleri

Kova burcu kadını özgürlüğüne düşkün,kararlı, becerikli ve değişken yapısıyla dikkati çeker. Neşeli ve keyifli bir kişiliği vardır. Çevresinde aranan ve fikrine önem verilen bir dosttur. Dostluğa çok önem verir ve kendi gibi düşünen insanlarla arkadaşlık etmekten çok keyif alır.

Kova burcu kadını akılcı ve sorunlara pratik çözümler bulan yapısıyla güçlü bir karakter çizer. Çalışkandır ve giriştiği her işte başarılı olur.Maddi konularda savurgandır ve düşüncesizce para harcamayı sever.

Kova burcu kadını kendisini kısıtlayan beraberliklerden uzak durmayı tercih eder.Kişilik olarak zordur. İyi niyetli, kafaca uyuştuğu ve kendisini anlayan bir erkekle mutlu olabilir. Sevdiği zaman mükemmel bir aşık olacak ve ilişkisini keyifli hale getirmek için elinden geleni yapacaktır. Dürüsttür ve güvenilirdir. Çevresindeki insanlara karşı gayet açık ve nettir.

Duygusal anlamda hassastır ve derin hislere sahiptir.Değişikliği ve farklılığı sever ve ilişkisinin de böyle olması için çaba harcar. Hayata dair her şeyi paylaşmayı sever ve iyi bir partner olur.Evine düşkündür. Eğlenceli bir eş ve düşünceli bir anne olacaktır.

Kova Burcu Erkeği Genel Özellikleri

Kova burcu erkeği nazik, iyimser, özgürlüğüne düşkün ve çok yönlü yapısıyla dikkati çeker. Çok yönlü oluşu zor anlaşılan bir kişilik sergilemesine neden olur. Duygularını kolay kolay belli etmez. Hoş ve neşeli kişiliği toplum içinde sevilen bir insan olmasını sağlar.

Kova burcu erkeği pratik ve çalışkandır. Kendi işini yapmaktan çok keyif alır. Değişiklikten ve farklılıktan keyif alır. Hareketli yaşantısı onu mutlu ve enerjik kılar.

Her anlamda mükemmeliyetçidir ve azla yetinmeyi sevmez. Yeni insanlarla tanışmak ve onlarla fikir alışverişinde bulunmaktan keyif alır. Hal ve tavırlarıyla beğenilen bir insandır.

Kova burcu erkeği dürüstlüğü ve güvenilirliği ile çevresinde hayranlık uyandırır. Sürekli aynı şeyle uğraşmaktan sıkılır ve kolayca yön değiştirebilir.

Kova burcu erkeği ikili ilişkilerinde iyi bir arkadaş ve tutkulu bir aşıktır. Akıllı ve kişilikli kadınlardan hoşlanır. Duygusal ve düşünsel yoğunluğunu paylaşabilecek birini ister. Sevdiği zaman düşünceli ve eğlenceli bir partner olur. Evliliğe yatkındır ve onun gösterdiği farklılığa ayak uydurabilecek biriyle mutlu bir evliliği olur.

Kova burcu erkeği hisli ve karşısındakini iyi algılayabilen bir yapıya sahiptir. Eşini mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır. Sadık bir eş ve arkadaş ruhlu bir baba olacaktır. Bağımsızlığına düşkün olduğu için çocuklarını da bu duyguyla yetiştirecektir

Kova Burcu Karakteristik (Karakter) Özellikleri;

Zodyak kuşağının onbirinci burcu olan Kova, insanın evrensel gelişiminin ve kozmostaki yolculuğunun da onbirinci aşamasıdır. Aslan’da yoğun şekilde beslenmeye başlayan insanın bireyselliği, Kova’ya geldiğinde kendini çok daha geniş bir spektrum içinde bulur. Oğlak’da toplumsal yapılanma ve kural koyma aşaması geçildikten sonra, Kova’da toplumun fonksiyonelliğini devam ettirebilmek amacıyla, insan odaklı organizasyonlar oluşturulur. Kovalar Zodyak’ın enteresan bireyleridir. Sosyal ilişkilerdeki yetenekleri, sadakatleri, adaletli davranış biçimleri ve objektif doğaları sayesinde, pek çok insan tanır ve dostluklar oluştururlar.

Maddi standartlara yaşamında çok önem vermeyen Kova, toplumsal ve insanı boyutta aldığı sorumluluklarla yaşamını sürdürmeyi ve tatmin olmayı tercih eder. Son Sabit burç olan Kova, diğer benzerleri gibi, kendi dışında gelişen ve ortaya çıkan değişimlere, farklılaşmalara karşı dirençlidir. Özellikle entelektüel boyutta, bu direncin şiddetle görülmesi olasıdır. Büyük değişimler daha kolay kabul edilirken, günlük planların değişmesi ve esneklik gerektiren durumlar Kova’nın tepki göstermesine neden olur. Elinde su dolu bir kap taşıyan bir erkek figürüyle sembolize edilen bu burç, insanlığın toplu ruhunu anlatmaktadır.

Kova genellikle idealist yaklaşımlarla, prensiplerle insanlığın çıkarı için çalışmayı kendine vazife edinir. Aslında bağımsızlığına çok düşkün olan Kova, farklı bir düşünce sistemine de sahiptir. Otoriter bir sistemle ve dogmatik kurallarla karşı karşıya kaldığında ciddi isyanlar görülebilir. Kova kimi zaman inisiyatif almakta çekimser kalabilir, ancak bir şeyin içine girdiği ya da bir fikre inandığı zaman hareket yeteneği artar ve hızlanır. Emir almaktan, başkaları tarafından güdülenmekten hiç hoşlanmayan Kova’nın bir şey yapabilmesi için kendinin istemesi ilk şartıdır.

Kova yaşamındaki her deneyime, tecrübeye entelektüel boyutta reaksiyonlar verir. Fiziksel eyleme geçmeden, bir şeyin pratik yanını değerlendirmeye almadan ve gerçek duygularını incelemeden önce Kova düşünmeye ve düşünsel boyutta irdelemeye eğilimlidir. İlişkilerde de düşüncenin ön planda olması, ihtirassız ve sahip olmayı, olunmayı sevmeyen bir karakterin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Aslında Kova duygularına odaklandığı zaman, tutkulu ve sevgi dolu bir davranış biçimi de sergiler. Modern astrolojide Kova’nın yöneticisi, egzantirikliğiyle ve eklektik yapısıyla tanınan Uranüs’tür. Klasik doktirinde ise Satürn, Kova’nın yönetici gezegeni olarak kabul edilmiştir. Aslında bu iki gezegenin sembolizması birbirine oldukça aykırıdır, fakat Kova’da bu karakteristikleri dönüşümlü olarak görmek mümkündür. Kova’nın en belirgin uranüsyen özelliği, önceden vereceği tepkilerin belirlenememesi ya da hangi düşüncede olduğunun saptanamaması olarak kabul edilebilir. Satürn’ün etkisi ise, Kova’ya stabilizasyon kazandırır. Kimi zaman son derece özgün bir davranış biçimi, kimi zaman da gelenekselliğe dalmış bir Kova görmek hiç şaşırtıcı olmaz. Geçmişle, tarihle, antikalarla çok yakından ilgilendiği gibi, Kova çağın çok ilerisine ait düşünceleri de üretiyor olabilir.

Satürn’ün etkisi altındaki Kova’nın özel yaşamı daha yeknesak hatta başka insanlar tarafından sıkıcı olarak bile nitelendirilebilir. Özgün ve orijinal olan her şeyden etkilenen Kova burcu insanı, enteresan ilişkiler ve marjinal insanlarla kurduğu bağlantılarıyla gelişir ve tatmin olur

Kova Burcu Kariyer Hayatı;

Maddi konularla çok bağlantısı olmayan Kova, daha çok zevk için çalışmaktan hoşlanır. Kova’nın meslek yaşantısında başarılı olması için muhakkak sevdiği bir konuda ya da toplumsal faydalar uğruna çalışması gereklidir. Kendi başına olmaktan hoşlanan Kova, hiyerarşik mekanizma içinde mutsuz olur ve bir süre sonra ciddi anlamda isyan etmeye başlar. Mental olarak sürekli aktif Kova’nın bu alanda mücadele etme yeteneği de gelişkindir. Sabit bir burç olması nedeniyle inandığı ve istediği bir amaca kanalize olur ve gerçekleştirinceye kadar da peşini bırakmaz. İnsan ilişkilerine rahatlıkla girebilmesi, hümaniter tarzı, özellikle sosyal içerikli mesleklerde başarılı olmasında büyük etkendir. Ancak sabit fikirliliğe yatkınlığı, toleransının düşmesine ve diğer insanlarla problemler yaşamasına neden olabilir.

Her zaman çağın ilerisinde düşüncelere sahip olan Kova, dayatma olmadığı müddetçe yeniliğe açıktır. Teknolojik alanda doğuştan kabiliyetli olduğu için, modern dünyanın gereksinimlerine ayak uydurmakta zorlanmaz. Her hangi bir plana dahil olmayı kabul ettiği zaman, Kova’nın herkesden daha çok bu konuda düşündüğünü ve inandığına şüphe duymamak gerekir. Kova’nın ofisi çağın tüm teknolojik aletleriyle donatılmış, modern mobilyalarla döşenmiştir. Geleneksel bir ofisten çok uzay üssünü andıran bu ortamda Kova genellikle tek başına olmayı tercih eder.

Kendini yenilemeyi seven Kova özellikle teknolojik alandaki mesleklerde çok başarılı olur. Bilimadamı olarak süregelen araştırmalar ve insanlığa verilen hizmet de Kova’nın büyük tatmin elde ettiği alanlardandır. Hümaniter yapısı gereği, her hangi bir maddi çıkar beklemeksizin her türlü insani yapılanma, organizasyon içinde bulunmak da Kova’yı mutlu eder.

Kova Burcu Parasal Durumu;

Maddeyle, parayla hiç bağlantısı olmayan burçlardan birisi de Kova’dır. Para ancak teknolojiye sahip olmak istediğinde ya da hümaniter amaçla, insanlara yardım etmek istediğinde Kova’nın aklına gelir. Demokrasiye ve eşit şartlara çok önem verdiği için, hayatı boyunca asla bireysel kalkınma, kişisel servet edinme amacına da sahip olmaz. Beklenmeyenlerin gezegeni Uranüs tarafından yönetilen Kova, çok değişken, zaman içinde bir aşırı uçtan diğer aşırı uca kayan bir harcama ve biriktirme alışkanlığına sahiptir.

Yeniliklerin peşinden giden ve teknolojik alandaki becerisi çok kuvvetli olan Kova, farklı yöntemlerle para kazanır ve farklı şeyler için para harcar. Her an gelişen teknolojiye yatırım yaptığı için, genellikle pek kazançlı değildir. Tam tersine, sonu gelmeyen yenilemelerden dolayı bütçesinde süregelen açıklar oluşur. İnsani değerlere ve ihtiyaçlara karşı hassas olan Kova, parasını başkaları için kullanmaktan, son kurşuna kadar harcamaktan hiç çekinmez. Ancak kendi bireysel sıkıntılarında dışarıdan yardım almayı tercih etmeyerek, kendini idare etmeye çalışır. Özellikle maddi sorunlarını paylaşmayı sevmediği için, en yakınları bile mali durumu hakkında bilgi sahibi değildir. Hiç bir lüks tüketime zaafı olmayan Kova, aslında minimum şartlarda bile kendini meşgul edecek, mutlu edecek fırsatlar yaratabilir. Oldukça bağımsız bir yapısı olduğu için erken yaşlardan itibaren kendi hayatını kazanmak için, muhakkak çalışır. Önemli olan kimseye bağımlı olmadan, ya da sadece maddi çıkarlar yüzünden başını eğmeden yaşamına devam edebilmektir.

Kova Burcu Aşk Hayatı;

Kova her zaman karşı cinse çekici, esprili, farklı ve zeki gelir. Kova insanı yaşamını kendine göre düzenler ve başka insanlara delice gelebilen fikirleri hiç çekinmeden uygulayabilir. Zaman zaman soğuk, mesafeli ve kendini beğenmiş dursa bile, aslında diğer insanlara değer veren, onları düşünebilen ve kimi zaman da bağlanabilen bir yapıdadır. Hümaniter bir yapısı olan Kova, oldukça rasyonel bir yoldan hayata katılımda bulunmayı tercih eder. İyimserlik yaşamında temel ilkedir. Flört etmeyi ve dostluklar oluşturmayı çok sever.

Kova’nın dikkati en çok entelektüel anlamda uyaranlara açıktır. Etkili ve iyi bir konuşma şekli de olumlu adımların başında gelir. Oldukça açık fikirli olan Kova insanı, eleştirileri rahatlıkla karşılar ve diğer insanların fikirlerine saygı duyar. Esneklik ve tolerans Kova’nın en önemli karakteristikleridir. Savunmaya geçerken her zaman düşünen Kova insanı, asla çok kıskanç ve aşırı duygusal olmaz.

Kova’nın ilişkiye başlayabilmesi ve yürütebilmesi için belirgin bir yönteme ihtiyacı yoktur. Ancak enteresan deneyimler, farklı ortamlar, değişiklik, partnerine daha yakınlaşmasında önemli ve etkili role sahiptir. Kova’nın ilişkisini geliştirmek ve güven duymak için zamana ihtiyacı vardır. Küçük hataların ilişkide gündemde olması büyütülmesi Kova’nın rahatsızlık hissetmesine neden olur. Yanlışları durmadan dile getiren bir partner, Kova’nın kendisini mutsuz hissederek, uzaklaşmasına yol açar. Her ilişkide olduğu gibi aşkda da Kova insanının tam anlamıyla kendini teslim etmesi, kişiliğini olduğu gibi ortaya koyması çok güçtür. Karşı taraf sadakatini koruduğu ölçüde, O da sadık kalacaktır. Genellikle Kova söz vermeyi sevmeyen bir insandır, ama verdiği sözleri mutlaka yerine getirir. Ancak aşırı talep kar, kıskanç ve eleştirici tutumlar ilişkide soğukluğa hatta ayrılığa neden olur. Kova yaşamı paylaşabileceği, beraber gelişebileceği, yeni deneyimlere beraber atılabileceği, akılcı ve akıllı bir eş arayışındadır.

Kova Burcu Seks ve Cinsel Hayatı;

Özgürlüğüne ve yeniliklere çok düşkün olan Kova’nın cinsel alanda da tek bir eşe bağlanması mümkün değildir. Bağımsızlığına çok düşkün olduğu için, kendini hiç bir zaman tam anlamıyla karşısındaki insana veremez, açılamaz. Orijinalite ve egzantiriklikle özdeşleştirilen Uranüs tarafından yönetilen Kova, cinsel hayatta da oldukça farklı alışkanlıklara ve davranış biçimine sahiptir. Cinsel anlamda aktif olabilmesi için, mental olarak da uyarılmaya ihtiyaç duyar.

Kova Sabit nitelikte bir burç olduğu için cinsellikte de oldukça yavaştır. Zaten kendisini beyniyle, düşünceleriyle özdeşleştiren ve bireysellikten oldukça uzak bir karaktere sahip olan Kova için cinsellik olmazsa olmaz değildir.Hümaniter ve demokrat bir tarzı olduğu için cinsellikte de her zaman eşitlik ilkesine göre hareket eder. Kova kadını da erkeği de ilk adımı atmaktan hiç çekinmez ama, sonraki davranışlarını karşı tarafın reaksiyonuna göre ayarlar. Bu eşitlikçi yapı, partnerin ihtiyaçlarına, arzularına karşı duyarlılık da geliştirmesine ve düşüceli bir eş olmasına yardım eder.

Sadece bedeniyle ilgilenen, düşüncelerine, zekasına ve mental kapasitesine önem vermeyen bir partnerle, Kova’nın bir kereden fazla cinsellik yaşaması mümkün değildir. Kendisi de belli bir mental kapasiteye sahip olmayan insanlarla beraber olmamayı tercih eder. Soğuk durmasına rağmen, yeterince uyarıldığı zaman Kova, ateşli bir aşık halini alır.

Kova Burcu Sağlık;

Sabit burçların en sonuncusu Hava elementinde yer alan, Kova’dır. İnsan severlik, farklı olma isteği ve yenilikçilik Kovaların en belirgin özellikleridir. Eğer Kova kendi düzenini kendi kuramazsa, bedensel hiç bir aksaklığı olmasa bile, yaşam gücünde azalmalar görülebilir.

Kova’nın ruhsal ve bedensel sağlığını koruyabilmek için, yaşamında özgürlüğünü kısıtlayan, amaçlarına doğru ilerlemesini engelleyen her türlü problemden uzak kalması gereklidir. Aksi halde büyük huzursuzluklarla birlikte bedensel rahatsızlıklar da kendini gösterecektir. Kova burcu insan vücudunda, baldırlar, bilekler ve Aslan burcuyla birlikte dolaşım sistemi üzerinde etkilidir. Kovaların sağlık açısından en büyük sorunları; düşmelerden, burkulmuş, ezilmiş bileklerden, varislerden, spazmodik ve sinirsel hastalıklardan, kan zehirlenmelerinden, yüksek ateş ve kalp zayıflığının yanı sıra, kramplardan kaynaklanır.

Anemi, kan zehirlenmeleri, pıhtılaşma problemleri, dolaşım bozuklukları ve damar tıkanıkları en sık görülen rahatsızlıklardır.Açık hava, iyi su, bol meyve ve sebze, Kova’nın beslenme rejiminin temelini oluşturmalıdır. Beyine yararlı ve kan yapan yiyeceklere önem verilirken, uyarıcı, yağlı yiyeceklerden uzak durmak gereklidir. Turkuaz, ametist, amazonit, malakit taşları Kova’ya uğur, başarı ve sağlık getirir. Özellikle ametist, huzur ve dinginlik getiren, yarı-değerli bir taştır.

Gümüş ve deniz renkleri özellikle elektrik mavisi, sentetik ürünlerden yapılmış kıyafetler Kova’ya çok yaraşır ve kendini iyi hissetmesine yardımcı olur. Kova’nın düşünce sistemi çağın ilerisinde olduğu için, farklı, marjinal tarzda bir giyimleri de rahatlıkla taşır.

Kılıç çiçeği, glayöl, portakal renkli, siyah benekli zambak, trilyum, cennet kuşu Kova’nın en uğurlu bitkileridir. Kova’nın ilgisini değişik aktiviteler, farklı sporlar, açık hava çeker. Ancak bedensel faaliyetler kadar zihinsel sporlarla da Kova’nın huzur bulması, mental stabilizasyonunu koruması mümkündür. Uzun yürüyüşler, planörcülük, paraşütçülük, yüzme ve paten en başarılı olacağı spor dallarıdır.Karşıt burcu Aslan’ın etkisiyle, kalbine ve omurgasına da dikkat etmesi faydalı olacaktır.

Kova Burcu Diyet ve Fitness;

Hava elementine ait olan Kova burcu insanlarının metabolizması oldukça hızlıdır. Düşünceleri, idealleri ve beyni çok ön planda olan Kova, kendi fiziksel şikayetlerinde bile çok şaşırır.
Bedensel olarak en zayıf noktası bilekleri olan Kova burcu insanının, bu bölgeyi güçlendirmek için jimnastik, kayak ve yürüyüş yapması uygundur. Diğer zayıf bir alan da dolaşım ve kardiyak sistemlerdir. Dolayısıyla kan dolaşımını düzenleyici, areobik egzersizleri ve masaj Kova için idealdir. Diğer yandan vücut ısısını korumak da dolaşım sisteminin etkinliği açısından öneme sahiptir.
Teknolojiye yatkınlığı ve merakı olan Kova, bu tür aletlerle yapabileceği sporları tercih eder. En azından evde video kasetlerle, televizyonun karşısında yapabileceği egzersizler Kova için çok daha keyif vericidir. Ancak değişikliğe olan merakı farklı deneyimler ihtiyacını da doğurur.
Yapmayı sevdiği şeylere öylesine konsantre olur ki, yemek yemeği unutarak, öğün atlayabilir. Bu düzensiz beslenme şekli ve atıştırma alışkanlığı yüzünden Kova’nın da kilo alması olasılığı vardır. Çağa ayak uydurmayı seven Kova, yeni beslenme metotlarını, egzersiz biçimlerini uygulamakta da öncüdür. Sosyal bir burç olduğu için insanlarla bir arada olmak Kova’yı mutlu eder. Enteresan ve herkesin seçmediği spor dalları, özellikle de ekip çalışması, takım ruhu gerektiriyorsa, Kova’nın gündemine girer.
Beslenmesinde genellikle kalsiyum ve şeker eksikliği görülen Kova, zaman zaman hipoglisemiden şikayet eder. Bu şikayet ileriki yaşlarda şeker hastalığının ve dolayısıyla da kilonun habercisi olabilir. Zayıflama rejimlerinde ve günlük hayatın düzensiz beslenme şeklini desteklemek için, Kova’nın muhakkak vitamin alması gereklidir. Eser elementler, bira mayası ve fruktoz desteği aldığı zaman çok daha kolay kilo verebilir. Zayıflamak için en ideal diyet şekli düşük kalori tüketimine dayanan rejimlerdir. Ayrıca rejim esnasında psikolojik destek alabileceği bir uzmanla görüşmesi ya da aynı amacı paylaşan bir grubun içinde olmak şansını arttırır.

Kova Burcu Hediye Seçimi;

Kova Kadını

Kova kadını son derece moderndir ve Kova erkeği gibi elektrikle çalışan aletlere bayılır. Ona bir CD çalar, faks makinesi, video kamera alabilirsiniz.

Kova burcu astrolojinin yöneticisidir. Ona astroloji ile ilgili kitaplar alabilir ya da yıldız haritasını çıkarttırabilirsiniz. Kova aynı zamanda arkadaşlığı yönetir, birlikte çekilmiş resimlerinizi koyacağınız gümüş bir resim çerçevesi iyi bir hediye olacaktır. Arkadaşlarının doğum günlerini işaretleyebileceği güzel bir takvim alabilirsiniz.

Kristal hoşuna gider, kristal taşlı bir kolye seçebilirsiniz. Giysi alacaksanız son moda olanlarını tercih etmelisiniz. En sevdiği renkler çivit mavisi, fuşya, kurşuni gridir. Ona bir güzellik salonundan masaj seansı hediye edebilirsiniz.

Kova Erkeği

Kova burcu, geleceğin yöneticisi olan elektrik gezegeni Uranüs tarafından yönetilir. Yeni çıkan, ilginç ve elektrikle çalışan her şey onu çok heyecanlandırır. Diz üstü bilgisayar ya da elektrikli masaj aleti ile onu sevindirebilirsiniz. Paranız yetiyorsa uydu kanal ya da TV alabilirsiniz.

Yeni bir bilgisayar oyunu, yazılımı veya bilgisayarı için speaker seçebilirsiniz. Yıldızları gözlemesi için teleskop ya da bilim kurgu film video kaset hediye edebilirsiniz. Yıldız haritasını çıkarttırabilirsiniz. Bilim kurgu ya da yeni çağın sosyal eğilimlerini konu alan kitaplar alabilirsiniz.


Kova Burcu Özellikleri

Odeabank Bankacı Arıyor! Odeabank İş İlanları!

Odeabank Bankacı Arıyor! Odeabank İş İlanları!

Hülya Avşar’lı reklamlar ile adını duyuran banka, eleman alımı ilanları ile göze çarpıyor.
Odeabank Bankacı Arıyor! Odeabank İş İlanları!

Gelişen ülkemiz her alanda hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Özellikle ekonomik alanda ilerlemesi halkın refah seviyesini arttırıyor. Bildiginiz gibi avrupada ve dünyada etkili olan ekonomik krizler bütün buralarda yasayan insanlari etkiliyor. Türkiye’nin dinamik ve genç nüfusu ile güzel ekonomiye sahip olmasi bizlerin yüzünü güldürüyor.

Sizlere Odebank iş ilanlarını sunmak istiyorum. Son zamanlarda bankalara yeni personel alınması istihdam alanında büyük canlanmalara neden oluyor. İş imkanı veren bankaların arasında olan Odeabank, yeni personeller alacak.

2000 kişiye istihdam sağlamayı planlayan Odeabank, iş ilanlarını kariyer.net üzerinden yürütüyor. Diğer bankaların aksine KPSS gibi sınav zorunluluğu aramayan banka kendi içinde yapacağı sınav ve mülakatla eleman alıyor.

Odeabank is ilanlari için tıklayınız.


Odeabank Bankacı Arıyor! Odeabank İş İlanları!

Oğlak Burcu Özellikleri

Oğlak Burcu Özellikleri
Oğlak Burcu Özellikleri

Olumsuz Yönleri:

Eğilmez. Dik başlı. İhtiraslı. Kötümser. Kuşkucu. Kindar. Sert. Karamsar. Yalnızlık meraklısı

Oğlak Takım Yıldızı (Astronomi)

Oğlak takımyıldızının ilk dekanınında, hedefine hızla giden bir ok olarak kabul edilen Sagitta bulunur. İkinci dekanatta başlıca yıldızlar olarak Al Tair ve Aquila vardır. Son dekanda ise Dolphin yani Yunus bulunur.

Oğlak Burcu Kadını Genel Özellikleri

Oğlak burcu kadını hırslı, neşeli, evcimen, çalışkan ve dürüst yapısıyla dikkat çeker.Güçlü olmayı sever ve bunun için elinden gelen çabayı gösterir. Bilgi ve kültür zenginliği de onun için önemlidir.

Oğlak burcu kadını karamsar ruh hali nedeniyle kendi kendine bir duvar örer ve kendi önüne engeller koyar. Oysa hırslı ve güçlü yapısı yeterince ön plandadır. Daima kendinden emin olan oğlak burcu kadını kolay kolay çevresindekilere güvenmez ve tutucudur. Hareketleri ölçülüdür. Maddi konularda öyle tutumludurlarki, bu cimrilik boyutuna varacak derecededir.

Bilgiye çok önem verirler. Nezaket ve kültür onlar için çok önemlidir, bu nedenle kendilerini geliştirmek için canla başla çalışırlar. İş konusunda oldukça hırslı ve iddialıdırlar. Ellerini attıkları tüm işlerde başarılı olabilecek kapasitededirler.

Oğlak burcu kadını oldukça mantıklı ve gerçekçidir.Böylece olaylar karşısında daha çabuk karar geliştirebilmektedir.

Oğlak burcu kadını sevdiği erkeği fazlasıyla sahiplenir ve kendi istediği gibi olmasını ister. Özellikle karşı cinste nezaket ve dürüstlük çok önemlidir. Partnerini özenle seçmeye çalışır. Hayatı dolu dolu yaşamayı seven oğlak burcu kadını sevdiği kişiyle sosyal bir beraberliği olsun ister.Evlendiğinde iyi ve sadık bir eş olacaktır. Çocuklarına karşı neşeli ve sevecen bir anne olacaktır. Fakat aşırı sahiplenme güdüsü nedeniyle biraz emredici bir tutum içinde olabilir.

Oğlak Burcu Erkeği Genel Özellikleri

Oğlak burcu erkeği çalışkan,azimli, hırslı ve sevecen tavırlarıyla dikkati çeker. Maddiyata düşkündür ve çalışmaktan keyif alır. Para kazanmak konusunda üstüne yoktur. Fırsatları değerlendirmeyi iyi bilir. Tutumludur ve tasarrufu sever.

Oğlak burcu erkeği güvenilir, kuralcı ve disiplinlidir. Sistemli ve düzenli olan şeyleri sever. Genellikle şüpheci bir tavrı vardır. Olayları kendi doğrusuna göre değerlendirir ve yorumlar.Duygularını hemen belli etmez. Soğuk kanlı bir görünümü vardır.

Oğlak burcu erkeği dostluğa çok önem verir ve dost edindiği kişileri iyi inceler ve seçer. Katı kuralları vardır ve bu kuralların dışına kolay kolay çıkmak istemez.

Oğlak burcu erkeği özgürlüğüne düşkündür ve ikili ilişkilerde karşı tarafın kendisini yönlendirmesinden ve kısıtlamasından hoşlanmaz. Kişiliğine uygun bir kadınla mutlu olur. Sevdiği zaman sadık ve kıskanç bir eş olur. Daha çok akıllı, bakımlı, ne istediğini bilen, kişilikli kadınlardan hoşlanır. İlişkileri uzun sürelidir. Evlilik için uygun bir kişiliği vardır. İdeal bir eş ve ideal bir babadır. Çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için elinden gelen tüm çabayı seferber edecektir.

Oğlak Burcu Karakteristik (Karakter) Özellikleri;

Zodyak’ın onuncu burcu olan Oğlak, insanın evrendeki yerini bulma ve kendini geliştirme macerasının da onunca adımını sembolize eder. Akrep’te ve Yay’da duygular ve bilgi üzerinde kontrol elde etme çabası, Oğlak’ta otorite üzerinde kontrol yaratabilme isteğine yerini bırakır. Otorite sosyalleşmiş toplumun kurallarını, düzenlemelerini yaratarak elde edilir. Oğlaklar genellikle aslında kendilerinin uygulamak istemedikleri kuralları ve düzenlemeleri yaratmakla işe başlarlar. Amaçlarına ve hedeflerine ulaşmaktaki kararlılıkları, katı bir felsefe ve toleransı olmayan bir davranış biçimi geliştirmelerinin temel nedenidir.

Öncü nitelikteki Oğlak burcunun insanları eylemci bir ruha sahiptir. Kararlı, sebatlı ve inatçı yapıları sayesinde, girdikleri yoldan, kilitlendikleri hedeften vazgeçmeleri mümkün değildir. Liderlik ve kural koyma özellikleri taşıyan Oğlak, genellikle yönetici ya da idareci konumundadır. Pragmatik yapısı sayesinde, hedeflediğine ulaşmak için muhakkak bir yöntem geliştirir. Dağ keçisiyle sembolize edilen Oğlak, tepelere tırmanmak için metodik yöntemler, sağlam araçlar kullanır. Statüko ve otorite Oğlak burcunu etkiler. İnisiyatif kullanabilirliği ve sorumluluk almaktan kaçınmaması başarısının temel anahtarıdır. Takdir edilmek ve saygı duyulmak ihtiyacı yoğun olan Oğlak, zayıf yanlarını, beceriksizliklerini açığa çıkarmaktan hoşlanmaz. Bu sahte gurur, genellikle insanlarla mesafeli bir ilişkinin doğmasına neden olur. Savunmacı ve kendinden emin tavrının altında kimi zaman özgüven eksikliği de hissedilebilir. Güvensizliği ve korkuyu zayıflık olarak nitelendiren Oğlak, bu duyguların kendisinde de olabileceğini kabul bile etmek istemez. Oğlak insanları her tecrübenin, kendilerine olası katkılarını hesap eder. Fiziksel eylem, duygusal analiz ve mantık yürütme her zaman daha sonradan gelir. Özellikle deneyimlerinden elde ettikleri elle tutulur avantajları saptamak, harekete geçirici bir unsurdur. Oğlak istediği amaca ulaşacağını düşündüğü zaman, hiç yorulmadan, uzun saatler boyunca istikrarlı bir şekilde çalışabilir. Eğer verilen emeğin sonunda bir çıkar yoksa, Oğlak için çalışmanın da anlamı kalmaz. Espri yeteneği ve duygusu oldukça gelişkin olan Oğlak insanı, kendisi espri malzemesi olduğu zaman şiddetle tepki gösterir.

Yapılanma ve gerçeklik gezegeni Satürn tarafından yönetilen Oğlak yaşamın her alanındaki sınırlarını bilmek ve anlamak ihtiyacındadır. Erken yaşlardan itibaren geleneksel değerlere, kurallara ve düzenlemelere, topluma paralel düşünce ve davranış şekline kolayca adaptasyon sağlar. Daha sonra kişisel yaşantısında bunları reddetse bile, amaçlarına ulaşmak için sistemin içinde bulunmayı tercih eder. Oğlak bir sistem, kısıtlamalar, kurallar ve düzenlemeler olmadan, amaçlarına ulaşmakta zorluk çeker ve hatta yolunu kaybedebilir. Kurallar ve düzenlemeler ile, içinde bulunduğu sistemi ve toplumsal yapıyı anlamaya çalışır. Oğlak için bir şeyin gerçekliği anlaşıldığında, onu manipüle etmek ve kontrol altına almak çok daha kolaydır. Bu yaklaşım genellikle Oğlakların iş dünyasında öne çıkmalarının en temel nedenidir. Genellikle Oğlak yaşından daha büyük gösterir ve gerçekten de yaşına göre çok daha olgundur.

Oğlak Burcu Kariyer Hayatı;

Pratik, tutucu, ihtiyatlı doğasıyla, Oğlak Zodyak’ta kariyer ve meslek yaşantısıyla en yakından bağlantılı burç olarak kabul edilir. Çok çalışmayı, üretmeyi seven Oğlak, dikkatli ve planlı adımlarla hedefine ulaşmakta tam bir ustadır. Anlaşılacağı üzere sabır ve dayanıklılık Oğlak’ın en büyük özellikleri arasındadır. İnisiyatif kullanmaktan hiç çekinmeyen Oğlak, Öncü kalitenin etkisiyle liderlik yapmayı da sever.

Toprak elementinden olan Oğlak, her işe başlamadan önce, pratik stratejiler geliştirerek, her ihtimale karşı bir “B Planı”nı da hazır tutar. Statükoya ve pozisyona önem verdiği için, hiyerarşik mekanizma içinde var olmaktan rahatsız olmaz. Ama asıl hedeflediği her zaman en tepedeki koltuktur. Genellikle soğukkanlılığını kaybetmeden, yapılması gereken her şeyi yapan, sorumluluklarının tam bilincinde olarak hareket eden bir yapısı vardır.

Çalışırken gözü hiç bir şey görmediği ve etrafında olup bitenlerin farkında olmadığı için, iş ortamındaki insani ilişkileri çok kuvvetli değildir. Rahatlamaya, ara vermeye bile ihtiyaç duymayan Oğlak, rekabete de eğilimli olduğu için iş ortamında zaman zaman “sevilmeyen” olarak ilan edilir. Oğlak’ın ofisi kendisine hiç zaman kaybettirmeyecek şekilde donatılmış, pratik bir mekandır. Eşyaların pratik kullanımı ve ihtiyaç duyulan şeyin çabuk ulaşılması birincil öneme sahiptir.

Oğlak strateji üretebilen, planlama yapabilen yapısıyla, hangi sektörde olursa olsun, yönetim seviyelerinde son derece başarılı olur. İdareci olarak, lider vasfını da taşıdığı için organizasyonlarda aranılandır. Maddeyle yakından bağlantılı olan Oğlak, form verme yeteneğini kullanabileceği tasarım gerektiren alanlarda da başarılı olacaktır. Oğlak için diğer uygun bir alan da ekonomidir.

Oğlak Burcu Parasal Durumu;

Toprak elementi Oğlak, Zodyak’ın maddeye hakim olmayı seven üyelerinden birisidir. İhtiyat, tedbir özellikleri risklerin Oğlak’ın yanından sıyrılıp gitmesindeki en önemli etkendir. Planlama, organizasyon ve yönetme yetenekleri finansal alanda da kendini gösterir. Oğlak hayatının maddi hedeflerini saptar ve uzun yıllara ait stratejiler geliştirerek, sabırla, metanetle, yılmadan bu hedefe ulaşmak için durmaksızın çalışmaya başlar. Yatırım yaparken, kazançtan çok emniyet öncelik taşır. Dolayısıyla geleneksel yöntemler, minimum risk tipik Oğlak tarzıdır.

Oğlak, büyük organizasyonların içinde olmayı tercih ederek, kendi bireysel riskini daraltma eğilimindedir. Çalışırken verdiği emeğin karşılığını, riskini minimize ederek almayı tercih eder. Pratik ve çabuk çözüm üreten yapısıyla, finansal tıkanıkların giderilmesinde liderlik rolünü üstlenmeye eğilimlidir. Özellikle organizasyonların finans kısmında çalışan Oğlaklar, zaman içinde şirketin temel taşı haline gelirler. Ekonomi yapmak, bütçe oluşturmak, kaynak temin etmek Oğlak için en doğal fonksiyonlardır. Üretime yatkın doğası, kolay organize olabilmesi, stratejiler yaratırken geleceğe dair ürettiği fikirler, önünü görmesine yardımcı olur. Zaman zaman eli sıkı hatta cimri olarak nitelendirilen Oğlak, aynı Yengeç gibi parayı bir emniyet aracı olarak görür. Kendisinin ve sorumluluğunda olan insanların geleceğini ve ihtiyaçlarını bir an bile aklından çıkararak, gevşeyemez.

Oğlak Burcu Aşk Hayatı;

İlk karşılaşmada soğuk bir intiba yaratan Oğlak insanı, aslında bunu ihtiyatlı olmak arzusuyla geliştirdiği bir savunma mekanizması olarak kullanır. Kariyer yaşantısı hayatının en önemli ilgi alanı olmasına rağmen, tiyatro, müzik ve diğer sanat dallarını da sever. Genellikle entelektüel kapasitesi yüksek, yaşamsal amaçları kendilerininkine benzeyen insanlarla beraber olmayı tercih eder. Oğlak ciddi konularda tartışmayı sever, ufak tefek problemlerde bile karşısındakine mutlaka yardımcı olmaya çalışır.

Bu burçta doğan insanlar bu yönlerinin pek afişe etmek istemeseler de, lüksü sever. Oğlak paranın, yaşam güvenliğini sağlayan önemli bir araç olduğunu düşünür. Dominant bir karaktere sahip Oğlak’ın aşkını kazanmak çok kolay değildir. Genellikle ikna eden değil ikna edilen olmayı bekler. Beraberliğin başında, karşı tarafın ciddiyetine inanması temel gereksinimdir. Sürekli fikir değiştiren, söyledikleriyle yaptıkları arasında farklılıklar olan insanlara karşı, Oğlak’ın toleransı oldukça düşüktür.

Oğlak salt duygularıyla hareket eden, yaşamlarını duygularına endeksleyen insanlarla birlikte olmakta zorlanır. Zira Oğlak kontrolü, soğukkanlılığı ve mesafeli davranış biçimini bir meziyet olarak kabul eder. İlişkisini ciddiye aldığı gibi, partnerinin de ilişkide ciddi ve özverili davranmasını bekler. Birlikte olduğu insan gururunu okşar, neşelenmesini sağlar ve sevgisine inandırabilirse, Oğlak çok ihtiraslı, sevecen ve esirgeyici bir aşık olabilir.

Oğlak Burcu Seks ve Cinsel Hayatı;

Disiplin ve yapılanma gezegeni Satürn’ün etkisindeki Oğlak burcu insanları yaşamlarının diğer alanında olduğu gibi, cinsel hayatlarında da bir düzene ve rutine ihtiyaç duyarlar. Porgramlı bir cinsel yaşam, Oğlak’ın kendini daha iyi hissetmesine neden olur. Tedbir ve ihtiyat hayatının anahtar kelimeleri olduğu için, ne kadar tutkulu olursa olsun, Oğlak tekeşliliği tercih eder. Ayakları yerden bir türlü ayrılamadığı için, cinsel hedeflerinde de ulaşabileceklerine kilitlenir. Boş yere, sadece bedensel tutkularına diş geçiremediği için, karşı cinsin peşinden koşması mümkün değildir.

Toprak elementinden bir burç olan Oğlak’ın cinsel dürtüleri yoğundur ve oldukça istekli bir yapısı vardır. Ancak geleneklere, kurallara ve dış dünyanın değerlerine verdiği önem burada da kontrollü olmasına nedendir. Mahremiyete de verdiği değer sonucunda, toplumsal ortamlarda evli olduğu eşine bile cinsel göndermeler yapması ya da cinsellik bağlamında dokunması mümkün olmaz.

Dominant bir karakter olan Oğlak, cinsellikte de baskın rolü üstlenmekten hoşlanır. Ancak bir Koç kadar ben-merkezcil olmadığı için, partnerinin duygularına ve ihtiyaçlarına karşı cevapsız değildir. Ayrıca ne kadar inatçı olursa olsun, istenmediğini düşünürse, karşısındakine diretmez. Sınırlarını ortaya koymaktan ve isteklerini alenen paylaşmaktan hiç çekinmez. Oğlak’ın en büyük dezavantajı işine odaklı beynini, cinsellik anında bile boşaltamamasıdır.

Oğlak Burcu Sağlık;

Öncü nitelikteki Oğlak, Toprak grubu burçların en sonuncusudur. Kararlılık, ihtiyat ve istikrar, Oğlak karakterinin temel özellikleri olarak sıralanabilir. Ancak bu kararlılık zaman zaman, inat ve hatta hırs düzeyine bile yükselebilir.

Oğlak burcu, bedenin ayakta durmasını sağlayan iskelet sistemi, kemikler ve özellikle dizler ile alakalıdır. Katobolizma (çökme mekanizması) ve metamorfoz anatomik olarak, Oğlak burcunun vücuttaki fonksiyonlarını ifade etmekte yeterli olabilecek iki anahtar kelimedir. Deride kuruma, sertleşmeler, eklemlerdeki deformasyonlar, tırnak, saç ve dişlerdeki problemler, Oğlak burcu insanların daha fazla eğilim gösterdiği rahatsızlıklardır. Egzama, sinir sisteminin zayıflığından kaynaklanan her türlü dermatolojik hastalık, depresyon, mide asidesinde yükselme en sık görülen hastalıklardır.

Oğlak’ın erken yaşlardan itibaren dişlerine karşı özel ihtiyat göstermesi gerekebilir, aksi takdirde 28-31 yaş arasında veya kadınlarda gebelikte çok ciddi problemlerle karşılaşması mümkündür. Tırnakları ve deriyi kötü etkileyebilecek kimyevi maddelerden (deterjanlar gibi) önemle kaçınmak gerekir. Romatizmal hastalıklar için termal banyolar da faydalı olabilir.

Kalsiyum dengesini sağlamak, deri ve dişlerini güçlendirecek bir diyet uygulamak, Oğlak’ın çabuk yaşlanmasını da engelleyecektir. Isıtıcı, aktive edici ve laksatif özelliği taşıyan gıdaların alınmasına özen gösterilmelidir. Acı, dikenli ve sivri yaprakları olan, zaman zaman zehirli, karakafes otu, şahtere otu, çoban çantası gibi bitkiler faydalı olabilir. Karanfil, manolya, sübyan nefesi, kamelya daOğlak’ın uğurlu çiçekleri arasındadır. Gri ve tonları, kahverengi ve tonları, Oğlak’ın ciddi karakterinin uzantısı olarak daha rahat giyebileceği renklerdir. Cildinin hassasiyeti nedeniyle giyimlerinin mutlaka tabii ürünlerden imal edilmiş olmasına dikkat etmesi gerekir.

Grena, obsidiyan, siyah kehribar takılar ve taşlar ayrıca evinde bulunduracağı kurşun da Oğlak için huzur ve mutluluk kaynağı olacaktır. Güreş, boks, buz pateni, kayak, golf, koşma ve dağcılık Oğlak’ın en başarılı olup, rahatça becerebileceği spor dallarıdır. Ancak mutlaka egzersiz yaparak, kemik sistemini güçlendirmesi, eklemlerine azami özeni göstermesi gereklidir.

Oğlak Burcu Diyet ve Fitness;

Oğlak Öncü nitelikte bir burç olduğu için, eyleme dönük bir yapısı vardır. Ancak Toprak elementinden olduğu için, diğer Öncülere göre biraz daha ağırdır. Yani orta hızda bir metabolizması vardır. Çok uzun süreler çalışır ve işine ayırdığı zamanı, kendi kişisel bakımından ve düzeninden çalar.

Dolayısıyla geç saatlerde yenen akşam yemekleri ve genellikle tüketilen hazır gıdalar, kolayca kilo almasına neden olur. İşine verdiği önemi beslenmesine ve kişisel bakımına gösterse, Zodyak’ın en güzel burcu olabilir Oğlak. Ancak alış-verişe, yemek yapmaya ve egzersize minimumda zaman ve enerji ayırdığı için, ömür boyu sağlıklı bir sistem oluşturamayabilir.

Oğlak ancak kişisel görüntüsünün, bakımlı olmasının iş hayatında önem taşıması durumunda tamamen farklı bir politika izlemeye başlar. Dikkatli bir gıda rejimi, sağlıklı egzersizlerle ve inatçılığıyla muhakkak ideal görüntüsüne ulaşacaktır. Ritmi yakalayabileceği jogging, yürüyüş gibi hafif sporlar Oğlak için idealdir. Gerçek anlamda spora gönül veren Oğlaklar ise, dağcılık gibi tehlikeli ama doruğa ulaştığında büyük tatminler getiren sporları tercih eder. Oğlaklarda kemik problemleri, özellikle eklemlerde rahatsızlıklar ve kireçlenme çok sık görülür. Dolayısıyla kalsiyum dengesine maksimum seviyede dikkat göstermek beslenme rejimin temeli olmalıdır. Güneş Oğlak için en iyi tedavi aracıdır. Helyoterapi olarak da bilinen bu yöntem Oğlak’ın genellikle hissettiği içsel soğukluğun giderilmesinde, kemiklerinin güçlenmesinde ciddi şekilde olumlu rol oynar. Ancak Oğlak’ın diğer hassasiyeti cildi olduğu için, Güneş’e çıkmadan önce doktor kontrolünden geçmesi de isabetli olacaktır.

Oğlak burcu insanlarında vejetaryenliğin bir ileri basamağı olan veganlık çok sık rastlanır. Vejetaryen ya da vegan olmayan Oğlakların bile, beslenmelerinde düşük protein tercihleri vardır. Dolayısıyla vücut dengesini sağlıklı tutabilmek ve aşırı kilolardan kurtulabilmek için Oğlak’ın proteine önem vermesi gereklidir.

Oğlak Burcu Hediye Seçimi;

Oğlak Kadını

Oğlak kadınına bej, krem ya da yumuşak pastel renklerinde kaşmir bluz, hırka takım alabilirsiniz. Soğuk kış gecelerinde ayaklarını sıcak tutması için yumuşacık terlikler seçebilirsiniz. Oğlak burcu geçmişe önem verir. Ona büyükannenizin inci ya da pırlanta küpelerini hediye edebilirsiniz. Antikalara bayılır. Eski tip işlemeli bir yatak örtüsü ve yanında dantel kenarlı yastık kılıfları alabilirsiniz. Takılarını koyması için antika bir kutu olabilir.

Ünlü ressamların reprodüksiyonları da hoşuna gidecektir. 1950’lerdeki radyoların benzerinden bulursanız harika bir hediye olacaktır. Kariyerine düşkün Oğlak kadınına şık bir evrak çantası, ajanda gibi şeyler verebilirsiniz. Parfüm alacaksanız klasik Fransız kokularını tercih etmelisiniz.

Oğlak Erkeği

Oğlak erkeği hisse senedi, hazine bonosu, yatırım fonu gibi para ile ilgili her çeşit hediyeden hoşlanacaktır. Ona değerli pullar, eski paralar ya da antika bir yüzük hediye edebilirsiniz. Bu burç statükoya önem verir, onun için iyi bir mağazadan klasik seçimler yapmalısınız. Son moda şeyler ilgisini çekmez. Klasik ipek bir kravat, kaşmir bir kazak, bir çift deri eldiven ya da bir çift sağlam bot alabilirsiniz (Oğlak burcu dağları ve toprağı yönetir) .

Oğlak’ların çoğu tarihten büyük zevk alır. Ona tarihle ya da işiyle ilgili bir kitap seçebilirsiniz. Fildişinden yapılmış satranç seti veya kaliteli bir şişe viski beğeneceği hediyelerdendir. Paranız yeterse 1957 model Chevrolet’e bayılacaktır. Onun için stand up gösterilerine, komedi oyunlarına bilet alabilirsiniz.


Oğlak Burcu Özellikleri

Şans Topu 16 Ocak 2013 Çekiliş Sonuçları

Şans Topu 16 Ocak 2013 Çekiliş Sonuçları
Şans Topu 16 Ocak 2013 Çekiliş Sonuçları

Milli piyango idaresinin düzenlediği Şans Topu çekilişi 16 Ocak 2013 sonuçları bu akşam açıklandı. 16.01.2013 Şans topu çekilişi’de kazanan talihli numaralar, Şans Topu çekilişi yapıldığı anda belli olmaya başladı. Her hafta şans topu sonuçlarını sitemiz kirugas.com’da bulabilirsiniz. Bol şanslar.

16 Ocak 2013 Şans Topu Kazanan Numaralar;

  • 4
  • 8
  • 14
  • 26
  • 34
  • +
  • 06

5+1 bilen kişi sayısı : 1 Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 630.557,70 TL
5 bilen kişi sayısı : 21 Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 3.003,00 TL
4+1 bilen kişi sayısı : 222 Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 284,20 TL
4 bilen kişi sayısı : 3.460 Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 24,35 TL
3+1 bilen kişi sayısı : 7.121 Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 14,95 TL
3 bilen kişi sayısı : 93.723 Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 3,15 TL
2+1 bilen kişi sayısı : 64.518 Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 4,65 TL
1+1 bilen kişi sayısı : 219.293 Kişi başına düşen ikramiye tutarı: 2,55 TL

ŞANS TOPU OYUNU

Oyunun Özellikleri

Şans Topu (5+1) oyunu, iki farklı sayı kümesi içerisinden, belirlenen sayıda numara seçilmesi esasına dayanan bir sayısal oyundur. İlk sayı kümesi 1-34 numaradan, ikinci sayı kümesi ise 1-14 numaradan oluşmaktadır. İştirakçiler, ilk sayı kümesinden 5 (beş) adet, ikinci sayı kümesinden 1 (bir) adet numarayı seçerek oyuna katılabileceklerdir.

Şans Topu (5+1) oyunu, yaygın ikramiye verilmesine uygun bir oyundur. Bu nedenle ikramiye grupları fazladır. (5+1)’in bilinme olasılığı diğer oyunlara kıyasla daha yüksektir
(1/3.895.584). Şans Topu (5+1) oyununda ikramiye grupları, (5+1), (5), (4+1), (4), (3+1), (3), (2+1) ve (1+1) olmak üzere 8 adettir.

Şans Topu (5+1) oyunu, her Perşembe günü sabahından, Çarşamba günü 21:00′e kadar Sayısal Oyun bayilerinde bulunan oyun terminallerinden oynanabilir.

Çekiliş sonrası ikramiye kazanan iştirakçilerimizden;(1+1), (2+1), (3), (3+1) ve (4) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayilerinden,(4+1) ve (5) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayileri veya MPİ Şubelerinden, (5+1) bilenlere ise, ikramiyeleri MPİ Genel Müdürlüğümüz tarafından ödenecektir.

Şans Topu (5+1) oyunu ikramiyeleri, çekiliş tarihinden itibaren 1 (bir) yıl içerisinde bayilerden veya İdare Şubelerinden alınabilir.

İkramiye grupları İkramiye dağılım oranları
5+1 %30
5 %3
4+1 %3
4 %4
3+1 %5
3 %14
2+1 %14
1+1 %27
Toplam %100


Şans Topu 16 Ocak 2013 Çekiliş Sonuçları

Test Post from Güncel Blog

Test Post from Güncel Blog http://www.kirugas.com

Yay Burcu Özellikleri

Yay Burcu Özellikleri
Yay Burcu Özellikleri

Olumsuz Özellikleri:

Aşırı iyimser. Gürültücü. Sorumsuz. Kaprisli. Ani ilgi. Çabuk bıkmak. Sabırsızlık

Yay Takım Yıldızı (Astronomi)

Yay takımyıldızının birinci dekanatında Kyra-Harp yer alır. Lyra, Yay burcunun neşeli, şen, memnun ve mutlu yanını sembolize eder. Kuzey yarımkürenin en parlak yıldızı, Zafer anlamındaki Vega da Lyra’nın içinde bulunur. Yay’ın orta dekanatında Araplar tarafından Al Mugamra denilen Ara yer alır. Son dekanatta ise Al Waid, Thuban, Al Dib gibi başlıca yıldızları kapsayan Draco yani Canavar yıldız kümesi bulunur.

Yay Burcu Kadını Genel Özellikleri Yay burcu kadını kültürlü, alımlı, espritüel, duyarlı ve akıllı yönleriyle dikkat çeker. Hassas ve kırılgan bir yapısı vardır. Affedicidir. Zekidir ve kavrama yeteneği kuvvetlidir. Birden fazla konuya ilgi duyabilir ve hepsiyle ilgili bilgi sahibi olabilir.

Yay burcu kadınının sıkılgan ve çabuk bıkan bir yapısı vardır. Huzursuzluktan hoşlanmaz ve huzursuzluk olan ortamlarda fazla bulunmaz. Çevresinde enerjik ve neşeli yapısıyla aranan bir dosttur.Dostlarına çok önem verir ve fedakardır.

Yay burcu kadını eğlenceye ve gezmeye meraklıdır. Seyahat etmeyi, yeni yerler görmeyi ve yeni insanlarla tanışmayı sever. Maddi anlamda güçlü olmak ister. Para onun için araçtır.Cömert hatta biraz savurgandır.

Karşı cinsle olan ilişkisinde öncelikle arkadaşlığa ve dostluğa önem verir.Özgürlüğüne düşkün olan yay kadını kısıtlanmaktan ve emir almaktan hoşlanmaz.Bu nedenle evlilik ona uzak bir kavram gibi gelmektedir. İlişkisinde kendini kısıtlanmış hissetmezse evlenebilir ve sadık bir partner olur.

Yay burcu kadını ilgiden ve komplimanlardan çok keyif alır. Çoğu zaman arkadaşlıkla aşkı birbirine karıştıran yay burcu kadını öncelikle karşı tarafta güven ve dostluk arar. Beğendiği insanla sohbet edebilmek ve fikir alışverişinde bulunabilmek onun için çok önemlidir.

Yay burcu kadını evlendiği zaman çok keyifli bir partner olacaktır. Çocuklara düşkündür ve çocuklarıyla dostluğa dayanan bir ilişki kuracaktır.

Yay Burcu Erkeği Genel Özellikleri

Yay burcu erkeği entelektüel, duyarlı, meraklı, neşeli ve cana yakın yapısıyla dikkat çeker.İyi niyetli ve konuşkandır. Dostlarına düşkündür ve arkadaş canlısıdır.

Hareketsizlik yay burcu erkeğini sıkar. O hep hareketli olmalı ve açık havada bulunmalıdır. Kapalı ortamlarda çok uzun süre kalmaktan hoşlanmaz.

Yay burcu erkeği birçok konuda bilgi . Bu da onun meraklı bir yapısı olmasından kaynaklanır. Eleştirmeyi sever ve açık sözlüdür. Bazen bu açık sözlülük pot kırma sınırını da aşabilmektedir.Cömertliğiyle tanınan yay burcu erkeği harcamalarında savurganlık sınırını fazlasıyla aşabilir.

Özgürlüğüne aşırı derecede düşkün olan yay burcu erkeği yalnızlıktan keyif alır, ilişkilerinde kolay kolay bağlanamaz ve evlilikten korkar.Onlar için karşı cinste aradıkları en önemli özellik güzelliğin yanı sıra kafa yapısıdır. Bilgili ve kültürlü kadınlarla sohbet etmekten keyif alır.

Yay burcu erkeği bir kadından hoşlandığı zaman ilgisini yoğun bir biçimde gösterebilir. Fakat daha sonra aradığını bulamadığını anladığında çabucak sıkılıp uzaklaşabilir. Bu nedenle bir yay burcu erkeğini iyice anlamaya çalışmak gerekir.

Yay burcu erkeği gerçekten severse bağlanır ve evlenmekten korkmaz. Çocuklara düşkündür ve ömür boyu mutlu bir evliliği olacaktır.

Yay Burcu Karakteristik (Karakter) Özellikleri;

Zodyak’ta dokuzuncu sıradaki Yay, insan türünün evrimleşme macerasında ve evrendeki ilerleyişinde de dokuzuncu sırayı alır. Akrep’in insani duyguları anlama ve kontrol etme çabasıyla paralel olarak, Yay temel motif olarak, bilgiyi anlama ve kontrol etmeyi taşır. Yayların pek çoğu, çok farklı ilgi alanlarını kapsayan, akademik bir meraka sahiptir. Yay ilgisini çekmeyen durumlar ve insanlar karşısında sıkılır ve sıkıldığını belli etmekten de kaçınmaz. Bu gibi durumlarda bulunduğu ortamdan fiziksel ya da mental olarak uzaklaşmak, yokolmak bir Yay için son derece kolaydır. Klasik eğitimden çok, kendi deneyimleri ve yaptıkları yolculuklar, yaşadıkları maceralar ile öğrenmeye eğilimlidir. Yay’a bilgisini geliştirmek, deneyimlerini arttırmak için fırsat verilirse, eğitim sistemi için de son derece yararlı olacak bir öğretmen veya eğitici olabilir.

Değişken bir burç olan Yay, hayatındaki değişimlere de kolayca adaptasyon geliştirir. Ancak tüm Değişken burçlarda olduğu gibi Yay için de, bu adaptasyon yeteneği, kendi gerçeklerinden uzaklaşma, temel ihtiyaçları gözardı etme tehlikesini taşır. Sembolü centuar olan Yay, hakikaten bir bilgi, macera ve deneyim avcısıdır. Samimi ve gerçek düşüncelerini ortaya koymaktan, açıklamaktan çekinmeyen Yay burcu insanları zaman zaman kaba ya da apolitik olarak tanınır. Konuşkan, sıcak ve dürüst yapıları gereği, insanlarla kolaylıkla ilişkiye girebilir. Yay burcu insanları, kendilerini farklı ve gündelik hayattan uzaklaştıracak her türlü deneyime açıktır. Doğalarındaki özgürlük arzusu, maceraya ve denenmemişi denemeye yönlendirir. İmajinasyonu da oldukça renkli ve zengin olan Yay, kendini varolan tatsız durumlardan uzaklaştırmak için, çoğu zaman bu yeteneklerini kullanır.

Fiziksel reaksiyon deneyimlerin algılanmasında en başta gelir. Yay burcu insanı daha sonra mental seviyede değerlendirmeye, deneyimin pratik yanını ele almaya ve son olarak da duygusal çerçevede analiz etmeye eğilimlidir. Bağımsızlığına şiddetle düşkün olan Yay aslında göçebe ruhludur. Kişisel bağımsızlıklarından vazgeçmek istememeleri, evli Yayların, problemler yaşamasındaki en büyük etkendir.

Bolluk, bereket ve şans gezegeni Jüpiter tarafından yönetilen Yay bonkör, ufuklarını aşmak isteyen, abartmaya eğilimli ve iyimser bir karaktere sahiptir. Yay’a göre hayat tadı çıkarılması gereken, sonuna kadar eğlenilecek bir fırsattır. İyi şeylerin ayırımına varabilen ve çok çabuk alışkanlık geliştiren Yay, hayattan maksimum tat almak için elinden geleni yapar. Jüpiter’in genişletici, çoğaltıcı etkisi altında olan Yay burcu insanları, azla tatmin olmakta zorluk çektikleri için, hayatlarında sorunlar da yaşayabilir, ya da Yay’ın aşırı ruhsal ve filozofik yaklaşımları, gerçek dünyayla bağlantılarının kopmasına neden olabilir.

Yay Burcu Kariyer Hayatı;

Gülmeyi, konuşmayı, eğlenceyi çok seven Yay, iyimser ve yardımsever bir insandır. Kolay adaptasyon sağlayabilen yapısı ve çok yönlülüğü ile, karşısındaki insanı kolayca etkisi altına alır. İnandığı şeylere öylesine derinden bağlıdır ki, karşısındakini de ikna eder. Dolayısıyla özellikle satış ve pazarlama konusunda Yay oldukça büyük başarılar elde eder.

Optimist bir yapısı olduğu için, her türlü negatif durumda bile, sonuna kadar emek harcamaktan çekinmez. Ancak kendini rahat hissedebilmesi ve faydalı olabilmesi için özgür olmaya da ihtiyacı vardır. Bilginin güç olduğuna inanan Yay işiyle direkt ya da endirekt bağlantılı her konuda bilgi sahibi olmaya ve donanımını geliştirmeye çalışır.

Seyahati, hareketi ve macerayı seven Yay için rutin görevler ve ofis işleri sıkıcıdır. Özellikle dış ilişkiler gerektiren alanlarda organizasyon için Yay’ı görevlendirmek, başarının garanti altına alınması demektir. Genelleştirmeye ve globalleştirmeye olan eğilimi zaman zaman detayları atlamasına neden olsa da, hedefi bütün haliyle hayal eden Yay, mutlaka oraya bir şekilde ulaşır.

Yay genellikle ofis dışında olmayı tercih ettiği için, aslında nerede çalıştığının çok önemi yoktur. Ancak klostrofobik yapısı nedeniyle, dar, karanlık, sıkışık ortamlar veriminin düşmesine neden olur. Muhakkak ofisinde farklı yolculuklardan aldığı hatıralar bulunur. Seyahat ve hareket gerektiren her iş Yay için son derece uygundur. İkna kabiliyeti, adaptasyon yeteneği ve inançlı doğasıyla Yay satış alanında büyük beceri sergiler. Bilgiye verdiği önem akademik kariyerde de büyük başarı ve tatmin elde etmesinde olumlu rol oynar. Dış ilişkiler özellikle Yay için uygundur.

Yay Burcu Parasal Durumu;

Ağustos böceğine benzeyen Yay, mali alanda da oldukça iyimserdir. Varsa harcar, yoksa oturur. Aslında şans ve zenginlik gezegeni Jüpiter tarafından yönetilen Yay burcu insanları, hep maddi sınırlarını aşmanın peşindedir. Her şeyi büyük boyutlarda düşünen Yay burcu, büyük yatırımlar yapmayı, geniş ölçekli meblağlarla oynamayı sever. Dolayısıyla riskleri de büyür. Tehlike son aşamasına gelip, kapıya dayanıncaya kadar ne iyimserliğinden, ne de umudundan bir nebze kaybetmeyen Yay, gerçekle yüzyüze geldiğinde şok olur.

“İnsanın yaptığı en iyi yatırım kendine olanıdır” felsefesine çok yatkın olan Yay, kendini ilerletmek, donanımını geliştirmek için hiç bir harcamadan kaçınmaz. İleri yaşlar da bile, fırsatını yakalarsa, para kazanmayı bir yana bırakarak, eğitime başlayabilir. Macerayı sevmesi, uzun yolculuklarla kişiliğini entegre etmeyi amaçlaması nedeniyle, uzun seyahatlere büyük paralar harcamaktan hiç çekinmez. Yay’ın birlikte olduğu insanlara karşı sorumluluk duygusu çok yoğun olmadığı için, aile üyeleri mali anlamda ciddi problemler yaşayabilir. Parayı hayatı tanımak, kendini geliştirmek, eğlenmek için bir araç olarak gören Yay, gerek biriktirmekte gerekse, zor günler için yatırım yapmakta çok zorlanır.

Aslında her şartta hayata adapte olabildiği ve mutluluğu elde etmekte diğer burçlara göre daha becerikli ve şanslı olduğu için, para Yay’ın hayatında öncelikli bir gereksinim değildir. Minimum şartlarda bile keyif yapacak, zevk alacak imkanları yaratmak, Yay için sıradan bir iştir.

Yay Burcu Aşk Hayatı;

Aşk için en çekici ve ilginç burçlardan birisi de Yaydır. Yaşamı bir eğlence gibi algılayan Yay, aşkı ve hayal kurmayı da çok sever. En önemli özelliklerinden bir tanesi espri yeteneğidir. Daima yeni fikirlerle doludur ve yaşama karşı hevesli bir yaklaşımı vardır. Yay’ın özgürlük tutkusu, bonkörlük ve macera arayışı da diğer önemli özellikleridir.

Heyecan, ihtiras, romantizm macerasına rağmen, bu özgür ruh, bir yere bağlanıp kalmayı oldukça sıkıcı bulabilir. Yay aşkı bir macera ya da mücadele gibi algılar. Yay ilk kez birlikte olduğu insandan etkilenmezse, ilişkiye devam etmez. Yay için gittiği yerden ya da yediği yemekten çok, karşısındakinin ne anlattığı önemlidir. Yay burcu insanı pek çok konuya derinden ilgi duyduğu için, partnerinin de entelektüel olarak zengin olmasını ister. Yaylar entelektüel olarak gelişkin ve konuşmasıyla zevk veren insanlardır. İlişkide kısa bir süre sonra, Yay’ın oldukça net ve direkt yaklaşımları ortaya çıkmaya başlar Genellikle karşısındakinin ne hissedeceğini ya da düşüneceğini pek önemsemeden, içindekini dışarı aktarabilir. Aslında burada doğal olmak isteğinden başka, kötü bir niyet söz konusu değildir.

Yay’ın ilişkideki temel amacı, eşine sadık kalabilmektir. Ancak evine aşırı düşkün, dışarı çıkmak istemeyen bir insanla ya da çok kıskanç bir eşle birlikte olabilmek Yay için mümkün değildir. İlişkinin gerektirdiği özgürlükten vazgeçme durumu, Yay’ın kendini tuzağa kapılmış hissetmesine neden olur. Kendine uygun bir eş bulduğunda, sakladığı derin ihtirasların ve sıcaklığın ortaya çıkması da kaçınılmazdır. Bu andan itibaren Yay ile geçirilecek bir yaşamda sıkılmak mümkün değildir.

Yay Burcu Seks ve Cinsel Hayatı;

Genişleme, bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter tarafından yönetilen Yay burcu bireylerinin cinsel yaşamları da oldukça kalabalıktır. Cinsel yaşamda Yay burcunun karşısındakinin hangi özelliği tarafından tetiklendiğini anlamak zordur. Başka bir deyişle, farklı deneyimlerde, farklı insanlarda farklı çekicilikler bulur ve uyarılır. Aşırı duygusal olmadığı için, cinsel yaşam da onu farklı ufuklara taşıyan, gündelik hayatın sıkışıklığından çıkaran bir araçtır.

Dışarıdaki hayata çok meraklı olan Yay, geniş bir çevreye sahip olduğu için çok farklı deneyimler yaşamak şansını da yakalar. Ancak oldukça dürüst ve açık yürekli olan Yay, partnerine bu deneyimlerinden bahsetmekten de hiç çekinmez. Bu hareketli yaşama dayanabilecek bir partner de pek olamayacağı için, Yay genellikle terk edilir.

Aslında çok eşliliğinin bir nedeni de, hayallerinde aradığı insanı bulmak arzusudur. Ama sevdiği yanında olmadığı zaman, yanındakini sevmeyi tercih eder. Bedensel yapısı doğuştan uygun oranlara sahip olan Yay, samimi, sıcak ve açık yapısıyla genellikle karşı cinse cazip gelen bir burçtur. Bilginin güç olduğuna inanan Yay burcu insanları, kendilerini cinsel olarak da eğitmeye önem verirler. Zihinsel olarak da aktif olan Yay, cinselliği paylaştığı partneriyle uzun uzun konuşmaktan zevk alır. İlişki sona erdikten sonra bile, arkadaş kalmaya, iletişimde olmaya önem verir ve çalışır.

Yay Burcu Sağlık;

Ateş elementinin en son burcu, Değişken nitelikteki Yay’dır. Yay burcu insanlarında bilgi edinme isteği, maceracılık, yenilik arayışı temel karakteristikler olarak sıralanabilir. Yay’ın değişikliğe her an hazır oluşu, bedensel olarak da şartlara esneklik gösterebilmesine ve adaptasyon sağlamasına yardımcı olur. Baldırlar, bacaklar, kuyruksokumu kemiği, kalçalar, buradan inen ve bacakların üst-arka kısımlarını kumanda eden siyatik sinirleri Yay burcunun hakimiyeti altındadır. Geleneksel olarak karaciğer de Yay’ın etkisi altında olmakla birlikte, sindirim sitemine ait bir organ olması nedeniyle bazı ekollerde Yengeç ve Başak burcunun daha büyük etkisi olduğu savunulur.

Yay’ın, farklı ortamlarda bulunmaya merakı, çıban, dolama, apse ve mikrobik ateşlenmelerin yanı sıra, düşmelerden kaynaklanan incinmelere eğilim doğurur. Yönetici gezegeni dev Jüpiter’in yönetimi altındaki, dev organ karaciğere karşı da hassas davranmak Yay için oldukça önemlidir. Ayrıca, romatizma, siyatik, gut, ateşli hastalıklar ve irade zayıflıkları görülebilir. Farklı kültürlerin yiyeceklerine duyduğu merak, alternatif bir beslenme türünün doğmasına neden olabilir. Ancak her şart altında alerji yapmayacak ve karaciğeri yormayacak, alkol oranı düşük bir beslenme biçimi geliştirmek, Yay için gereklidir. Evde kullanılan tenekeden yapılmış eşyalar, üzerinde bulunduracağı, lal taşı, fildişi, akik taşı uğur ve huzur getirecektir.

Maviden mora doğru ya da sarı renkte çiçekleri olan, hoş kokulu ve tatlı geniş alanlarda yetişen, kasık otu, hodan, karahindiba çiçeği, adaçayı gibi bitkilerle yapılan çaylar ve ilaçların yanı sıra, enginar kürleri ve hapları da Yay için sağlık kaynağıdır. Mavi tonlarında, rahat harekete izin veren, sportif kıyafetler Yay’a hem yakışır hem de rahat hissetmesine yardımcı olur. Yay’ın maceraya düşkünlüğü ve hareketli yapısı hemen her tür sporda rahatlamasına ve başarılı olmasına nedendir. Ancak tüm açık hava faaliyetlerini çok sevmesine rağmen, özellikle atletizm, kampçılık, at binmek ve okçuluk Yay’ın yaşamında çok önemli yer tutar. Karşıt burcu İkizler’den aldığı refleks etkiyle, ciğerler ve sinir sitemi ile bağlantılı rahatsızlıklara da dikkat etmek gereklidir.

Yay Burcu Diyet ve Fitness;

Ateş elementinde yaralan ve hareketli bir yapıya sahip olan Yay’ın metabolizma hızı oldukça yüksektir. Açıkhava faaliyetlerini ve macerayı seven Yay genç yaşlarında incedir. Ancak zaman içerisinde, büyüme ve genişleme prensibini sembolize eden Jüpiter’in de etkisi altında, özellikle basenlerde, kilo fazlalıkları oluşmaya başlar. Dışadönük, sosyal ve değişiklikleri seven Yay, insanlarla bir arada olmaktan, birlikte hareket etmekten büyük zevk alır.

Okçuluk, eskrim, polo, at binme, rafting, trekking gibi sporlar Yay için idealdir. Bunun yanında risk taşıyan, heyecan veren tüm Açıkhava faaliyetlerinden de Yay büyük tatmin sağlar. Seyahat etmeyi de çok seven Yay, kamp yapmaktan, bisikletle uzun yol almaktan, araba kullanmaktan da çok hoşlanır. Akıl, ruh ve beden arasındaki bağlantıyı çok iyi anlayan ve bilen Yay burcu, kendini geliştirmek, iyi durumda tutmak için her yöntemi deneyebilir.

En büyük tutkusu yağlara karşı düşkünlüğüdür. Genellikle değişik dünya mutfaklarına, farklı kültürlerin yemeklerine olan merakı, farklı lezzetleri denemesine, dolayısıyla kilo almasına nedendir. Sınırlamaları ve kısıtlamaları sevmeyen Yay zaman zaman kontrolü kaçırabilir. Fakat hareketli yapısı gereği, çok da şanslıdır. Kalsiyum dengesini sağlayan bir günlük beslenme şekli, Yay için oldukça önemlidir. Özellikle bacak kemikleri ve basen bölgesi hassas olan Yay bu konuya önem vererek, süt ve süt ürünlerine ağırlık vermelidir.

Yay için değerli ve yarı değerli taşları üzerinde taşımak, yaşadığı yerlerde bulundurmak faydalıdır. Gemoterapi olarak da bilinen bu yöntem, Yay’ın bedensel dengesinin korunmasında önemli rol oynar. Arada bir oruç tutmak Yay’ın fiziksel bedenine ve ruhsal ihtiyaçlarına iyi gelir. Özellikle Yay’da hassas olan karaciğeri dinlendirmek, fazla yağı tüketmek ve toksinleri vücuttan atabilmek için ideal bir yöntemdir. Ancak uzun süreli yapılması, Yay’ın kendini baskı altında hissetmesine ve rahatsız olmasına neden olabilir. Baharat ve bitki çayları, yeterince sıvı hem kilo korurken, hem de zayıflama rejimlerinde Yay için temel gereksinimdir. Tuz ve şeker kullanımında aşırıya kaçamamaya dikkat etmek de Yay için önemlidir.

Yay Burcu Hediye Seçimi;

Yay Kadını

Hareketli ve atletik Yay kadınına spor salonu için üyelik hediye edebilirsiniz. Yeni sporlar denemeyi sevdiğinden binicilik, karate veya herhangi bir spor dalında ders almasını sağlayabilirsiniz. Aslında her konuda yeni bir şeyler öğrenmeyi sevdiğinden onun ilgisini çekecek bir çok kurs (İtalyancadan yemek kursuna kadar herhangi bir konu olabilir ) ayarlayabilirsiniz.

Giysi olarak konforlu ve rahat spor kıyafetleri tercih eder. Seyahat etmeyi seven Yay kadınına kullanışlı bir bavul alabilirsiniz. Modern bir kadın olduğu için dijital kamera iyi bir hediye olacaktır. Spor bir saat, bir çift bot ya da spor ayakkabıları onu çok mutlu edecektir.

Oldukça zeki olan Yay kadınına kitap alacaksanız daha sonra üzerinde tartışabileceğiniz ilginç ve derin bir kitap seçmelisiniz. Sirklere bayılır, bir sirk gösterisine bilet alabilirsiniz. Burcunun uğurlu taşı firuzedir. Firuze ilginç bir takı alabilirsiniz. Hayvanları çok seven Yay’a kedi ya da köpek yavrusu hediye edebilirsiniz.

Yay Erkeği

Sürekli hareket halindeki Yay erkeğine işlerine zamanında yetişebilmesi için spor bir saat alabilirsiniz. Sık seyahat ettiği için pasaportunu ve biletlerini taşıyabileceği deri bir çanta verebilirsiniz. Yay erkeği çok sportiftir. Kayak ayakkabısı, basket ya da futbol topu, tenis raketi, spor kıyafeti, kamp yaparken kullanacağı bir çadır, mangal hediye edebilirsiniz. Olta takımı, avcı bıçağı ve yanında pusula verebilirsiniz. Spor mağazalarından bir şeyler seçebilirsiniz.

Basket, futbol maçlarına koltuklu tribünden bilet alabilirsiniz. Açık hava meraklısı Yay’a kışın dere tepe dolaşırken giyeceği anorak, yelek verebilirsiniz. Bahçesi varsa basket potası olabilir. Her zaman çocuk ruhludur, renkli bir uçurtmaya ya da sirk gösterisine bayılacaktır. Çocukları varsa uzaktan kumanda oyuncak tekne alırsanız çocukları ile birlikte parklarda, su kenarlarında bununla oynayacaktır.


Yay Burcu Özellikleri

Akrep Burcu Özellikleri

Akrep Burcu Özellikleri
Akrep Burcu Özellikleri

Olumsuz Yanları:

Kindar. Kuşkucu. Kıskanç. alıngan. Dik kafalı. Suskun. Akrep gibi, zehirleyici. Alaycı. Ben merkezci. İhtiraslı

Akrep Takım Yıldızı (Astronomi)

Akrep takımyıldızının en üstünde, üç dekanı da kapsayacak şekilde, Zodyak’ın dışında Ophiuchus-Yılancı, onun üzerinde Hercules ve Cerberus-Cehennemin Üç Başlı Köpeği yer alır. Bunların hepsinin altında Akrep takımyıldızı bulunur. Hercules yıldız kümesindeki en parlak yıldız, Ras el Gethi’dir.

Akrep Burcu Kadını Genel Özellikleri

Akrep burcu kadını cazibeli, azimli,hırslı,akıllı ve sezgileri kuvvetli yapısıyla dikkat çeker. Hoş bir mizacı vardır, alçak gönüllü ve yumuşak başlı görünmesine karşın bir o kadar da mağrur ve kibirlidir.

Kıskançlık akrep burcu kadınının mizacında vardır. Kendisinden üstün olan ya da sahip olamadığı her şeyi kıskanabilir. Dostlukları onun için çok önemlidir. Daima çevresinde nüfuzlu dostları bulunur.Yalandan nefret eder. Yalan söylenildiğini hissettiği anda o ortamdan uzaklaşmayı tercih eder. Dürüsttür ve dürüstlüğe fazlasıyla önem verir.

Gururlu akrep burcu kadını doğru bildiği konularda kesinlikle taviz vermez.Cesurdur ve tuttuğunu koparıncaya kadar çabalamaya devam eder. Başarısızlığı hiçbir şekilde kabul etmez. En olumsuz yönü şüpheci olmasıdır. Herkese karşı garip bir şüphecilikle yaklaşır. Kolay kolay karşı tarafa güvenmez. Her ne kadar mantığıyla hareket etse de içten içe fazlasıyla duygusaldır.

Akrep burcu kadını yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz. İntikam duygusu çok gelişmiştir. Çevresindeki kötü niyetli insanlara karşı suskun kalmayı pek tercih etmez.

Akrep burcu kadını doğal cazibesiyle karşı cinsi fazlasıyla çeker. Bir ilişkide öncelikle sevgi ve saygıya önem verir. Fazlasıyla kıskançtır ve eşini aşırı derecede sahiplenir. Eğer erkek saygılı aşk dolu ve arzulu bir yaklaşım içinde olursa akrep burcu kadını eşini mutlu etmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Sahiplenme duygusu fazlasıyla gelişmiştir.

Akrep burcu kadını aşkla sevdiği bir erkekle ömür boyu mutlu olabilir. İlişkisinde sorumluluk sahibidir. İlişkide genelde çocuk istemez, fakat çocuk sahibi olmuşsa sorumluluk sahibi mükemmel bir anne olacaktır.

Akrep Burcu Erkeği Genel Özellikleri

Akrep burcu erkeği arzulu, kararlı, duygusal ve duyarlı yapısıyla dikkat çeker. Neşeli ve hareketli gibi görünse de karamsar bir hali vardır. Hayatın zevklerine aşırı düşkündür. Özellikle yemeğe,alkollü içeceklere ve cinselliğe karşı zaafı vardır.

Akrep burcu erkeği herkese ve her şeye karşı şüpheci tavırlar içindedir. Kimseye kolay kolay güvenmez. Maddiyata çok fazla önem verir. Çünkü maddi anlamda edinilen gücün güven verdiğini düşünür.

Eleştirmeyi seven akrep burcu erkeği tenkit edilmekten hoşlanmaz. Açık sözlü ve güvenilirdir. Dostlarına çok önem verir.Fedakardır.

Akrep burcu erkeğinin bakışları çok etkilidir.Bakışlarıyla karşı tarafa duygu ve düşüncelerini kolaylıkla ifade edebilir. Çevresindeki insanların kişiliklerine dair tüm detayları anlayabilir ve yorumlayabilir. Analiz yeteneği gelişmiştir.

İkili ilişkilerinde oldukça kıskandır ve eşini aşırı derecede sahiplenir. Eşiyle gurur duymak ister. Evlenmeye karar verdiğinde arzulu, tutkulu, sadık ve eşinin tüm isteklerini yerine getirmeye çalışan uyumlu bir eş olacaktır. Akrep burcu erkeği iyi bir eş olduğu gibi, çocuklarına karşı da sevecen ve iyi bir baba olacaktır.

Akrep Burcu Karakteristik (Karakter) Özellikleri;

Zodyak’taki sekizinci burç olarak Akrep, insanın kozmozdaki evrimsel macerasının da sekizinci aşamasını sembolize eder. Akrep’in temel motifi yaşam-ölüm siklusundaki gizemleri çözmek ve insan duygularını anlamak ve kontrol etmektir. Bütün Akrepler yaşam ve ölümün gizemlerine merak duymasalar da, muhakkak yaşamlarının bir döneminde gizemlerle ilgilenirler. Özellikle insanlar olmak kaydıyla, her şeyin hayatiyet mekanizmasına karşı büyük bir merak duyarlar. Fiziksel ve ruhsal anlamdaki rejenerasyon yetenekleri ve güçleri inanılmaz boyutlardadır. Zamanla bu yeteneklerini diğer insanlara şifa vermek için de kullanırlar.

Diğer Sabit nitelikteki burçlar gibi Akrep de, kendi inisiyatifinde olmayan değişimlere karşı isteksiz ve dirençlidir. Ancak kararlı ve iradeli yapısı, hedeflerine ulaşmaktaki en büyük avantajıdır. Yüzeyde kolayca idare edilebilir, kontrol altına alınabilir gibi gözükmesine rağmen, Akrep aslında kuvvetli ve dominant bir karakterdir. Akrep’in başarısının temel anahtarı, her şeyin derinine inebilmesinde ve analitik yaklaşımlarındadır. Sembolü de akrep ve kartal alan Akrep burcu insanları, bu hayvanların inanılmaz gücünü ve gücü kontrol edebilme yeteneğini taşır.

Deneyimlerine duygusal reaksiyonlar gösteren Akrep insanı, daha sonra mantık yürütmeye, deneyimin pratik değerini ölçmeye ve en sonunda da harekete geçmeye yatkındır. Davranışlarındaki temel ve en güçlü motivasyon, duyguları olmasına rağmen, diğer Su grubu burçlar Yengeç veya Balık gibi aşırı bir duygusallığın Akrep’in kişiliğinde görülmesi olası değildir. Bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde ilişkilerde dominant rolü üstlenmeyi ve duygularını aleniyete dökmemeyi tercih eder. Çok açık gibi görünmesine karşın, her Akrep’in sakladığı, açıklamak istemediği, kendine ait bir gizemi vardır. Kontrol ve manipüle edilmekten hiç hoşlanmayan Akrep, bu durumlarda ciddi şekilde tepki verir. Modern astrolojide Pluto tarafından yönetilen Akrep’in, geleneksel doktirinde yöneticisi ateş, enerji ve savaş gezegeni Mars’dır. Her iki gezegenin de tipik karakteristikleri, Akrep özelliklerine gayet iyi entegre olmuştur. Akrep’in dışavurumlarındaki doğru odaklanma ve konsantrasyon özelliği, karizmatik bir yapının doğmasına neden olmaktadır. Mars’ın ateşli yapısı ise, Akrep’in diğer insanları etkileyebilme, harekete geçirebilme yeteneğinde kendini gösterir. Mars’tan aldıklarını yoğun enerjilerini, Koç gibi sadece harekete dönüştürmekle kalmayıp, duygusal platforma da taşırlar. Çok gerekmedikçe, Akrep saldırganlığını, mücadeleci yapısını açıkça ortaya koymak istemez. Hayatının tüm alanlarında olduğu gibi kendi gücü konusunda da mahremiyete ihtiyaç duyar. Kaybetmekten hiç hoşlanmayan Akrepler, ihtiraslarının peşinden koşarken, engelleri aşmakta ve hedeflerine ulaşmakta istikrarlı bir direnç ve dayanıklılık gösterirler. Bu mücadelede kendine yeterlilik de Akrep’in önem verdiği konulardan birisidir

Akrep Burcu Kariyer Hayatı;

Kuvvetli iradesi, gerçeklerin ardından vazgeçmeden ilerlemesi, analitik ve derin düşünen yapısıyla, Akrep iş yaşamında önemli bir yere sahiptir. Organizasyonun içinde bir Akrep’in bulunması her zaman için büyük avantajdır. Genellikle sakin, yardımsever ve kendi halinde gözüken Akrep, aslında içten içe oldukça hırslı ve amaçlarına bağlı bir yapıdadır.

Amacına direkt olarak ulaşmayı tercih eden Akrep, kimsenin düşünmediği, farkına varmadığı boyutları, gerek analiz yeteneği, gerekse sezgilerinin yardımıyla hesaba katar. İş yaşamında Akrep’in en büyük dezavantajı şüpheciliğidir. Güvenmekte oldukça zorlanan Akrep, çoğu zaman delegasyon zorluğu da yaşadığı için, kendini aşan yüklerin altına girebilir.

Yönetmeyi, domine etmeyi, problemleri radikal şekilde çözmeyi ve uygun şekilde yaratıcılığını kullanmayı seven Akrep, zaman zaman öfkesini kontrol etmekte zorlanabilir. Sadakati ve kalıcılığı tercih eden Akrep’in tatmin olduğu ve gelecek gördüğü durumlarda uzun süreler aynı işte çalışması mümkündür. Kaybetmekten ne kadar hoşlanmasa da, Akrep’in kendini yenileme, tazeleme gücü yüksek olduğu için, her türlü kötü tecrübeden sonra, Promete’nin kendi küllerinden doğuşu gibi, yeniden ayağa kalkar ve işin başına geçer Akrep’in ofisi genellikle loş, kendine yetecek kadar eşya ile döşenmiş, bir iki hatıratı barındıran bir mekandır. Özel değeri olan bir mekandan çok, kendine konsantre bir şekilde çalışabileceği bir ortam yaratmak ister.

Her türlü dayanıklılık gerektiren alanda Akrep kendine has yetenekleriyle başarılı olur. Özellikle şüphe etmeyi, derin araştırmayı gerektiren müfettişlik gibi meslekler Akrep için son derece uygundur. Denizcilik, özellikle açık deniz kaptanlığı, Akrep’in severek yapacağı meslekler arasındadır. Bunun yanında, psikoloji, hipnoz gibi ruh sağlığıyla alakalı konular da Akrep tarafından meslek olarak benimsenebilir.

Akrep Burcu Parasal Durumu;

Kararlı ve dayanıklı bir burç olan Akrep, amacına kilitlendiği zaman asla geri dönmez. Zodyak’ta finans konularıyla alakalı burçlardan birisidir. Akrep özellikle geniş ölçekli maddi konularda, analitik yeteneği ve sezgileri yardımıyla olumlu adımlar atar ve başarılı olur. Kendine hiç acımayan, zorluklara göğüs germeyi bir meziyet olarak kabul eden Akrep’in hiç bir şeyde olmadığı gibi maddi konularda da hayatın kolaylıklarını beklemek gibi bir lüksü yoktur.

Amacına ulaşıncaya kadar sıkıntılara dayanmaktan korkmayan ve çekinmeyen Akrep, aslında güzel şeyleri sever. İyi bir eve, sağlam ve emniyetli bir arabaya sahip olmak, güzel giyinmek onun da hayati amaçlarını arasındadır. Ancak Akrep hiç bir zaman gösteriş yapmak adına, ya da sadece moda diye alış-veriş yapmaz ya da bir yere gitmez. Ödediği paranın ne olursa olsun karşılığını almak ister. Aldığı bir şeye çok para ödeyebilir ama, sadece aldığı şeyin kalitesine inandığı içindir. Dolayısıyla akıllı para harcayan Akrep, istikrarlı bir mali portre çizer. Yatırımlarında analitik yeteneklerinin ve stratejilerin arkasını görebilme kabiliyetinin yansımaları görülür. Hiç bir zaman tek bir yatırım aracına güvenmeyen Akrep farklı araçları kullanarak parasını çoğaltmak böylece tedbiri elden bırakmamak alışkanlığındadır.

Zodyak’ta ortak finansal kaynakları da sembolize eden Akrep burcunun üyeleri, yaşamlarında maddi kaynakları birlikte oldukları insanınkiyle birleştirerek çoğaltmayı da uygun bulurlar. Buradaki temel amaç, ortak yaşama, ortak kaynaklarla devam etmek ve Terazi’de başlayan paylaşımı sürdürmektir.

Akrep Burcu Aşk Hayatı;

Akrep, karşısındakini ilk karşılaştığı andan itibaren, dayanılmaz bir şekilde etki alanına alır. Akrep’in oldukça çekici ve gizemli bir yapısı vardır. Aslında yüzeyde görünenler sadece karşı tarafın görmesini arzuladıklarıdır. Direkt ve hatta biraz zorlayıcı görünebilir, fakat altta oldukça kırılgan ve hassastır. Akrep insanı aşkı çok ciddiye alır ve birlikte olduğu insanın kendini sevmesini, takdir etmesini bekler. Akrep birlikteliklerinin başında, daha kısa vadeli ve çok fazla derin olmayan bağlantılar kurmayı tercih eder. Çünkü Akrep yara almak, incinmek korkusuyla insanları kendinden uzak tutmayı tercih eden bir özelliktedir. Eğer Akrep uzun vadeli bir ilişkiye girmişse, eşine mutlaka finansal ve duygusal anlamda emniyet vermek için elinden geleni yapar.

Akrep için ilk buluşmda birlikte denize gitmek, sosyal bir faaliyet, ya da insanların biraraya geldikleri ortamları seçmek olumlu bir adım olabilir. Akrep kendini dinleyen ve anlamaya çalışan insanları sever. Karşısındaki insanın, dikkatini tam anlamıyla kendine vermesini ister. Aslında Akrep insanlarıyla tartışmaya girmek çok zor olmasına karşın, eğer karşısındaki saygısızlık ederse ya da duyarsız davranırsa, kolayca saldırgan olabilir. Ayrıca domine edilmekten ve garanti bir eş olarak görülmekten de nefret eder.

Akrep’in yaşamını geçirmek için seçtiği insana karşı oldukça kıskanç ve koruyucu bir tavır aldığını asla unutmamak gerekir. Yaşamı boyunca sevgi verebilecek, zengin yürekli ve aradığı emniyeti sağlayabilecek bir eş arar. Her zaman için karşısındaki insanın duygu ve düşüncelerine değer vererek, ihtiyaçlarını tatmin etmek için enerji sarf etmekten çekinmez.

Akrep Burcu Seks ve Cinsel Hayatı;

Mıknatıs gibi bir çekiciliğe sahip Akrep, Zodyak’ta cinsellikle özdeştirilir. Akrep tüm kaynakların ortak kullanımından sorumlu olduğu için, temel kaynakların başında gelen bedenin de paylaşılmasını sembolize eder. Akrep dışarıdan anlaşılmasa da son derece duygusaldır. Duygusal olarak aktif bir yaşantının sonucunda, aktif bir cinsel yaşamın da kapılarını rahatlıkla açar. Akrepler kendi çekim güçlerinin farkında oldukları zaman, bunu istedikleri insanları elde etmek için kullanmaktan hiç çekinmezler.

Bir Akrep için aşkın cinsel paylaşım olmadan, platonik seviyede yaşanması mümkün değildir. Çok derin düşünen ve yaşayan bir insan olan Akrep, sevdiği insanla her şeyi paylaşmayı, onun her anını bilmeyi ister. Oldukça yüksek bir cinsel gücü olduğu için, genellikle karşı taraftan da bu beklenti içindedir. İhtiraslarına tutkularına gem vurmak oldukça zordur. Cinselliği her an her yerde yaşayabilir.

Su elementinden olan Akrep’in hayal dünyası son derece yoğundur. Fantezilerini partneriyle rahatlıkla paylaşır ve uygulamaya döker. Afrodizyaklar kullanmak, kimsenin düşünemeyeceği uyarıcılar yaratmak, Akrep’in cinsel yaşamının doğal parçalarıdır. Araştıran bir yapısı olduğu için, karşı cinsin anatomik yapısını en ince ayrıntısına kadar en az kendi vücudu kadar bilir ve ona göre davranır. Bu Akrep’in dayanılmaz cinsel çekiciliğinin, vazgeçilmez bir hal almasına neden olur. Cinsellikte genellikle dominant olmayı seven bir tarzı vardır.

Akrep Burcu Sağlık;

Sabit nitelikte ve Su elementindeki Akrep burcu, vücuttaki tüm yapıcı ve yıkıcı fonksiyonlarla ilgilidir. Vücutta geri dönüşü olmayan ifrazatların atılmasıyla bağlantılı bir burçtur. Derinlik, duygusallık ve yoğunluk Akrep burcunun temel özellikleridir. Akrep çok duygusal ve derin yaşadığı, ama dışarı vurmakta zorlandığı ve güçlü kalmak için çok çaba sarf ettiği için, kolayca “hastayım” demez.

Akrep burcu temel olarak böbreklerin alt kısımlarını, adrenalin bezlerinin alt taraflarını ve üreme organlarını, ayrıca yüzdeki burun kemiklerini yönetir. Fetüsün adaptasyon sürecinden sorumlu olduğu gibi, vücuttaki tüm yenilenme işlemlerinden de sorumludur. Akrepler, genital organlar, mesane, uretra, prostat, kolon, rektum, burun kemikleriyle bağlantılı hastalıklara daha yatkındır.

Akrep’in genital problemlere, zührevi hastalıklara, böbrek taşlarına, burun iltihaplanmalarına, poliplere, salgı bezleri ile ilgili hastalıklarına karşı dikkatli olması ve en önce gizli kalmaya yatkın, “sinsi” hastalıklardan kendini koruması gerekir. Bunun yanı sıra, fıtık, fistül, basur memesi, üreme organları ile ilgili hastalıklar ve zedelenmelere de rastlanabilir.Bol soğan ve sarımsak içeren bir gıda rejimi, baharatlı yiyecekler Akrep’in sağlığı açısından faydalı olacaktır. Akrep’in kullanacağı eşyaların arasında çok sert madenlerden yapılmış olanları seçmesi, topaz ve deniz kabuklarından yapılmış takılar kullanması, huzur, sağlık ve başarı sağlayacaktır.

Kırmızı renkli, sivri yapraklı ve yakıcı tada sahip, hardal, karabiber, anemon, katırtırnağı, sarımsak, şeytan şalgamı, ısırgan otu, defne gibi bitkilerle hazırlanan çay ve ev yapımı ilaçlar da faydalı olacaktır. Özellikle anemon, funda ve gardenya Akrep’in bitkileridir. Siyah, bordo, koyu mavi, lacivert, koyu yeşil gibi ışığı absorb eden renklerdeki kıyafetler, Akrep’e hem çok yakışır, hem de kendini mutlu hissetmesine yardım eder. Akrep’in kendi gücünüzü sınayabileceği spor dallarında başarılı olma şansı çok yüksektir. Özellikle atletizm, halter, avcılık, yüzme ve dalma gibi faaliyetler Akrep için uygundur. Boğa burcunun karşıt etkisiyle boyun bölgesi hassasiyetini de göz önünde bulundurması gereklidir.

Akrep Burcu Diyet ve Fitness;

Kendi etrafında çık hızlı hareket eden Pluto’nun ve mücadeleci Mars’ın etkisi altındaki Akrep’in metabolizması hızlıdır. Derin duyguları ve dürtüleri için her zaman bir çıkış noktasına ihtiyaç duyan Akrep, kararlı yapısıyla fiziksel görüntüsü üzerinde de ciddi kontrole sahiptir. Karar verdiği andan itibaren, ağzına koymaması gereken hiç bir şeyi yemez.

Uzun mesafeli koşular, yüzme, yelken, dalma, hatta boks Akrep için en ideal sportif faaliyetlerdir. Daha çok tek başına hareket etmeyi ve yalnızlığı seven Akrep burcu insanları, rekabeti sevmelerine rağmen, takım oyunlarından, grup faaliyetlerinden sıkılır. Yoga ve meditasyon gibi alternatif fiziksel faaliyetler de gizemini, felsefesini öğrenmiş ve benimsemişse, Akrep için uygundur. Diğer uygun olan bir fiziksel faaliyet de cinselliktir.Cinselliğin hayatında önemli bir payı olduğu bilinen Akrep, bedensel paylaşımını ihtiyacı olduğu kadar yaşamazsa, hem fiziksel hem de ruhsal açıdan sıkıntı yaşar.

Deniz ürünlerine, minerallere yer veren bir beslenme şekli son derece faydalı olacaktır. Ayrıca toprak altında yetişen kök bitkiler de Akrep’in beslenme diyetinin önemli bir parçasını oluşturmalıdır. Yeterince sıvı tüketimi de önemle kontrol edilmelidir.

Koç gibi Akrep için de Akupunktur son derece uygun bir tedavi ve destek sistemidir. Acıya son derece dayanıklı olan Akrep insanı, akupunktur iğnelerini hissetmez bile. Vücudun yin-yang dengesinin oluşturulmasında, akupunktur eşsiz bir yöntemdir. Kararlılığına bir de akupunktur desteğini ekleyen Akrep, çok kısa sürede ideal fiziksel dengesine ulaşır.Kurutulmuş gıdaları içeren bir zayıflama rejimi, hem hücrelerdeki suyun tazelenmesine, hem de lipidin azaltılmasına yardımcı olacaktır. Hangi türde bir diyet uygularsa uygulasın Akrep, dirençlidir ve hedefine muhakkak ulaşır. Kuru gıdaların yanında sıvı tüketimi, zaman zaman yapılacak su kürü de büyük faydalar sağlayacaktır.

Akrep Burcu Hediye Seçimi;

Akrep Kadını

Akrep kadını iyi dikilmiş, klasik kesimli giysilerden hoşlanır. Ona, bir çok yere rahatlıkla giyebileceği siyah bir elbise ya da şanslı rengi olan, bordo ipek bir gömlek alabilirsiniz. Klasik bir trençkot, şık bir şemsiye veya sonsuza dek kullanabileceği, kaliteli deri bir çanta alabilirsiniz. Çalışıyorsa, deri bir evrak çantası çok işine yarayacaktır.

Gece gezen biri ise çantasında taşıyacağı özel bir alarm, anahtarlarını görebilmesi için minik bir el feneri veya cep telefonu hediye edebilirsiniz.

Özel hayatına düşkün, ketum Akrep kadınına baş harfleri kazınmış, kaliteli masa üstü aksesuarları verebilirsiniz. Seksi, dantelli ve her türlü renkte iç çamaşırına bayılır. Akrep kadını gerçek anlamda bir dişidir. Parfüme hiç bir zaman doymaz, ama mutlaka en iyisini almalısınız.

Akrep Erkeği

Akrep erkeği Zodyak’ın gizli ajanıdır. Güvenlikle ilgili konular ilgisini çeker. Arabasına veya evine alacağınız değişik aksesuarlar hoşuna gidecektir. Arabası için bir CD çalar alabilirsiniz.

Bu burç aynı zamanda deriden yapılmış şeyleri sever. Deri bir ceket, cüzdan, evrak çantası veya kemer verebilirsiniz. Akrep burcu uzun süre kullanabileceği kaliteli ve klasik şeyleri tercih eder. Kitap almayı düşünüyorsanız heyecanlı bir casus ya da cinayet romanı seçmelisiniz. Evinde zaman geçirmekten zevk alan Akrep erkeğine iyi bir cins viski veya içki hediye edebilirsiniz


Akrep Burcu Özellikleri