Cildi Güzelleştiren Bitkiler

Cildi Güzelleştiren Bitkiler
Cildi Güzelleştiren Bitkiler

Cildinize yararı olan, cildinizi güzelleştiren meyveler, bitkiler, yiyecekler, besinler hepsini bir listede topladık ve sizin için bu bitkilerin, meyvelerin cilt için faydalarını ve yararlarını paylaşıyoruz.

İlk olarak listemizde, ananas yer alıyor. Cildinizin pul pul dökülmesi varsa mutlaka bu besin maddesinden tüketmelisiniz. Ananas içerdiği bromelin sayesinde kırışıklıkların azalmasında ve pul, pul dökülmelere engelliyor. Eğer cildinizin rengi donuk gibi gözüküyorsa, bu meyve gerçekten sizin sorunlarınız için tam bir çözüm olacaktır.

Kabak cilt güzelliği için işe yarıyor. Yemeklerde kullandığımız kabak ile güzel bir cilt maskesi yapabilirsiniz. Kabağımızı soymadan pişiriyoruz. Daha sonra soğutarak içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ediyoruz. Daha sonra yüzümüze sürerek, 15-20 dakika kalmasını sağlıyoruz. Cildinizi canlandırdığı gibi siyah noktaların kaybolmasında etkili olan bir doğal çözümdür.

Karahindiba bitkisi cildi güzelleştiriyor. Kırlarda yada aktarlarda bulabilirsiniz. Bu bitkinin yapraklarından bir yemek kaşığı doğrayarak, 100 ml suda kaynatınız. Daha sonra süzerek soğutma işlemini uygulayınız. Her gün yatmadan önce yüzünüzü bu bitkisel formül ile yıkayınız. Bu cilt problemini genel olarak yüzünde cilt lekeleri ve çilleri olanlara öneriyoruz.

Patates cilde iyi geliyor. Patateslerimizi güzelce rendeleyelim. Daha sonra içine biraz zeytinyağı ekleyerek, inek sütü koyalım. Bu bitkisel maskemizi yüzümüze sürerek, 15 dakika kaldıktan sonra ılık su ile yüzümüzü yıkayalım. Bu doğal çözüm genel olarak güneş lekeleri ve kahverengi benlerin tedavisinde kullanılıyor.

Papatya cildi güzelleştiren bir çiçek olduğu gibi bunu bitkisel çay olarak içebilirsiniz. Bir çorba kaşığı papatyanın yanına 9 gram’da propolis bitkisi ekleyin. Bu maskeyi geceleri yatmadan önce yüzünüze sürüp, ılık su ile yıkayınız.

Maydanoz bitkisi cilde iyi geliyor. Yalnız maydanozun köklerinden ve yapraklarından yararlanacağız, cildimiz için. 2 kök maydanozun yaprakları ile köklerini 4-5 dakika kaynatınız. Daha sonra soğuması için bekleyin. İçine biraz limon sıkınız ve cildiniz için güzel bir bitkisel formül yaratın. Sabah ve akşamları yüzünüzü bu bitkisel formül ile 1 ay süreyle uygulayabilirsiniz. Cildinizdeki kırışıklar ve sarkmalar için etkilidir.

Bunun dışında çilek, elma gibi meyvelerin cilde çok iyi geldiğini hatırlatmak istiyoruz. Bununla birlikte bitkisel yağlardan da yararlanabilirsiniz. Cilde iyi gelen bitkisel yağların listesi şöyledir. Lavanta yağı, gülyağı, biberiye yağı gibi bitkisel yağlarıda kullanabilirsiniz. Sağlıklı günler, diliyoruz.


Cildi Güzelleştiren Bitkiler

0 Response to "Cildi Güzelleştiren Bitkiler"

Yorum Gönder