Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek Tarifi
Ispanaklı Börek Tarifi

MALZEMELER
2 demet ıspanak
4 adet böreklik yufka
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
haşhaş
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Ispanaklı bol sirkeli suyun içerisine koyup güzelce yıkayalım. Sirke küçük kum tanelerinin iyice temizlenmesini sağlayacak. Ardından ıspanakları güzelce doğrayalım ve tuz dökdükten sonra elimizle ovarak öldürelim. Neredeyse yarı yarıya azalacak öldüğü zaman.

Geniş bir tavaya zeytinyağı ekleyelim ve küçük küçük doğradığımız soğanlar ile sarımsakları hafif pembeleşene kadar çevirelim. Pembeleştikten sonra ocaktan alalım ve ıspanak ile buluşturalım. Üzerine yumurtanın akını ve karabiberi de ekleyip harman edelim.

Yufkamızı tezgahın üzerine güzelce serelim. Küçük bir kasenin içerisinde süt ve yağı karıştıralım. Bu karışımdan yufkanın üzerine biraz gezdirelim ve ıspanaklı içimizden ekleyip güzelce yayalım.

Ardından yufkayı rulo şeklinde gevşek gevşek saralım ve yağlanmış fırın tepsimize alalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve haşhaş serptikten sonra önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Soğuk bir ayran ile çok daha lezzetli olur.

PÜF NOKTASI
Ispanakları tuz ekledikten sonra elimizle ovalayarak öldürelim. Eğer öldürmeden kullanırsak hem iyi pişmez, hem de hoş bir görüntü olmaz.


Ispanaklı Börek Tarifi

0 Response to "Ispanaklı Börek Tarifi"

Yorum Gönder