Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi
Şekerpare Tarifi

Malzemeler

İki tane yumurta
Bir paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket katı yağ
24 tane fındık içi
un

Tarifi

Katı haldeki margarinle pudra şekeri iyice çırpılır.
Bu iki karışımın içine yumurtaların 1 tanesinin sarısı hariç yumurta, un,kabartma tozu, eklenir.
Bu şekilde oluşturduğumuz hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlaklaştırılır ve üzerine daha önceden ayırdığımız yumurta sarısı güzelce sürülür.
Fındıklar da her bir hamurun üzerlerine konur ve fırına verilir.
Şekerparemiz piştikten sonra daha önceden oluşturduğumuz soğuk şerbet, sıcak şekerparenin üzerine dökülür.


Şekerpare Tarifi

Dondurmalı Profiterol Tarifi

Dondurmalı Profiterol Tarifi
Dondurmalı Profiterol Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı su
100 gr. tereyağı
1 su bardağı un
4 yumurta (yumurtalar büyük olursa 3 yumurta da yetiyor)
bir fiske tuz
bir çay kaşığı toz şeker

Tarifi

Bir kaba, su, margarin, tuz ve şeker konur.
Ateşte su kaynayıp, margarin eriyince içine un boşaltılır ve tahta kaşıkla karıştırılır.
Hamur haline gelince ocak kapatılır.
Ilınması beklenir.
Hamur ılınınca yumurtalar birer birer kırılır ve tahta kaşık ile karıştırılarak hamura yedirilir.
Bu arada fırın 200ºC’e ayarlanır.
Yağlı kağıt yayılmış tepsiye tatlı kaşığı ile dökülür.
Kızgın fırına konur.
Pembeleşince fırın kapatılır.
Fırın kapağı profiteroller soğuyuncaya kadar açılmaz (püf noktası).
Soğuyunca arası kesilir ve içine dondurma konur.
Hatta özellikle Mado’nun dondurması konur ki, bu kadar emek ziyan olmasın!


Dondurmalı Profiterol Tarifi