Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi
Şekerpare Tarifi

Malzemeler

İki tane yumurta
Bir paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket katı yağ
24 tane fındık içi
un

Tarifi

Katı haldeki margarinle pudra şekeri iyice çırpılır.
Bu iki karışımın içine yumurtaların 1 tanesinin sarısı hariç yumurta, un,kabartma tozu, eklenir.
Bu şekilde oluşturduğumuz hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlaklaştırılır ve üzerine daha önceden ayırdığımız yumurta sarısı güzelce sürülür.
Fındıklar da her bir hamurun üzerlerine konur ve fırına verilir.
Şekerparemiz piştikten sonra daha önceden oluşturduğumuz soğuk şerbet, sıcak şekerparenin üzerine dökülür.


Şekerpare Tarifi

0 Response to "Şekerpare Tarifi"

Yorum Gönder