Patates Köftesi Tarifi

Patates Köftesi Tarifi
Patates Köftesi Tarifi

Malzemeler

4 iri patates
2 yumurtanın sarısı
yarım tatlı kaşığı tuz
biraz karabiber
biraz hindistancevizi rendesi
bir kapta çırpılmış 3 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı galeta tozu

Yapılışı

Patatesleri soyup dörde böldükten sonra 40 – 45 dakika pişirin.
Suyunu iyice süzdükten sonra kalburdan geçirin.
Daha sora tuzu biberi, yumurta sarısını, hindistancevizini katın, iyice yoğurun.
Sonra elinizi unlayıp cevizden cevizden biraz küçük köfteler yapın.
Önce yumurtaya, sonra galeta tozuna buluyarak kızgın yağda kızartın.


Patates Köftesi Tarifi

Peynirli Çiğ Köfte Tarifi

Peynirli Çiğ Köfte Tarifi
Peynirli Çiğ Köfte Tarifi

Malzemeler

Yarım kalıp beyaz peynir
1 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
15-20 dal maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Bulgurun üzerine 1 su bardağı ılık su ve rendelenmiş soğan konur, karıştırılır, 10 dakika bekletilir.
Üzerine ezilmiş peynir, salçalar, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz ve pul biber eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur.
Harçtan parçalar alınır, çiğ köfte şekli verilir.
Servis tabağına dizilir.


Peynirli Çiğ Köfte Tarifi

Ekşili Pırasa Köftesi Tarifi

Ekşili Pırasa Köftesi Tarifi
Ekşili Pırasa Köftesi Tarifi

Yapılışı

Pırasanın beyazlarını doğrayınız, yumuşayıncaya dek haşladıktan sonra kevgirle soğutup diziniz.
Yassı köfteler yapıp una bulayınız.
Kızgın zeytinyağında kızartıp diziniz, üstünü örtünceye dek su ve yağsız etsuyu, sirke, şeker ve tuz koyup orta ateşte pişirerek soğutunuz.
Servis yapınız.


Ekşili Pırasa Köftesi Tarifi

Kolay Tavuk Köftesi Tarifi

Kolay Tavuk Köftesi Tarifi
Kolay Tavuk Köftesi Tarifi

Yapılışı

Tavuk göğsünü alınız.
Bir miktar rendelenmiş soğan, tuz ve biber ile incecik kıydıktan sonra 1 – 2 yumurta ile hamur gibi yoğurunuz.
Sonra uzun köfteler yapıp sade yağda kızartınız.


Kolay Tavuk Köftesi Tarifi

Buhara Pilavı Tarifi

Buhara Pilavı Tarifi
Buhara Pilavı Tarifi

Malzemeler: (6 kişi için)

1 kase Pirinç

1 tavuğun göğsü

1 kase Konserve ya da haşlanmış Bezelye

½ kase haşlanmış ve küp küp doğranmış Havuç

1 ½ kase Tavuk Suyu

2 yemek kaşığı tereyağ, tuz, kara biber

 

Yapılışı

Tavuk göğsünü haşlayıp etini kemiklerinden ayırıp didikleyin. Pirinci tuzlu sıcak suda bir, iki saat ıslatın.

Çukur bir tencerenin tabanına önce didiklenmiş tavuk etlerini yayın. Üzerine sırayla havucu ve bezelyeyi yerleştirip bastırın. Biraz tuz ve karabiber gezdirin.

Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağı ile iyice yıkanmış pirinçleri ve dolmalık fıstıkları kavurun. Tuz ekleyin. Kavrulmuş pirinci bezelyelerin üzerine yayıp bastırın. Kaynamakta olan bir buçuk kase tavuk suyunu yavaşça pirinçlerin üzerine ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Demlendikten sonra uygun bir tabağı tencerenin üzerine kapatıp tencereyi ters çevirin.

Sıcakken Servis Yapın.


Buhara Pilavı Tarifi

Sebzeli Makarna Tarifi

Sebzeli Makarna Tarifi
Sebzeli Makarna Tarifi

Malzemeler

1 paket makarna

3 çorba kaşığısıvıyağ

2 su bardağı su

1 adet soğan

3 adet sivri biber

1 adet havuç

3 adet orta boydomates

Tuz

 

Üzerine

8-10 dal maydanoz

 

Yapılışı

Makarnayı yarım çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave ettiğiniz suda haşlayın

1 bardak haşlama suyundan ayırıp makarnayı süzün.

Diğertaraftan 2 çorba kaşığı sıvı yağda ince kıyılmış soğan ve sivri biberi soteleyin.

Rendelenmiş havuç ve domatesi ilave edip sotelemeye devam edin.

Ayırdığınız makarna suyunu, sosun üzerine döküp 5 dakika daha kaynatın

ve pişen makarnanın üzerine dökün. Bütün malzemeyi bir kere karıştırdıktan sonra, ince kıyılmış maydanozu ilave edin.

Tencerenin ağzını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak ikram edin.


Sebzeli Makarna Tarifi

Kakaolu Kurabiye Tarifi

Kakaolu Kurabiye Tarifi
Kakaolu Kurabiye Tarifi

Malzemeler
2 Tane yumurta
1 Çay fincanı şeker
1 Çay fincanından, biraz az (2 parmak) sıvıyağı
3 Çay fincanı, un
2 Çorba kaşığı, kakao
1 Çorba kaşığı, nutella
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
Üzerine serpmek için

Pudra şekeri

Yapılışı
Karıştırma kabına, yumurtaları kıralım, üzerine şekeri, sıvıyağı ve kakao yu alalım, çırpma teli ile çırpalım. Bir kapta unu, vanilayı ve kabartma tozunu harmanlayalım karıştırma kabına alalım, bir kaşık nutellayı ekleyelim, kıvama gelene kadar yoğuralım. İstediğimiz şekiller vererek yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 170 derecelik ısıda yaklaşık 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra, üzerine pudra şekeri serpelim(ilk sıcaklığı çıktıktan sonra) Afiyet olsun.


Kakaolu Kurabiye Tarifi

İç Pilav Tarifi

İç Pilav Tarifi
İç Pilav Tarifi

Malzemeler

250 gr kuzu ciğeri(veya tavuk ciğeri)
1,5 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2,5 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı dolma baharı(tepeleme)
1 çay kaşığı tarçın(tepeleme)
½ çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı+2 kaşık zeytinyağı
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz

Yapılışı

Ciğerimizi tavla zarının 2 katı büyüklüğünde doğrayalım.(Pilavımızda dişe dokunur büyüklükte seviyoruz ciğeri,arzuya göre daha küçük küp hale getirebilirsiniz)Pirincimizi sıcak suya ıslatalım.Soğanı yemeklik küp doğrayalım.

Zeytinyağının yarısını pilav tencerenize alın,dolma fıstığını yağınızı yakmadan pembeleşinceye kadar kavurun,soğanları ekleyerek kavurmaya devam edin.Rengi dönmeye yakın ciğerlerinizi ekleyin.Tüm malzememizi,3-4 dk orta hararetteki ateşte kavuralım.

Yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim. Kavurmaya devam ettiğimiz pirince dolma baharı,karabiber ve tarçını ekleyelim.Kavurma işlemimiz bitince kuş üzümünü ekleyin.
Sıcak suyumuzu eklediğimizde,kalan zeytinyağı ve tuzu da en son ekleyip,pilavımızı önce harlı ardından kısık ateşte alalım.

Suyunu çektirdiğiniz pilavı,20-30 dk “sofra bezine” bohçalayarak,demlendirin.

Afiyet olsun.


İç Pilav Tarifi

Pastane Kurabiyesi Tarifi

Pastane Kurabiyesi Tarifi
Pastane Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin
1çay fincanı sıvıyağ
1 çay b. yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek k. tozşeker
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. mahlep
1 tatlı k. karbonat
Alabildiği kadar un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörekotu

Yapılışı
Karıştırma kabına oda ısısındaki margarini alalım, elimizle iyice yumuşatalım. Yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyelim elimizle karışmalarını sağlayalım. Unu bir kaba alalım üzerine kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, tuz harmanlayıp, karıştırma kabına alalım. Yoğurarak bir hamur elde edelim(yumuşak bir hamur olmalı)

Hamurdan parçalar koparalım, uzun şeritler yapalım, ikiye katlayalım ve bükelim, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörekotu serperek 170 derecelik fırında pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.


Pastane Kurabiyesi Tarifi