Mantı Tarifi

Mantı Tarifi
Mantı Tarifi

Malzemeler

HAMURU İÇİN
4adet yumurta
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN
1/2 kilo ince çekilmiş kıyma
2 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
pul biber
SOSU İÇİN
3 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ,yoksa sıvıyağ-margarin karışımı
kurunane
pulbiber
5-6 diş sarımsak

Tarifi

Unun ortası havuz gibi açılarak yumurtalar teker teker kırılır.
Tuz ilavesinden sonra yoğurma işlemine başlanır.
bir yandan da azar azar su eklenir.
Hamur ol dukça katı bir kıvam alınca yoğurma bırakılır.
Üstü kapalı vaziyette 1/2 saat dinlendirilir.(isterseniz bezelere halinde de dinlendirebilirsiniz.)
Daha sonra bezeler un yardımıyla 2 mm kalınlığında açılır.
Ve oklava yardımıyla küçük kareler halinde kesilir.
Hazırlanan iç küçük parçalar halinde karelerin ortasına konur ve minik bohçalar halinde kapatılır.
Hazırlanan bu bohçalar kaynamış suya atılarak makarna gibi haşlanır.
Süzülüp tabağa alındıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.


Mantı Tarifi

0 Response to "Mantı Tarifi"

Yorum Gönder