Tavuklu Tel Şehriyeli Çorba Tarifi

Tavuklu Tel Şehriyeli Çorba Tarifi
Tavuklu Tel Şehriyeli Çorba Tarifi

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü veya budu
haşlamak için 5 bardak su
2 veya 3 tahta kaşığı tel şehriye
2 tahta kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
tuz ve nane

Yapılışı
Tavuk göğsü veya budu 5 bardak suda haşlanır.Haşlanan tavuk minik parçalara ayrılır.
Zeytinyağında un kavrulur.
Unun rengi değişmeden tavuk suyu eklenir,bu arada bir kaşıkla ya da tel çırpıcıyla sürekli karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca tel şehriyeler ve tavuklar içine atılır.
10 dakika kısık ateşte kaynatılır.
Tuz ve nane eklenerek ocaktan alınır.


Tavuklu Tel Şehriyeli Çorba Tarifi

0 Response to "Tavuklu Tel Şehriyeli Çorba Tarifi"

Yorum Gönder