Oktay Usta Cevizli Gül Tatlısı Tarifi

Oktay Usta Cevizli Gül Tatlısı Tarifi
Oktay Usta Cevizli Gül Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 yumurta
2 çorba k. erimiş margarin
2 çorba k. yoğurt
1 p. kabartma tozu
1 çorba k. irmik
alabildiği kadar un
Şerbeti için
3 su b. tozşeker
2,5 su b. su
Üzeri için
1 kase ceviz veya fındık

Yapılışı

Karıştırma kabına erimiş margarin alınır üzerine yumurta kırılır
yoğurt da eklenerek çırpılır.daha sonra irmik ve kabartma tozu eklenir, alabildiği kadar unla hamuru yoğrulur.diğer taraftan
Şerbeti için
3 su bardağı tozşeker ve 2,5 su bardağı su ile şerbeti hazırlanır.
hazırlanan hamur açılarak 3 ayrı boyda eşit sayıda
varsa hamur kesme aparatıyla ya da bardak yardımıyla kesilir.
hamurların büyük boyu en alta gelecek şekilde boy sırasına göre
en ortasına yumurta sarısı sürülerek dizilir.ve ortası parmak ile
bastırılarak gül şekli verilir.bu şekilde hazırlanan hamurlar
yağda kızartılır.soğutulmuş şerbetin içine alınır.şerbetini çeken
gül tatlıları üzerinde fındık ya da cevizle servis yapılır.

0 Response to "Oktay Usta Cevizli Gül Tatlısı Tarifi"

Yorum Gönder