Etli Pilav Tarifi

Etli Pilav Tarifi
Etli Pilav Tarifi

Malzemeler

6 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet soğan
1 bardak nohut
250 gr et
3 su bardağı pirinç
karabiber ve tuz

Yapılışı

Uc yemek kagi tereyaginda soganlari pemelesinceye kadar kavurun.
Uzerine etleri alip iyice soteleyin.
Uzerine tuzunu karabiberini de ekleyip guzelce pisirin.
Ayri bir tencerede kalan 3 yemek kasigi tereyagini eritin.
Nohutlari koyduktan sonra pirincini ilave edin.
Uzerine suyunu tuzunu ekleyin.
Nohutlu pilav pistikten sonra,istediginiz bir kalibin en altina etleri yerlestirip uzerine nohutlu pilavi iyice sikistirarakduzeltin.
Biraz bekledikten sonra kalibinizi ters cevirin.
afiyet olsun


Etli Pilav Tarifi

0 Response to "Etli Pilav Tarifi"

Yorum Gönder