Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi
Profiterol Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı su
6 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gram margarin
4 yumurta

Beyaz kreması için
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
yarın limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya(PİŞİRİLİR)Çikolata sosu….(pişirilir)

Yapılışı

Hamurunun yapılışı
su vae yağ kaynatılır. içine şeker katılır.kabartma tozu ve un ayrı bir yerde karıştırılı ve
kaynayan suyun içine bir kerede atılır.
15 dk pişirilir.(helva gibi olur)
ocaktan alınarak soğuması beklenir.
4 yumurta eklenerek yoğurulur.margarin ile yağlanmış tepsiye şırınga ile sıkılarak yada elde ceviz büyüklüğünde toplar
halinde dizilir.
öncede ısıtılmış fırında 15 dk pişirilir.fırından çıkar çıkmaz beyaz krema şırınga yardımı ile içine konulur üzerine de çikolata sosu dökülür.
arzuya göre hindistan cevizi serpilerek servis edilir.


Profiterol Tarifi

0 Response to "Profiterol Tarifi"

Yorum Gönder