Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap Tarifi
Adana Kebap Tarifi

Malzemeler

500 gr Kıyma,
1 Ortaboy Soğan
4 Ortaboy Domates
1 Demet Maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı acı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
8 adet uzun çarliston biber
Istenilen miktarda pide ve yassi şiş lazim olacak.

Yapılışı

Kıymayı bir kaba koyun
Soğanı soyduktan sonra ince ince dilimleyip kıyma, toz acı biber, pulbiber, kimyon ve tuz ile beraber yoğrup 10 dakika dinlendirin.
Izgarayı önceden yakarak hazırlayın.
Şişleri yağladıktan sonra, kıymayı 8 veya 10 porsiyona bölüp, her birini uzunlamasına sucuk gibi şişlere dizerek ızgara edin.
Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, ızgaranın kenarlarına dizin.
Bir yandanda pideleride kızartın.
Kebapları maydanoz ile pide içinde servis yapın.


Adana Kebap Tarifi

0 Response to "Adana Kebap Tarifi"

Yorum Gönder