Oruk Tarifi

Oruk Tarifi
Oruk Tarifi

Malzemeler

Dış harç için
5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kimyon
250 gr yağsız dana kıyması
1 yumurta
1 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
İç harç için
500 gr orta yağlı kıyma
5 soğan
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı tatlı pulbiber
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
1.5 su bardağı zeytin yağı
Sos için
1 kahve fincanı zeytin yağı
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 diş ezilmiş sarımsak
1 limonun suyu
Tuz

Yapılışı

İç harç için, soğanları soyup kıyın.
Kıyma ve yağı tencereye alıp suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte karıştırın.
Soğan,tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin.
Pul biber ve cevizi ilave edip ocaktan alın.
Kıymalı harcı bir tepsiye yayıp buzdolabında iyice katılaşana kadar bekletin.
Dış harç için, bulguru bir tepsiye alıp üzerine suyu dökün.
Karıştırıp 15 dakika bekletin.
Tuz, kimyon ve biber salçası ilave edin.
Elinizi arada bir suya batırarak 10 dakika yoğurun.
Kıymayı ekleyip avucunuzun içinde yoğurmaya devam edin.
10 dakika daha yoğurup un ve yumurtayı ekleyin.
Elinizi sık sık suya batırıp 5 dakika daha yoğurun.
Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzda yuvarlayıp ortasına işaret parmağınızı bastırın ve içini açarak mekik şeklinde uzatın.
İçine kıymalı harcı doldurun.
Elinizi ıslatıp ağız kısmını kapatın ve avucunuzda şekillendirin.
Malzeme bitene kadar köfteleri bu şekilde hazırlayın.
Yağı tavada kızdırıp köfteleri sık sık çevirerek 3-4 dakika kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Sos için limon suyu, sarımsak,tuz ve yağı bir kapta çırpma teliyle çırpın.
Maydanozu ilave edip karıştırın.
Sosu servis tabağına döküp üzerine köfteleri dizin.
Sıcak veya ılık servis yapın.


Oruk Tarifi

0 Response to "Oruk Tarifi"

Yorum Gönder