Köri Soslu Tavuk Tarifi

Köri Soslu Tavuk Tarifi
Köri Soslu Tavuk Tarifi

Malzemeler

500 gr tavuk göğüs eti
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı köri ( kaşık tam dolu olmasın)
1 çay kaşığı tereyağ
6 adet konserve mantar

Yapılışı
Tavuk etleri kuşbaşı olarak küp küp şeklinde doğranır.
Teflon tencereye koyulan etler suyu çekene kadar kışık ateşte pişirilir.
Ayrı bir kapta; süt, un, tuz ve köri çırpılır.
Tenceredeki suyu çekilmiş etlerin üzerine dökülür ve yavaş yavaş karıştırılır.
Kısık ateşte pişirilir. En son olarakta tereyağ ve mantarlar eklenir.
Not:Eğer köri sosunu daha fazla isterseniz, süt miktarını biraz arttırabilirsiniz.


Köri Soslu Tavuk Tarifi

0 Response to "Köri Soslu Tavuk Tarifi"

Yorum Gönder