Alman Keki Tarifi

Alman Keki Tarifi
Alman Keki Tarifi

Malzemeler

4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı patates nişastası
2 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu (varsa 1- 2 damla limon esansı)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 büyük paket margarin (250 gram, yumuşak)

Yapılışı

Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.
Cam kasede yağ ile şeker krem haline getirilir. Yumurta sarıları, limon kabuğu rendesi ve limon suyu konur.
Yumurta akları çarpılıp kar haline getirilir; şekerli yağa katılır.
Un, patates nişastası, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elenerek ilave edilir.
Kaşıkla karıştırılıp kalıba boşaltılır. Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
Üzerine
Bir kasede 1 su bardağı pudra şeker 2- 3 çorba kaşığı sıcak su azar azar konup karıştırılır. Ezilmiş yoğurt kıvamına gelince, kalıptan çıkarılmış soğuk kekin üzerine dökülüp bıçakla yayılır.

0 Response to "Alman Keki Tarifi"

Yorum Gönder