Üçgen Pasta Tarifi

Üçgen Pasta Tarifi
Üçgen Pasta Tarifi

Malzemeler

18 tane petibör bisküvi
Yarım litre süt
1,5 su bardağı toz şeker.
3 tepeleme yemek kaşığı un
250 gr yumuşak margarin
1 tane vanilya
2 tane muz veya çekirdeksiz tane üzüm

Yapılışı

Süt şeker ve un koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Arasıra karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra içine margarin katılarak mikserle krem haline gelinceye kadar mikserle çırpılır ve vanilya katılır.
Diğer tarafta bisküviler sütle ıslatılarak bir naylon üzerine dizilir (3×7 Eni 3 bisküvi, boyu 7 veya 6 bisküvi olacak şekilde)
orta sıradaki bisküvinin üzerine muhallebiden kunalarak üzerine arzu edilen meyva konulur.
Naylon yardımı ile üçgen hale getirilir ve üzerine artan muhallebi sürülür üzerine naylon kapatılarak buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.


Üçgen Pasta Tarifi

0 Response to "Üçgen Pasta Tarifi"

Yorum Gönder