İmam Bayıldı Tarifi

İmam Bayıldı Tarifi
İmam Bayıldı Tarifi

Malzemeler

10 tane patlıcan
500 gr. domates
500 gr. soğan
Yarım litre zeytinyağı
İki diş sarımsak
Bir demet maydanoz
25 gr. şeker
Tuz

Tarif

Patlıcanların iki başı kesilir.
Kenarlarında ikişer san­timetre kabuk bileziği bırakılarak ortası soyulur.
Soyulan kısım dörde kesilir.
Bolca tuzlanarak yarım saat kadar bek­letilir.
Yıkanır. Kızdırılmış yağda kızartılır.
Tepsiye dizilir. S
oğan ayrı bir kaba doğranır.
Kalan zeytinyağı hafifçe kav­rulur.
Kabuğu soyularak fındık büyüklüğünde doğranır.
Do­mates, ince kıyılmış sarımsak, maydanoz ilâve edilir.
Pat­lıcanların kesilmiş kısımlarına doldurulur.
Tuz, şeker, yarım limon sıkılır.
Patlıcanların yarısına çıkacak kadar su ilâve edilir.
Bir – iki kepçe suya kalıncaya kadar pişirilir.


İmam Bayıldı Tarifi

0 Response to "İmam Bayıldı Tarifi"

Yorum Gönder